הצצה ראשונה – מיצובישי HC5000 - מקרן FHD !
דרך אגב, למי שזה לא ברור, השרפ הוא רק משל למקרני DLP בכלל.
טכנולוגיה זו נהנית מרמת אנסי קונטרסט שהוא גבוה משמעותית ממקרני LCD.
כל השוואה בין הטכנולוגיות צריכה להיות כזו שמאפשרת לשתיהן להוציא מהן את המקסימום.
מה ההגינות אם אני אקח מקרן פנינה עם convergence בעייתי מאד ואני אשווה אותו ל-DLP. הרי די ברור כי האחרון יהיה חד יותר מה-SXRD.
רן
טכנולוגיה זו נהנית מרמת אנסי קונטרסט שהוא גבוה משמעותית ממקרני LCD.
כל השוואה בין הטכנולוגיות צריכה להיות כזו שמאפשרת לשתיהן להוציא מהן את המקסימום.
מה ההגינות אם אני אקח מקרן פנינה עם convergence בעייתי מאד ואני אשווה אותו ל-DLP. הרי די ברור כי האחרון יהיה חד יותר מה-SXRD.
רן
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
רן,
הטענה תמיד שצריך להשוות את המקרנים באותם תנאים (אותו חדר, אותו מסך וכו'). הבעיה היא שלכל מקרן יש "העדפות" שונות, כך שזה טכנית לא ממש אפשרי ליצור סביבה אידאלית לכל מקרן (אני בטוח שעם מסך מתאים וסביבה מתאימה, אפשר לגרום למקרנים רבים להיראות טוב יותר ממקרנים אחרים שבסיטואציות אחרות היו אולי נראים טוב יותר)...
אכן במקרה הזה (אגב, צריך לנהל את הדיון בשרשור של ההשוואה בין מקרנים ולאו דווקא בשרשור הזה), המסך לא היה אידאלי לאף אחד מהמקרנים. ובכל זאת, הורגש הבדל לטובת ה-SHARP. הוא פשוט לא היה דרמטי ביותר. הספקתי לראות כמה וכמה סצינות (לא 20 שעות, אבל לשמחתי לא צריכים 20 שעות בכדי לבחון מקרי מבחן קלסיים) וההבדלים פשוט לא היו קיצוניים בעיני.
אישית העדפתי את התמונה של ה-PEARL במפגש אצל שרגי, ואת המיצובישי העדפתי בעיבוד תמונה (התמונה שלו הרגישה טיפטיפונת פחות רכה מה-PEARL ובאותה רמה של ה-SHARP). דווקא בהדגמות לא הרגשתי עייפות או קשתות מה-21K (כנראה לא נחשפתי אליו מספיק זמן או שדווקא המסך הזה הפחית את העומס על העיניים).
בגדול, לדעתי האישית בלבד
הסוני קיבל 8.5 בסולם השחורים
המיצובישי - 8.3 בסולם השחורים
השארפ - 8.7 בסולם השחורים
הסוני קיבל 7 בעיבוד תמונה
השארפ קיבל 7.5 בעיבוד תמונה
ה-מיצובישי קיבל 9 בעיבוד תמונה
בקונטרסט דינמי - השארפ כמובן קיבל 10 (אין לו דינמיות)
הסוני קיבל 9 בצמצם דינמי
המיצובישי קיבל 8 בצמצם דינמי
בתחום הנוחות (התקנה, דרישות, פוקוס, תזוזת LENS וכו')
השארפ קיבל 6 (מאוד לא נוח וקשה)
הסוני קיבל 8.5
המיצובישי קיבל 9
בתחום הרעש השארפ קיבל 8
הסוני קיבל 10
המיצובישי קיבל 10
מבחינת היופי החיצוני (עבורי בלבד)
השארפ קיבל 8 (יפה אבל גדול)
הסוני קיבל 9
המיצובישי קיבל 8 (קטן אבל פחות אטרקטיבי)
הטענה תמיד שצריך להשוות את המקרנים באותם תנאים (אותו חדר, אותו מסך וכו'). הבעיה היא שלכל מקרן יש "העדפות" שונות, כך שזה טכנית לא ממש אפשרי ליצור סביבה אידאלית לכל מקרן (אני בטוח שעם מסך מתאים וסביבה מתאימה, אפשר לגרום למקרנים רבים להיראות טוב יותר ממקרנים אחרים שבסיטואציות אחרות היו אולי נראים טוב יותר)...
