שר התקשורת רוצה לסגור את הרשות השניה ואת המועצה לשידורי כבלים ולהחליש את תאגיד כאן

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
rafi_d
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1654
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שרשור שלא נקרא #31 

לא קשור למדינה, החומר של נטפליקס גלובאלי . והמחירון של נטפליקס די דומה לכל המדינות במערב.

רמאש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 467
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שרשור שלא נקרא #32 

16/01/2023 11:10  
gildmor כתב:
לקוות תמיד אפשר רק שבדרך כלל לא יוצא מזה כלום. הכוונות שלהם ידועות וברורות הם מעונינים להגביל את הכח של בג"ץ בכל תחום שיהיה רלוונטי להם כולל התקשורת. אם מחר הם יחליטו על חוק שאין יותר הופעת נשים בשידורי טלויזיה מטעמי צניעות\הדרה ונניח מישהו יגיש עתירה לבג"ץ, ובג"ץ כנראה יפסול את החוק הזה, הם מיד בעזרת רוב שכרגע מתכננים של 61 יוכלו לבטל את ההתערבות של בג"ץ והחוק ישוב על כנו.
בהמשך זה נשים בקצה האוטובוס, כיסוי ראש ומשמרות צניעות, כל אלה דברים שקיימים כבר בערים חרדיות פשוט ירחיבו אותם קצת...
ואם נניח נשים לא מדבר אליך, אז אולי יחליטו שכל השירות הסלולרי\אינטרנט יושבת בשבת (כמו עבודות הרכבת נניח) מה ימנע מהם לעשות את זה הרי בגדול הם חושבים שזה טוב שכולם ישמרו שבת.

למעשה הם נותנים לעצמם יד חופשית לחוקק כל מה שבא להם ובאמת שרק השמיים הם הגבול, כל עוד יש להם את הרוב של 61 של הקואליציה ובהמשך אולי יחוקקו תיקון שניתן להסתפק ברוב רגיל למקרה שכמה חברי קואליציה יפתחו מצפון מוסרי חלילה.

אני מקווה שעכשיו ברור למה לקוות שלא יקרה לנו בדיוק אותו הדבר שקרה לכל מדינה שהשתלטו עליה קנאים דתיים זה די לא ריאלי.
...
לפי מה שנראה לי עם פחות מ 61 חברי כנסת הזה לא יחוקקו חוק שמבטל החלטה של בג"ץ, ובממשלה הזאת לא מעט מחברי מפלגת הליכוד הם בעד חופש הביטוי,
כמו למשל מיקי זוהר
https://e.walla.co.il/item/3551243
אז בצורה כזאת נראה לי שבנושא של תרבות, לא יחוקק חוק שמבטל החלטה של בג"ץ, אז גם אם יקבעו בחוק שרק רוב מאוד גדול של שופטי בג"ץ יכול לשנות או לבטל חוק מדינה אז שברוב המקרים שבנושא של תרבות יש סיכוי גדול שבג"ץ יכול לעזור.
וגם לא נראה לי שכדאי למפלגות האחרות בקואליציה להפריע הרבה למפלגת הליכוד, כי לא נראה לי שבצורה כזאת שיהיה להן רוב שצריך כדי להקים קואליציה משלהן.
אז בקשר להחלשת תאגיד השידור הישראלי הציבורי כאן, יש לא מעט חברי מפלגת הליכוד כולל ראש הממשלה בנימין נתניהו שהם נמנעים בלהחליש את תאגיד כאן
https://www.israelhayom.co.il/news/poli ... e/13591181
אולי יש בעיה כי לפי החוק במדינת ישראל השר בממשלה יכול בקשר למה ששייך למשרד הממשלתי שלו גם בלי רוב של חברי הכנסת לקבוע תקנות, כאשר לפי החוק של מדינת ישראל צריך לעשות את מה שאומרות התקנות כמו עניין של חוק מדינה,
ובמקרה כזה נראה לי שראש הממשלה יכול לעשות שאותו שר לא יקבע את התקנות האלה,
בנוסף לזה לא מעט חברי כנסת מהאופוזוציה הם נגד החלשת תאגיד כאן והם מנסים עד כמה שהם יכולים לעשות שתאגיד כאן לא יחלש גם בעזרת להסביר לעוד חברי כנסת ואולי גם לראש הממשלה של עכשיו בלמה זה לא טוב להחליש את תאגיד כאן, וגם למשל בלפנות בנושא הזה לבג"ץ.
https://m.maariv.co.il/news/politics/Article-972764
ולדעתי לאף אדם זו לא החלטה קלה בהאם יותר לחזק את תאגיד השידור כאן עם העזרה הגדולה מאוד לציבור שהוא עושה או לחזק יותר את שאר גופי השידור במדינת ישראל.
פה כתוב מה התאגיד כאן בדיוק עושה עם הכסף שלו ולפי זה יותר קל לדעת באם מבחינת כספית הממשלה תחליש את הכוח של תאגיד כאן, אז מה בערך הוא יוכל להמשיך לשדר
https://www.globes.co.il/news/article.a ... 1001435500
ובגלל שמחוץ לארץ שגם איגוד השידור האירופי קנה את זכויות השידור למשחקים האולימפיים לשנים 2026 ל 2032, אז יכול להיות שאם הממשלה תחליש את תאגיד כאן אז גם בהמשך מי שיבקש לראות את המשחקים האולימפיים בישראל אז הוא יצטרך לשלם גם על זה עוד כסף.
https://www.ice.co.il/tv/news/article/926933

