kingikra כתב:
אני מניח שיש לא מעט שיקולים. מכך שרכב חשמלי עדיין לא מספיק פרקטי. ישראלים בד"כ צריכים שהרכב יביא אותם לעבודה וחזרה אבל גם רוצים לצאת לטייל עם המשפחה. אם טעינה של הבטרייה תיקח אפילו חצי שעה, זה יכול להציק לאדם כזה או אחר.
...
טווח הנסיעה של מודל הוא 315 מיילים על טעינה אחת, שזה כ 506 ק"מ. המרחק מנהריה לאילת הוא כ 460 ק"מ. ז"א בטעינה בודדה תוכל להגיע מהנקודה הכי צפונית במדינה לנקודה הכי דרומית בלי בעייה. לא מספיק?
05/01/2021 20:33
kingikra כתב:
אחת הבעיות הגדולות ביותר של יבואנים זה נושא התמחור. אם מודל 3 הכי זולה תעלה בארץ 300-400 אלף ש"ח, כמה כבר יקנו?
...
אני אישית מכיר כמה וכמה אנשים שנוהגים על רכבים בתמחור שכזה. כשרכב משפחתי ממוצע עולה כחצי מזה, באמת נראה לך שקשה למצוא לקוחות שירכשו רכב במחיר של 300K?
אחרי שנה וחצי שאני נוהג על רכב חשמלי בישראל (יגואר IPACE) - אני אוסיף לדיון כמה נקודות:
1. בשנה וחצי, השתמשתי בעמדת טעינה ציבורית רק פעם אחת (וגם זה כדי לבדוק איך זה עובד). כל השאר טעינה ביתית בלבד. ליגואר יש טווח של כ410 קמ בחורף ו350 קמ בקיץ (המזגן עושה את ההבדל - וזה יותר נמוך ממה שיש לטסלה). מעולם לא היתה לי "חרדת טווח". אני מטעין את הרכב בבית בערך פעם בשבוע - שבוע וחצי.
2. מוקמות המון עמדות טעינה חדשות בישראל בקצב מוגבר. אין שום בעיה להגיע מכל מקום לכל מקום. היופי בטסלה הניגוד לשאר, שאפשר להשתמש גם בעמדות של טסלה וגם בעמדות ה"רגילות". טסלה כבר הודיעה על מיקומן של 4 תחנות הטעינה המהירות הראשונות שלה בישראל.
3. גם בארהב - ההצלחה הגדולה של טסלה התחילה דווקא משוק ה"יוקרה" - אנשים העדיפו טסלה על מרצדס ובמו כדי להראות "ירוקים" ו"מתקדמים". גם בארץ ההוכחה היא בכמות המכירות המטורפת יחסי של אודי אי-טרון (מעל 1000 יחידות אני חושב) שתומחרה סביב ה400 עד שבוטלה הטבת המס (היום כ-500)
4. השורה התחתונה - אחרי שנה וחצי עם רכב חשמלי, אין סיכוי בעולם שאחזור לנהיגה על רכב עם מנוע בנזין/דיזל. השקט, התאוצה הלא תיאמן, ללא טיפולים לרכב (טיפול ראשון אחרי שנתיים כולל אך ורק החלפת מים למגבים ופילטר למזגן) , נהיגה עם דוושה אחת, אין רעיות מנוע והאפשרות לקום כל בוקר עם "מיכל מלא" - לא משתווה לאף נהיגה ברכב אחר שהיה לי
5. אגב, גם אצלי יש עדכוני תוכנה פעם בחודש בערך. הם כולם OTA ולא דורשים הגעה למוסך. אפילו עדכנו את טווח הרכב פעם אחת (הצליחו לחלץ מהבטריה עוד כמה אחוזים). זה לא ברמה של טסלה, אבל זה שינוי מהותי בצורה שחושבים על שינויים ברכב. (אגב - סתם כדואגמא, באחד העדכונים האחרונים, שיפרו תמיכה בעוד פורמטי וידאו ואודיו שלא היו קודם - כמעט כמו בטלויזיות או מערכות אודיו ביתיות של ימינו).
זהו, שאין יבואן...
טסלה בעצמם (היצרן) מוכרים עצמאית את המכוניות שלהם.
מתכוונים לשווק און ליין...ושיהיה להם בהצלחה עם זה בישראל
...
זהו, שגם היצרניות הגדולות צחקו על טסלה. היום למטב זיכרוני שווי של טסלה הוא בין הגדולים ביותר בתעשייה הזו.
לא כדאי לזלזל...
...
שווי לא אומר הרבה. עולה ויורד מספקולציות של משקיעים בחלק גדול מהמקרים.
גם ביטקויין שווה אלפי אחוזים יותר מאשר לפני כמה שנים...משהו בפועל השתנה שמצדיק באמת קפיצה של אלפי אחוזים בשווי?
בסופו של יום.. טסלה עדיין יצרן קטן מאוד ביחס ליצרנים אחרים.
500,000 מכוניות בשנה בלבד.