אכן במקרה הזה (אגב, צריך לנהל את הדיון בשרשור של ההשוואה בין מקרנים ולאו דווקא בשרשור הזה), המסך לא היה אידאלי לאף אחד מהמקרנים. ובכל זאת, הורגש הבדל לטובת ה-SHARP. הוא פשוט לא היה דרמטי ביותר. הספקתי לראות כמה וכמה סצינות (לא 20 שעות, אבל לשמחתי לא צריכים 20 שעות בכדי לבחון מקרי מבחן קלסיים) וההבדלים פשוט לא היו קיצוניים בעיני.
אישית העדפתי את התמונה של ה-PEARL במפגש אצל שרגי, ואת המיצובישי העדפתי בעיבוד תמונה (התמונה שלו הרגישה טיפטיפונת פחות רכה מה-PEARL ובאותה רמה של ה-SHARP). דווקא בהדגמות לא הרגשתי עייפות או קשתות מה-21K (כנראה לא נחשפתי אליו מספיק זמן או שדווקא המסך הזה הפחית את העומס על העיניים).
בגדול, לדעתי האישית בלבד
הסוני קיבל 8.5 בסולם השחורים
המיצובישי - 8.3 בסולם השחורים
השארפ - 8.7 בסולם השחורים
הסוני קיבל 7 בעיבוד תמונה
השארפ קיבל 7.5 בעיבוד תמונה
ה-מיצובישי קיבל 9 בעיבוד תמונה
בקונטרסט דינמי - השארפ כמובן קיבל 10 (אין לו דינמיות)
הסוני קיבל 9 בצמצם דינמי
המיצובישי קיבל 8 בצמצם דינמי
בתחום הנוחות (התקנה, דרישות, פוקוס, תזוזת LENS וכו')
השארפ קיבל 6 (מאוד לא נוח וקשה)
הסוני קיבל 8.5
המיצובישי קיבל 9
בתחום הרעש השארפ קיבל 8
הסוני קיבל 10
המיצובישי קיבל 10
מבחינת היופי החיצוני (עבורי בלבד)
השארפ קיבל 8 (יפה אבל גדול)
הסוני קיבל 9
המיצובישי קיבל 8 (קטן אבל פחות אטרקטיבי)
הסיבה ל-20 שעות בדיקה היא מאד פשוטה.
כאחד שהיו לו 2-3 מקרנים, אני יכול לספר לך שעם הזמן אתה מגלה ונחשף לדברים שלא שמת לב אליהם.
לעיתים 2-3 שעות לא מספיקות כדי לקבוע דיעה לגבי איכות המקרן.
זו גם הסיבה שמר גרג רוג'רס, בכיר מבקרי המקרנים בעולם מתעקש על צפייה של כ-שבוע במקרן לפני שהוא חווה עליו דיעה.
באשר לעניין ההבדלים הדרמטיים.
זהו שוב עניין סוביקטיבי לחלוטין. יכול להיות שעבורך הבדלים הם לא דרמטיים, אבל עבור אחר הם יהיו תהומיים.
למען ההגינות צריך לומר כי אין כל סיבה שיהיו הבדלים דרמטיים בין השרפ לפנינה ו/או למיצובישי.
כולם ברמה מאד גבוהה.
אין מה לעשות. כדי לקבל 5% יותר (וההבדלים בין השרפ לפנינה, לטעמי הם הבדלים של 40% או יותר) צריך לפעמים לשלם פי 2 או יותר. אם זה שווה או לא זה דבר סוביקיטיבי.