רמאש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #33 

16/01/2023 14:48  
Elad1409 כתב:
אני בספק שמעניין את שר התקשורת החדש ענין הפקות המקור ושאר ירקות.
מה שמעניין את הבוס שלו (ולכן גם אותו) זה להעלים את חברת החדשות של התאגיד שמשום מה מתעקשת להיות אובייקטיבית.
במידה ואיכות השירות לאזרח היה מעניין את שר התקשורת הוא לא היה משמר את רשתות 2 ו-3 המיושנות ובכך פוגע בקליטה\מהירות האינטרנט הסלולרי של 90% מהמדינה לשנים הקרובות.
...
אז הנה עדכון בנושא:
שבמקרה הזה בזכות שאר מפלגות הקואליציה לא של החרדים, אז זמן השימור של דורות 2 ו 3 בטלפון, נשאר כמו קודם.
"פינוי סופי של התדרים בדור 2 ו-3 לטובת פריסת תדרים יעילה של דור 4 ודור 5 בסוף שנת 2025 יתבצע כמתוכנן".
https://www.bhol.co.il/news/1484607
גם המפלגות החרדיות מבינות שהן לא רוב גדול בממשלה הזאת ושהן לא יכולות בעצמן להקים קואליציה משלהן.

לדעתי בנושא הטכנולוגי ובלא מעט דברים בנושא התרבותי ובלא מעט דברים בנושא של תקשורת אז לא צריך להיות מודאגים מהממשלה הזאת.
והנושאים האחרים לא שייכים לדיון בפורום הזה.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1056
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שרשור שלא נקרא #34 

17/01/2023 13:58  
רמאש כתב:
אז הנה עדכון בנושא:
שבמקרה הזה בזכות שאר מפלגות הקואליציה לא של החרדים, אז זמן השימור של דורות 2 ו 3 בטלפון, נשאר כמו קודם.
"פינוי סופי של התדרים בדור 2 ו-3 לטובת פריסת תדרים יעילה של דור 4 ודור 5 בסוף שנת 2025 יתבצע כמתוכנן".
https://www.bhol.co.il/news/1484607
גם המפלגות החרדיות מבינות שהן לא רוב גדול בממשלה הזאת ושהן לא יכולות בעצמן להקים קואליציה משלהן.

לדעתי בנושא הטכנולוגי ובלא מעט דברים בנושא התרבותי ובלא מעט דברים בנושא של תקשורת אז לא צריך להיות מודאגים מהממשלה הזאת.
והנושאים האחרים לא שייכים לדיון בפורום הזה.
...

במהות החרדים חיים כמו בימי הבניים ומחשיבים את הטכנולוגיה\קדמה כאוייב, כי גם הם יודעים שעם יותר מדי חופש הציבור שלהם בסוף יקלוט שיש עולם שלם בחוץ שהוא לא בדיוק כמו שמספרים להם.
הממשלה בפועל היא ממשלת בובות, מאז ומתמיד ביבי דאג תמיד לבחור בעיקר יסמנים שכישורים מקצועיים וחשיבה עצמאית הם לא הצד החזק שלהם.
עכשיו כשהוא נאשם והוא סחיט כי יעשה הכל בשביל להמנע מהכלא, ולכן הוא כרגע המריונטה של החרדים והקיצוניים האחרים שם וכך יוצא שכמה מנהיגים חרדים בעצם שולטים במהלכי הממשלה מאחורי הקלעים, בלי קשר לאם יש להם רוב או לא.

