התקשורת והמציאות
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
ברוב העיתונים בארץ, גם ברציניים שבהם, תמצאו בד"כ ילדים חסרי נסיון או רקע מתאים, שעובדים בשביל שכר של 5-7 אלש"ח. הגישה המקובלת היא לעשות Follow up שטחי ביותר על ידיעות שפורסמו בעיתונים מתחרים, מבלי להעמיק שום דבר. במקרים רבים, ה-Follow up אינו יותר מאשר שיכתוב ידיעות
- mulder
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6513
- נתן תודות: 268 פעמים
- קיבל תודות: 582 פעמים
לא הבנתי מאיפה הבאת את הקביעה הזאת בכלל. אגב עצם זה שהם יצאו לרחובות כמו בהמות ניאנדטרליות וזרקו חיתולים וביצים על שוטרים לא בדיוק מעידה לטובת האדם שהם מגנים עליו. יש כתב אישום, וכשיש כתב אישום אז זה אומר שיש מספיק ראיות לקיום משפט. משם והלאה הדבר היחיד שקובע זה בית המשפט.truejoker כתב:מעניין אותי לדעת רק דבר אחד , לאחר שאתם יודעים את זה למה אתם מאמינים לכול ידיעה תקשורתית שקשורה לחרדים ? כי יש לכם חרדיפוביה ?
ומעניין מה היה קורה אם זו הייתה אמא חרדית באזור חרדי ?...
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
mulder כתב:אני עדיין מאמין שגלי הפיטורים שהיו בחודשים האחרונים הם תוצאה ישירה של פמפום חדשותי סביב השעון, ניפוח עובדות מעבר לכל פרופורציה ועיוות המציאות ויצירת היסטריה המונית שגרמה לחיסול ממוקד של עבודות של אלפי ישראלים....
Silence speaks louder than words
כמהMetalliJoe כתב:mulder כתב:אני עדיין מאמין שגלי הפיטורים שהיו בחודשים האחרונים הם תוצאה ישירה של פמפום חדשותי סביב השעון, ניפוח עובדות מעבר לכל פרופורציה ועיוות המציאות ויצירת היסטריה המונית שגרמה לחיסול ממוקד של עבודות של אלפי ישראלים....![]()
![]()
![]()
ועוד פעם
...
אתה מייחס לתקשורת הרבה יותר כוח ממה שיש לה, ודווקא בתחום שהסיבות הלא תקשורתיות בו ברורות.
השליח לא אשם, גם אם הוא שליח חפיפניק והיסטרי.
משה
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

אוף, דיברנו על זה כבר, לא? כבר אז לא הסכמנו בשיט, מה גורם לך לחשוב שעכשיו נגיע להסכמה?
כן?MetalliJoe כתב:אוף, דיברנו על זה כבר, לא? כבר אז לא הסכמנו בשיט, מה גורם לך לחשוב שעכשיו נגיע להסכמה?...
לא זוכר דווקא את הנושא הזה אבל מקבל את דבריך.
אגב, לא חושב שפה מדובר בעיניין של דיעות. את ההתרחשות הכלכלית, מכיוון שכבר הייתה, די קל לנתח עם עובדות.
משה
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

