האייפון פוצח

Wearables, שעונים חכמים, צמיגי ניטור, משקפים חכמות, Google Glass וכו'
ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שרשור שלא נקרא #31 

אהלן משה,
אתה צודק שכתבתי קצת בקיצוניות.. אבל מה שחשוב לי בדברים שכתבתי זה יותר הלך הרוח מאשר הפרטים.
אני מודע לקונפליקט בן השיוויון (שחוקים והגבלות מסויימים אמורים לקרב) לבן החופש (ערך מקודש כימעט לכולנו) ואני חושב שהבעיה היום היא במינון ובפרופורציות. נכון שהיתערבות מוגזמת לא תמיד בריאה ויכולה להוביל לשילטונות אימים כפי שרואים בעבר (ובהוה). אבל ניראה לי שיש בכל זאת מקום להגבלות, כמו למשל הגבלה בן לאומית ל"נפח" של קונצרנים, הגבלות שיעזרו להגן על העולם מריכוז כוח לא פרופורציונאלי. היום העולם נימצא באופוריה קפיטליסטית. המערב הוכיח (ליכאורה, לדעתי) את עליונות הקפיטליזים. והיום נותנים יתרון לכל אפקט שמחזק את הקפיטל. עוצמת הזרם בכיוון הזה היא חזקה מידי היום ומסוכנת. כשיש מרויחים במערכת, יש גם מפסידים. ומתי שהו ימאס להם להפסיד...
יש ספר של אסימוב, בטח קראת, בשם קץ כל זמן. שם האנושות לא גילתה את פרוק האטום והיתפתחה בכיוון אחר.. היתפשטות בזמן במקום במרחב.. מצב כזה שמאפשר ליבחון "מה היה קורה אים.." קיים רק בסיפרות.. :D ואים אנחנו מנסים ברציונאליות לחשוב לכיוון כזה זה נישאר לרוב ברמה של ספקולציות.. אז באמת אי אפשר לדעת מה היה קורה אם לא הייתה מהפכה חקלאית או תעשיתית והכל ספקולטיבי. אבל גם אים ניראה לנו שהעולם דטרמיניסטי ומה שהיה, היה צריך גם ליהיות, ואי אפשר לעבור ליד מהפיכת המידע.. עדין כדאי לבקר את התופעות ולנסות לראות אותן באור שונה..
גם אני, כבן לתרבות המערב, נהנה ומקבל המון מהקידמה.. אני גם מיתעניין וניגנב כל פעם מחדש, מחידוש טכנולוגי או תאוריה מדעית חדשה, אבל מנסה בכל זאת להמשיך ללכת ברגל אל המעין.
כשמדובר על האושר שהקידמה הביאה לאדם, אני מישום מה חושב תמיד על האנשים ששילמו ומשלמים על האושר הזה... :D

.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20570
נתן תודות: 198 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שרשור שלא נקרא #32 

ramkol כתב: כשמדובר על האושר שהקידמה הביאה לאדם, אני מישום מה חושב תמיד על האנשים ששילמו ומשלמים על האושר הזה... :D
.
...
יפה.
ברור מי שילם על המהפיכה החקלאית וממשיך לשלם עד היום (רוב האוכלוסיית העולם חוץ מבני מזל כמונו במערב שהצליחו קצת להשתחרר מהמכה הזו). עוד יותר ברור לכולם מי שילם ומשלם על המהפיכה התעשייתית.
מי משלם על מהפיכת המידע? זה ממש לא ברור לי. אני מניח שיש , אבל מדובר בדבר זניח.
מי נפגע מהדומיננטיות של מיקרוסופט (שאני מסכים איתך שאולי יש להגביל את כוחה)? אולי עסקים וחברות אחרות אך בני אדם יחידים? כן, הם נפגעים מזה שמתעצבנים על המחשב וצריכים לאתחל אותו.:wink:
הנקודה שלי היא שאתה "מדבר גבוהה" על דברים שבמבט הכללי הם די זניחים, במיוחד שאתה מכניס מילים כמו "אושר".
משה

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #33 

לדעתי הקורבנות של המהפכה העכשוית זה לא דבר זניח..
אני רואה לפחות שתי קבוצות, אחת אלו כל האנשים במערב שהמחשב לקח מהם את העבודה. הקבוצה השניה הם אותם אנשים מהעולם השלישי שמיחשוב המערב מונע מהם להיתקיים.. יש מלן דוגמאות... המיחשוב הוא רק פן אחד של העינין..
זה מיצד אחד. מהצד השני לא רק הסבל שניגרם אלא גם הסכנות לעתיד הן הבעיה.. מייקרוסופט היא רק דוגמא אחת ממיכלול..

