ספורט: שרשור הF1 ה"רשמי" של HT

תוכניות ספורט, אירועי ספורט וכל מה שקשור לספורט...
Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5105
שם מלא: גילי
נתן תודות: 343 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שרשור שלא נקרא #271 

yossigab כתב:אח, איזה מירוץ!!!! אחד הטובים שראיתי בשנים האחרונות - אין ספק שהוא מתחרה רציתי למירוץ הסיני שבתחילת העונה......
...
מסכים..
רק חבל לי שמירוצים בגשם מוזנקים תחת SC.
הזינוק הוא החלק הכי מרגש במירוץ, ולקחת אותו מהצופים זו פגיעה במוצר..
מדובר בנהגים הכי טובים בעולם, ואם אפשר לקיים מירוץ, אז גם אפשר להזניק אותו רגיל. פשוט חבל, אבל מירוץ כזה גם זינוק תחת SC לא יכול להרוס.
yossigab כתב: לגבי המילטון - לי דווקא ממש חבל לי עליו, נהג טוב, שיכול לתת ביצועי נהיגה מיוחדים שלא קיימים אצל הנהגים האחרים. פשוט הבחור צריך לדעת להשתלט על עצמו במיוחד כשהוא לא בחוד - ואז אני בטוח שכולנו נהנה מנהיגה מרהיבה. אגב, לגבי התאונה עם באטון - זאת לא אשמתו של אף אחד מהם. באטון לא ראה אותו בגלל הספריי. יש שיאמרו שאם המילטון לא היה מנסה להידחף זה לא היה קורה - נכון !!! אבל זה בדיוק ההבדל בין המילטון לנהגים אחרים. הוא לוקח סיכונים ולעיתים זה עולה לו ביוקר (כמו פה), אבל זה מה שמביא אותו להיכן שהוא.
...
המילטון הוא הנהג האהוב עליי.
תמיד ייקח את הסיכון הכי גדול, ולו בשביל להרוויח מקום בודד אחד וקטן..
נהג F1 אמיתי!!!
yossigab כתב: אני רק עדיין לא מבין איך באטון בהקפות האחרונות כשהוא עם צמיגי סליק וגם ווטל עם סליקים עדיין סגר על ווטל 1.5שניות להקפה!!! אולי המכונית של ווטל לא הייתה מספיק יציבה כך שהוא לא יכל לדחוף מספיק חזק? אני באמת לא מבין מה הלך שם....
...
הצמיגים הם הדבר היחיד שמחבר אותך לקרקע, כפי שאתה יודע טוב ממני, ושל באטן היו במצב טוב בהרבה משל ווטל..
...

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3816
נתן תודות: 231 פעמים
קיבל תודות: 309 פעמים

שרשור שלא נקרא #272 

Elad8 כתב:בועז קורפל העלה השערה לגבי הביצועים של רד בול במקצה הדירוג לעומת המירוצים.
במכוניות יש מערכת ששומרת על המנוע בסל"ד גבוה יחסית בזמן הבלימה, קורפל אומר שברד בול המערכת הזו צורכת יותר דלק מבמכוניות אחרות ולכן רד בול מתחילים את המירוץ עם כמות דלק גבוהה יותר מהשאר על מנת להגיע לסוף המירוץ. כמות הדלק הנוספת, עם המשקל שלה גורמת למכוניות של רד בול להיות כבדות יותר מהשאר ולכן איטיות יותר.
במקצה הדירוג נוסעים עם כמות דלק זניחה ושם רד בול מראה את העליונות שלה.
...
אני לא הייתי מייחס יותר מדי משמעות להשערות של קורפל, יש לו הבנה מאוד לוקה בחסר בתחום, ובוודאי שבתחום הטכני. הוא פשוט לא מבין בזה...

urik79
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4289
שם מלא: אורי
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