לצורך פרופורציה, טויוטה מייצרת את הכמות הזו בשבועיים.
ידידי, לקחת נתונים חלקיים ממכירות טויוטה בארה"ב בלבד.
קונצרן טויוטה (המאגד בתוכו גם את לקסוס, הינו ועוד), מוכר בעולם בשנה בממוצע מעל ל 10,000,000 כלי רכב.
לדוגמא ב 2019, 9,714,253 טויוטה + 765,330 לקסוס = 10,479,958 כלי רכב.
מדובר על קצב ייצור של מעל ל- 200,000 מכוניות בשבוע! (מותג טויוטה ולקסוס בלבד).
Huber כתב:
טווח הנסיעה של מודל הוא 315 מיילים על טעינה אחת, שזה כ 506 ק"מ. המרחק מנהריה לאילת הוא כ 460 ק"מ. ז"א בטעינה בודדה תוכל להגיע מהנקודה הכי צפונית במדינה לנקודה הכי דרומית בלי בעייה. לא מספיק?
...
הכל בהנחה שהרגל שלך קלה על דוושת התאוצה. אם זה המצב, מה טוב. אם נשאיר אותי רגע בצד, האצה ברכב חשמלי בכלל ובטסלה בפרט ממכרת
06/01/2021 9:54
Huber כתב:
אני אישית מכיר כמה וכמה אנשים שנוהגים על רכבים בתמחור שכזה. כשרכב משפחתי ממוצע עולה כחצי מזה, באמת נראה לך שקשה למצוא לקוחות שירכשו רכב במחיר של 300K?
...
ממה שקראתי בעבר, ואני לא אחד שמאמין לכל מה שהוא קורא אבל במקרה הזה אני חושב שזה הגיוני, בכל שנה עולים על הכביש 1500 רכבים בעלות של 300K ומעלה. מה שאומר שב 400K ומעלה עולים בטח 1000 וכן הלאה וכן הלאה.
זה שאתה מכיר, לא אומר שזה הרבה.
kingikra - ההאצה ברכב חשמלי היא סדר גודל אחר מרכב בנזין ולכן גם אם הרגל קלה, הרכב מגיב שונה, הרבה יותר קל להאיץ לעקוף וכו. ובכל מקרה אם אתה יודע שהרגל שלך קלה ושאתה רוצה לעשות כל יום נהריה-אילת, יש את ה Long Range mode שעושה 353 מייל (כ 568 ק"מ וזה לפני שנכנסו למצב חסכוני), 128 ק"מ יותר ממה שתצטרך לנסיעה מהנקודה הכי צפונית להכי דרומית במפה כמעט. תוסיף לזה את העובדה שלפחות במרכז יהיו נקודות טעינה מהירות ואני לא באמת רואה בעיה. תוסיף לזה את הדיווח של ידידנו eyalron שנוסע על רכב חשמלי עם טווח קטן יותר ומסתדר נפלא ותראה שהחששות שלך מיותרות. עברנו מסוס ועגלה למנוע בעירה פנימי וגם שם היו חששות - מאמין שגם המעבר פה יתבצע ולא בעתיד המאוד רחוק.
ד"א - הדגם ה"בסיסי" (והלוואי עלי בסיסי שכזה) מתחיל מ 310K ולא 400K:
Huber כתב:
kingikra - ההאצה ברכב חשמלי היא סדר גודל אחר מרכב בנזין ולכן גם אם הרגל קלה, הרכב מגיב שונה, הרבה יותר קל להאיץ לעקוף וכו. ובכל מקרה אם אתה יודע שהרגל שלך קלה ושאתה רוצה לעשות כל יום נהריה-אילת, יש את ה Long Range mode שעושה 353 מייל (כ 568 ק"מ וזה לפני שנכנסו למצב חסכוני), 128 ק"מ יותר ממה שתצטרך לנסיעה מהנקודה הכי צפונית להכי דרומית במפה כמעט. תוסיף לזה את העובדה שלפחות במרכז יהיו נקודות טעינה מהירות ואני לא באמת רואה בעיה. תוסיף לזה את הדיווח של ידידנו eyalron שנוסע על רכב חשמלי עם טווח קטן יותר ומסתדר נפלא ותראה שהחששות שלך מיותרות. עברנו מסוס ועגלה למנוע בעירה פנימי וגם שם היו חששות - מאמין שגם המעבר פה יתבצע ולא בעתיד המאוד רחוק.
ד"א - הדגם ה"בסיסי" (והלוואי עלי בסיסי שכזה) מתחיל מ 310K ולא 400K:
מחירי טסלה בישראל נחשפים: כמה צפוי לעלות דגם טסלה 3?
מסמכים ראשוניים שנשלחו למתעניינים בארץ ברכישת מכוניות טסלה חושפים באופן לא רשמי מחירים של מספר דגמים. המחיר הבסיסי של טסלה 3 לדוגמה יתחיל ב-295 אלף שקל. במקביל - טסלה הקימה את מרכז השירות שלה בפתח תקווה.