החרדים כבר התערבו קודם וגם עכשיו במה שקשור לתשתיות בסיסיות כמו שידרוג הרכבת, תחבורה ציבורית בשבת, אפילו במה מותר להכניס לבתי חולים, בנושאי תקשורת ומה לא, עם האוכל בא התיאבון.
גם אם יש לפעמים מראית עין של כאילו הם מוותרים זה רק בשביל שלא נדאג יותר מדי.

magshield
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 110
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שרשור שלא נקרא #35 

17/01/2023 15:33  
gildmor כתב:
במהות החרדים חיים כמו בימי הבניים ומחשיבים את הטכנולוגיה\קדמה כאוייב, כי גם הם יודעים שעם יותר מדי חופש הציבור שלהם בסוף יקלוט שיש עולם שלם בחוץ שהוא לא בדיוק כמו שמספרים להם.
הממשלה בפועל היא ממשלת בובות, מאז ומתמיד ביבי דאג תמיד לבחור בעיקר יסמנים שכישורים מקצועיים וחשיבה עצמאית הם לא הצד החזק שלהם.
עכשיו כשהוא נאשם והוא סחיט כי יעשה הכל בשביל להמנע מהכלא, ולכן הוא כרגע המריונטה של החרדים והקיצוניים האחרים שם וכך יוצא שכמה מנהיגים חרדים בעצם שולטים במהלכי הממשלה מאחורי הקלעים, בלי קשר לאם יש להם רוב או לא.

החרדים כבר התערבו קודם וגם עכשיו במה שקשור לתשתיות בסיסיות כמו שידרוג הרכבת, תחבורה ציבורית בשבת, אפילו במה מותר להכניס לבתי חולים, בנושאי תקשורת ומה לא, עם האוכל בא התיאבון.
גם אם יש לפעמים מראית עין של כאילו הם מוותרים זה רק בשביל שלא נדאג יותר מדי.
...
הם מוותרים משתי סיבות:
1. ביטול התוכנית של הנדל
2. ביטול דור 2 ו-3 הוא טוב להם - ועדת השקר שלהם לענייני כשרות מגלגלת סכומים גדולים על פלאפונים שקונים. כל מי שיש לו דור 2 ו-3 ייאלץ לרכוש טלפון חדש, מה שאומר רווח לעסקנים החרדים.

צריך להבין שהכל הוא שיקול פוליטי. מה יכניס כסף למימון דברים כגון:
https://www.themarker.com/allnews/2023- ... 9ff2990000

מינוס 700 מיליון לתאגיד אומר שפוטנציאלית יש עוד 700 מיליון לסחוט

rafi_d
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #36 

"רק" מינוס 400... 😃

magshield
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #37 

17/01/2023 16:59  
rafi_d כתב:
"רק" מינוס 400... 😃
...
כשהוא יסיים זה יהיה 700 :)

אני מסתכל על האנשים שבממשלה הזאת וזה פשוט עושה רע.
חדל האישים קרעי הוא שר תקשורת
נאשם ב-3 תיקים ראש ממשלה
דרעי שאני לא יודע כמה פעמים סגר עסקה / הורשע מקבל שני תיקים
בן גביר עם כל הפעמים שהיה במשטרה הוא אחראי עליהם
ועוד

מדהים לראות איך הממשלה הקודמת סיימה כמעט שנה שלמה עם 30 מיליארד בקופה וזה אחרי הטבות יותר רציוניות מ-10 אגורות הנחה לדלק או פייק ההעלאת קצבאות למבוגרים (לפחת הם באמת העלו. ביבי לא העלה בשקל במשך שנות כהונתו הרבות). אולי בגלל שגפני לא היה עם היד על הכספים.

