בניתי מפרט הייתי רוצה לשמוע מה דעתכם

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
Love_quality פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 34
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #16 

24/04/2023 1:34  
TheCoolest כתב:
NVME תומך לכל הכיוונים.
היום ההפרש בין 3.0 ל-4.0 במחירים לא גדול כמו שהיה בעבר ולכן אפשר לקנות דיסק 4.0 ולהתקין בלוח שתומך עד 3.0. וגם להיפך אם צריך או אם יש דיסק קיים.
כתוב לך שהלוח תומך בשני כונני NVME, ו-4 כונני SATA. בסה"כ עד 6 כוננים.

להחליף גוף קירור לאחד טוב יותר תמיד אפשר, תלוי בדגם שתבחר לקנות זה יכול להיות יותר או פחות מורכב. בחלק מהמקרים זה ידרוש לפרק את הלוח אם מהמארז.
...
תודה רבה מעריך מאוד

ChinggisKhan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2643
נתן תודות: 128 פעמים
קיבל תודות: 376 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

למעבד הזה אין מאוורר ותצרך לבחור במעבד box. זה עולה עוד כמה עשרות שקלים, ככה שההפרש במחיר עוד נמוך יותר. לדעתי טעות.

Love_quality פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #18 

24/04/2023 6:15  
ChinggisKhan כתב:
למעבד הזה אין מאוורר ותצרך לבחור במעבד box. זה עולה עוד כמה עשרות שקלים, ככה שההפרש במחיר עוד נמוך יותר. לדעתי טעות.
...
מאז החלפתי מעבד בעקבות ההמלצה של benny123 לעיל על שלקחתי מעבד משולב כרטיס מסך ללא צורך.

עכשיו לקחתי את ה- Intel® Core™ i5-13400F Raptor Lake Box .

או שלא הבנתי את כוונתך?

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5895
נתן תודות: 539 פעמים
קיבל תודות: 910 פעמים

שרשור שלא נקרא #19 

ChinggisKhan בהחלט גם לגיימינג. רוב המשחקים של ה-AAA עובדים על מחשבי דור ראשון אפילו ב-FPS גבוה בטוויקים הנכונים ועם כרטיס מסך חזק.. הכל תלוי בהגדרה נכונה וכיוונון נכון בין המאמץ של המעבד במחשב למעבד בכרטיס המסך... יש מספיק סרטוני יוטיוב הממחישים זאת.

Love_quality אם אתה לוקח מעבד שרשום בסוף BOX זה טעות - זה מאוורר סטוק של אינטל המתאים למשרד אבל אם אתה הולך לשחק ולהעביד קשה את המעבד אזי צריך מאוורר מעט יותר איכותי וגם שקט.
שים לב שבמפרט שנתתי לך יש כזה קירור...

עלייך לבחור מעבד F שזה בלי מאיץ גרפי בתוכו ובסיום שיהיה כתוב TRAY שזה אומר ללא מאוורר אינטל, ואז אתה יכול בחנות להלביש עליו איזה סוג קירור שאתה צריך ובא לך.. בגדול 99% מהקירורים שתקח יהיו טובים יותר מהשיט של אינטל שקרוב למטוס סילון במאמץ...
ושים לב אתה מתעקש לאבד כסף על מעבד דור 13 סתם כאשר אין הבדל מהותי בביצועים בין דור 12 לדור 13, אתה תמיד תוכל עם הלוח שאתה לוקח לשדרג בעתיד הרחוק (המאוד רחוק) לדור 13, לטעמי הוצאה מיותרת בייחוד עם כרטיס המסך שאתה לוקח (אפילו מעבד דור 12 מסוג i3 פשוט יתאים לדרישות שלך... אבל לך על i5).

