40 שנה לנחיתה על הירח
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 34345
- נתן תודות: 178 פעמים
- קיבל תודות: 603 פעמים
קראתי כתבה שהמאמץ לנחות על הירח הרג את חקר החלל העתידי.
היות והתוצאה הייתה רחוקה מלהניב משהו ממשי לאנושות וההשקעה האדירה חיסלה דברים אחרים שיכלו להתפתח.
אני חושב שלצער כולנו כל נושא חקר החלל בנסיגה מבחינת השקעות, והתאונות האחרונות שהיו רק חיזקו את מעמד השוללים.
משלחת מאויישת לאנשהו, רחוקה מאוד מאוד.
היות והתוצאה הייתה רחוקה מלהניב משהו ממשי לאנושות וההשקעה האדירה חיסלה דברים אחרים שיכלו להתפתח.
אני חושב שלצער כולנו כל נושא חקר החלל בנסיגה מבחינת השקעות, והתאונות האחרונות שהיו רק חיזקו את מעמד השוללים.
משלחת מאויישת לאנשהו, רחוקה מאוד מאוד.
אני חושב שטענה כזו היא נכונה בהכרח, אך מצד שני, מפספסת את העיקר.guyezra כתב:קראתי כתבה שהמאמץ לנחות על הירח הרג את חקר החלל העתידי.
....
היא נכונה כי ברור שאם אתה משקיע משאבים אדירים בכיוון מאוד ספציפי אז בהכרח זה בא על חשבון משהו אחר.
זה מפספס את העיקר כי יש משמעות גדולה להישגים גדולים וכשיש לך הישג גדול אתה יודע שאפשר יהיה לעשות עוד אחד בעתיד, גם אם העתיד הזה לא מיידי. צריך להכניס את הפסיכולוגיה שלנו כבני אדם למשוואה.
אפשר לעשות אנלוגיה (צולעת אמנם) לתחום אחר לגמרי כמו ספורט. אפשר לקדם ספורט במדינה לאט מאוד ולרוחב ואפשר מצד שני להשקיע הכל בענף או שניים ולהגיע להישגים משמעותיים.
משה
זה פשוט לא נכון, אלא אם כן אתה מגדיר כהישג רק ביקור אנושי נוסף על הירח או על גוף אחר.guyezra כתב:בשורה התחתונה, 40 שנה עברו עם הישגים של (כמעט) כלום, ובאופק גם אין כלום (כמעט)...
חקר החלל המשיך, אם כי אומנם בקצב נמוך בהרבה מאשר בתוכנית אפולו.
תוכנית אפולו זה לא משהו שיכול להיות קבוע, גם לא מבחינה כלכלית.
ב40 שנה שעברו היו המון הישגים טכנולוגיים ומדעיים אחרים שלא קשורים ישירות לתוכנית אפולו, אם כי לא מעט מהם קשורים עקיפות.
משה
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6782
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 244 פעמים
מעניין...שכף רגלו של אדם לא דרכה על קרקע הירח מאז משימת אפולו ב-17 בדצמבר 1972. ברגע האחרון אף בוטלו עוד שלוש טיסות נוספות של אפולו, אף שכבר נבנו החלליות בעבורן....
לגור על הירח: כך זה ייראה
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3748934,00.html
- Pavelz
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4032
- שם מלא: pavel
- נתן תודות: 199 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
אתה לא מסתכל על זה בצורה רחבה מספיק.guyezra כתב:בשורה התחתונה, 40 שנה עברו עם הישגים של (כמעט) כלום, ובאופק גם אין כלום (כמעט)...
מיחשוב, תקשורת, רובוטיקה, רפואה ועוד המון תחומים קיבלו גושפנקא רצינית מאותה הנחיתה על הירח.
אולי לא יצרנו קשר עם חייזרים ולא עזבנו את מערכת השמש (פרט לשניים שלושה גופים שכן בסופו של דבר עזבו או יעזבו)
אבל מצד שני אולי גם חלמנו על דברים גדולים מדי.
דברים בנאליים ויומיומיים היום לגמרי כמו GPS או תקשורת סלולרית היום נראים היום אחרת לחלוטין ללא המרוץ לחלל
Need more cowbell
אני לא חושב שאפשר בכלל למדוד את זה.guyezra כתב:תקראו את הטור של באז אולדריין שפורסם היום במעריב.
הנקודה שלי היא שמאז העסק די נעצר מבחינת חקר החלל.
התרומה העקיפית היא תרומה גדולה ללא ספק, אך צריך גם למדוד אותה ביחס להשקעה....
זה כמו, להבדיל, למדוד את ההשקעה של ארה"ב במלחמת בעולם ה2 ביחס לתמורה.
מדובר בתהליך היסטורי ארוך ואין לנו היסטוריות אחרות שאפשר להשוות אליהן
משה
- UltraMagnus
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 388
- נתן תודות: 13 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
אני חושב שאין התקדמות ממשית בשליחת משימות מאויישות מכיוון שאנחנו עדיין לא שם מבחינה טכנולוגית.
לירח כבר הגענו, כך שאין את הדרייב הממשי להגיע לשם שוב.
הדבר הבא מבחינת משימות מאויישות יהיה כמובן מאדים. אבל זהו מסע של פחות או יותר 9 חודשים ועדיין לא הגענו לבגרות טכנולוגית כזו שתאפשר שהייה ממושכת כזו בחלל. (יש גם את הדרך חזרה ):)
לדעתי הטכנולוגיה הזו תבשיל בתוך ה-50 שנים הבאות וכבר אז יהיו קיימות מושבות על הירח.
