5.1.2 Atmos (גם אם לא מושלם - ע"י התקנה של 10 רמקולים על התקרה
לא הבנתי את המערך בדיוק...תסביר בבקשה....
שאלות בנוגע לקולנוע ביתי רציני
- masteraudio
- חבר ותיק

- תגובות: 1313
- נתן תודות: 156 פעמים
- קיבל תודות: 172 פעמים
LYNGDORF MP-40
SVS ULTRA FULL SET
SVS PRIME ELEVATION
SVS PB-16
ROTEL RMB-1585
ROTEL RB-1552 MKII
SVS ULTRA FULL SET
SVS PRIME ELEVATION
SVS PB-16
ROTEL RMB-1585
ROTEL RB-1552 MKII
- mulder
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6513
- נתן תודות: 268 פעמים
- קיבל תודות: 582 פעמים
אמיר, אני יודע איך זה עובד28/09/2022 13:32Amir64 כתב: לא תמיד אמור להיות חסר משהו.
לפעמים לא מרגישים בחוסר, אבל יודעים שאפשר יותר טוב, ושואפים להגיע לשם.
אפשר להשיג שיפור ע"י ניצול יכולות הרכיבים הקיימים, עד גבול מסויים, ומעבר לגבול זה נדרשת החלפת רכיבים במערכת.
אדם יכול להיות שנים עם רמקולים של קליפש (למשל) ואחרי שנים של שביעות רצון, כי זה מה שהוא מכיר, לשמוע רמקולים אחרים ולחשוב "וואו, הרמקולים האלו ממש נשמעים טוב יותר, איך לא הבנתי שאני מרוצה ממשהו שלא כל כך מתאים לי?"....
הכוונה היתה שאני אישית לא הצלחתי ככ להבין טוב איפה הוא רוצה לשפר/להוסיף/לתקן.
אחר כך הוא ענה עם קצת יותר פירוט.
מוכר:
רמקולים מדפיים/תליה JAMO D500 THX
https://htmag.co.il/forum?q=dmlld3RvcGl ... Q9MzM4NjQ3
רמקולים Meridian תוצרת אנגליה.
https://htmag.co.il/forum/?q=dmlld3RvcG ... 1FUklESUFO
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 9458
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 1577 פעמים
נראה לי שהוא תיאר די ברור את השאלות שלו, ואת הסיבות לאותן שאלות, כבר בהודעה הפותחת של השרשור.28/09/2022 16:56mulder כתב: אמיר, אני יודע איך זה עובד![]()
הכוונה היתה שאני אישית לא הצלחתי ככ להבין טוב איפה הוא רוצה לשפר/להוסיף/לתקן.
אחר כך הוא ענה עם קצת יותר פירוט....
(בניגוד להרבה שואלים אחרים כאן, שמקמצנים במידע וצריך לחלוב אותו מהם כדי להבין מה הם רוצים)
- mulder
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6513
- נתן תודות: 268 פעמים
- קיבל תודות: 582 פעמים
היו גם שאלות טכניות נטו, אבל למשל מה ייתן לו מגבר או פרוססור לעומת רסיבר, כיול, מיקומים וכו' או חלוקת תקציב. הנחתי שלא נשאלו רק בגלל סתם סקרנות אלא כי אולי יש רצון לשפר משהו, וכשרוצים לשפר זה יכול להיות כי:28/09/2022 17:04Amir64 כתב: נראה לי שהוא תיאר די ברור את השאלות שלו, ואת הסיבות לאותן שאלות, כבר בהודעה הפותחת של השרשור.
(בניגוד להרבה שואלים אחרים כאן, שמקמצנים במידע וצריך לחלוב אותו מהם כדי להבין מה הם רוצים)...
כבר מרוצים אבל עדיין מעוניינים לשפר
או שמרגישים שמשהו חסר ולכן רוצים לשפר
מוכר:
נכון לעכשיו יש:...
סנטר
2 קדמיים
2 סראונד (מצד ימין וצד שמאל ל- Sweetspot)
סאב
ו- 2 רמקולי Atmos שהם כרגע על מונחים על גבי הקדמיים
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3644
- נתן תודות: 972 פעמים
- קיבל תודות: 281 פעמים
המערכת המתקדמת שתגיע ב3800/4800 של דנון יש להם את המערכת שהיתה כנראה גם באונקיו 809 שהיה לך ,רק שבהם מצרפים אפשרות לכיול גם בדיראק.27/09/2022 15:35linyotam כתב: קודם כל אמיר, תודה רבה על התשובות המעמיקות. אתה באמת עוזר לי!
הגדרתי את הרמקולים על Crossover של 80HZ למעט הקדמיים שהגדרתי על 60HZ.
את ה- Atmos הגדרתי ל- 120HZ ונבצע כמה בדיקות במשך הימים הקרובים כדי להבין איך הם נשמעים.
את הסאבוופר הגדרתי ל- LFE ללא MAIN ב- Crossover של 120HZ ואת כל הרמקולים הגדרתי כקטנים.
במידה ואוכל לתלות אותם על הקיר צמוד לתקרה, עדיין להגדיר אותם כ- Atmos או סראונד? (יש להם מתג בגב הרמקול שאפשר להחליף)
אשמח לשמוע המלצות על רסיברים כאלה - כי חוץ מהדנון לא התנסיתי באף רסיבר כבר כמה שנים טובות.
הראשון שהיה לי היה אונקיו 809 בזמנו שהוחלף בדנון כשהנ"ל יצא לשוק.
ושוב,
תודה רבה!
יותם....
ה809 היה רסיבר שנחשב בכמה רמות מעל ה2300 שיש לך כיום ,אני מעריך שנשרף לך הכרטיס hdmi....היה לי את ה809 ומאוד אהבתי אותו ,ממנו עברתי לדנון 4000 ששיפר את הקולנוע אבל ירד ברמת הסטראו בצורה ברורה (למזלי יש לי מגבר סטראו מצויין).
