התייעצות בנושא קנית נגן מתקדם במחיר של עד 1000-1200 ש"ח
אז כמה מקום יהיה לי בנגן D2 אם אני אשקיע בו 1000 שקל? אני אוכל להרחיב עוד חוץ מזה?
בקשר לA2 אני לא יודע, פשוט אין לי ניסיון אבל אני רוצה שיהיה אפשר ליראות תמונות יפה, הD2 מראה סרטים יותר טוב מהאיפוד קלאסיק? תשווה לי אותו (את הD2) לקלאסיק בבקשה.
בקשר לA2 אני לא יודע, פשוט אין לי ניסיון אבל אני רוצה שיהיה אפשר ליראות תמונות יפה, הD2 מראה סרטים יותר טוב מהאיפוד קלאסיק? תשווה לי אותו (את הD2) לקלאסיק בבקשה.
אין לי ניסיון עם הקלאסיק. בכל מקרה לא הייתי קונה את הקלאסיק.. לא הייתי קונה אייפוד.eranON כתב:אז כמה מקום יהיה לי בנגן D2 אם אני אשקיע בו 1000 שקל? אני אוכל להרחיב עוד חוץ מזה?
בקשר לA2 אני לא יודע, פשוט אין לי ניסיון אבל אני רוצה שיהיה אפשר ליראות תמונות יפה, הD2 מראה סרטים יותר טוב מהאיפוד קלאסיק? תשווה לי אותו (את הD2) לקלאסיק בבקשה....
נגן יבש ומקובע. מאוד פרימיטיבי מבחינת תכונות ודורש את הITunes, ובנוסף, יהיה יקר יותר מכל נגן מקביל אחר שתחשוב עליו.
אם תשקיע בD2 1000 שקל, תוכל לקנות את גרסאת ה-2 ג'יגה שעולה 760 ולהוסיף 4 ג'יגה, שעולים 190 ש"ח נוספים, כלומר 950.
קומבינציה אחרת היא לקחת את ה 4 ג'יגה, שעולה 929 ולהוסיף לו 2 ג'יגה שיעלו כ-90 שקל (שזה אופציה עדיפה- ואני תיכף אסביר למה)
ואופציה סופית היא לקחת את הD2 ב8 ג'יגה, שהגרסא הזו עולה כ-1200 שקל.
האופציה השנייה עדיפה על הראשונה בגלל, שככל שכמות השטח הפנימי גדולה יותר, זה עדיף מפני שהנגן מבזבז פחות בטריה כשהוא קורא מהשטח הפנימי ולא מכרטיס חיצוני.
ברגע שרוב השירים שלך יהיו בכרטיס חיצוני, זה יבזבז יותר סוללה..
אני לא חושב שאתה צריך לחשוש כל כך מה-A2 סך הכל נגן מעולה, מחיר די הגון לנגן כזה, ועם אופציות בלתי נדלות.. נגן שמשבחים אותו בלי סוף.. אני מציע לך לקרוא קצת ביקורות ותגובות על הנגן. יש לך גם פורום מיוחד של הנגן (כמו לכל הנגנים של COWON) באתר Iaudiophile.net.
טוב, ויש לD2 אפשרות של העברת סרטים/תמונות ישר ממצלמה דיגיטאלית?
קראתי הרבה כתבות וכולם טוענים שהוא טוב אבל המסך מבריק ובאור שמש קשה ליצפות בו.
ואם הA2 יפול לי בזמן שהוא פועל מהיד הוא יהרס? עד כמה עוזר מגן לנגן (שקוף/עור.. משנה??)?
הD2 רגיש בימיוחד? כי אני רוצה שאני לא אצטרך לפחד על הנגן שלי יותר מידי...
יש לך ניסיון עם אחד מהם? אם לא אז איזה נגן יש לך? אם כן איך הם?
ואם הA2 יפול לי בזמן שהוא פועל מהיד הוא יהרס? עד כמה עוזר מגן לנגן (שקוף/עור.. משנה??)?
יש לך ניסיון עם אחד מהם? אם לא אז איזה נגן יש לך? אם כן איך הם?
