מישהו עשה השוואה רצינית בין טסלה מודל Y לאיוניק 5?

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3816
נתן תודות: 231 פעמים
קיבל תודות: 309 פעמים

שרשור שלא נקרא #181 

אני מזועזע מזה שאתה מביא רפרנס לאתרים כמו אוטו וICAR. כל מי שמכיר את העולם האלה יודע שאלה אתרים שניזונים מיבואנים. בלעדיהם אין להם יכולת לקבל רכבים לנסיעות מבחן. מהסיבה הזו לעולם לא תמצא שם ביקורת אמתית על רכבים. זו מחלה קשה של שוק "עיתונאות" הרכב, ולהגיד לך שזה רק בתחום הזה? לא😉.
המגזינים היחידים בהיסטוריה של מדינת ישראל, שפירסמו ביקורות נטולות פניות, הם אלה שיסד רוני אהרונוביץ ז"ל. טורבו, ואוטו (לפני שנמכר לדני פרמצ'נקו שעשה ממנו פרסומון).
כמו שאמרתי, נטולי פניות. למה באמת שלא תחפש את דעתו של אהרונוביץ זל על הטסלה?
בקשר לשאר ההערות שלך, באמת אין לי מה להתייחס, יש לי גישה כזו, גישה אחרת, אין לי מה לעשות עם ההערות האלה.
מה שכן, אם הייתה טורח לעקוב אחרי ההודעות שלי, היית רואה שהגישה שלי, לטסלה לפחות, היא הכל חוץ מאבסולוטית. תמצא אותי כותב, יותר מפעם אחת, שמצד אחד נרתע מהרכב הזה ואף יותר מכך, ומצד שני לוקח בחשבון שאולי פעם תהיה לי אחת. מה שנקרא גישה אבסולוטית.

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1082
נתן תודות: 89 פעמים
קיבל תודות: 180 פעמים

שרשור שלא נקרא #182 

אין לי בעיה עם גישה אבסולוטית, פשוט זה מיידית מבטל את כל השאר ומשאיר אותך היחיד ש"צודק", תעשה עם זה מה שבא לך, אבל זו בדיוק הסיבה שאחרים פה התייאשו מלנסות לפתח שיח איתך ולא בגלל שלאחרים אין טיעונים טובים.
כל מי שמכיר את העולם האלה יודע שאלה אתרים שניזונים מיבואנים. בלעדיהם אין להם יכולת לקבל רכבים לנסיעות מבחן. מהסיבה הזו לעולם לא תמצא שם ביקורת אמתית על רכבים.
...
דרך אגב לטסלה אין יבואן אז אין פה שום אינטרס נסתר - מה שמבטל את הטענה שלך כליל, זה נכון לגבי דגמים של רכבים אחרים אבל לא במקרה הנוכחי.

בחרת גם באלגנטיות להתעלם משני כתבי ומעצבי רכבים שרשמו שהרכב יפה... קצת תמוהה, ועוד להזכיר שוב פעם את המנטור שלך רוני אהרונוביץ ז"ל, אבל זה בדיוק מראה את מה שאמרתי - יש קבוצות שחושבות שטסלה מכוערת ויש כאלו שלא.

זה שאתה לא פוסל את האפשרות שיום אחד תתחדש בטסלה לא אומר שאתה פתוח לגישות או חשיבה אחרת, כמו שציינת רכב זה עניין יקר בארץ, ולכן קנייה של רכב בארץ נעשית המון פעמים ממניעים של עלות מול תועלת או בקיצור - כסף. אתה לא שונה מכולם, לכן גם אתה כפוף לאותם שיקולים אלא אם כן תזכה בלוטו פתאום.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #183 

נכון. אני כפוף לאותם שיקולים כמו כולם, כסף. לגמרי. לא טענתי אחרת. בסוף טסלה יושבת לה במקום יפה מבחינת התקציב שלע, אם מחר אחליט שאקנה רכב. אם הייתי צריך להחליט מחר, השיקול הראשוני שלי היה כיף לעומת החלטה נכונה מושכלת. הייתי מסתכל על אוקטביה VRS, פרמנטור אולי (חושב שיש להם דגם שהוא לא SUV אאלט). אם הייתי נופל שם, כנראה הולך לכיוון חשמלית, ואז זה היה אנייאק, או איוניק 5 או טסלה. בשיקול כאן, לרעת הטסלה מבחינתי האישית פועל מה שהרכב הזה משדר, איזה מן סוג בנאדם אני (שיקול שלי וממש לא אכפת לי מה דעתך על זה), לרעת האיוניק היה עובד שזה יונדאי, ולטובת האניאק היה עובד שאני אוהב מאוד את ה VFM וUX של סקודה. ואז כנראה הייתי לוקח אותה לנסיעת מבחן, מה שאיש מעולם לא עשה בארץ נסיעת מבחן לאייפון הזה שמחוברים לו גלגלים. ישר מזמינים.