בין האנשים שראו את השלושה אני בטוח שקיימים אנשים שמעדיפים להשקיע את ההפרש בכבלים לרמקולים, למרות שבבדיקה עיוורת הם לא יצליחו לזהות את ההבדלים. מדובר בעניין סוביקטיבי גרידא.
דרך אגב (אולי זה נושא לשירשור חדש) אבל לטעמי כל הורדת המחירים האמורה היא לא בהכרח חיובית.
חברות רבות פשוט יפסיקו לייצר מקרנים וזה חבל.
אם מוצר כמו הפנינה אשר ייתן 70%-80% ממקרן של SIM שעולה פי ארבע ממנו, יגרום לאנשים לקנות את הראשון, זה יכול להוביל לכך כי לאורך זמן SIM (לדוג' בלבד) יפסיקו לייצר מקרנים.
עובדה זו תגרום לכך כי לא נוכל לקבל את המקרנים עם האופטיקה הסופר דופר מושקעת או כל דבר אחר.
את כל אותם מקרנים שנותנים 10% יותר.
רן
כאחד שהיו לו 2-3 מקרנים, אני יכול לספר לך שעם הזמן אתה מגלה ונחשף לדברים שלא שמת לב אליהם.
לעיתים 2-3 שעות לא מספיקות כדי לקבוע דיעה לגבי איכות המקרן.
זו גם הסיבה שמר גרג רוג'רס, בכיר מבקרי המקרנים בעולם מתעקש על צפייה של כ-שבוע במקרן לפני שהוא חווה עליו דיעה.
באשר לעניין ההבדלים הדרמטיים.
זהו שוב עניין סוביקטיבי לחלוטין. יכול להיות שעבורך הבדלים הם לא דרמטיים, אבל עבור אחר הם יהיו תהומיים.
למען ההגינות צריך לומר כי אין כל סיבה שיהיו הבדלים דרמטיים בין השרפ לפנינה ו/או למיצובישי.
כולם ברמה מאד גבוהה.
אין מה לעשות. כדי לקבל 5% יותר (וההבדלים בין השרפ לפנינה, לטעמי הם הבדלים של 40% או יותר) צריך לפעמים לשלם פי 2 או יותר. אם זה שווה או לא זה דבר סוביקיטיבי.
בין האנשים שראו את השלושה אני בטוח שקיימים אנשים שמעדיפים להשקיע את ההפרש בכבלים לרמקולים, למרות שבבדיקה עיוורת הם לא יצליחו לזהות את ההבדלים. מדובר בעניין סוביקטיבי גרידא.
דרך אגב (אולי זה נושא לשירשור חדש) אבל לטעמי כל הורדת המחירים האמורה היא לא בהכרח חיובית.
אם מוצר כמו הפנינה אשר ייתן 70%-80% ממקרן של SIM שעולה פי ארבע ממנו, יגרום לאנשים לקנות את הראשון, זה יכול להוביל לכך כי לאורך זמן SIM (לדוג' בלבד) יפסיקו לייצר מקרנים.
עובדה זו תגרום לכך כי לא נוכל לקבל את המקרנים עם האופטיקה הסופר דופר מושקעת או כל דבר אחר.
רן
- oferlaor
- מנהל

רן,
כמו במקרים רבים אחרים, כאן נכנס חוק ה 90-10 (ברמות הגבוהות צריך לעיתים להשקיע 90% יותר כסף עבור מוצר שהוא "רק" 10% יותר טוב).
כמו שציינתי, ההבדלים הם אך ורק לפי טעמי האישי בלבד.
אני לא מסכים לגבי יציאת החברות מהשוק. אני חושב פשוט שהשוק 720P יעבור לחברות LOW END וכל החברות פשוט תעבורנה ל-1080P. לגבי השלב הבא, כשחברות מתחילות להכניס עיבוד תמונה מסוג של HQV לתוך מקרנים, זה בפירוש הקדמה להגדל הרזולוציה עוד יותר.
