כמה שאלות בקשר לFREENAS
- esloan
- חבר ותיק

- תגובות: 2790
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 204 פעמים
התקנתי את ה freenas על מחשב ערום.
זה פשוט תענוג. אני הולך לרכוש 4 דיסקים של 1.5 טרה ולהרים 4.5 טרה נטו של חומר.
קצב ההעברה מדהים - המחשב - פנטיום 4, מזרים 98kbps קבוע ברשת של 100Mbps...
איך לא חשבו על זה קודם.
ההתקנה אגב - חלקה.
ארז
איך לא חשבו על זה קודם.
ההתקנה אגב - חלקה.
ארז
RAID 0 זה פשוט לזרוק את המידע לפח הסיכוי שלא יקרא כלום ל4 דיסקים הוא נמוך מאוד
RAID 5 נותן לך את הבטחון היחסי בכך שתאורטית פגיעה בדיסק אחד לא גורמת לאבדן המידע למרות שהוא striped, לדעתי לשימוש ביתי הוא מספיק טוב למרות החסרונות שלו
RAIDZ קצת יותר בטוח בגלל בדיקה רציפה של הדיסקים, תקבל התראה מוקדמת שדיסק מתחיל לזייף אבל תצתרך קצת להשתמש בגרסת RC ולא יציבה
אם לא עושים RAID אין הגנה על המידע בכללותו אבל פגיעה בדיסק תגרום לאובדן דיסק בודד
יכול להיות שתוכל לשתף יותר מדיסק אחד באותו שיטוף רשת אם תשטף את התיקיית MNT אבל אני לא בטוח אם אתה מתחיל מאפס שווה לנסות
RAID 5 נותן לך את הבטחון היחסי בכך שתאורטית פגיעה בדיסק אחד לא גורמת לאבדן המידע למרות שהוא striped, לדעתי לשימוש ביתי הוא מספיק טוב למרות החסרונות שלו
RAIDZ קצת יותר בטוח בגלל בדיקה רציפה של הדיסקים, תקבל התראה מוקדמת שדיסק מתחיל לזייף אבל תצתרך קצת להשתמש בגרסת RC ולא יציבה
אם לא עושים RAID אין הגנה על המידע בכללותו אבל פגיעה בדיסק תגרום לאובדן דיסק בודד
יכול להיות שתוכל לשתף יותר מדיסק אחד באותו שיטוף רשת אם תשטף את התיקיית MNT אבל אני לא בטוח אם אתה מתחיל מאפס שווה לנסות
גיא
אחד הגורמים שהכריעו אצלי את הכף לטובת NAS היא העובדה שאפשר לגבות
את המידע... אחרת חבל... הדיסקים אמנם השתפרו עם השנים אבל עדיין יש נפילות,
וככה סתם יכול ללכת לאיבוד מידע. איבדתי לא מזמן 750GB על דיסק חיצוני קרס.
לי אישית לא היה כוח להתעסק עם תוכנות והקמת שרת מחשב יעודי, אז הלכתי על
NAS של NETGEAR.
את המידע... אחרת חבל... הדיסקים אמנם השתפרו עם השנים אבל עדיין יש נפילות,
וככה סתם יכול ללכת לאיבוד מידע. איבדתי לא מזמן 750GB על דיסק חיצוני קרס.
לי אישית לא היה כוח להתעסק עם תוכנות והקמת שרת מחשב יעודי, אז הלכתי על
NAS של NETGEAR.
- pup26
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2810
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
טוב סליחה שלא עניתי לשרשור לא שמתי לב.
אני מריץ מערכת FREENAS בבית.
tאתה יכול לבצע RAID תוכנתי (זה מה שיש למעשה בNAS שקונים היום כמו READYNAS וכו') או להנות מבקר יעודי אם תחליט לרכוש (בערך 1700 ש"ח).
אם הדיסקים שלך מפורמטים בווינדווס, אתה תצטרך לפרמט אותם שוב לUFS כי אחרת זה READ ONLY.
כל עוד אתה לא עושה ריסט הIP לא משתנה, במידה ואתה עושה ריסט ואתה רוצה לשמור על IP קבוע (נניח בשביל SQUEEZEBOX) אז אתה יכול להגדיר בנתב חלוקת IP בDHCP לפי MAC ADDRESS או הכי פשוט להגדיר כתובת בצורה סטטית.