שרשור שלא נקרא #273 

לא אמורים לזנק עם אותה כמות דלק שנשארה ממקצה הדרוג?
כל מה שרציתי כל מה שקניתי
כל מה שאספתי זה לא מספיק
כל מה ששמרתי כל מה שחמדתי
בסוף הבנתי זה לא מספיק

yossigab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 944
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שרשור שלא נקרא #274 

urik79 כתב:לא אמורים לזנק עם אותה כמות דלק שנשארה ממקצה הדרוג?
...
לא, אחרת כולם היו נכנסים לתדלוק מיד בהקפה הראשונה, ועכשיו שאין תדלוק אז הם פשוט היו נעצרים על המסלול.... :lol:

אתה מתבלבל עם החוק של הצמיגים. הנהגים שהגיעו ל-Q3, שהוא מקצה הדירוג האחרון לקבוע את סדר העשרייה הראשונה, מחוייבים להתחיל את המירוץ בדיוק עם אותם צמיגים של ה-Q3. כל שאר הנהגים חופשיים להחליף כאוות נפשם (ונפש האסטרטגיה...)
PSN: YossiGab, GT6 PSN: GTP_YossiGab

urik79
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #275 

yossigab כתב:
...
לא, אחרת כולם היו נכנסים לתדלוק מיד בהקפה הראשונה, ועכשיו שאין תדלוק אז הם פשוט היו נעצרים על המסלול.... :lol:

אתה מתבלבל עם החוק של הצמיגים. הנהגים שהגיעו ל-Q3, שהוא מקצה הדירוג האחרון לקבוע את סדר העשרייה הראשונה, מחוייבים להתחיל את המירוץ בדיוק עם אותם צמיגים של ה-Q3. כל שאר הנהגים חופשיים להחליף כאוות נפשם (ונפש האסטרטגיה...)
...
את זה אני יודע. משום מה זכרתי שהכניסו משהו דומה עם הדלק....

yossigab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #276 

זה היה בעונות הקודמות כשעוד היו תדלוקים

urik79
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #277 

אז כן זכרתי משהו... לפחות לא יצאתי עד הסוף טמבל :lol:

מה זאת אומרת שעוד היו תדלוקים? היום אין עצירות תדלוק?
כל מה שאספתי זה לא מספיק
בסוף הבנתי זה לא מספיק

yossigab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #278 

לא, היום אין תדלוקים יותר. המכונית מתחילה עם הדלק לכל המירוץ - ואם נגמר הדלק בגלל תכנון לא נכון - אז נגמר.... דרך אגב, זה נובע בעיקר בשביל לתת מוטיבציה לחברות לייצר רכבים+מנועים חסכוניים יותר בדלק ואז כמות הדלק נמוכה יותר -> כלומר פחות משקל -> יותר מהירות.

יש עצירות - אבל רק להחלפת גלגלים.

urik79
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #279 

יפה.... זה רק מדגיש שלא ראיתי אף מירוץ העונה :(

גם עליי הנהג המועדף הוא המילטון..... (Y)
כל מה שאספתי זה לא מספיק
בסוף הבנתי זה לא מספיק

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6212
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 438 פעמים

שרשור שלא נקרא #280 

yossigab כתב:
...

...
הנהגים חייבים לזנק עם הצמיגים איתם הם קבעו את ההקפה המהירה ביותר ב-Q3.
אלעד

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #281 

yossigab כתב:לא, היום אין תדלוקים יותר. המכונית מתחילה עם הדלק לכל המירוץ - ואם נגמר הדלק בגלל תכנון לא נכון - אז נגמר.... דרך אגב, זה נובע בעיקר בשביל לתת מוטיבציה לחברות לייצר רכבים+מנועים חסכוניים יותר בדלק ואז כמות הדלק נמוכה יותר -> כלומר פחות משקל -> יותר מהירות.
יש עצירות - אבל רק להחלפת גלגלים.
...
זה לא נובע מזה. מטרת החוק אינה להפוך את המכוניות ליותר מהירות. במשך כל השנים נאבקים קשות בF1 כדי להפוך את המכוניות לפחות מהירות. אם לא היו עושים את זה אז היית כבר מזמן רואה נהגים מתעלפים בפניות (כמו שכמעט קרה במרוצים אובאליים) וגם היית רואה פחות נהגים - כי חלק היו נהרגים.