.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #34 

זה נכון, אך שתי הקבוצות שמנית לא ייחודיות למהפיכת המידע. זה קבוצות שנפגעות מכל התפתחות טכנולוגית (בתעשייה, במערב).
משה

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שרשור שלא נקרא #35 

מוקו , אני אתן לך דוגמה למי משלם . לפני מספר חודשים בפורום אחר (קארספורום) דיברנו על ביודיזל , ואז אמרתי בוויכוח שאנשים אולי יקבלו דיזל , אבל המון אנשים יתחילו לרעוב ללחם. לך תראה את מחירי הלחם כאן , ולך תראה מה כתבה סוכנות הסיוע של האו"ם על המצב (אם אני זוכר נכון כבר השנה יהיו תוספת של למעלה מ300 מיליון איש בסכנת רעב). ואם זה ימשך , אני מבטיח לך עכשיו , שחלק לא קטן ממעמד הבניים בישראל יאלץ לוותר על המכונית ,כדי לאכול , פשוטו כמשמעו. ואני לא רוצה לחשוב על מה שיקרה בעולם , במקומות יותר גרועים .
מה שקורה הוא שכאשר לתאגידים יש יותר מידי כוח , הם ינצלו אותו , והריכוזיות האעולמית, רק הולכת ומתגברת , וכך היכולות של האדם הקטן והממשלות שכול מהותן היא לעזור לקטן (כי אחרת מבחינה כלכלית הן מכשול) , או שיורדות או שהרצון שלהן להתעמת עם התאגידים הגדולים למען האדם הקטן יורדת והולכת.

במקרה הזה יכולים לקרות שני דברים :
אם המטוטלת הפיכה , אזי כשהמטוטלת תגיע לשיא שלה האנשים הקטנים יחליטו שאין להם מה להפסיד וימרדו בכול העסק .
אם המטוטלת כבר עברה את הנקודה שבה היא יכולה לשנות כיוון , אתה תראה את 1984 של אורוול מהר יותר וגרוע יותר ממה שאתה חושב.

ולגבי דמוקרטיה , אני אומר את זה כך זו שיטת משטר גרועה מאוד שאינה יכולה להוביל את העולם קדימה (ועוד מעט אסביר מדוע) ההצדקה היחידה שלה היא שהמלוכה התנוונה עד כדי כך שהיא שכחה שהיא מולכת על עם ויש לה אחריות עליו , ולא שהוא חייב לה , עקב כך נמאס לאנשים כ"כ מהמלוכה עד שאתה רואה את הדמוקרטיה , אבל אנשים שוכחים את העבר , ושוכחים שמי ששוכח את הטעויות של העבר נדון לחוות אותם שוב .
יש משל יפה מאוד על שליטים יש מנהיגים שמנהיגים את העם , ויש מנהיגים שרואים לאן העם הולך ואז משנים כיוון , להיכן שהוא רוצה . דמוקרטיה היא מנהיגות מהסוג האחרון . והבעיה בכך שהמכנה המשותף הנמוך ביותר הוא זה שמנווט את סדר היום . וזה בלתי אפשרי שיצליח . כי עם כול הכבוד תמיד יש אנשים עם יותר שאיפות ומוכנות לעשות מאשר רוב האנשים , ואותם אנשים יעשו מה שהם רוצים , והנה אתה רואה את הפירות של הדמוקרטיה - ארגונים חזקים שלמעשה הופכים את הדמוקרטיה ללא קיימת .

למרבה הצער אנשים רואים רק את האינטרסים המיידיים שלהם , ושוכחים את העובדה שכול אחד לבד הוא חלש , והשרשרת נבחנת בחוזק החוליה הכי חלשה שלה . ואם יש ארגונים חזקים מאוד והמון אנשים שמתים מרעב , ההבדלים הם כאלו שמשהו יקרה . מתי זה יקרה ואיך זה יקרה אני לא יודע , אבל דבר אחד זה בטוח , זה יכאב מאוד

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #36 

moco כתב:זה נכון, אך שתי הקבוצות שמנית לא ייחודיות למהפיכת המידע. זה קבוצות שנפגעות מכל התפתחות טכנולוגית (בתעשייה, במערב).
...
אהה.. עכשיו הבנתי את הכיוון שלך,

