שידורי hd ב yes
ישראלים מאמצים במהירות חידושים, ראה אינטרנט מהיר, סלולאר ושידורים דיגיטליים..
אומנם, רוב ה-"עמך" אינם מבינים דבר וחצי דבר, אבל הם יקנו בעקבות אפקט העדר.
השאלה היא כמובן לא "האם" ייכנס HD אלא מתי ובאיזה קצב...
כאמור, העם יגיב מהר לעדר באם העדר יחליט.
מה שמדהים עוד יותר, שאני רואה בבתים של אנשים קשי יום אבל אצל כולם יש מסך דק, 10 פלאפונים, מחשב ורכב. גם העשירונים התחתונים ייכנסו לחגיגה באם ה-"עדר" יחליט שזה הכיוון.
אומנם, רוב ה-"עמך" אינם מבינים דבר וחצי דבר, אבל הם יקנו בעקבות אפקט העדר.
השאלה היא כמובן לא "האם" ייכנס HD אלא מתי ובאיזה קצב...
כאמור, העם יגיב מהר לעדר באם העדר יחליט.
מה שמדהים עוד יותר, שאני רואה בבתים של אנשים קשי יום אבל אצל כולם יש מסך דק, 10 פלאפונים, מחשב ורכב. גם העשירונים התחתונים ייכנסו לחגיגה באם ה-"עדר" יחליט שזה הכיוון.
The Black Wax
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
- sam22
- חבר במועדון HT

- תגובות: 20360
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
תאמין לי,roeek כתב: מה שמדהים עוד יותר, שאני רואה בבתים של אנשים קשי יום אבל אצל כולם יש מסך דק, 10 פלאפונים, מחשב ורכב. גם העשירונים התחתונים ייכנסו לחגיגה באם ה-"עדר" יחליט שזה הכיוון....
לא ראית אנשים קשיי יום אם זה מה שראית.
לא רוצה להיות המחנך כאן,
אבל תתנדב בחלוק-ת מזון לעניים, לקשישים וחולים.
תראה מה זה קשיי יום.
פשוט זילות המונח הזה קצת מפריעה לי
ואם זה תוקפני במשהו, אני מתנצל
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 34345
- נתן תודות: 178 פעמים
- קיבל תודות: 603 פעמים
על סמך מה אתה אומר את זה?י-א כתב:אתה אכן תראה תוכן שמשודר ב HD על טלויזיה רגילה (גם CRT) ואכן התמונה תיהה איכותית הרבה יותר.
אני אומר את הדברים מנסיון ולא מתיאוריה....
החיבור המינימלי להעברת HD הוא קומפוננט, כמה טלויזיות רגילו CRT הן בעלות החיבור הזה? וכמה מבעלות החיבור הזה אכן יכולות לעבד את מה שמתקבל?
הן צריכות להיות במינימום HD COMPATIBLE
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 34345
- נתן תודות: 178 פעמים
- קיבל תודות: 603 פעמים
"קשיי יום" זה כנראה לא המונח המתאים פה אבל אני חושב שאכן אנשים קונים דברים שהם לא יכולים להרשות לעצמם (למשל למשכן את הבית כדי לעשות לבן חתונה מפוארת ואני מכיר מישהו כזה)sam22 כתב:תאמין לי,roeek כתב: מה שמדהים עוד יותר, שאני רואה בבתים של אנשים קשי יום אבל אצל כולם יש מסך דק, 10 פלאפונים, מחשב ורכב. גם העשירונים התחתונים ייכנסו לחגיגה באם ה-"עדר" יחליט שזה הכיוון....
לא ראית אנשים קשיי יום אם זה מה שראית.
לא רוצה להיות המחנך כאן,
אבל תתנדב בחלוק-ת מזון לעניים, לקשישים וחולים.
תראה מה זה קשיי יום.
פשוט זילות המונח הזה קצת מפריעה לי
ואם זה תוקפני במשהו, אני מתנצל...
HDTV בעולם - מציאות ואשליות
מסקרים שנעשו בשנה האחרונה בארה"ב התברר, שלמרות שבחלק ניכר מבתי האב כבר יש מקלטים מתאימים, אנשים בכלל לא מודעים לשידורים אלה ולא טורחים לחפש אותם...
יש לזכור, שהשידורים בפורמט זה בארה"ב נמשכים לא מעט שנים ורק הוזלת המקלטים שחלה בשנתיים-שלוש האחרונות הביאה לעליה ניכרת מאוד במכירות של מקלטים כאלה שם
סיבה נוספת להעדפת האמריקאיים אתה שידורים היא היאכות הזוועתית של שיטת NTSC. לעומתה, PAL הרבה יותר איכותית. למזלן של החברות שכבר משדרות ב HD באירופה באה ( שוב) הירידה במחיר המקלטים החדשים , שעושה את החדרת השידורים והערוצים קלה יותר. למרות זאת, מספר הערוצים הוא דל ביותר ובמרבית המדינות המפותחות במערב אירופה יראו מספר משמעותי של ערוצים כאלה ( ובמיוחד ציבוריים ומסחריים ללא תשלום) רק בתחילת העשור הבא.