שמע, רוב סוגי מסכי הLCD יציגו לך לא טוב באור שמש, מסכי AMOLED (כמו נגן הIRIVER CLIX2, יהיו טובים יותר במצב שיש שמש) אני לא יודע כמה כבר אתה הולך להשתמש בנגן בזמן שאתה לא תחת מחסה, מה תשב שעתיים בשמש ותראה סרט? נשמע לי קצת לא מצב הגיוני..eranON כתב:טוב, ויש לD2 אפשרות של העברת סרטים/תמונות ישר ממצלמה דיגיטאלית?
יש לך ניסיון עם אחד מהם? אם לא אז איזה נגן יש לך? אם כן איך הם?...
לתכונה ששאלת לגבייה בD2 היא נקראת USB HOST, ולא, אין אותה בנגן הזה.
אם הA2 יפול לך בזמן שהוא פועל, אז הגיוני שבפעם הראשונה לא יקרה משהו תלוי כמובן בעוצמת הנפילה.. בוא נגיד שאם ממש תשתדל להרוס אותו, הוא ייהרס בסופו של דבר, אבל מכיוון שאתה לא מתכוון לשחק איתו כדורעף או כדורסל, קשה לי להאמין שהוא ייהרס לך כל כך מהר כמו שאתה חושש. המגן שדיברת עליו, יותר חשוב שייגן על המסך עצמו, כי בנגנים עם מסכים גדולים, החשש הכי גדול זה שייקרה משהו למסך. אם זה מגן שיכסה את כל הנגן, הוא יכול לעזור גם בנפילה, כי הוא יירכך את עוצמת המכה.. אבל שוב.. לא כדאי גם לנסות.
יש לי את הנגן D2, ודווקא הוא נשבר לי, אבל זה מעשה טיפשי שלי.. (המסך נשבר כי ישבתי על הנגן כשהיה במכנסיים שהיו על הכיסא ופשוט ישבתי על הכיסא בלי לשים לב.. ומדובר בישיבה ממושכת).
ואני כן חושב היום לקנות את הA2 מכיוון שאני מעוניין בנגן לסרטים, ואם היה לי את הכסף ביד הייתי קונה אותו. (קודם מחכה שהA3 ייצא, ורק אחר כך מחליט מה לקנות).
אני עכשיו מיסתכל על סיקור באנגלית באתר שהבאת לי על הD2, יש גם אפשרות לצייר בו? באיזה פורמט הוא שומר את זה??
ולא אני לא הולך לשחק איתו טניס אבל יכול ליהיות שהוא יפול כמה פעמיים כאשר הוא פועל אני משער...
עריכה:
הבאתי לך סיכום מהסיקור של הA2:
The Good
• Great build quality
• Superb screen
• Excellent battery life
• Good controls
• Quality TV-Out
• FM radio with 25 presets and auto-scan
• FM radio recordings
• Built in decent quality microphone
• Line-in recordings
• TV-Out
• Doesn't crash (haven't had to ever use the reset button)
• Video support (supports great amount of codecs. PAL/NTSC compatible)
• Built in loudspeakers (with Auto-off when headphones plug in)
• Great sound quality with high power output
• Equalizer & BBE settings
• Customizable (Boot Screen and Wallpaper)
• Text Viewer
• The included charger works everywhere in the world.
• Good scan-speed
• “Recent Files” Feature
The “So So”
• Photo Viewing is fast, but has no thumbnail mode. Single thumbnails for files are available
• Can't ad folders to the playlist (this is currently being worked on in an alpha firmware I have installed)
• Can't shuffle entire Music collection due to the fact that you can't get a drop down menu on a folder. (this is currently being worked on in an alpha firmware I have installed)
• The Playlist can only hold 100 Entries
• When adding a bookmark to the playlist no timestamp is displayed
• In the “now playing screen” the titles don't scroll when e.g. the artist is too long
• Currently no album art
• Text viewer doesn't word wrap
The Bad
• Inability to apply BBE settings to ogg files; no graphic equalizer for ogg files
• Alarm feature slightly limited
• No PDF viewer
• Can't view photos while listening to music
• TV-Recordings for PAL are currently no good
• The OS is sometimes rather laggy
• No user removable or replaceable battery
• No m3u support
• Can't save Playlists
• No id3 databasing
• USB-OTG is slow
• No FLAC support
• No DRM-WMA10 Support
• No H.264 support
• No Gapless Playback of Music
קצת הרבה חסרונות לא?
ובקשר לD2 עד לאיזה גודל של כרטיס אפשר להכניס לו לזיכרון (בכרטיס הרחבה כמובן), כי הבנתי שלא בטוח הוא יכול ליקלוט לדוגמא כרטיסי זיכרון של יותר מככה לככה מקום...