הרי אחד הפיצ'רים המוצלחים של HQV זה KEYSTONE CORRECTION. כמובן שזה אסור בתכלית האיסור כאשר מדובר ברזולוצית מקור של 1080P (כי כל תיקון כזה יהרוס את המקור!). ולכן, KEYSTONE CORRECTION שכזה יעשה עבודה טובה בעיקר עבור מקורות SDTV.
לכן, השלב הבא צריך להיות הכפלת רזולוציה (2K ומעלה) בכדי שטכניקות כמו DIGITAL KEYSTONE CORRECTION יוכלו לפעול עם מינימום הרס של רזולוצית המקור.
זה, בשילוב עם שיפורים אחרים (DI טוב יותר, עיבוד טוב יותר, יחס ניגודיות משופר, חיבור אלחוטי למקור ועוד) מבטיחים לנו שבשנתיים הקרובות יהיו עוד שיפורים טכנולוגיים ולא רק ירידה במחירים.
כמו במקרים רבים אחרים, כאן נכנס חוק ה 90-10 (ברמות הגבוהות צריך לעיתים להשקיע 90% יותר כסף עבור מוצר שהוא "רק" 10% יותר טוב).
כמו שציינתי, ההבדלים הם אך ורק לפי טעמי האישי בלבד.
אני לא מסכים לגבי יציאת החברות מהשוק. אני חושב פשוט שהשוק 720P יעבור לחברות LOW END וכל החברות פשוט תעבורנה ל-1080P. לגבי השלב הבא, כשחברות מתחילות להכניס עיבוד תמונה מסוג של HQV לתוך מקרנים, זה בפירוש הקדמה להגדל הרזולוציה עוד יותר.
הרי אחד הפיצ'רים המוצלחים של HQV זה KEYSTONE CORRECTION. כמובן שזה אסור בתכלית האיסור כאשר מדובר ברזולוצית מקור של 1080P (כי כל תיקון כזה יהרוס את המקור!). ולכן, KEYSTONE CORRECTION שכזה יעשה עבודה טובה בעיקר עבור מקורות SDTV.
לכן, השלב הבא צריך להיות הכפלת רזולוציה (2K ומעלה) בכדי שטכניקות כמו DIGITAL KEYSTONE CORRECTION יוכלו לפעול עם מינימום הרס של רזולוצית המקור.
זה, בשילוב עם שיפורים אחרים (DI טוב יותר, עיבוד טוב יותר, יחס ניגודיות משופר, חיבור אלחוטי למקור ועוד) מבטיחים לנו שבשנתיים הקרובות יהיו עוד שיפורים טכנולוגיים ולא רק ירידה במחירים.
- oferlaor
- מנהל

aloni,
לא הבנתי את השאלה. ה-LENS SHIFT מיועד כשאתה מציב את המקרן במקום מסויים (על מדף או על התקרה) ואתה רוצה שליטה על מיקום המסך (נמוך או גבוה יותר). המיצובישי נותן טווח של 2.5 גובה מסך.
לא הבנתי את השאלה. ה-LENS SHIFT מיועד כשאתה מציב את המקרן במקום מסויים (על מדף או על התקרה) ואתה רוצה שליטה על מיקום המסך (נמוך או גבוה יותר). המיצובישי נותן טווח של 2.5 גובה מסך.
הורדת מחירים (של מוצרי צריכה) יכולה להיות שלילית אם מדובר במחירי היצף במטרה למחוק מתחרים ולההשתלט על השוק.RanMoyal כתב: דרך אגב (אולי זה נושא לשירשור חדש) אבל לטעמי כל הורדת המחירים האמורה היא לא בהכרח חיובית.
רן...
האם לדעתך זה מה שקורה פה?
כל עוד החברות רווחיות, הן יתחרו גם במחיר וגם באיכות, ותמיד יהיה שוק של אלה שרוצים איכות יותר גבוהה. זה נכון במכוניות, זה נכון במסעדות ואין סיבה שזה יהיה שונה במקרנים.