לגבי דעות המעצבים, לי קפץ לעין CARi ואוטו, שמות שאני מכיר, לא נכנסתי לשאר הלינקים, וגם לא התייחסתי אליהם.
אני מעולם לא טענתי שאין אף נשמה אחת בעולם שחושבת שהטסלה יפה. זה ענין של טעם וכו וכו, בלה בלה. בקרב חוג מכריי הרחב יש דעה שמלפנים האוטו חסר פרופורציות וכעור, ואף אשתף אותך שיש מביניהם שלא מסכימים עם זה! יש לי ברחוב 2 טסלות וכל פעם שאני עובר לידן הן מושכות לי את המבט. המראה של הרכב מעורר תגובה. אין מחלוקת. בטח יותר מקוריאנית מצויה.
לגבי אהרונוביץ - גורו ראוי מאוד בעיני. אדם עם הרבה פגמים אבל איש ישר היה ועם הערכים הנכונים לדעתי.
לגבי זה שלטסלה אין יבואן, תודה רבה שאתה מחדש לי. כדי להביא טסלה למבחן אתה צריך ללכת למישהו שיתן לך אותו, ואתה לא תעצבן את המישהו הזה. החריג לזה הוא לאון טוביאס שקיבל את האוטו מבעלים אלמוני, ואת דעתו המשעשעת שמענו. המשפט האחרון של הסרטון הוא ניצחי :-).

זה שאתה רוצה להעמיד אותי לדין על גישה אבסולוטית והאמירות שלי לא מספיק נחרצות כדי שאצא זכאי בבית המשפט הזה, מה אומר לך. לקעקע את שמות ילדיו של מאסק על הגב שלי - זה יספיק?

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #184 

מצד אחד אתה מצטט וחוזר אחרי מומחים בתחום שאתה מכיר ויודע, כמו רוני, לאון ועוד, אבל בעצמך לא נכנס אפילו לקרוא/לראות סרטון בתירוץ שזה ארוך לך מידי/וואטבר - אז איך אתה מצפה שאקח את דבריך ברצינות? או אחרים? אני אישית לא יכול.

לגבי טסלה אפשר כבר לעשות נהיגת מבחן מלפני כמה חודשים, אתה לא חייב להיות אחד "מאותם המוזרים" שמזמינים לפני שמנסים, וגם לא שמעתי שרטנו על אנשים שהזמינו לדוגמא את bz4x כמו שציינו פה וזה גם בלי נסיעת מבחן או רכבים חשמליים אחרים.

לגבי "לעצבן" מישהו, אפשר לפרט מי זה? אתה אומר שסוקרי רכב פוחדים לעצבן אדם אנונימי שנתן להם את הרכב למבחן? סלח לי אבל אני מאד ספקטי לגבי התשובה העמומה והמוזרה הזאת.

לא מעמיד לדין ואין פה שום משפט, רק רציתי לשים לך מראה מול הפנים.

לגבי נושא השירשור - לא יודע אם הגבתי פה אבל לדעתי האיונק 5 לעומת טסלה מודל Y שווה הרבה יותר, בגלל שבהפרש של 100,000 שקל התמורה היא מינימלית בטסלה, למרות פיצ'רים חשובים/נוחים שיש בטסלה ושיהיה נחמד אם יגיעו גם לאיוניק.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #185 

חברים, הוא מטריל אתכם ואתם נגררים. מפתה אבל מיותר.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #186 

02/06/2022 0:10  
Haimbin כתב:
לגבי "לעצבן" מישהו, אפשר לפרט מי זה? אתה אומר שסוקרי רכב פוחדים לעצבן אדם אנונימי שנתן להם את הרכב למבחן? סלח לי אבל אני מאד ספקטי לגבי התשובה העמומה והמוזרה הזאת.
...
גופים כמו אוטו ואייקאר, כדי שהמודל העסקי שלהם יעבוד, הם צריכים חשיפה (כמו כל מי שחי ברשת). כדי לקבל חשיפה הם צריכים לעשות מבחנים. כדי לעשות מבחנים הם צריכים רכב מהיבואן. יבואן שיתן רכב ויקבל ביקורת שלילית - לא ייתן רכב שוב.
האמת הזאת מוכרת לכל מי שמכיר את הענף, וזו תופעה שקיימת כבר עשרות שנים, עוד מימי הפרינט. לא אלאה אותך במלחמות היהודים שהיו בהקשר הזה בשנות ה80 וה90. אז זה מה שקראתי לו "לעצבן".
מוזמן להסתכל בסרטונים של יוטיוב ואייקאר ולחפש שם רכב שיצא רע.
אני אומר גם שהתופעה הזו לא מוגבל רק לעיתונאים או בלוגרים שמסקרים רכב.

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #187 

ניר תודה רבה על ההטרלה וההתחמקות מתשובה אמיתית שיהיה לך יום טוב.