מה ההגבלה (עד לכמה אפשר להוסיף?)
ולא אני לא הולך לשחק איתו טניס אבל יכול ליהיות שהוא יפול כמה פעמיים כאשר הוא פועל אני משער...
עריכה:
The Good
• Great build quality
• Superb screen
• Excellent battery life
• Good controls
• Quality TV-Out
• FM radio recordings
• Line-in recordings
• TV-Out
• Text Viewer
• Good scan-speed
• “Recent Files” Feature
The “So So”
• Photo Viewing is fast, but has no thumbnail mode. Single thumbnails for files are available
• Can't ad folders to the playlist (this is currently being worked on in an alpha firmware I have installed)
• Can't shuffle entire Music collection due to the fact that you can't get a drop down menu on a folder. (this is currently being worked on in an alpha firmware I have installed)
• In the “now playing screen” the titles don't scroll when e.g. the artist is too long
• Currently no album art
The Bad
• Inability to apply BBE settings to ogg files; no graphic equalizer for ogg files
• No PDF viewer
• No m3u support
• Can't save Playlists
• No id3 databasing
• USB-OTG is slow
• No FLAC support
• No DRM-WMA10 Support
• No H.264 support
קצת הרבה חסרונות לא?
ובקשר לD2 עד לאיזה גודל של כרטיס אפשר להכניס לו לזיכרון (בכרטיס הרחבה כמובן), כי הבנתי שלא בטוח הוא יכול ליקלוט לדוגמא כרטיסי זיכרון של יותר מככה לככה מקום...
מה ההגבלה (עד לכמה אפשר להוסיף?)
דבר ראשון, זה לא הרבה חסרונות בכלל. ואני תיכף אסביר גם למה.eranON כתב:אני עכשיו מיסתכל על סיקור באנגלית באתר שהבאת לי על הD2, יש גם אפשרות לצייר בו? באיזה פורמט הוא שומר את זה??
עריכה:
The Good
• Great build quality
• Superb screen
• Excellent battery life
• Good controls
• Quality TV-Out
• FM radio recordings
• Line-in recordings
• TV-Out
• Text Viewer
• Good scan-speed
• “Recent Files” Feature
The “So So”
• Currently no album art
The Bad
• No PDF viewer
• No m3u support
• Can't save Playlists
• No id3 databasing
• USB-OTG is slow
• No FLAC support
• No DRM-WMA10 Support
• No H.264 support
קצת הרבה חסרונות לא?
מה ההגבלה (עד לכמה אפשר להוסיף?)...
דבר שני, לא תמיד צריך להסתכל על חצי הכוס הריקה.
דבר שלישי, בקשר לD2, אז אפשר להכניס לו כל סוג כרטיס. הייתה בהתחלה מגבלה, אבל כבר אין לאחר עדכון הקושחה.
ובהמשך ישיר לעדכוני קושחה, אז הרבה הרבה בעיות שהיו בA2 בהתחלה, תוקנו בהמשך, בעיות טכניות כמובן ולא חומרתיות. ולכן תמיכה בפורמטים נוספים של מוזיקה יכול להיות שכן קיימת והגיוני שהוסיפו לה תמיכה עם הזמן. רצוי להסתכל על עדכוני הקושחה של הA2 כדי לראות מה תוקן. בכל מקרה, יש כאן חסרונות שמציינים שאמנם יכול להיות שזה נחמד שיהיה אותם, אבל זה לא בהכרח חסרון שאין אותם. והנה מספר מהם:
Gapless palyback הוא ניגון כמו באייפוד, שיש מעבר לשיר הבא על ידי חיבור השירים והחלשה של הסאונד במעבר, לא משהו הכרחי וקיים רק בנגני אייפוד ולכן נקבע כחסרון, כי הרבה פעמים בוחנים נגנים אל מול נגני האייפוד (הנחשבים כמובילים מאז שאפל הוציאה את המכשיר הראשון, אבל חוץ משיווק מסיבי, הנגנים שלהם סתם ***).
m3u, ייתכן וסודר, זו תמיכה ברשימות, כנ"ל לגבי הFlac שזה פורמט מוזיקה, שאני בספק שאתה משתמש בו, העובדה שציינו את החוסר בתמיכה בH.264 היא טיפשית, כי הנגן לא התיימר לנסות לתמוך בזה, ובתקופה שהוא יצא גם לא היו נגנים ואם כן היו מעט, שאכן תמכו בפונקציה הזו, וזו תמיכה בHD, שגם בזה אני בספק שתשתמש בזמן הקרוב (ובטח ובטח שלא נתמך בD2).