כן
רק למשפט סיכום קטנטן של דעתי - אני חושב שגם במשבר בארה"ב היה באשמת התקשורת (לא הישראלית, לשם שינוי, אבל עדיין תקשורת), והתקשורת הישראלית ייבאה אותו במלוא עוזו לפה, למרות שכנראה שהוא היה מגיע גם בלעדיה.
רק למשפט סיכום קטנטן של דעתי - אני חושב שגם במשבר בארה"ב היה באשמת התקשורת (לא הישראלית, לשם שינוי, אבל עדיין תקשורת), והתקשורת הישראלית ייבאה אותו במלוא עוזו לפה, למרות שכנראה שהוא היה מגיע גם בלעדיה.
- mulder
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6513
- נתן תודות: 268 פעמים
- קיבל תודות: 582 פעמים
אף אחד לא מכחיש שהיה משבר, אבל רמת החשיפה של ישראל והבנקים פה לכל זה היתה מאוד נמוכה. אף אחד גם לא מכחיש שחטפנו ריקושט מזה כמו כל העולם.moco כתב:כמהMetalliJoe כתב:mulder כתב:אני עדיין מאמין שגלי הפיטורים שהיו בחודשים האחרונים הם תוצאה ישירה של פמפום חדשותי סביב השעון, ניפוח עובדות מעבר לכל פרופורציה ועיוות המציאות ויצירת היסטריה המונית שגרמה לחיסול ממוקד של עבודות של אלפי ישראלים....![]()
![]()
![]()
ועוד פעם
...אתה צריך כדי להשכיח מעצמך את משבר הסבפריים, את נפילות הבנקים בארה"ב, את פיטורי ההייטק בארה"ב, את קיצוצי וביטולי ההזמנות מלקוחות (בחו"ל) ואת הפסקת/צמצום ההשקעות.
אתה מייחס לתקשורת הרבה יותר כוח ממה שיש לה, ודווקא בתחום שהסיבות הלא תקשורתיות בו ברורות.
השליח לא אשם, גם אם הוא שליח חפיפניק והיסטרי....
אבל:
האם בנק כלשהו התמוטט כאן?
כמה חברות גדולות כאן נסגרו או עברו פשיטת רגל?
בארהב פיטרו הרבה אנשים כי חברות ניסגרו דה-פאקטו או כי הפעילות הצטמצמה (או בעצם חזרה לממדים שקשורים למציאות ולא בועתיים). אבל כאן פיטרו על סמך זה שמה שעושים בארהב הוא אורים ותומים וכמובן החדשות כל היום רק מביאות נבואות זעם שרובן לא קרו. וכשמדברים כל היום על צונאמי כלכלי אז מעסיקים נלחצים פה ועושים שטויות.
בסופו של דבר השאלה היא אם הפיטורים ההמוניים שהיו פה אכן מוצדקים, ומענין כמה חברות גייסו שוב עובדים במחיר זול יותר.
יש משהו אירוני בתפיסה הזאת שלך.
התופעה של בועה כלכלית קשורה לתפיסת האנשים את המציאות והתקשורת היא בהחלט חלק מזה (הם לא יוצרים את זה, הם פשוט התקשורת שמקשרת
).
דווקא כשמתפוצצת בועה כאשר התפיסה מתנגשת עם המציאות זה קורה כאשר המציאות כבר לא יכולה להתכופף , כך שהייתי אומר, אם כבר, שהמשברים הללו קורים למרות התקשורת.
התופעה של בועה כלכלית קשורה לתפיסת האנשים את המציאות והתקשורת היא בהחלט חלק מזה (הם לא יוצרים את זה, הם פשוט התקשורת שמקשרת
דווקא כשמתפוצצת בועה כאשר התפיסה מתנגשת עם המציאות זה קורה כאשר המציאות כבר לא יכולה להתכופף , כך שהייתי אומר, אם כבר, שהמשברים הללו קורים למרות התקשורת.
משה
mulder,
דווקא מסכים עם מה שכתבת .
אבל התקשורת לא הייתה זו שהניעה את הפיטורים, אלא אם הכוונה היא עצם זה שהמידע על מה שקורה בארה"ב הגיע לידיעת אנשים בארץ. חוץ מזה, מקבלי ההחלטות לא היו צריכים עיתונים בשביל לדעת מה קורה בארה"ב.
דווקא מסכים עם מה שכתבת .
אבל התקשורת לא הייתה זו שהניעה את הפיטורים, אלא אם הכוונה היא עצם זה שהמידע על מה שקורה בארה"ב הגיע לידיעת אנשים בארץ. חוץ מזה, מקבלי ההחלטות לא היו צריכים עיתונים בשביל לדעת מה קורה בארה"ב.
משה
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

