40 שנה לנחיתה על הירח
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 66529
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 442 פעמים
- קיבל תודות: 4031 פעמים
MOCO - לא שמעת שזה קנוניה והכל מבויים?
את האמת, אני עדיין מנסה להבין איך הנחיתה על הירח שינתה משהו בהיסטוריה האנושית. מה שהביא לזה היה המלחמה בין ברית המועצות לארה"ב בזמן המלחמה הקרה והנסיון להראות "למי יש יותר גדול" ותו לא. אני לא אומר שלא צריך להתקדם בנושא המסע לחלל, אבל להגיע לירח, להניף דגל ולחזור לא נתן שום דבר לאף אחד. הרבה יותר חשוב להתמקד ביכולות מסע לזמן ארוך (מיחזור יעיל, פיתרון בעיית זמני הנסיעה בין גופים שמימיים וכו) ובניצול של ה"נדל"ן" השמימיי (מפעלי כרייה על כוכבים אחרים, מושבות וכו') מאשר להגיע לשם וחזרה ותו לא.
את האמת, אני עדיין מנסה להבין איך הנחיתה על הירח שינתה משהו בהיסטוריה האנושית. מה שהביא לזה היה המלחמה בין ברית המועצות לארה"ב בזמן המלחמה הקרה והנסיון להראות "למי יש יותר גדול" ותו לא. אני לא אומר שלא צריך להתקדם בנושא המסע לחלל, אבל להגיע לירח, להניף דגל ולחזור לא נתן שום דבר לאף אחד. הרבה יותר חשוב להתמקד ביכולות מסע לזמן ארוך (מיחזור יעיל, פיתרון בעיית זמני הנסיעה בין גופים שמימיים וכו) ובניצול של ה"נדל"ן" השמימיי (מפעלי כרייה על כוכבים אחרים, מושבות וכו') מאשר להגיע לשם וחזרה ותו לא.
ממליץ מאוד על הסדרה מכדור הארץ לירח של HBO. והתרומה הייתה לא עצם ההגעה לירח, אלה הניסיון הנצבר והיכולות שנלמדו כתוצאה מהפרויקט האדיר הזה...Huber כתב:MOCO - לא שמעת שזה קנוניה והכל מבויים?![]()
![]()
את האמת, אני עדיין מנסה להבין איך הנחיתה על הירח שינתה משהו בהיסטוריה האנושית. מה שהביא לזה היה המלחמה בין ברית המועצות לארה"ב בזמן המלחמה הקרה והנסיון להראות "למי יש יותר גדול" ותו לא. אני לא אומר שלא צריך להתקדם בנושא המסע לחלל, אבל להגיע לירח, להניף דגל ולחזור לא נתן שום דבר לאף אחד. הרבה יותר חשוב להתמקד ביכולות מסע לזמן ארוך (מיחזור יעיל, פיתרון בעיית זמני הנסיעה בין גופים שמימיים וכו) ובניצול של ה"נדל"ן" השמימיי (מפעלי כרייה על כוכבים אחרים, מושבות וכו') מאשר להגיע לשם וחזרה ותו לא....
אני באמת לא חושב שהנחיתה עצמה שינתה משהו בהיסטוריה האנושית, אבל זה עדיין היה הישג אדיר. גם אם כביכול הייתה פה התמקדות במשהו יותר סמלי מאשר צעד לכיוונים חשובים יותר שהזכרת, עדיין אין לזלזל בסמלים כאלה. זה נתן "בטחון עצמי", אם יורשה לי לשאול מושג פסיכולוגי, לאנושות ככלל (לפחות לאנושות שמודעת לזה).Huber כתב:MOCO - לא שמעת שזה קנוניה והכל מבויים?![]()
![]()
את האמת, אני עדיין מנסה להבין איך הנחיתה על הירח שינתה משהו בהיסטוריה האנושית. מה שהביא לזה היה המלחמה בין ברית המועצות לארה"ב בזמן המלחמה הקרה והנסיון להראות "למי יש יותר גדול" ותו לא. אני לא אומר שלא צריך להתקדם בנושא המסע לחלל, אבל להגיע לירח, להניף דגל ולחזור לא נתן שום דבר לאף אחד. הרבה יותר חשוב להתמקד ביכולות מסע לזמן ארוך (מיחזור יעיל, פיתרון בעיית זמני הנסיעה בין גופים שמימיים וכו) ובניצול של ה"נדל"ן" השמימיי (מפעלי כרייה על כוכבים אחרים, מושבות וכו') מאשר להגיע לשם וחזרה ותו לא....
המרוץ לחלל כולו, שינה גם שינה המון בהיסטוריה הטכנולוגית שלנו.
למשל, לוליא המרוץ לחלל, לא היינו עכשיו מתכתבים פה בכלל.
כל טכנולוגיית המזעור האלקטרוני הואצה בזכות זה.
ברור שהיו מגיעים לזה גם אחרת אבל לא באותו לוח זמנים. סביר שהיום עוד לא היו מחשבים אישיים, שלא לדבר על טלפונים ניידים ושאר מכשירי כיס.
משה
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
הנחיתה לא הייתה ב-20/7?
או שהיום זה יום השנה לשיגור?
העצוב הוא שכולם יודעים מיהו ניל ארמסטרונג, קצת פחות יודעים מיהו אדווין "באז" אולדרין, אבל כמעט שאף אחד לא מכיר את מייקל קולינס, האיש שראה את הירח אבל לא יכל לדרוך עליו (הוא נשאר בתא הפיקוד מסביב לירח).
העצוב הוא שכולם יודעים מיהו ניל ארמסטרונג, קצת פחות יודעים מיהו אדווין "באז" אולדרין, אבל כמעט שאף אחד לא מכיר את מייקל קולינס, האיש שראה את הירח אבל לא יכל לדרוך עליו (הוא נשאר בתא הפיקוד מסביב לירח).
- Booboo
- חבר ותיק