בקרוב אני אשדרג אותו גם לכיוון ה4800/3800 או מרנץ מהסדרות המקבילות,ברור לי ששיפור גדול בסאונד לא יכול להיות אבל גם אני כמוך עם אולד 4 קיי ואחרי 8 שנים בא לי שידרוג.
אני בהחלט מתחבר למה שגל כתב בנושא הפרוססורים
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 16671
- נתן תודות: 973 פעמים
- קיבל תודות: 2092 פעמים
מה שגל כתב לגבי הפרוססורים לא ממש נכון .28/09/2022 20:36claudia5 כתב: המערכת המתקדמת שתגיע ב3800/4800 של דנון יש להם את המערכת שהיתה כנראה גם באונקיו 809 שהיה לך ,רק שבהם מצרפים אפשרות לכיול גם בדיראק.
ה809 היה רסיבר שנחשב בכמה רמות מעל ה2300 שיש לך כיום ,אני מעריך שנשרף לך הכרטיס hdmi....היה לי את ה809 ומאוד אהבתי אותו ,ממנו עברתי לדנון 4000 ששיפר את הקולנוע אבל ירד ברמת הסטראו בצורה ברורה (למזלי יש לי מגבר סטראו מצויין).
בקרוב אני אשדרג אותו גם לכיוון ה4800/3800 או מרנץ מהסדרות המקבילות,ברור לי ששיפור גדול בסאונד לא יכול להיות אבל גם אני כמוך עם אולד 4 קיי ואחרי 8 שנים בא לי שידרוג.
אני בהחלט מתחבר למה שגל כתב בנושא הפרוססורים...
בפרוססורי הקצה כמו סטורם וטרינוב אופציות ההגדרות הן בלתי נגמרות ובמידה ואתה יודע מה שאתה עושה אתה יכול לתפור אחלה חליפת סאונד לחדר .
את הלינגדורף לא כללתי מהסיבה היחידה שהוא לא גמיש/פתוח להגדרות ובנוסף כל שינוי דורש כיול מחדש שזו התשה בפני עצמה.
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3644
- נתן תודות: 972 פעמים
- קיבל תודות: 281 פעמים
צודק,דיברתי על פרוססורים במחירים נמוכים יותר שעדיין לדעתי לרוב האנשים גורמים יותר נזק מכיף. אבל עדיין טרינוב וכו זה מחירים של פי 10 ממה שיש לפותח השרשור ,את הלינדוף שמעתי ...מצויין28/09/2022 22:02istarmini כתב: מה שגל כתב לגבי הפרוססורים לא ממש נכון .
בפרוססורי הקצה כמו סטורם וטרינוב אופציות ההגדרות הן בלתי נגמרות ובמידה ואתה יודע מה שאתה עושה אתה יכול לתפור אחלה חליפת סאונד לחדר .
את הלינגדורף לא כללתי מהסיבה היחידה שהוא לא גמיש/פתוח להגדרות ובנוסף כל שינוי דורש כיול מחדש שזו התשה בפני עצמה....
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

הלינגדורף אחלה אבל לדעתי ומנסיוני (חייתי עם אחד תקופה לא מבוטלת) לא ברמה של ה 2 האחרים מהסיבה שהוא לא מאפשר לבצע שינויים נרחבים ומה שהוא כן מאפשר דורש כיול חדש עבור כל שינוי ,שזו התשה , במיוחד כשיש לך מערך רמקולים גדול כי זה לוקח כשעתיים וחצי.29/09/2022 8:02claudia5 כתב: צודק,דיברתי על פרוססורים במחירים נמוכים יותר שעדיין לדעתי לרוב האנשים גורמים יותר נזק מכיף. אבל עדיין טרינוב וכו זה מחירים של פי 10 ממה שיש לפותח השרשור ,את הלינדוף שמעתי ...מצויין...
זו כנראה תוצאה של מבנה מערכת הכיול שלהם לטוב ולרע.
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4593
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 611 פעמים
- קיבל תודות: 287 פעמים
הי, יש לך מערכת טובה מאוד למטרתה
במידה ואתה מחפש לשפר הייתי מטפל ב 2 דברים שבעצם קשורים
אחד בשני, הוספת סאבוופר נוסף לשיפור הבאס בחלל והדבר השני שלדעתי הוא החוליה החלשה, החלפת
הרסיבר דנון מהסיבה שהמערכת כיול עתיקה, פרוססינג אנמי והגברה בינונית.
מערכת כיול טובה תאפשר טיפול טוב יותר בסאב/ים.
ממליץ לבדוק בחלל שלך חברות אחרות.
אחד בשני, הוספת סאבוופר נוסף לשיפור הבאס בחלל והדבר השני שלדעתי הוא החוליה החלשה, החלפת
ממליץ לבדוק בחלל שלך חברות אחרות.
JVC X5500
Anthem MRX 1140
Paradigm Signature S8v2
Atlantic Technology 4200SR
Dual SVS SB3000
Anthem MRX 1140
Paradigm Signature S8v2
Atlantic Technology 4200SR
Dual SVS SB3000
אשמח לשמוע המלצות לגבי ציוד הגברה מומלץ עד 10K.29/09/2022 9:15niko כתב: הי, יש לך מערכת טובה מאוד למטרתה
ממליץ לבדוק בחלל שלך חברות אחרות....
כרגע שמתי את עיניי על ה- 3800 Denon החדש שיוצא בקרוב.
אם יש ציוד הגברה אחר (או שילוב של ציוד אחד בשני) עד עלות של 10K אשמח לשמוע.
תודה.