אני מקשר הכל עם הכל.. מה שקורה בפקיסטן קשור, בצורה ישירה יותר או פחות, במייקרוסופט, בהיתחממות כדור הארץ או בהיתקררותו, במצב בדרום אמריקה ובתקלה בלווינים... ואני מיתיחס לבעיות היום כמיכלול של בעיות שקשורות במיסבך בילתי ניתן לפרוק. פלונטר. זה שזה כך (לדעתי, כן) זו אחת התוצאות של המהפכה העכשוית. הגלובליות, התיקשורתיות וכו.. עושות את הבעיות שפעם היו מקומיות, לפלונטר.
ניראה לי שיש יחוד למהפכה היום יחסית למהפכות העבר, ואופי הפגיעה של האוכלוסיה שתמיד ניפגעת, שונה. המהפכה מביאה גם לשינוי בצורת המחשבה של הפרט ובהיתיחסות שלו לעולם ולסביבתו.
אפשר להיסתכל על הדבר משתי נקודות מבט. ניקח דוגמא לא חריפה וממש פרווה יחסית למה שהולך: המהפכה בתחום הגרפיקה שהמיחשוב עשה.
מנקודת מבט אחת אפשר להגיד שהדור הישן של הגרפיקאים היה קורבן של ה"מהפכה" כי הכישרון הטכני שהיה לגרפיקאים בעבר מפסיק לשחק תפקיד.. (כמובן שליד המפסידים יש מרוויחים.. זה לא העינין).
מנקודת מבט שניה אפשר להביט על עולם הגרפיקה היום ולנסות לישפוט אותו לפי השינוי שהביאה המהפכה. לא שיפוט במישור של נזק אלא במישור של האים היום מצב הגרפיקה טוב יותר מאשר ליפני ארבעים שנים. תגובה מהירה שתגיד: "בטח, תיראה את כל הטריקים שיש בגרפיקה ושלא היו קודם" וכו.. היא לא מה שהיתכוונתי. האם יש משהו אנושי משמעותי שהמהפכה הביאה או שהכל אלו אפקטים..
או בקולנוע, הסרטים היום בהכרח יותר טובים ביזכות האפקטים הממוחשבים או ההפך?
זה שההמונים מעדיפים את האפקטים של היום על מה שהיה בעבר זה עדין לא ערובה לכך שהסרטים יותר טובים.. :D ואל תישאל אותי עכשיו מה זה סרט טוב... :D

.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #37 

זכור מאיפה החל הדיון (אני מתכוון קצת לאחרי פיצוח האייפון :-) ).
אני מסכים איתך בהרבה דברים, בהחלט שהכל קשור להכל.
הטענה שלי שבמבט הגדול, מהפיכת המידע היא פחות משפיעה מהאחרות של המאה ה20, וחברת מיקרוסופט בפרט היא באמת שולית לעיניינים הללו.
חשוב להדגיש שכל פעם שאני מזכיר התיחסות למהפיכת המידע, צריך לאמר "מהפיכת המידע עד היום".
אנחנו לא אחרי המהפיכה, וסביר שאנו רק בתחילתה בעצם. Now this is not the end. It is not even the beginning of the end. But it is, perhaps, the end of the beginning. (צ'רצ'יל).
יכול מאוד להיות שעוד 50 או 100 שנה יתברר שזו המהפיכה הגדולה ביותר.

אני לא מבין כלום בגרפיקה, אבל בסרטים אני צופה.
במקרה גם שמעתי לאחרונה הרצאה מאוד מענינית של גידי אורשר על כמה היבטים בקולנוע. בין השאר הוא הסביר בצורה די משכנעת שטכנולוגיית הCGI היא שינוי משמעותי בקולנוע באותו קטגוריה של הכנסת קול לראינוע (ובוודאי יותר משינויים כמו הכנסת צבע או דולבי ).
הכוונה היא ביכולת שזה מאפשר ליוצרי הסרט לפתח את השפה הקולנועית.
זה כמובן לא אומר שסרטים יותר טובים או פחות טובים. זה כן אומר שיש כר נרחב בהרבה ליצירת סרטים (טובים או גרועים). אני רואה בתוספת יכולת לכל אומנות דבר חיובי.
אל תראה את ה CGI רק כיכולת לייצר סרטי אפקטים (סרטים שהולכים לראות כדי להתפעל מהטכנולוגיה עצמה). גם את הסרטים הראשונים הלכו לראות רק כדי להתפעל מהתמונה הנעה, מהטכנולוגיה. הבימאים הראשונים בכלל היו הצלמים.
משה

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שרשור שלא נקרא #38 

דרך אגב אם מדברים על MS היום ראיתי כתבה בYNET שמיקרוספוט נאלצה להודות שמכירות הXP יהיהו יותר מהתחזיות , והיות והציבור אינו רוצה לקנות את וויסטה , היא תאלץ אותו ע"י הריגת הXP . היא הודיעה שהיא לא תמכור יותר XP אחרי ינואר 2008 .

משמע שמיקרוסופט מנצלת את כוחה , ואת העובדה שעדיין אין תחליפים ,לאלץ את כולם לשדרג למערכת שאף אחד לא רוצה , ושאם היא לא הייתה נמכרת עם מחשבים חדשים אולי גם אף אחד לא היה קונה אותה.

כנראה שבאמת היגיע הזמן ללכת למצוא בי"ס וללמוד לינוקס

שלח תגובה

חזור אל “טכנולוגיה לבישה”