שר התקשורת רוצה לסגור את הרשות השניה ואת המועצה לשידורי כבלים ולהחליש את תאגיד כאן

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
רמאש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 467
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

https://m.ynet.co.il/articles/b1f6hoeoj
האם לדעתכם זה יהיה לטובת צופי חברות הכבלים והלווין וצופי עידן פלוס בישראל?
אני מסתייג משני הדברים האלה,

1, בקשר לסגירת הרשות השניה לשידורי טלוויזיה ורדיו ולסגירת המועצה לשידורי כבלים ולווין,

מצד אחד יתרון אם במקומן יהיה גוף שידור שאחרי על כל גופי התקשורת בישראל בצורה שיהיה יותר קל לפנות אליו ושהוא ינסה לעשות איזון לטובת כל גופי התקשורת בישראל,

מצד שני חיסרון כי שיש רק גוף אחד אז יש לו יותר עומס עבודה.

2, בקשר להחלשת תאגיד השידור הציבורי כאן,

מצד אחד יתרון זה יתן יותר כוח איזון לשאר גופי השידור במדינת ישראל, כי מתי שהמדינה נותנת לתאגיד יותר כסף אז ליותר אנשים מעניינים שחשטב להם להרוויח יותר כסף אז יש להם פחות העדפה להיות בשאר גופי התקשורת בישראל,

מצד שני חיסרון כי אז לא בטוח שיהיה מי שישדר לצפיה בחינם אירועי תרבות מאוד חשובים שלשדר אותם זה עולה הרבה מאוד למי שלא חבר באיגוד השידור האירופי כמו אירוויזיון ואירועי ספורט כמו יורוליג בכדורסל ויורו ומונדיאל בכדורגל, כי בינתים לא נראה לי שיש במדינת ישראל גוף אחר שיכול גם לשלם הרבה כסף כל חודש כדי להיות חבר באיגוד השידור האירופי, ושכיום גם למשל דרך יס והוט יש לא מעט תכנים שהצפיה בהם עולה לא מעט כסף במדינה שיוקר המחיה שלה הוא מאוד גבוה.

ואני מקווה שאין פה בעיה עם האשכול הזה.
נערך לאחרונה על ידי רמאש ב 15/01/2023 9:15, נערך פעם 1 בסך הכל.

נוקי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 353
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 51 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

כבוד השר קרעי צוטט כאומר שהוא רוצה לסגור את התאגיד ואת הרשות השניה ולהסיר רגולציות. בעצם הוא מודיע שהוא לא רוצה אחריות על כלום. הוא בא להיות שר התקשורת האחרון. מדובר בשר שלהערכתי מהקשבה לראיונות שונים איתו פשוט לא מאמין בממשלות הוא מאמין בעולם של "צדיק ישר בעיניו יעשה".
אם זה טוב או רע? תלוי בהשקפת העולם שלך, זה לא שינוי נקודתי העקבות כשלים קיימים אלא השקפת עולם שבאה להשפיע על כל פינה בחיינו.
"Friendship is like peeing on yourself: everyone can see it, but only you get the warm feeling that it brings"
BSD

רמאש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 467
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

15/01/2023 8:16  
נוקי כתב:
כבוד השר קרעי צוטט כאומר שהוא רוצה לסגור את התאגיד ואת הרשות השניה ולהסיר רגולציות. בעצם הוא מודיע שהוא לא רוצה אחריות על כלום. הוא בא להיות שר התקשורת האחרון. מדובר בשר שלהערכתי מהקשבה לראיונות שונים איתו פשוט לא מאמין בממשלות הוא מאמין בעולם של "צדיק ישר בעיניו יעשה".
אם זה טוב או רע? תלוי בהשקפת העולם שלך, זה לא שינוי נקודתי העקבות כשלים קיימים אלא השקפת עולם שבאה להשפיע על כל פינה בחיינו.
...
אז לדעתך עד כמה זה טוב ללקוחות הכבלים והלווין בישראל?

rafi_d
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1654
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

מציע שראשית יתמקד בקיום ההבטחות שנתנו קודם, למשל - שידור ציבורי של כל ערוצי עידן (11.12.13 וכד) באינטרנט באיכות טובה ולכולנו. ובעוד הבטחה - חבילת ערוצים בסיסית אצל כולם (כוללת אולי גם ספורט מינימאלי). אז אולי תהיה תחרות אמיתית על השאר...

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1056
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שרשור שלא נקרא #5 

15/01/2023 9:08  
רמאש כתב:
אז לדעתך עד כמה זה טוב ללקוחות הכבלים והלווין בישראל?
...
קרעי הזכיר במפורש תוכנית בכאן שלא באה לו טוב (אולי לא הצליח להתאפק), התוכנית של אופירה וברקוביץ', שאני חייב לציין שאני לא צופה נלהב שלהם באותה מידה שאני לא צופה נלהב של הישרדות ואחרים אבל לא הייתי מתיימר לקבוע לכולם מה טוב להם. ברור שצריך קריטריון כלשהו לקביעת מה כדאי לשדר אבל זה לא מה שהם מתכננים לעשות.
במציאות העכשווית הייתי זורק ניחוש פרוע שאם האיום יעבוד ותוכניות מסויימות או מגישים שלא באים טוב לאדון שלו יופסקו\יסולקו או יפרשו מסיבות "אישיות" שבכלל לא קשורות כמובן לאיום, למרבה הפלא לא יפגע התקציב, אולי אפילו יגדל. שיטת המקל והגזר כפי שהתחילה במקרה של וואלה מסלימה לכוון המקל.