משה
אני חושב שהבנתי את כוונתו וגם אני הייתי שמח לכזה פיצ'ר.oferlaor כתב:aloni,
לא הבנתי את השאלה. ה-LENS SHIFT מיועד כשאתה מציב את המקרן במקום מסויים (על מדף או על התקרה) ואתה רוצה שליטה על מיקום המסך (נמוך או גבוה יותר). המיצובישי נותן טווח של 2.5 גובה מסך....
כיום כשאני עובר מסרט 1.85 ל2.35 (או ההיפך) , אני מכוון את הlens shift כדי להתאים למסגרת קבועה. זה יכול להיות נחמד לעשות את זה בלחיצת כפתור בלבד.
משה
- aloni
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
בדיוק משה.
נגיד שיש לי מסך חשמלי 16:9 ורוצה לצפות ב- 2.35 אז אני מגלגל את המסך למעלה קצת ומעלה את תמונת המקרן למעלה... (כנראה לא אופטימאלי מבחינת מיקום).
יש חומר שהוא לא כהה אבל בולע אור?
נגיד שיש לי מסך חשמלי 16:9 ורוצה לצפות ב- 2.35 אז אני מגלגל את המסך למעלה קצת ומעלה את תמונת המקרן למעלה... (כנראה לא אופטימאלי מבחינת מיקום).
יש חומר שהוא לא כהה אבל בולע אור?
HiFiMusic IL
- oferlaor
- מנהל

בכל המקרנים פרט לשארפ ה-SHIFT היה אלקטרוני, אבל עדיין דרש תזוזה ידנית דרך השלט.
יתכן שניתן לעשות את זה דרך מערכות שליטה ובקרה (כלומר, דרך RS232).
יתכן שניתן לעשות את זה דרך מערכות שליטה ובקרה (כלומר, דרך RS232).
- aloni
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
משה תיזהר ממני
, אני לא סתם שואל, פשוט מישהו כתב משהו כזה באיזה שירשור היום אבל יכול להיות שלא הבנתי נכון...
לך תדע, זה כמו שיש את המכשיר ההוא שאמור לעשות שקט על ידי השמעת תדרים הפוכים או איזה חרטה כזאת...
לך תדע, זה כמו שיש את המכשיר ההוא שאמור לעשות שקט על ידי השמעת תדרים הפוכים או איזה חרטה כזאת...
HiFiMusic IL
למה , מה תעשה לי? תשים לי איזה אייקון מפחיד? 
העיניין שהמכשיר הזה עדיין ישמע כ"שקט". אם תביט על משהו שהוא לא כהה, סימן שחוזר ממנו אור (או שהוא מקרין בעצמו).
מה שאולי יכול להיות ואני לא יודע אם לזה כוונתך זה משהו כיווני - כלומר יבלע אור שבא מכיוון אחד, אך לא אור שבא מכיוון אחר. אני לא חושב שזה רלוונטי פה.
העיניין שהמכשיר הזה עדיין ישמע כ"שקט". אם תביט על משהו שהוא לא כהה, סימן שחוזר ממנו אור (או שהוא מקרין בעצמו).
מה שאולי יכול להיות ואני לא יודע אם לזה כוונתך זה משהו כיווני - כלומר יבלע אור שבא מכיוון אחד, אך לא אור שבא מכיוון אחר. אני לא חושב שזה רלוונטי פה.
משה
תיאורטית אפשר משהו כיווני (מקודם חשבתי שאתה מדבר על מול המקרן): תחשוב על קיר לא מישור חלק אלא מזוגזג כך שהמסך "רואה" צד אחד ומי שיושב מול המקרן רואה צד אחר של הזיגזגים. את הצדדדים שפונים למקרן צובעים בכהה. הזיגזגים יכולים להיות די קטנים.
עכשיו, איך אני הופך את זה לכסף?
עכשיו, איך אני הופך את זה לכסף?
משה