- תגובות: 1929
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
Buzz אולדרין היה דמות נערצת בארה"ב עוד הרבה לפני הנחיתה על הירח.theAman כתב:הנחיתה לא הייתה ב-20/7?
העצוב הוא שכולם יודעים מיהו ניל ארמסטרונג, קצת פחות יודעים מיהו אדווין "באז" אולדרין, אבל כמעט שאף אחד לא מכיר את מייקל קולינס, האיש שראה את הירח אבל לא יכל לדרוך עליו (הוא נשאר בתא הפיקוד מסביב לירח)....
כל מי שראה את "הצוות המובחר" (The Right Stuff) מודע לכך.
אל תשכחו שלא מעט אסטרונאוטים שוגרו לחלל הרבה לפני אפולו 11, במבצעי ג'מיני, מרקיורי וכו', ולכל שיגור כזה היה הד תקשורתי עצום.
אני לא חושב שיש הרבה אנשים מעל גיל 40 שלא יודעים מי היו יורי גגארין, הכלבה לייקה וכו'.
בכל מקרה, באז קיבל את שלו ובגדול עם יציאת הסרט Toy Story של Pixar.
הדמות המאצ'ואית של Buzz LightYear מבוססת כמעט אחד לאחד עליו.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"
- AviBiton
- גורו HTmobile

מחוץ לארה"ב, האסטרונאוט היותר מפורסם הוא ניל ארמסטרונג.
אבל המצער מכל זה הוא דווקא האנונימיות היחסית של מייקל קולינס.
יש גם לא מעט חבר'ה יותר צעירים מ-40 שיודעים מי זה גגארין, מי הייתה לייקה ומה זה ספוטניק.
למרות שאני בספק אם בגיל תיכון תמצא היום יותר מ-5% שיודעים משהו מכל מה שמדובר עליו בשרשור הזה
אבל זה כבר נושא לשרשור אחר.
אבל המצער מכל זה הוא דווקא האנונימיות היחסית של מייקל קולינס.
יש גם לא מעט חבר'ה יותר צעירים מ-40 שיודעים מי זה גגארין, מי הייתה לייקה ומה זה ספוטניק.
למרות שאני בספק אם בגיל תיכון תמצא היום יותר מ-5% שיודעים משהו מכל מה שמדובר עליו בשרשור הזה
אבל זה כבר נושא לשרשור אחר.
בדיוק: anniversary of the July 16, 1969 launch of Apollo 11theAman כתב:הנחיתה לא הייתה ב-20/7?
או שהיום זה יום השנה לשיגור?...
כמו כולנו, לא?theAman כתב: מייקל קולינס, האיש שראה את הירח אבל לא יכל לדרוך עליו ....
אל תדאג, אני זוכר אותו וכבר בתור ילד ריחמתי עליו
משה
- Booboo
- חבר ותיק

- תגובות: 1929
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
- AviBiton
- גורו HTmobile

כן, כמו כולנוmoco כתב:כמו כולנו, לא?theAman כתב: מייקל קולינס, האיש שראה את הירח אבל לא יכל לדרוך עליו ....![]()
...
פספסתי את העניין שהוא היה קצת יותר קרוב מאיתנו, אבל בטח הבנת את זה כבר לבד.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 66529
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 442 פעמים
- קיבל תודות: 4031 פעמים
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3748409,00.html
מה יצא לנו מהנחיתה על הירח?
לרגל 40 שנה לנחיתה הראשונה של אדם על הירח, עורך יגאל פת-אל את מאזן הכדאיות: האם הצעד הקטן של ניל ארמסטרונג אכן היה צעד גדול לאנושות? התשובה, מסתבר, נמצאת בקשר שבין מסעות לחלל לבין טלפונים סלולריים וטיטולים
מה יצא לנו מהנחיתה על הירח?
לרגל 40 שנה לנחיתה הראשונה של אדם על הירח, עורך יגאל פת-אל את מאזן הכדאיות: האם הצעד הקטן של ניל ארמסטרונג אכן היה צעד גדול לאנושות? התשובה, מסתבר, נמצאת בקשר שבין מסעות לחלל לבין טלפונים סלולריים וטיטולים