לפי שעה ההיצע הגדול ביותר הוא בחבילות ערוצים למנויים ועל החבילה בחדות גבוהה יש להוסיף תשלום נוסף, שלפי שעה בכלל לא מצדיק את עצמו.
הבעיה העיקרית של בערוצים בחדות גבוהה היא היעדר מספיק תכנים שהופקו בפורמט זה בעולם. לכן, בחלק ניכר מהערוצים יש הרבה מאוד תוכניות שעוברות שידרוג לפורמט החדש אבל לא הופקו בו במקור.
ה BBC וכמה ערוציםב גרמניה ובצרפת כבר מפיקים כיום את מרבית או כל התוכניות החדשות בפורמט החדש . ולמרות זאת, BBC עדיין מבצעים שידורי נסיון בערוץ בודד ועדיין לא קבעו תאריך יעד לשידורים סדירים. הערוצים הגרמניים המובילים ( ARD ZDF) שהם גם העשירים ביותר באירופה מבחינת תקציבים הודיעו, שהשידוריםה סדיירם לא יתחילו לפני סוף העשור.
אז אין לנו כל כך לאן למהר...אבל יש למה לקוות....
ואולי גם אפשר לקוות ( במיוחד עבור יס) שעד שהם יחליטו על שידורים כאלה ברצינות, אולי הם גם יעברו לשדר בפורמט MPEG4 , מה שיביא לחסכון ניכר ברוחב פס לוויני, ה"אויב" הגדול ביותר של חבילות ערוצים בחדות גבוהה שמשדרות באמצעות לווינים.
יש לזכור, שהשידורים בפורמט זה בארה"ב נמשכים לא מעט שנים ורק הוזלת המקלטים שחלה בשנתיים-שלוש האחרונות הביאה לעליה ניכרת מאוד במכירות של מקלטים כאלה שם
סיבה נוספת להעדפת האמריקאיים אתה שידורים היא היאכות הזוועתית של שיטת NTSC. לעומתה, PAL הרבה יותר איכותית. למזלן של החברות שכבר משדרות ב HD באירופה באה ( שוב) הירידה במחיר המקלטים החדשים , שעושה את החדרת השידורים והערוצים קלה יותר. למרות זאת, מספר הערוצים הוא דל ביותר ובמרבית המדינות המפותחות במערב אירופה יראו מספר משמעותי של ערוצים כאלה ( ובמיוחד ציבוריים ומסחריים ללא תשלום) רק בתחילת העשור הבא.
לפי שעה ההיצע הגדול ביותר הוא בחבילות ערוצים למנויים ועל החבילה בחדות גבוהה יש להוסיף תשלום נוסף, שלפי שעה בכלל לא מצדיק את עצמו.
הבעיה העיקרית של בערוצים בחדות גבוהה היא היעדר מספיק תכנים שהופקו בפורמט זה בעולם. לכן, בחלק ניכר מהערוצים יש הרבה מאוד תוכניות שעוברות שידרוג לפורמט החדש אבל לא הופקו בו במקור.
ה BBC וכמה ערוציםב גרמניה ובצרפת כבר מפיקים כיום את מרבית או כל התוכניות החדשות בפורמט החדש . ולמרות זאת, BBC עדיין מבצעים שידורי נסיון בערוץ בודד ועדיין לא קבעו תאריך יעד לשידורים סדירים. הערוצים הגרמניים המובילים ( ARD ZDF) שהם גם העשירים ביותר באירופה מבחינת תקציבים הודיעו, שהשידוריםה סדיירם לא יתחילו לפני סוף העשור.
אז אין לנו כל כך לאן למהר...אבל יש למה לקוות....
ואולי גם אפשר לקוות ( במיוחד עבור יס) שעד שהם יחליטו על שידורים כאלה ברצינות, אולי הם גם יעברו לשדר בפורמט MPEG4 , מה שיביא לחסכון ניכר ברוחב פס לוויני, ה"אויב" הגדול ביותר של חבילות ערוצים בחדות גבוהה שמשדרות באמצעות לווינים.
- Refael-Azi
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 166
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
עלי שביט צר לי לחלוק עליך בנושא "היעדר תכנים" שכל פעם מוזכר פה מחדש, אולי זה נכון לאירופה אבל בארה"ב יש תכנים בHD, והרבה.