בכלל, זה לא מיועד למשתמשים רגילים אלא יותר לסופר יוזר, למשל אני התקנתי אותו על לוח אם שכולל GIGABIT LAN NIC, גרסת התוכנה היציבה של FREENAS לא כוללת דרייבר לכרטיס זה, היה צורך להעלות את הדרייבר ידנית ולשנות קובץ קונפיגורציה במערכת ההפעלה, זה דורש ידע בסיסי+ בLINUX SHELL.
אתה מוזמן להפנות אליי כל שאלה, גם בה"פ.
בהצלחה, רועי
אני מריץ מערכת FREENAS בבית.
tאתה יכול לבצע RAID תוכנתי (זה מה שיש למעשה בNAS שקונים היום כמו READYNAS וכו') או להנות מבקר יעודי אם תחליט לרכוש (בערך 1700 ש"ח).
אם הדיסקים שלך מפורמטים בווינדווס, אתה תצטרך לפרמט אותם שוב לUFS כי אחרת זה READ ONLY.
כל עוד אתה לא עושה ריסט הIP לא משתנה, במידה ואתה עושה ריסט ואתה רוצה לשמור על IP קבוע (נניח בשביל SQUEEZEBOX) אז אתה יכול להגדיר בנתב חלוקת IP בDHCP לפי MAC ADDRESS או הכי פשוט להגדיר כתובת בצורה סטטית.
בכלל, זה לא מיועד למשתמשים רגילים אלא יותר לסופר יוזר, למשל אני התקנתי אותו על לוח אם שכולל GIGABIT LAN NIC, גרסת התוכנה היציבה של FREENAS לא כוללת דרייבר לכרטיס זה, היה צורך להעלות את הדרייבר ידנית ולשנות קובץ קונפיגורציה במערכת ההפעלה, זה דורש ידע בסיסי+ בLINUX SHELL.
אתה מוזמן להפנות אליי כל שאלה, גם בה"פ.
בהצלחה, רועי
פרופיל מאומת זה אחד הדברים אם לא ה
- pup26
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2810
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
רק אציין שגרסת הRC (0.7) למינהם, לא נתמך בהן התקנה של SLIMNAS לSQUEEXEBOX וזו הסיבה שאני עדיין ב0.69guyyug כתב:RAID 0 זה פשוט לזרוק את המידע לפח הסיכוי שלא יקרא כלום ל4 דיסקים הוא נמוך מאוד
יכול להיות שתוכל לשתף יותר מדיסק אחד באותו שיטוף רשת אם תשטף את התיקיית MNT אבל אני לא בטוח אם אתה מתחיל מאפס שווה לנסות...
אתה קצת מטעה SABnzbd לא מותקן ב FREENAS או לפחות אין גישה ב GUIpup26 כתב:ויש קליינט יוזנט לFREENAS:
SABnzbd
אני לא משתמש כי אני מעדיף לא לטחון את הכוננים בשרת, שהמחשב יעבוד ויעביר את הקבצים בסוף....
גם אני מעביר רק בסוף אין טעם לסובב 4 דיסקים סתם
- nadavya
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 837
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 43 פעמים
אפשר להעלות את הקצבים?erezsolan כתב:התקנתי את ה freenas על מחשב ערום.
איך לא חשבו על זה קודם.
ההתקנה אגב - חלקה.
ארז...
ראוטר מספיק בשביל זה או שצריך מתג?
יש איזה מדריך בשביל לקחת מחשב ולעשות ממנו NAS?
pup26 כתב:ח).
כל עוד אתה לא עושה ריסט הIP לא משתנה, במידה ואתה עושה ריסט ואתה רוצה לשמור על IP קבוע (נניח בשביל SQUEEZEBOX) אז אתה יכול להגדיר בנתב חלוקת IP בDHCP לפי MAC ADDRESS או הכי פשוט להגדיר כתובת בצורה סטטית....
יש לי עוד כמה שאלות:
1. התוכנה FREENAS תוכל לפרמט לUFS?