Love_quality פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #20 

24/04/2023 9:55  
benny123 כתב:
ChinggisKhan בהחלט גם לגיימינג. רוב המשחקים של ה-AAA עובדים על מחשבי דור ראשון אפילו ב-FPS גבוה בטוויקים הנכונים ועם כרטיס מסך חזק.. הכל תלוי בהגדרה נכונה וכיוונון נכון בין המאמץ של המעבד במחשב למעבד בכרטיס המסך... יש מספיק סרטוני יוטיוב הממחישים זאת.

Love_quality אם אתה לוקח מעבד שרשום בסוף BOX זה טעות - זה מאוורר סטוק של אינטל המתאים למשרד אבל אם אתה הולך לשחק ולהעביד קשה את המעבד אזי צריך מאוורר מעט יותר איכותי וגם שקט.
שים לב שבמפרט שנתתי לך יש כזה קירור...

עלייך לבחור מעבד F שזה בלי מאיץ גרפי בתוכו ובסיום שיהיה כתוב TRAY שזה אומר ללא מאוורר אינטל, ואז אתה יכול בחנות להלביש עליו איזה סוג קירור שאתה צריך ובא לך.. בגדול 99% מהקירורים שתקח יהיו טובים יותר מהשיט של אינטל שקרוב למטוס סילון במאמץ...
ושים לב אתה מתעקש לאבד כסף על מעבד דור 13 סתם כאשר אין הבדל מהותי בביצועים בין דור 12 לדור 13, אתה תמיד תוכל עם הלוח שאתה לוקח לשדרג בעתיד הרחוק (המאוד רחוק) לדור 13, לטעמי הוצאה מיותרת בייחוד עם כרטיס המסך שאתה לוקח (אפילו מעבד דור 12 מסוג i3 פשוט יתאים לדרישות שלך... אבל לך על i5).
...
אה הבנתי , עד עכשיו בניתי משהו שנכנס לי במסגרת אשראי ועל המזל שלי יש פתאום חוסרים של רכיבים. אקח את העצות שלך, גם לגבי דור 12 ואיישם אותם. למדתי המון עד עכשיו (:

Love_quality פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #21 

אני תוהה האם המאווררים הרבים שקיימים במארז עצמו לא משפיעים גם על המעבד? מה טווח המחירים למאוורר שיהיה מספיק איכותי? אני חושש לקחת אחד שיהיה דומה לזה של ה box ואז לא עשיתי כלום.. למרות שכתבת שהרוב יהיו טובים ממנו בהרבה .

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5895
נתן תודות: 539 פעמים
קיבל תודות: 910 פעמים

שרשור שלא נקרא #22 

Love_quality כל עוד יש סרקולוציה נכונה של אוויר - כניסת אוויר מקדימה והוצאת אוויר חם מאחורה אין סיבה שיהיו בעיות רציניות (מאווררים איכותיים PWM ולא MULX זולים), נתתי לך בתגובה הראשונה מפרט עם מאוורר איכותי שאמור להחזיק יפה מאוד את המעבד, כמובן יש טובים ממנו, יקרים ממנו, אפילו קירור מים... האם אתה צריך את זה באמת? לא חושב.
החשיבות במחשב הוא קירור נכון, זרימת אוויר תקינה, רכיבים איכותיים ובנייה מקצועית. תעמיס מיליון מאווררים זה לא יהיה בהכרח טוב במשהו מלבד לעשות לך רעש ואני אנפץ פה את האשלייה בקרב ילדים שעוקבים אחרי הפורום שלנו כי RGB של מאווררי המארז אינו מוסיף FPS למשחקים.
אני באמת ממליץ לפנות לחנות פרטית ומקצועית לא לרשתות שהכל שמה על פס נע ואתה תבין איזו תמורה תקבל לכספך בפנייה לחנות מקצועית פרטית והשירות שאם תצטרך תקבל.
המלצות בגדול - TMS/וולקם, פלונטר למשל, אחרים יכולים גם לכוון כאשר ההחלטה בסוף היא שלך.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”