שוב, כל מיני שטויות שלא קיימות בהרבה מאוד נגנים, ולא נחשבות בדרך כלל לחסרונות.
זה כמו שתקנה מכונית ותגיד שהחסרון שלה שהיא לא רולס רויס.
או שתקנה דיוידי ותגיד שהחסרון שהוא לא מקליט.. זה דברים שאתה לא יכול לצפות מהנגן אם לא הצהירו מההתחלה שהם קיימים בנגן.
טוב אני במצב של: לא יודע מה ליבחור 
ודרך אגב גם הA2 וגם הD2 לא תומכים בPDF?
עריכה:
אממ.. ראיתי עכשיו מחשיר נוסף אבל של ארקוס.. לא היסתכלתי עליהם עד עכשיו כי הם ניראים לי עם הרבה תקלות.. מה דעתך על ה-ARCHOS 605 Wi-Fi? פשוט ראיתי שהוא בערך כמו הA2 רק עם WI-FI.. למרות שצריך ליקנות ניראה לי משהו בישביל שיהיה אינטרנט זה יותר טוב מכלום, וניראה לי שיש לו גם 0.3" יותר מה-A2.
המחיר של המכשיר הזה הוא בערך 1650 ש"ח (כמו הA2).
נוו, אז איך?
עריכה:
אממ.. ראיתי עכשיו מחשיר נוסף אבל של ארקוס.. לא היסתכלתי עליהם עד עכשיו כי הם ניראים לי עם הרבה תקלות.. מה דעתך על ה-ARCHOS 605 Wi-Fi? פשוט ראיתי שהוא בערך כמו הA2 רק עם WI-FI.. למרות שצריך ליקנות ניראה לי משהו בישביל שיהיה אינטרנט זה יותר טוב מכלום, וניראה לי שיש לו גם 0.3" יותר מה-A2.
נוו, אז איך?
ה-D2 לא תומך בPDF.eranON כתב:טוב אני במצב של: לא יודע מה ליבחור
עריכה:
נוו, אז איך?...
למיטב זכרוני הוא תומך רק בקבצי טקסט רגילים (לצערי אני לא יכול לבדוק את זה כי המסך שבור
לגבי ה-A2 אני לא יודע.
הArchos 605 Wi-Fi גם נגן מעולה. אין ספק. יש בו אבל יתרונות וחסרונות לעומת הA2.
ה-A2 מסוגל להקליט ישירות ממכשיר הטלוויזיה, הArchos צריך תושבת מיוחדת שעולה עוד 250 שקל, ודפדפן לגלישה עולה כסף נוסף.
חוץ מזה, אני לא בטוח מה הולך עם הכתוביות ועם העברית שלו..
אבל סך הכל, נגן ממש טוב.
בנוסף אם קונים את הנגן הזה, אולי כדאי להוסיף 250 שקל לנגן של ה80 ג'יגה.
אני אגיד לך סופית. אם אתה באמת חושב שאתה זקוק נגן לסרטים אז זה רק PMP. אם כזה וידאו פה ושם, קח לך או את הD2 או נגנים אחרים בסוג הזה.. אם תצטרך עוד דוגמאות יש כמה..
אני מניח שאתה מתכוון לקליקס 2ps3mee כתב:אני דווקא בעד ה-clix,ל 605 Wi-Fi יש מסך גדול הוא פחות קומפקטי ויותר מתאים לסרטים,היום ראיתי בוואלה ביקורת נחמדה עליו שווה בדיקה!...
ה-WIFI-605 נגן טוב, בלי ספק, אבל יש כמה דברים שאני לא סגור לגביו. כמו הכתוביות והעברית שאמרתי, והתחנת עגינה מצד אחד זה טוב, מצד שני גרוע.
אני חושב שאני אלך על הD2, כמה המחירים עליו ועל החפצים שלו ירדו עד ה11/12? (מטען לקיר, כרטיסי זיכרון, המכשיר עצמו, נרתיק/מגן מסך או מה שבאמת יועיל...).