הרעיון בביטול התדלוקים היה בגלל שעד 2011 הנהגים היו נמצאים תמיד על אותה אסטרטגיה של עצירות, וזה גרם לכך שהמכוניות של כולם היו בצמב דומה במהלך המרוץ, ולכן מעט עקיפות. ביטול התדלוקים מאפשר יותר גמישות אסטרטגית בתכנון חניות הצמיגים (זא הדלק לא הולך להגמר), וכך נוצר גיוון באסטרטגיות, מה שגורם לכך שבחלק מהמזמן יש נהגים עם צמיגים ישנים, לעומת כאלה עם חדשים יותר - וזו הסיבה המרכזית וכך שהשנה יש יותר עקיפות, מרכזית אחרי ה DRS כמובן.

yossigab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #282 

לא התכוונתי שהמטרה של ביטול התדלוקים היא להפוך את המכוניות ליותר מהירות.
התכוונתי שמכיוון שאין תדלוקים במהלך המירוץ, הרכב חייב לזנק עם דלק מספיק לכל המירוץ (+אחוז ספייר מסויים). מכיוון שהמשקל משפיע מאוד על המכוניות, אם החברות יצליחו לייצר מנועים חסכוניים בדלק עם ביצועים שווים אזי הם יוכלו לזנק עם פחות דלק ולכן יוכלו להגיע לתוצאות טובות יותר - מה שישפיע בעיקר על תאוצות ויציבות בפניות (וקצת פחות על המהירות סופית).

Itay_Pollak פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 825 פעמים
קיבל תודות: 878 פעמים

שרשור שלא נקרא #283 

לגבי התדלוקים - הבנתי שהורידו אותם בגלל העלות הגבוהה של העברת מיכליות הדלק וכנראה גם של מתקני הדלק - ומנסים לחסוך

בנושא הצמיגים - למי שזה לא ברור - רק הנהגים שהגיעו לQ3, מחויבים לאותם צמיגים - כל השאר - יכולים לבחור - לכן לפעמים אומרים - שעדיף לך להיות במקום 11 ולא במקום 10 (כביכול).

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5105
שם מלא: גילי
נתן תודות: 343 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שרשור שלא נקרא #284 

nir11 כתב:אני לא הייתי מייחס יותר מדי משמעות להשערות של קורפל, יש לו הבנה מאוד לוקה בחסר בתחום, ובוודאי שבתחום הטכני. הוא פשוט לא מבין בזה...
...
ניר
אני חושב שאתה לגמרי מגזים באבחנה שלך לגבי בועז קורפל.
הבן אדם מעודכן וחי את התחום.
ואגב, הוא לא המציא את התאוריה הזו לגבי העליויות של רדבול,
הקבוצות כבר איימו להתלונן ב- FIA, ב- FIA כבר רמזו לרדבול שהם בבעיה וחייבים להיפטר מהמערכת,
אבל אדריאן ניואי הוכיח להם כי זו מערכת חיונית מבחינה בטיחותית וכלל מערכתית, והורדה שלה אומרת גזר דין מוות על ה- RB7. ב- FIA השתכנעו, ובכך סוכל הניסיון..
כנראה שב- RB8 כבר יהיה שינוי, לקראת העונה הבאה.
...

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #285 

אני שומע את קורפל כבר שנים רבות וגם דיברתי איתו מספר פעמים.
צר לי, האיש אינו יודע לקרוא מרוץ, הוא מתמחה יותר באספקטים הרכילותיים של F1, את הטכנולוגיה הוא לא מבין.
כשביקשתי ממנו פעם שיסביר מדי פעם לצופים איך עובדות הכנפיים ומה מטרתן, הוא אמר שגם בכדורגל לא מסבירים על הפיזיקה של הכדור.
לתחושתי הוא פשוט לא מרגשי בנוח עם הצד הטכנולוגי.
הוא יודע לזהות את הנהגים והמכוניות (תתפלא, זה לא קל תמיד), הוא יודע עוד עובדות רבות על F1 שהן חסרות ערך, והוא פרובינציאלי לגמרי.

שלח תגובה

חזור אל “ספורט”