Shed כתב:עקב סיבות היסטוריות - החיוב על חיבור לאינטרנט הינו חיוב קבוע ללא כל קשר לצריכה של המשתמש. הדבר הזה יוצר בעיה כפולה: גם לספק האינטרנט וגם למשתמשים ממוצעים. ספק האינטרנט צריך לספוג עלויות כבדות (שנגרמות על ידי מורידי קבצים). והפתרון שלו כרגע הוא לגלגל עלויות על כלל המשתמשים או להגביל את השימוש של המשתמשים הכבדים.
בגלל שהלקוחות הפרטיים מחוברים בחיבור שנקרא best effort - חיבור שבו השירות אינו מובטח (אין רוחב פס מינימלי המובטח חוזית ללקוח), ספקיות האינטרנט יכולות להגביל יישומים זוללים ובכך אמנם לפגוע במורידי קבצים כבדים (אחוז קטן מהלקוחות) אבל לשפר את השירות עבור המשתמשים הממוצעים.
שורה תחתונה: או מעבר לחיוב לפי צריכה, או הגבלה של מי שצורך באופן מובהק יותר מאחרים.
...
היית צודק בהחלט אם לא הייתה בעיה שכול ספקיות האינטרנט רוצות להכנס להיות ספקי טלפוניה ואת זה הן עושות בד"כ ע"י VOIP . כך שמה שלוקח את רוחב הפס מהתשתית שהיא בד"כ אופטית (במיוחד בין הרכזות שלהן ), זה לא מוריד הקבצים , אלה הרצון שלהם להתחרות בבזק ולהוסיף עוד הכנסות
אז אין לי בעיה עם הכנסות אבל אם אתה מוכר לי קו של 2.5 ואני מקבל 1.7 , אזי ה0.8 האלו לא הולכים לצרכנים של פתיחת דפי WEB , אלא לטלפוניה של 012 , ועליה היא מרוויחה , במקרה כזה הם גנבים פשוטים , אולי גנבים בחסות החוק (וזה לא בטוח כי עובדה החוק אינו לצידם גם עם הBEST EFFORT ), אבל עדיין גנבים
ורק תגיד לי , מה בדיוק הם חשבו שאנשים עושים עם רוחב פס של 5 גיגה ? פותחים דפי WEB ? הם ידעו היטב מי קונה את רוחב הפס הזה ולאיזה מטרות , רק שהם משתמשות בעובדה שזה לא חוקי ולכן אנשים לא ילכו לבתי משפט , רק שהם תמכו בזה כשזה עזר להם , עכשיו כשיש להם אפשרות להרוויח , הם פשוט שמים עניים מתגלגלות כלפי מעלה ואומרות בפנים תמימות "אנחנו לא מתעדפים אלא כדי למנוע עומס" , ומה העומס ? לא שיחות הטלפון ?
אז אם אתה נפגע , אני מצטער אבל לפחות תידע מי הרשע בסיפור וזה לא הצרכנים