דרך אגב לקוראי הפוסט, אם מישהו באמת מתלבט לגבי איניוק ויש לכם פייסבוק אז יש קבוצה שנקראת "יונדאי איוניק 5 ישראל" קבוצה יחסית קטנה אבל עם המון מידע על גבי הרכבים, דגמים, עמדות טעינה מחברות שונות, שיפורי סאונד, טווחי נסיעה אמיתיים ועוד...
במקרה מצאתי אותם ויש להם גם ערוץ טלגרם, יש שם קהילה קטנה אבל דיי פעילה שעונה על המון שאלות וממליץ לחפש ולשאול גם שם.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #188 

בכיף. אני בכלל לא יודע ממה אני מתחמק. אם זה מלראות את הסירטונים או לקרוא את חוות הדעת של המעצבים, אז התייחסתי לזה, נניח לרגע שכל אלה מתים על העיצוב של הטסלה. איך זה משנה את הרשמים שאני מביא לך מעך היושב בציון? ותשתדל לא לקרוא לי טרול. אני גם יכול לקרוא פה לאנשים בשמות ואני נמע מזה.
בסוף יש פה להקות מעודדות ואדם אחד שמוריד אותכם לאדמה שוב ושוב. אני מבין שזה מעצבן. קבלו את סליחתי.

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1598
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 145 פעמים

שרשור שלא נקרא #189 

לגבי נושא השירשור - לא יודע אם הגבתי פה אבל לדעתי האיונק 5 לעומת טסלה מודל Y שווה הרבה יותר, בגלל שבהפרש של 100,000 שקל התמורה היא מינימלית בטסלה, למרות פיצ'רים חשובים/נוחים שיש בטסלה ושיהיה נחמד אם יגיעו גם לאיוניק.
[/quote]

ההפרש בין איוניק 5 ל Y עומד נכון להיום על כ 140,000 ש"ח (בדגמי הבסיס) !!!
בהפרש כזה אין מה להשוות בין הרכבים. אלו קטגוריות שונות לחלוטין...לא שאני חושב שה Y שווה את ההפרש הזה !

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1598
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 145 פעמים

שרשור שלא נקרא #190 

02/06/2022 8:25  
nir11 כתב:
גופים כמו אוטו ואייקאר, כדי שהמודל העסקי שלהם יעבוד, הם צריכים חשיפה (כמו כל מי שחי ברשת). כדי לקבל חשיפה הם צריכים לעשות מבחנים. כדי לעשות מבחנים הם צריכים רכב מהיבואן. יבואן שיתן רכב ויקבל ביקורת שלילית - לא ייתן רכב שוב.
האמת הזאת מוכרת לכל מי שמכיר את הענף, וזו תופעה שקיימת כבר עשרות שנים, עוד מימי הפרינט. לא אלאה אותך במלחמות היהודים שהיו בהקשר הזה בשנות ה80 וה90. אז זה מה שקראתי לו "לעצבן".
מוזמן להסתכל בסרטונים של יוטיוב ואייקאר ולחפש שם רכב שיצא רע.
אני אומר גם שהתופעה הזו לא מוגבל רק לעיתונאים או בלוגרים שמסקרים רכב.
...
אם מישהו לא מכיר את כל מה שרשמת כאן- אין בכלל טעם להתעמת איתו.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #191 

המטרה אינה התעמתות, אלא הארת העינים לגבי אתרים שמביאים ביקורות חלביות ולא מאוזנות. בלי קשר לטסלה או כל רכב ספצפי אחר.

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #192 

02/06/2022 17:43  
Arie10 כתב:
אם מישהו לא מכיר את כל מה שרשמת כאן- אין בכלל טעם להתעמת איתו.
...
אין פה עימות, ומה שניר רשם על המגזינים האלו ידוע לי, לא חלקתי על כך אלא על הלוגיקה החסרה בתגובה, אבל אני לא מעוניין להמשיך כי זה לא נושא השרשור וסתם הצפנו אותו במידע לא מועיל.

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #193 

דרך אגב, אם מישהו קרא פה חלק מהשרשורים ולא בטוח, אפילו מגזין "טורבו" שע"פ פירסומים פה זה לחובבי נהיגה פירגן לאיוניק 5 החשמלית ( ואפילו מצורף סרטון לדריפט חמוד ולא חוקי בכיכר בישראל) לעומת הטסלה שמקבלת סנטימנט חזק משני צדדי המתרס. לינק פה

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #194 

אני אעמיד דברים על דיוקם, הכוונה למגזין "טורבו" שהיה מגזין כרומו חודשי, שיצא בשנות ה80. וגם זה - רק בתקופתו של רוני אהרונוביץ. אין קשר קשר בין המגזין הזה, לבין הלינק שהביאו פה למעלה.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 42949
נתן תודות: 1998 פעמים
קיבל תודות: 4462 פעמים

שרשור שלא נקרא #195 

יש מישהו שהתלבט בין דגמי הרכבים החשמלים השונים והשרשור עזר לו? לאו דווקא הדגמים שבכותרת.

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”