עזרה ברכישת רסיבר + רמקולים + מיקום רמקולים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
Amir64
גורו
גורו
תגובות: 9458
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 1577 פעמים

שרשור שלא נקרא #31 

21/02/2022 20:14  
Avi_Dagan כתב:
יש עדיפות לON WALL מול IN WALL? על הנייר IN אופציה הרבה פחות מסובכת ומקובעת. אבל גם פותח השרשור וגם המייעצים התעלמו.
...
התכוונת הפוך אולי? On wall פחות מסובך מ- In wall.
התעלמנו, כי רמקול On wall שראוי להיות רמקול קדמי עולה לפחות 2000 ש"ח לרמקול יחיד.
במחירים זולים יותר הרמקולים פשוט לא מספיק טובים כדי להציע אותם. כבר עדיף סטליטים.

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 820
נתן תודות: 170 פעמים
קיבל תודות: 121 פעמים

שרשור שלא נקרא #32 

גם מדפי בסוף אפשר לתלות על קיר, לפחות אם הוא בלי פורט אחורי או אם המתלה נותן לו טיפה מרחק מהקיר. פשוט הגובה שצריך כדי לשמוע טוב צריך להיות נמוך יחסית ככה שהתליה לא מאד אסתתית בכל מקרה ולדעתי לא תורמת עיצובית לעומת הנחה על מעמד ייעודי או שידה, שיאפשר עוד קצת מרחק מהקיר על הדרך.

BarryG
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 31
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שרשור שלא נקרא #33 

אני חוזר על ההצעה של שני קדמיים KEF T301 על הקיר וסאב של SVS.

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2251
נתן תודות: 632 פעמים
קיבל תודות: 381 פעמים

שרשור שלא נקרא #34 

21/02/2022 23:23  
Amir64 כתב:
התכוונת הפוך אולי? On wall פחות מסובך מ- In wall.
התעלמנו, כי רמקול On wall שראוי להיות רמקול קדמי עולה לפחות 2000 ש"ח לרמקול יחיד.
במחירים זולים יותר הרמקולים פשוט לא מספיק טובים כדי להציע אותם. כבר עדיף סטליטים.
...
כן התבלבלתי.
תודה על ההסבר.
Jack of some trades, master of none

zvi1234 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 23
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שרשור שלא נקרא #35 

היי חברים יקרים,

אז עבר חודש והשיפוץ התקדם ועכשיו העלתי הילוך בבחירת מערכת מלאה.
כדי לחסוך לכם חפירות מיותרות קראתי קצת ואחרי אין ספור ויכוחים עם האישה הוחלט כי היא ניצחה ולצערנו סטליטיים IT IS.
החלטתי ללכת על יד שניה כדי למקסם את איכות המערכת שאקבל.

נתחיל ברמקולים:
חשבתי על האופציות הבאות (חלק מצאתי ביד 2 ולחלק אני עדיין ממתין שמישהו ירצה למכור):
1. Dome Flax 5.1 Pack - הסט ללא הסאב. נראה לי שעדיף לקנות סאב נפרד. סט חדש כזה כמובן עולה הון תועפות ולכן יד 2 עדיף. דעתכם?
2. סט SP-3 MOREL ללא סאב.
3. סט Kef T301 אבל לא ניכר שמישהו ימכור שניים או שלושה רמקולים.
4. סט CABASSE ALCYONE 2 שיותר בינוני.

סאבוופר - פה אשמח לקבל המלצות לאחד שיעשה את העבודה, לא יקר מדי אבל הקאצ' הוא שגם לא יהיה בלוק גדול ומכוער ואת זה לא הצלחתי למצוא עדיין.
תודה לכולם :)

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #36 

סאב שמגיע לתדרים נמוכים גם צריך להיות גדול. סאב קטן מדי וכבר עדיף לקחת את התקציב שלו לטובת רמקולים שמגיעים לתדרים יותר נמוכים.
אם אתה מוגבל לרמקולים קטנטנים אז כמובן שלא יעזור לשים עליהם עוד כסף, לתדרים נמוכים הם לא יגיעו בלי גודל.
עוד בעיה עם מגבלה של רמקולים קטנים, זה שלא משנה איזה סאב תקנה, יהיו לך תדרים שנמוכים מדי בשביל הרמקולים, אבל גבוהים מדי בשביל הסאב (גם אם הוא יצליח לנגן אותם, אתה תשמע את הסאונד מגיע מהסאב). יותר חשוב מזה שהסאב יגיע לתדרים נמוכים זה שלא יהיה חור בין הסאב לרמקולים, כי אלו תדרים חשובים יותר מהתדרים הנמוכים ביותר (שגם חשובים, אבל תחת המגבלות כנראה שלא תוכל לקבל הכל).