COMCAST למשל מציעים ערוץ HD ON DEMAND ומגוון התוכניות שם הוא יותר גדול מכל הVOD ה"גדול" של HOT
יש ערוצים שמשדרים בHD כל הזמן, וכמובן שכל הPRIME TIME של הסדרות שבישראל רואים את ה"עונה לפני" שלהם הוא בHD.
אם אתה רוצה את הרשימה המלאה אתה מוזמן להכנס לאתר engadgetHD
להגיד אין תכנים לדעתי זה מוגזם, יש הרבה מאד.
COMCAST למשל מציעים ערוץ HD ON DEMAND ומגוון התוכניות שם הוא יותר גדול מכל הVOD ה"גדול" של HOT
יש ערוצים שמשדרים בHD כל הזמן, וכמובן שכל הPRIME TIME של הסדרות שבישראל רואים את ה"עונה לפני" שלהם הוא בHD.
אם אתה רוצה את הרשימה המלאה אתה מוזמן להכנס לאתר engadgetHD
להגיד אין תכנים לדעתי זה מוגזם, יש הרבה מאד.
- oferlaor
- מנהל

עלי,
אין מחסור בתכנים. כל סרט קולנוע שמקורו בפילם יכול להיות מועבר ל-FULL HD ללא כל בעיה ובאיכות יוצאת מהכלל.
לגבי צילומים שבמקור הם ב-1080P (שהם כמובן איכותיים יותר) זה באמת קשה יותר למצוא, אבל מכיוון שאין מחסור מהקטגוריה הקודמת שציינתי גם זה לא צריך להיות חסם גדול. בנוסף מצלמות וידאו FULL HD כיום ירדו מאוד במחיר (אפילו מצלמות באיכות ביתית נראה טוב לפחות כמו כל סרט הוליוודי שהומר ל-FULL HD).
לגבי יס, אין שום ספק שהם הולכים על H264. בכלל, לא יהיו שידורי HDTV לוייניים באיזורנו בפורמט אחר פרט ל-1080i50 שישודר ב-H264.
אין מחסור בתכנים. כל סרט קולנוע שמקורו בפילם יכול להיות מועבר ל-FULL HD ללא כל בעיה ובאיכות יוצאת מהכלל.
לגבי צילומים שבמקור הם ב-1080P (שהם כמובן איכותיים יותר) זה באמת קשה יותר למצוא, אבל מכיוון שאין מחסור מהקטגוריה הקודמת שציינתי גם זה לא צריך להיות חסם גדול. בנוסף מצלמות וידאו FULL HD כיום ירדו מאוד במחיר (אפילו מצלמות באיכות ביתית נראה טוב לפחות כמו כל סרט הוליוודי שהומר ל-FULL HD).
לגבי יס, אין שום ספק שהם הולכים על H264. בכלל, לא יהיו שידורי HDTV לוייניים באיזורנו בפורמט אחר פרט ל-1080i50 שישודר ב-H264.
כפי שכתבתי אני אומר על סמך נסיון. אתה מוזמן לבוא אלי לראות בעמצך אם אתה לא מאמין.guyezra כתב:על סמך מה אתה אומר את זה?י-א כתב:אתה אכן תראה תוכן שמשודר ב HD על טלויזיה רגילה (גם CRT) ואכן התמונה תיהה איכותית הרבה יותר.
אני אומר את הדברים מנסיון ולא מתיאוריה....
החיבור המינימלי להעברת HD הוא קומפוננט, כמה טלויזיות רגילו CRT הן בעלות החיבור הזה? וכמה מבעלות החיבור הזה אכן יכולות לעבד את מה שמתקבל?
הן צריכות להיות במינימום HD COMPATIBLE...
כפי שאמרתי, ממירי HD מוציאים אות HD 1080i דרך יציאת HDMI ואות downscaled דרך היציאות הרגילות. כך ניתן לחבר ממיר שקולט שידור HDTV הן לטלויזיה HD והן לטלויזיה רגילה ולראות את השידור גם בצורת SD. התמונה שמתקבלת בטלויזיה הרגילה היא באיכות מדהימה יחסית לשידור רגיל אבל היא עדיין SD.
לגבי דברי מנהל הקטגוריה מר עלי שביט, צר לי שמנהל קטגוריה חשובה כמו זו מחשיב את מהפכת ה 1080 לעוד אפיזודה חולפת...
- oferlaor
- מנהל

drixie,
גם שנתיים זה שאפתני ביותר. נסה עשור.
י-א,
זכותו להחזיק בדעתו... אני חושב אחרת.
גם שנתיים זה שאפתני ביותר. נסה עשור.
י-א,