כך שהייתי מתיחס למלל שלו יותר כטקטיקת הטעיה שמיועדת לשוות ניחוח תקין למה שבכל מקום נורמלי היה נחשב לסחיטה באיומים לטענה לגיטימית שמתובלת במושגים פופולריים כמו קידום תחרות.
במילים אחרות אין טעם להתיחס למלל כי אלה סתם מילים יפות לצורך שיכנוע עצמי שהם לא מתנהלים כמו ארגון פשע לכאורה. למרות שהם עוסקים באופן נלהב למדי בהגנה על זכותם של עבריינים מורשעים וכאלה שעלולים אולי להיות מורשעים להמשיך לעסוק בתחום "מומחיותם", כמובן רק כמטרה נעלה של כיבוד חוק יסוד חופש העיסוק.

rafi_d
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #6 

15/01/2023 13:08  
gildmor כתב:
קרעי הזכיר במפורש תוכנית בכאן שלא באה לו טוב (אולי לא הצליח להתאפק), התוכנית של אופירה וברקוביץ', שאני חייב לציין שאני לא צופה נלהב שלהם באותה מידה שאני לא צופה נלהב של הישרדות ואחרים אבל לא הייתי מתיימר לקבוע לכולם מה טוב להם. ברור שצריך קריטריון כלשהו לקביעת מה כדאי לשדר אבל זה לא מה שהם מתכננים לעשות.
...
התבלבת (או הוא התבלבל...), זה משודר בקשת/012 ולא ב"כאן"...

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1056
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שרשור שלא נקרא #7 

15/01/2023 13:22  
rafi_d כתב:
התבלבת (או הוא התבלבל...), זה משודר בקשת/012 ולא ב"כאן"...
...
אני התבלבלתי מהכותרת.
בהמשך כתוב: "שר התקשורת גם התייחס באופן פרטני לתוכנית "אופירה וברקוביץ'", שמשודרת בקשת ואמר: "כאשר התוכנית שלי תושלם, ביזיון אינטלקטואלי כמו התוכנית של אופירה וברקוביץ' לא יוכל לעבור בשקט, זה יכאב לכם בכיס"."

מצד אחד הוא כאילו רוצה לעודד תחרות מצד שני הוא מדבר על ערוץ שכבר פתוח לתחרות ואם תוכנית מסויימת יש לה אחוזי צפיה נמוכים בכל מקרה יכאב להם בכיס אז כל מה שיעשה זה לא בדיוק יעודד תחרות אם זה משהו שישפיע גם על תוכנית שכן מרויחה להם כסף.

מספיקלי
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2653
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 158 פעמים

שרשור שלא נקרא #8 

קרעי יעשה מה שיגידו לו, העיקר שהבורות תשאר. הוא בז לחופש מחשבה, בז למדע וביקורת.
אף תסריטאי לא יצליח לכתוב דמות כזו, אפילו לא בגימטריה.

rafi_d
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #9 

15/01/2023 14:45  
מספיקלי כתב:
קרעי יעשה מה שיגידו לו, העיקר שהבורות תשאר. הוא בז לחופש מחשבה, בז למדע וביקורת.
אף תסריטאי לא יצליח לכתוב דמות כזו, אפילו לא בגימטריה.
...
יצליחו, יצליחו - בארץ נהדרת...

gllu
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 117
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שרשור שלא נקרא #10 

כשביבי חיפש מועמדים לתפקיד, הקריטריון לא היה מקצועיות או פלורליזם או רמת ניהול גבוהה. מה שהוא חיפש זה פיאון שמוכן לקדם את כל הבקשות שלו ושל ה"גברת" בלי להתבלבל.
תוך 4 שנים, הנזק שאחד כזה יכול לעשות יהיה עצום. זה יתחיל בסגירת התאגיד, ימשיך בקנסות לערוצים הרגילים ופמפום של אלג'אזירה המקומי - ערוץ 14. כל משחקי הכדורגל למיניהם יחזרו מהר מאד לצרלטון נוכל לצפות בהם תמורת מנוי צנוע של 200 ₪ לחודש.
כל נושא חשוב כמו קידום תשתיות (סיבים אופטיים) ויחלוקת תדרים לדור 5 יחכו לדברים החשובים יושלמו - שאף אחד לא יוכל לדבר על משפחת המלוכה ולספר שהמלך עירום.
ולגבי עידן + - או שימצאו דרך שערוץ 14 יעלה עליו בחינם בשידורי hd, או שיסגר בעקבות כאן 11.

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4026
נתן תודות: 103 פעמים
קיבל תודות: 197 פעמים

שרשור שלא נקרא #11 

כל הערוצים הישראלים לא שווים את ההשקעה,2-3 אחוז רייטינג לא מצדיק השקעה של מיליארדים !
ערוץ 11 זה ממש בזבוז מטורף.

rafi_d
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #12 

באמת, מיליארדים? התקציב של כאן הוא כ700מיליון...

emage
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 58
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שרשור שלא נקרא #13 

700 מליון כולל ערוצי הרדיו (מובילים בהאזנה), דיגיטל (ביצוע מדהים של המונדיאל + פודקאסטים מובילים בהאזנה) ושידורי חינוכית.
בנוסף כל התכנים קיימים גם ב-VOD אז הקונספט של רייטינג לכל התוכניות למעט שידורים חיים חסר משמעות.

י-א
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1677
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שרשור שלא נקרא #14 

אל תדאגו, כול שקל שילקח מ 11 יעבור עם תוספת ממשלתית (שלנו) ל 14

rafi_d
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #15 

זה מה שאתה אומר.. הוא אומר ש400M שמיועדים להפקות מקור, ישארו לאותן "הפקות מקור" של כאן11 רק בשוק הפרטי, שם יוכלו לייצר יותר הפקות באותו כסף...

אז אפשר להאמין או לא להאמין, רק העתיד יוכיח ..

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”