zvi1234 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #37 

22/03/2022 21:37  
GalZohar כתב:
סאב שמגיע לתדרים נמוכים גם צריך להיות גדול. סאב קטן מדי וכבר עדיף לקחת את התקציב שלו לטובת רמקולים שמגיעים לתדרים יותר נמוכים.
אם אתה מוגבל לרמקולים קטנטנים אז כמובן שלא יעזור לשים עליהם עוד כסף, לתדרים נמוכים הם לא יגיעו בלי גודל.
עוד בעיה עם מגבלה של רמקולים קטנים, זה שלא משנה איזה סאב תקנה, יהיו לך תדרים שנמוכים מדי בשביל הרמקולים, אבל גבוהים מדי בשביל הסאב (גם אם הוא יצליח לנגן אותם, אתה תשמע את הסאונד מגיע מהסאב). יותר חשוב מזה שהסאב יגיע לתדרים נמוכים זה שלא יהיה חור בין הסאב לרמקולים, כי אלו תדרים חשובים יותר מהתדרים הנמוכים ביותר (שגם חשובים, אבל תחת המגבלות כנראה שלא תוכל לקבל הכל).
...
אכן מכיר במציאות ומבין שלא אוכל לקבל את האיכות המירבית שאותה רציתי, אבל במגבלות הקיימות אני מבין שאני זקוק לסאב שמגיע לתדרים נמוכים.
מכיר סאב גדול שנראה מעט יותר "נגיש לעין?" ויעשה את העבודה עם רמקולים קטנים כדוגמת אחד מאלה שציינתי לעיל? 

ואם אני מוגבל לקטנים, כוונתך היא שעדיף לי ללכת על הסט היותר זול שאמצא מבין האופציות שציינתי או שכוונתך הייתה היא שבמידה ואני לא לוקח סאב גדול אז אין טעם להשקיע ברמקולים קטנים יקרים? 

בכל מקרה, יש לך המלצה ספציפית על אחד מהאופציות שציינתי או אחרת שמצאת לטעמך ואלך לשמוע ואולי אוהב?

Amir64
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #38 

את אפשרויות 3, 4 אני הייתי מוריד מהרשימה, לפחות כרמקולים קדמיים.
ה- CABASSE ALCYONE 2 בעלי תחום תדרים 160Hz-20KHz (לפי היצרן), ולא ידוע באיזו הנחתה הנתון הזה, כנראה 10dB-.
וזה נתון גרוע מאוד.

ה- Kef T301 בעלי תחום תדרים 80Hz - 30kHz (לפי היצרן), וגם כאן היצרן לא רושם באיזו הנחתה, ונראה שגם כאן זה בהנחתה 10dB-.
אבל לרמקולים האלו קיימת מדידה שביצעו soundandvision,
והם מדדו שהרמקול יורד עד לתדר 137Hz בלבד, בהנחתה של 3dB-.

הסיבה היא, שתדרים שהרמקולים לא מסוגלים לנגן בעוצמה מספקת צריכים להיות מועברים לסאב (ע"י הגדרת הקרוסאובר).
תדרים מעל 80 הרץ הם כבר כיווניים, ומעל 100 הרץ זה כבר משמעותי מאוד.
אם הסאב לא ממש ליד הסנטר, שומעים שמגיעים צלילים מכיוון הסאב במקום מהרמקול המקורי שהיה אמור לנגן אותם.

הפוקל והמוראל יותר טובים בתחום התדרים הזה, ולכן גם יקרים יותר.

השאלה אם תמצא מקום להשוות בין שניהם (ואולי עוד אחרים), כדי להשוות ולהחליט למה אתה מתחבר יותר.

לגבי סאב, רצוי לפחות סאב "10.
סאב סגור יהיה קטן יותר מסאב מקביל שהוא סאב פתוח.
סאב הכי קטן כזה הוא קופסא של בערך 40*30*30 ס"מ
פחות מזה זה קטגוריה של צעצועים. (ולדעת רבים גם סאב בגודל כזה הוא צעצוע, כי במקרה הטוב הוא יכול לרדת עד לתדר 30Hz)
עסקה טובה יכול להיות SVS SB1000, שהוא קצת יותר גדול, אבל כבר יורד עד לתדר 24Hz.

zvi1234 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #39 

טוב, אז אם כך אני מבין שאין לי ברירה לוותר על הצעצוע מבחינת הסאב. אשתי קיבלה סטליטיים אז אני אקבל סאב נורמלי לכל הפחות.
אחפש את ה- SVS SB1000.
יש לך מושג מה ההבדל בינו לבין SVS PB12 NSD? ומה עדיף מבין שניהם? כי אני רואה בסקירות שה- SVS PB12 NSD מגיע ל- 18HZ. אני טועה?
תודה!
נראה לי שאלך על ה- Focal מבחינת הרמקולים. נראה לך שהסנטר יספק? מחר הולך לשמוע בחנות שוב, אבל לא סגור על הסנטר ולא בא לי לקנות בסכום כזה כאלה רמקולים ואז להחליף לסנטר אחר.
תודה!