ChinggisKhan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2643
נתן תודות: 128 פעמים
קיבל תודות: 376 פעמים

שרשור שלא נקרא #38 

שום דבר טוב לא יוצא מהשרשורים שרמקולים פותח וזו ההוכחה. איך הגענו לנהי פוליטי ?

rafi_d
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #39 

זה דיון על כסף, לא פוליטי. משווים 700 מליון חסכון ל30 מיליארד שלקחו מאיתנו בגבית יתר בשנה החולפת , ולא יודעים חשבון להשוות ...

magshield
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #40 

17/01/2023 17:42  
rafi_d כתב:
זה דיון על כסף, לא פוליטי. משווים 700 מליון חסכון ל30 מיליארד שלקחו מאיתנו בגבית יתר בשנה החולפת , ולא יודעים חשבון להשוות ...
...
ידידי, אם אתה מנסה לעקוץ, אז המינימום הוא שתבין מה רושמים. לא משווים שום 700 מיליון ל-30 מיליארד. ה-30 מיליארד חסכון (או גביית יתר, תקרא לזה איך שתרצה) הם כבר אחרי הוצאות של 700 מיליון.

כרגע החרדים והדתיים באו בדרישות תקציביות מטורפות שיעלו למשק עשרות מיליארדים ואת זה צריך למממן ממקום כלשהו. אז:
1. זה נוח לקרעי לחסוך את הסכום הזה למדינה במטרה להעביר אותו למטרות אחרות.
2. זה נוח לו גם פוליטית כי זה לא ערוץ פרו ביבי

כמובן שבנוסף לזה, הם יצטרכו לעשות צעדים נוספים. לדוגמה 10 אגורות בדלק במקום סכומים הרבה יותר גבוהים של הממשלה הקודמת, ביטול הנקודות זיכוי שהוסיפו בממשלה הקודמת ובטח יקצצו גם במשרדים אחרים

rafi_d
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #41 

הםוך גוטה ... וברור שאני מנסה לעקוץ ולהסביר ש את ה30 מליארד לקחו מאיתנו, ואת ה700 נותנים לנו... אבל הכל טוב... :)

רמאש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #42 

17/01/2023 17:09  
ChinggisKhan כתב:
שום דבר טוב לא יוצא מהשרשורים שרמקולים פותח וזו ההוכחה. איך הגענו לנהי פוליטי ?
...
אני מבקש שהאשכול הזה יעסוק בנושא התקשורתי ואו טכנולוגי ואם צריך לאותו הנושא אז גם בנושא כספי ואו החברתי, דברים אחרים לא מתאימים לאשכול הזה.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1056
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שרשור שלא נקרא #43 

17/01/2023 19:44  
רמאש כתב:
אני מבקש שהאשכול הזה יעסוק בנושא התקשורתי ואו טכנולוגי ואם צריך לאותו הנושא אז גם בנושא כספי ואו החברתי, דברים אחרים לא מתאימים לאשכול הזה.
...
מה לעשות שגם נושאי תקשורת הפכו תלויים בגחמות פוליטיות ושאר סחטנויות. אין טעם לדבר על החלק התקשורתי כי גם אם יש קשר כלשהו בין משהו שהם יעשו לבין תקשורת הוא יהיה מקרי בלבד.

רמאש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #44 

19/01/2023 17:46  
gildmor כתב:
מה לעשות שגם נושאי תקשורת הפכו תלויים בגחמות פוליטיות ושאר סחטנויות. אין טעם לדבר על החלק התקשורתי כי גם אם יש קשר כלשהו בין משהו שהם יעשו לבין תקשורת הוא יהיה מקרי בלבד.
...
אני לא בדעה שזה יהיה במקרה,
והסיבה שאני פתחתי פה את האשכול הזה זה כי הוא יכול לעניין כתוצאה מהחלטת הממשלה של עכשיו בנושא של תקשורת וטכנולוגיה לא מעט צופי טלוויזיה כולל צופי תאגיד השידור כאן דרך עידן פלוס הקרקעי וגם דרך חברות יס והוט.
אז אני מבקש בבקשה שלא יהיו ריבים באשכול הזה.

רמאש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #45 

שר התקשורת הישראלי אומר שגם בארצות הברית הממשלה משלמת פחות כסף לשידורי הציבורי והשידור הציבורי שם לא במצב של סגירה ושנראה שזה לא מפריע שם לתושבי המדינה שם המצב הזה.

ואני מקווה שאין פה בעיה עם הקישור הזה שיש בו מידע בנושא הזה
https://rotter.net/mobile/viewmobile.php?thread=778254
נערך לאחרונה על ידי רמאש ב 20/01/2023 13:24, נערך 2 פעמים בסך הכל.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”