·איך אני קשור לזה? אני לא זה שמדבר שטויות ברשרשור הזה (לא הפעם לפחות)....תשאל אותו...tzahi כתב:·......
@BUGY
·
יש לי ריסיבר שאליו מתחברים כמה מקורות (סטרימר, ps4..) אבל הריסיבר מתחבר כמקור אחד לטלויזיה, אין אפשרות לבצע כיול לכל מוצר שמתחבר לריסיבר בנפרד.
איך מבצעים כיול במצב כזה ?...
C7 תמונה איכות תמונה
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6683
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 703 פעמים
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 17970
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 208 פעמים
- קיבל תודות: 2253 פעמים
- יצירת קשר:
@tzahi
·
פשוט מבצעים כיול עבור אותו מכשיר שבו אתה צופה לרוב. או אפשרות נוספת לעשות כיול ע"י הנגן המובנה בטלוויזיה, ובכך לעקוף את כל האי-דיוקים הפוטנציאליים של הנגנים החיצוניים.
אני *חושב*, אבל לא בדקתי, שאפשר לעשות כיולים נפרדים לכל מצב תמונה. אבל לדעתי זה לא פתרון כזה טוב.
בכל אופן, מבחינתך זה לא כזה משנה אם אותו חבר של מיקי לא מגיע אליך עם ציוד הכיול שלו ומכייל לך את המסך.
ושוב, כיול לא בהכרח משפר את התמונה. תפנים את זה.
·
פשוט מבצעים כיול עבור אותו מכשיר שבו אתה צופה לרוב. או אפשרות נוספת לעשות כיול ע"י הנגן המובנה בטלוויזיה, ובכך לעקוף את כל האי-דיוקים הפוטנציאליים של הנגנים החיצוניים.
אני *חושב*, אבל לא בדקתי, שאפשר לעשות כיולים נפרדים לכל מצב תמונה. אבל לדעתי זה לא פתרון כזה טוב.
בכל אופן, מבחינתך זה לא כזה משנה אם אותו חבר של מיקי לא מגיע אליך עם ציוד הכיול שלו ומכייל לך את המסך.
ושוב, כיול לא בהכרח משפר את התמונה. תפנים את זה.
- BUGY
- חבר מכור קשה

·אכן. אנשיםן חושבים שאחרי הכיול המסך יראה טוב יותר. אז לא. הוא יראה נכון יותר. אמיתי יותר אבל רוב האנשים יעדיפו לעלות בצבעים ובקונטרסט.TheCoolest כתב:@tzahi
· כיול לא בהכרח משפר את התמונה. תפנים את זה....
·TheCoolest כתב:@tzahi
·
ושוב, כיול לא בהכרח משפר את התמונה. תפנים את זה....
לא משפר?
מי קבע,אתה?
אתה בתור אחד שמבין קובע פה שכיול מקצועי לא משפר את איכות התמונה במסך?
אז מה בדיוק משפר לדעתך?
רק לידיעתך,בוצע אצלי שילוב של כיול וכיוון יחדיו: יש לי 4 מודים מכויילים: מוד לאור יום, מוד ללילה בחושך מוחלט (גם זה מחולק לשניים: ISF לילה וטכניקולור).
בנוסף יש לי מוד ספציפי לתכני HDR -DV
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 17970
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 208 פעמים
- קיבל תודות: 2253 פעמים
- יצירת קשר:
@miki775
·
כיול מקצועי הופך את התמונה למדוייקת יותר. בנוגע לשיפור מבחינה "סובייקטבית", זה מאד תלוי בבן אדם. יש כאלה שהתרגלו לצפות בטלוויזיה על VIVID, ואז תמונה מכויילת יכולה להראות להם כהה, אדומה (חמה מדי) וללא "פופ".
בנוגע לכיול שלך ספציפית - אחלה!
לצערי אין לי את הציוד לביצוע כיול DV, אבל עובדים על זה.
·
כיול מקצועי הופך את התמונה למדוייקת יותר. בנוגע לשיפור מבחינה "סובייקטבית", זה מאד תלוי בבן אדם. יש כאלה שהתרגלו לצפות בטלוויזיה על VIVID, ואז תמונה מכויילת יכולה להראות להם כהה, אדומה (חמה מדי) וללא "פופ".
בנוגע לכיול שלך ספציפית - אחלה!
לצערי אין לי את הציוד לביצוע כיול DV, אבל עובדים על זה.
יצרני הרסיברים אולי צריכים לחשוב על מערכת כיול אוטומטית גם לוידאו. בנוסף למקרופון, מספקים אמצעי חישה אופטי כמו מדבקה נצמדת למסך או מצלמה איכותית עם חצובה, ומריצים כיול VUDSSEY שמכייל עוצמות הארה, גממה, קונטרסט, חדות, גאמוט, צבעים ועוד... רסיבר AV אמור להיות רסיבר AV. נכון להיום, זה בעיקר A ומעט מאד V...
- BUGY
- חבר מכור קשה

·אני חושב שזה לא קשור לרסיבר וזה גם די מצמצם את זה לאנשים עם רסיברים...זה צריך להיות חלק מהמסך.Rekcuf כתב:יצרני הרסיברים אולי צריכים לחשוב על מערכת כיול אוטומטית גם לוידאו. בנוסף למקרופון, מספקים אמצעי חישה אופטי כמו מדבקה נצמדת למסך או מצלמה איכותית עם חצובה, ומריצים כיול VUDSSEY שמכייל עוצמות הארה, גממה, קונטרסט, חדות, גאמוט, צבעים ועוד... רסיבר AV אמור להיות רסיבר AV. נכון להיום, זה בעיקר A ומעט מאד V......