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #40 

22/03/2022 21:47  
zvi1234 כתב:
אכן מכיר במציאות ומבין שלא אוכל לקבל את האיכות המירבית שאותה רציתי, אבל במגבלות הקיימות אני מבין שאני זקוק לסאב שמגיע לתדרים נמוכים.
מכיר סאב גדול שנראה מעט יותר "נגיש לעין?" ויעשה את העבודה עם רמקולים קטנים כדוגמת אחד מאלה שציינתי לעיל? 

ואם אני מוגבל לקטנים, כוונתך היא שעדיף לי ללכת על הסט היותר זול שאמצא מבין האופציות שציינתי או שכוונתך הייתה היא שבמידה ואני לא לוקח סאב גדול אז אין טעם להשקיע ברמקולים קטנים יקרים? 

בכל מקרה, יש לך המלצה ספציפית על אחד מהאופציות שציינתי או אחרת שמצאת לטעמך ואלך לשמוע ואולי אוהב?
...
עיצוב של סאב זה עניין של טעם. אבל אם הוא קטן אז תצפה לביצועים בהתאם, כמו ברמקולים.
מה שאני אומר זה שאם הרמקולים קטנים יכול להיות שלא תהיה להם חפיפה עם הסאב, או שתצטרך לתת לסאב לנגן תדרים גבוהים מדי שיגרמו לזה שתשמע שמגיע סאונד מהסאב במקום מהרמקולים. אתה צריך לבדוק את טווח התדרים של הרמקולים והסאב שאתה קונה ולראות שיש ביניהם חפיפה בריאה יחסית.

zvi1234 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #41 

הבעיה היא שזה מעט בעייתי לקנות רמקולים יד שניה (את ה- focal לצורך העניין) ולבדוק בהמשך שהסאב יתאים כי הקנייה של הכל לא מקבילה בהכרח.
נראנ לך שהחנות אודיו יהיה להם את הsvs 1000 והפואקל שאוכל לבקש מהם לשמוע יחד?

Amir64
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #42 

23/03/2022 1:09  
zvi1234 כתב:
טוב, אז אם כך אני מבין שאין לי ברירה לוותר על הצעצוע מבחינת הסאב. אשתי קיבלה סטליטיים אז אני אקבל סאב נורמלי לכל הפחות.
אחפש את ה- SVS SB1000.
יש לך מושג מה ההבדל בינו לבין SVS PB12 NSD? ומה עדיף מבין שניהם? כי אני רואה בסקירות שה- SVS PB12 NSD מגיע ל- 18HZ. אני טועה?
תודה!
נראה לי שאלך על ה- Focal מבחינת הרמקולים. נראה לך שהסנטר יספק? מחר הולך לשמוע בחנות שוב, אבל לא סגור על הסנטר ולא בא לי לקנות בסכום כזה כאלה רמקולים ואז להחליף לסנטר אחר.
תודה!
...
ראית את הגודל של PB12 NSD?
זה 53*44*56 ס"מ.
בוודאי עדיף על SB1000, אם אתה מוכן לשים כזה בבית.

רק אתה יכול להגיד אם הסנטר (או הקדמיים) יספק אותך.
אני לא מצאתי אף רמקול לוויני שסיפק אותי כרמקול קדמי.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6378
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שרשור שלא נקרא #43 

כנס לפייסבוקים לרמקולים יש מישהו מוכר את הקף 3005 הידועים לטובה .
Sony 1040
Monitor mass

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2251
נתן תודות: 632 פעמים
קיבל תודות: 381 פעמים

שרשור שלא נקרא #44 

23/03/2022 1:09  
zvi1234 כתב:
תודה!
...
סידרת הNDS היא סידרה ישנה שכבר יצאה מהמחזור.
Jack of some trades, master of none

zvi1234 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #45 

מדובר על מישהו שמוכר יד שניה, אבל אתה צודק והוא אכן גדול לי מדי בגלל האישה /:

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”