משה,
אם תקרא בעיתון שיש סיכוי שהבורסה תיפול מחר, הבורסה בוודאות תיפול מחר. לא כי הם יודעים לנבא את העתיד, אלא כי זאת נבואה שמגשימה את עצמה. בלי התקשורת אין את המאסה הקריטית הזאת שרצה כמו עדר לכיוון היציאה וממוטטת את הכל.
אם תקרא בעיתון שיש סיכוי שהבורסה תיפול מחר, הבורסה בוודאות תיפול מחר. לא כי הם יודעים לנבא את העתיד, אלא כי זאת נבואה שמגשימה את עצמה. בלי התקשורת אין את המאסה הקריטית הזאת שרצה כמו עדר לכיוון היציאה וממוטטת את הכל.
צודק אבל זה לא רלוונטי.MetalliJoe כתב:משה,
אם תקרא בעיתון שיש סיכוי שהבורסה תיפול מחר, הבורסה בוודאות תיפול מחר. לא כי הם יודעים לנבא את העתיד, אלא כי זאת נבואה שמגשימה את עצמה. בלי התקשורת אין את המאסה הקריטית הזאת שרצה כמו עדר לכיוון היציאה וממוטטת את הכל....
מנהלים לא החליטו לפטר בגלל שהבורסה נפלה (נפילת הבורסה זו תוצאה , לא גורם) וגם לא בגלל ידיעות בעיתון.
אתה נותן הרבה יותר מידי משקל למה שכתוב בכותרות העיתון, בין אם זה אמת או לא, ובין אם זו כותרת "נבואית".
פאניקה אומנם הייתה כמו גם חשש מאוד מבוסס, אבל לא עיתונאים גרמו לזה. קרו דברים אמיתיים, שכמובן דווחו גם בעיתונים.
משה
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

אל"ף, נפילה של הבורסה היא תוצאה, אבל גם גורם. זאת שרשרת בלתי פוסקת, ואי אפשר להתווכח עם זה.
בי"ת, זאת היתה רק דוגמא. אז הנה אולי אחת שיותר תהיה לטעמך: אם תקרא בעיתון שיש סיכוי שבנק לאומי יקרוס, מחר הוא בוודאות יקרוס, כי כל העולם ואשתו יהיו מחר ב-6 בבוקר בשערי הבנק, וינסו למשוך את כספם משם, כל עוד ניתן. עכשיו תגיד שהמוני בית ישראל הם אנשים אינטליגנטיים ובעלי חשיבה עצמאית, שלא ינהו אחרי ברווזים עיתונאיים, ויתעקשו להמשיך ולתת אמון במערכת הפיננסית?
פעם קראתי מומחה שאמר שכלכלה היא 70 אחוז פסיכולוגיה. אם כך, אני שואל איפה 30 האחוזים הנותרים.
בי"ת, זאת היתה רק דוגמא. אז הנה אולי אחת שיותר תהיה לטעמך: אם תקרא בעיתון שיש סיכוי שבנק לאומי יקרוס, מחר הוא בוודאות יקרוס, כי כל העולם ואשתו יהיו מחר ב-6 בבוקר בשערי הבנק, וינסו למשוך את כספם משם, כל עוד ניתן. עכשיו תגיד שהמוני בית ישראל הם אנשים אינטליגנטיים ובעלי חשיבה עצמאית, שלא ינהו אחרי ברווזים עיתונאיים, ויתעקשו להמשיך ולתת אמון במערכת הפיננסית?
פעם קראתי מומחה שאמר שכלכלה היא 70 אחוז פסיכולוגיה. אם כך, אני שואל איפה 30 האחוזים הנותרים.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 937 פעמים
הדבר היחיד שאני זוכר מלימודי כלכלה הוא שהתאוריות הכלכליות הגדולות של המאה העשרים הצליחו לנבא בדייקנות 11 מתוך 4 המשברים הקשים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

11 מתוך 4? זה בערך 275 אחוז, לא? מה רע?