2. ומה הכוונה אם אני עושה ריסט הIP משתנה? אם אני מגדיר IP קבוע בהתקנת התוכנה, האם אחרי הריסט היא תשתנה? ראיתי שניתן להגדיר IP קבוע בזמן התקנת התוכנה, רק צריך ממה שהבנתי, שהיא תהיה מחוץ לטווח הDHCP
3. " אז אתה יכול להגדיר בנתב חלוקת IP בDHCP לפי MAC ADDRESS "- הכוונה לStatic DHCP Leases Table? וכתובת הIP צריכה להיות מחוץ לטווח של DHCP Server
?
בודאי FREENAS היא מערכת הפעלה מבוססת FREEBSD מערכת הקבצים הנטיבית שלה היא UFS
אם תגדיר IP בשרת הוא לא ישתנה כדי שיהיה פעיל הוא צריך להיות מחוץ לטווח של DHCP
תגדיר ידנית זה יותר פשוט ויציב
nadavya
איזה קבצים ?
כל הקבצי התקנה נמצאים באתר שלהם חינם חינם
http://www.freenas.org
התקנה פשוטה קצת ישנה אבל עדיין רלונטית פשוט לעקוב אחר ההוראות ויש לך שרת NAS בפחות מחצי שעה
http://www.freenas.org/index.php?option ... &id=sug:en
אם תגדיר IP בשרת הוא לא ישתנה כדי שיהיה פעיל הוא צריך להיות מחוץ לטווח של DHCP
תגדיר ידנית זה יותר פשוט ויציב
nadavya
איזה קבצים ?
כל הקבצי התקנה נמצאים באתר שלהם חינם חינם
http://www.freenas.org
התקנה פשוטה קצת ישנה אבל עדיין רלונטית פשוט לעקוב אחר ההוראות ויש לך שרת NAS בפחות מחצי שעה
http://www.freenas.org/index.php?option ... &id=sug:en
גיא
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
nadavya כתב:אפשר להעלות את הקצבים?erezsolan כתב:התקנתי את ה freenas על מחשב ערום.
איך לא חשבו על זה קודם.
ההתקנה אגב - חלקה.
ארז...
ראוטר מספיק בשביל זה או שצריך מתג?
יש איזה מדריך בשביל לקחת מחשב ולעשות ממנו NAS?...
נתב (ראוטר) הוא גם מתג - הוא גם מנתב מידע אל מחוץ לLAN וגם ממתג בתוך הLAN.
אני אישית לא ממליץ על RAID 0 - היתה לי היתקלות לא נעימה בזמן האחרון - אני מריץ RAID0 מקומי במחשב (לא NAS), ונפל לי דיסק בRAID - לא מאחל את זה לאף אחד - היה לי מזל שהצלחתי להחזיר את המערך לפעולה שלא נדבר על המידע... (שוחזר לאחר הרבה זיעה ודמעות שנשפכו על המקלדת - לשחזר טרה של מידע בלי לכתוב מעל המידע שאבד וללא דיסקים נוספים זה לא צחוק)
כתוצאה מכך אני עובר לRAID5 וקונה עוד 3 דיסקים כך שיהיו לי 5X500GB שייתן 2TB נטו.
נתקלתי בכמה מדריכים כאלה, אפילו שמסבירים על FREENAS אבל אני לא זוכר איפה בדיוק - תחפש בגוגל - לא חסר
תודה רבה לכולם על העזרה, אבל.....
הנהלה החליטה להחזיר לחנות את אחת הנטבוקים.והטילה ויטו לגבי הפיכת מחשב לNAS.
אז חזרתי להחלטה המקורית לקנות NAS.
אני מתלבט בין 2 דגמים:
1. QNAP TS-409, שממה שקראתי מוגבל עד 4TB.
2. PROMISE NS4600, שיותר חדש ותומך עד 6TB.
אני נוטה לכיוון PROMISE, אבל רציתי לדעת התרשמות של אנשים, הם מצהירים שהקריאה זה עד 40+.
אז חזרתי להחלטה המקורית לקנות NAS.
אני מתלבט בין 2 דגמים:
1. QNAP TS-409, שממה שקראתי מוגבל עד 4TB.
2. PROMISE NS4600, שיותר חדש ותומך עד 6TB.
אני נוטה לכיוון PROMISE, אבל רציתי לדעת התרשמות של אנשים, הם מצהירים שהקריאה זה עד 40+.