יש סיכוי שיצא מכשיר טוב יותר (ה-D3
) במחיר לא יקר מידי (מקסימום 300 ש"ח מעל לD2) של פלאש עד לתאריך (11/12)?
הTV-OUT זה שאני יכול ליראות את הסרטים שבמכשיר על המסך טלוויזיה? איך זה? שווה ליקנות כבל?
נ.ב: איך האוזניות שמגיעות עם הנגן?
שאלה קטנה נוספת, מה עושה מתאם Line-In ?
יש סיכוי שיצא מכשיר טוב יותר (ה-D3
הTV-OUT זה שאני יכול ליראות את הסרטים שבמכשיר על המסך טלוויזיה? איך זה? שווה ליקנות כבל?
שאלה קטנה נוספת, מה עושה מתאם Line-In ?
האמת היא שאם לD2 אין תמיכה בFLAC אני פשוט חושב שלא כדאי לקנות אותו . אני גם אסביר מדוע
כשאני שומע באייפוד עם קבצי לוסלסס של אפל או בקבצי WAV , יש הבדל די גדול באיכות הסאונד . ואני עדיין משתמש רק בזנהייזר CX300 . ברור שאם אקנה אוזניות איכותיות יותר אני אשמע יותר טוב .
אני מודע לעובדה שרוב האנשים מורידים מוסיקה מהאינטרנט ובפורמאט של MP3 ובביטרייט די נמוך של 192 . העניין הוא שכאשר אתה נחשף למוסיקה קצת יותר איכותית מטראנס/אלקטרונית . אתה תגיע לבד לעובדה שאתה צריך איכות יותר גדולה . ולכן אתה תוותר על MP3/AAC , ותרצה פורמאט איכותי .
אם אני לוקח את האייפוד לדוגמה , אתה יכול לשדך לו כבל מיוחד שיוצא לדוק ואותו לחבר למגבר אוזניות , ולקבל איכות מעולה מאוד . אבל השידרוג הזה מועיל רק לאלו ששומעים באיכות מספיק טובה .
נגן שאנו תומך בפורמאטים לוסלסס , כנראה גם הDAC שלו , לא ממש מיועד לתמוך באיכות סאונד מעולה . מה שאומר שאם איי פעם תרצה לשדרג אתה תהיה מוגבל ע"י איכות הנגן .
באייפוד אתה יכול לשדרג את הנגן הקודם (ווידאו ) לIMOD (אייפוד ששודרג לאיכות אודיופילית ע"י המייסד של MARK LVINSON) . או לשדרג את הקלאסיק ע"י כבל DOCK ומגבר אוזניות . ואז אתה יכול לקבל נגן מאוד אודיופילי .
אני חושב שכדאי לקחת בחשבון את נושא השדרוג של הנגן , בהחלטה הסופית של הקניה .
מה שכן הבעיה עם אייפוד היא העובדה שהתמחור שלו בארץ יקר מאוד יחסית לארה"ב , והיבואן החדש לא ממש דואג לזה . מחוץ לזה אני חושב שהוא נגן מעולה עם מסלול התקדמות לרמה אודיופילית אמיתית אם תרצה בכך איי פעם
כשאני שומע באייפוד עם קבצי לוסלסס של אפל או בקבצי WAV , יש הבדל די גדול באיכות הסאונד . ואני עדיין משתמש רק בזנהייזר CX300 . ברור שאם אקנה אוזניות איכותיות יותר אני אשמע יותר טוב .
אני מודע לעובדה שרוב האנשים מורידים מוסיקה מהאינטרנט ובפורמאט של MP3 ובביטרייט די נמוך של 192 . העניין הוא שכאשר אתה נחשף למוסיקה קצת יותר איכותית מטראנס/אלקטרונית . אתה תגיע לבד לעובדה שאתה צריך איכות יותר גדולה . ולכן אתה תוותר על MP3/AAC , ותרצה פורמאט איכותי .
אם אני לוקח את האייפוד לדוגמה , אתה יכול לשדך לו כבל מיוחד שיוצא לדוק ואותו לחבר למגבר אוזניות , ולקבל איכות מעולה מאוד . אבל השידרוג הזה מועיל רק לאלו ששומעים באיכות מספיק טובה .