תחנת החלל הבינלאומית תשתפר לאין ערוך. מצפה הכוכבים החדש שיהיה במסלול סביב כדור הארץ כבר יהיה קיים...
יש למה לצפות חבר'ה.
רק שלא נשמיד את עצמנו לפני כן בעוד איזה מלחמה דבילית
לירח כבר הגענו, כך שאין את הדרייב הממשי להגיע לשם שוב.
הדבר הבא מבחינת משימות מאויישות יהיה כמובן מאדים. אבל זהו מסע של פחות או יותר 9 חודשים ועדיין לא הגענו לבגרות טכנולוגית כזו שתאפשר שהייה ממושכת כזו בחלל. (יש גם את הדרך חזרה ):)
לדעתי הטכנולוגיה הזו תבשיל בתוך ה-50 שנים הבאות וכבר אז יהיו קיימות מושבות על הירח.
תחנת החלל הבינלאומית תשתפר לאין ערוך. מצפה הכוכבים החדש שיהיה במסלול סביב כדור הארץ כבר יהיה קיים...
יש למה לצפות חבר'ה.
רק שלא נשמיד את עצמנו לפני כן בעוד איזה מלחמה דבילית
- UltraMagnus
-
- חבר פעיל מאוד

ממש לא....
בסופו של דבר העניין מסתכם בשיקולים של נאס"א.
וכנראה שמאדים קורץ להם יותר.
העניין הוא שמשימות מאויישות למאדים יהיו חייבות לצאת ממתקני שיגור שיהיו על הירח או לכל הפחות במסלול סביב הארץ,
בכדי למנוע את כל הטרחה וההכנות שכרוכים בשיגורים מהארץ.
(מזג אוויר, דלק, וכו')
בסופו של דבר העניין מסתכם בשיקולים של נאס"א.
וכנראה שמאדים קורץ להם יותר.
העניין הוא שמשימות מאויישות למאדים יהיו חייבות לצאת ממתקני שיגור שיהיו על הירח או לכל הפחות במסלול סביב הארץ,
בכדי למנוע את כל הטרחה וההכנות שכרוכים בשיגורים מהארץ.
(מזג אוויר, דלק, וכו')
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 34345
- נתן תודות: 178 פעמים
- קיבל תודות: 603 פעמים
ממש לא?
איך הגעת לזה?
יש לך מושג מה עלות בניית מבנה על הירח + לוגיסטיקה של שינוע כל הנדרש + מבנה סגור עם כבידה ואוויר לכמות גדולה של אנשים + כל מה שקשור לת"ש שאנשים זקוקים לו.
לא נראה לי שזה בר השוואה לטיסה למאדים עם 5-6 אנשים, שהבעיה העיקרית שם היא משך הטיסה
איך הגעת לזה?
יש לך מושג מה עלות בניית מבנה על הירח + לוגיסטיקה של שינוע כל הנדרש + מבנה סגור עם כבידה ואוויר לכמות גדולה של אנשים + כל מה שקשור לת"ש שאנשים זקוקים לו.
לא נראה לי שזה בר השוואה לטיסה למאדים עם 5-6 אנשים, שהבעיה העיקרית שם היא משך הטיסה
- UltraMagnus
-
- חבר פעיל מאוד

אבל זה בדיוק העניין גיא,
עכשיו זה יעלה הרבה מאוד כסף וגם הטכנולוגיה לא בשלה.
אבל כתבתי שאני מאמין שזה יקרה בתוך ה-50 שנה הבאות. אולי אפילו מהר יותר ממה שחשבת.
אין לי ביסוס לדברי (למרות שאני בטוח שזה קיים איפשהו),
אבל אני חושב שעד 2020 כבר יהיה מבנה קבע על הירח. אולי מעבדות וכיוצא בזה.
מתקני שיגור לחלליות מאויישות יקרו כמה עשורים אח"כ.
אין מה לעשות, מושבות על פלנטות או ירחים אחרים הם העתיד של האנושות.
אני יודע שלנאס"א יש כבר תוכניות ליישב את טיטאן מירנדה ואיו.
ואני חושב שזה יקרה מהר יותר ממה שאנשים חושבים.
כל זמן שהכסף מניע את המדע והאנושות ולא הרצון לשפר את עצמנו זה תמיד ייתעכב.
אבל אני מקווה שזה ישתנה וכמה שיותר מהר.
עכשיו זה יעלה הרבה מאוד כסף וגם הטכנולוגיה לא בשלה.
אבל כתבתי שאני מאמין שזה יקרה בתוך ה-50 שנה הבאות. אולי אפילו מהר יותר ממה שחשבת.
אין לי ביסוס לדברי (למרות שאני בטוח שזה קיים איפשהו),
אבל אני חושב שעד 2020 כבר יהיה מבנה קבע על הירח. אולי מעבדות וכיוצא בזה.
מתקני שיגור לחלליות מאויישות יקרו כמה עשורים אח"כ.
אין מה לעשות, מושבות על פלנטות או ירחים אחרים הם העתיד של האנושות.
אני יודע שלנאס"א יש כבר תוכניות ליישב את טיטאן מירנדה ואיו.
ואני חושב שזה יקרה מהר יותר ממה שאנשים חושבים.
כל זמן שהכסף מניע את המדע והאנושות ולא הרצון לשפר את עצמנו זה תמיד ייתעכב.
אבל אני מקווה שזה ישתנה וכמה שיותר מהר.