נגן שאנו תומך בפורמאטים לוסלסס , כנראה גם הDAC שלו , לא ממש מיועד לתמוך באיכות סאונד מעולה . מה שאומר שאם איי פעם תרצה לשדרג אתה תהיה מוגבל ע"י איכות הנגן .
באייפוד אתה יכול לשדרג את הנגן הקודם (ווידאו ) לIMOD (אייפוד ששודרג לאיכות אודיופילית ע"י המייסד של MARK LVINSON) . או לשדרג את הקלאסיק ע"י כבל DOCK ומגבר אוזניות . ואז אתה יכול לקבל נגן מאוד אודיופילי .
אני חושב שכדאי לקחת בחשבון את נושא השדרוג של הנגן , בהחלטה הסופית של הקניה .
מה שכן הבעיה עם אייפוד היא העובדה שהתמחור שלו בארץ יקר מאוד יחסית לארה"ב , והיבואן החדש לא ממש דואג לזה . מחוץ לזה אני חושב שהוא נגן מעולה עם מסלול התקדמות לרמה אודיופילית אמיתית אם תרצה בכך איי פעם
דבר ראשון הD2 תומך בFLAC.
דבר שני היה לי עוד כמה שאלות בהודעה הקודמת שלי.
דבר שני היה לי עוד כמה שאלות בהודעה הקודמת שלי.
אני חושב שאני אלך על הD2, כמה המחירים עליו ועל החפצים שלו ירדו עד ה11/12? (מטען לקיר, כרטיסי זיכרון, המכשיר עצמו, נרתיק/מגן מסך או מה שבאמת יועיל...).
יש סיכוי שיצא מכשיר טוב יותר (ה-D3) במחיר לא יקר מידי (מקסימום 300 ש"ח מעל לD2) של פלאש עד לתאריך (11/12)?
שאלה קטנה נוספת, מה עושה מתאם Line-In ?...
בקיצור, לא, המחירים לא ירדו בצורה דרסטית, גג תרוויח עוד 50-100 וזה בגלל שאין מכשירים חדשים שצפויים להיכנס בצורה אגרסיבית לשוק.eranON כתב:אני חושב שאני אלך על הD2, כמה המחירים עליו ועל החפצים שלו ירדו עד ה11/12? (מטען לקיר, כרטיסי זיכרון, המכשיר עצמו, נרתיק/מגן מסך או מה שבאמת יועיל...).
יש סיכוי שיצא מכשיר טוב יותר (ה-D3) במחיר לא יקר מידי (מקסימום 300 ש"ח מעל לD2) של פלאש עד לתאריך (11/12)?
שאלה קטנה נוספת, מה עושה מתאם Line-In ?...
לא צפויים לצאת מכשירים חדשים בסגנון הD2 מבית Cowon. ישנם מכשירים דומים מחברות אחרות כגון הClix 2 מחברת IRIVER הM6 מחברת Meizu והZen מחברת Creative. חוץ מהMeizu שיש לו 18fps שאר הנגנים דומים יחסית. יתרונות לפה חסרונות לשם..
בקשר ליציאה לטלוויזיה, אל תבנה עלייה בכלל. היא לא ממש טובה.. הרבה בעיות, במיוחד כשמנסים לשים כתוביות.
האוזניות שמגיעות עם המכשיר, לא מדהימות בוא נגיד ככה.. אפשר לשרוד איתם אם משתמשים בצורה מאוד עדינה.. אני השתדלתי אבל באיזשהו שלב הפלאג והחוט נשארו תלויים על חוטי הנחושת, ואז החלטתי להחליף אוזניות.
ובקשר לזה שהגיב לפניכן, אני לא חושב שמישהו רוצה לקנות נגן, ואז כדי שהוא ישמע טוב בנגן, להוסיף לו מגבר לאוזניות. אפל נוטה פשוט לשווק בצורה אגרסיבית מאוד וזה היתרון היחיד שלה על פני שאר המתחרות. ראיתם איזה פלופ יצא הIphone בסופו של דבר.. הרבה גימיקים, שאחרי שנייה כבר לא זקוקים להם. חוץ מזה, בנגני האייפוד, אין תכונות אשר חיוניות כגון רדיו הקלטה Line In, Usb Host, קריאת כרטיסים, ועוד ועוד ועוד ! החברה הזו מתעקשת להישאר עם מכשירים אסטתיים שימשכו את העין, וזהו. לא משפרת דברים מעבר לזה.