27/01/2023 18:10
e-r-a-n כתב:
1. במידה וזה בזק, אמורים לקבל מהם בתשלום מודול SFP של נוקיה (Nokia G-010S-A ו- Nokia G-010S-Q), האם אני יכול לבחור?
...
שאלה טובה. ספק רב. (אמנם היה מישהו שרכש מודול SFP מאחד מסניפי בזקסטור וכתב פה ששני הסוגים היו להם במלאי ושנתנו לו לבחור, אבל לא ברור כמה זה אופייני.)
2. במידה וזה בזק, עדיף Nokia G-010S-Q?
...
תלוי למי. ל- Nokia G-010S-A יש את החסרונות הבאים:
א) הוא הרבה יותר "בררן" לגבי הציוד שאיתו הוא עובד באופן תקין במהירות 2.5G.
ב) לפחות בחלק מהמקומות, השימוש בו גורם לבעיה של חסימת חבילות IP עם שדה TOS/DSCP בעל ערכים גבוהים, כפי שתואר בפוסט הבא:
viewtopic.php?p=3166083#p3166083
זה גורם לכל מיני בעיות כגון שיבוש הפעולה של שרותי VOIP מסוימים (כמו שיחות קוליות ב- WhatsApp, למשל), כפי שאפשר לקרוא בשרשור הבא:
viewtopic.php?f=62&t=372491
אמנם קיימים לבעיה הזו פתרונות, אבל הם דורשים קצת ידע ושימוש בציוד רשת בעל אופציות קינפוג מתקדמות יחסית.
מצד שני, ל- Nokia G-010S-A יש את היתרון החשוב הבא: אפשר להתחבר אליו באמצעות SSH באופן שמקנה שליטה מלאה עליו, מאפשר דברים כמו עדכון גרסת הקושחה ונותן גישה להרבה מאוד מידע בעל חשיבות דיאגנוסטית.
מבחינתי האישית, ה- Nokia G-010S-A עדיף בהרבה, היות ויש עבורי הרבה חשיבות ליתרונות שלו (וגם יש לי את הציוד והידע להתגבר על החסרונות שלו). סביר להניח שלרוב האנשים עדיף ה- Nokia G-010S-Q.
3. במידה וכבר הייתי בבזק ובחרתי לעבור לפרטנר, האם אוכל להשתמש באותו ציוד?
...
קרוב לוודאי שלא. כנראה שבזק (ואולי גם בזב"ל, אם הם עוד מאפשרים בכלל להתחבר דרכם) היא החברה היחידה שמאפשרת חיבור עם ציוד פרטי לחלוטין. עד כמה שידוע לי, בחיבור לפרטנר ו/או לסלקום ע"ג תשתית בזק נדרש להשתמש בציוד שלהם ולמי שמשתמש בנתב פרטי הם מספקים מכשיר מסוג Bridge ONT (כנראה שזה מסופק בחינם בסלקום ותמורת תשלום חודשי של 5 ש"ח בפרטנר).
4. האם כל אחת מהקומבינציות ציוד שהועלו פה מתאימות גם ל2.5 וגם 1?
...
בגדול, ציוד שמתאים לחיבור במהירות 2.5G (ובפרט מה שהומלץ למטרה זו בשרשור הנוכחי) עובד גם לצורך חיבור במהירות 1G, אבל במקרים מסוימים, השילוב של מקטעי רשת מהירים עם מקטעים איטיים יותר יכול גם לגרום לבעיות מסוימות, כגון שיבוש התוצאות של מדידות מהירות. הפעלה של flow-control (בעיקר על מקטעי הרשת המהירים יותר) יכולה לעזור במצבים כאלה אבל זה לא תמיד אפשרי.
לכן, באופן כללי, לחיבור במהירות 1G עדיף להשתמש בציוד שמיועד לחיבור במהירות 1G.
לפי מה שאתה כותב, נראה שאולי עדיף לך כלל לא לרכוש מודול SFP מבזק. במקום זה, אתה יכול לרכוש Bridge ONT מסוג ZTE F601 שניתן להזמין מ-AliExpress בעלות של פחות מ- $20. זה אמור לאפשר לך להתחבר לבזק במהירות של 1G ואם תעבור אח"כ לפרטנר, ההפסד בגין ציוד שאולי יפסיק להיות בר שימוש יהיה קטן בהרבה. לפרטים בנוגע לאופציית ה- ZTE F601, ראה:
https://ilfiber.co.il/%D7%A2%D7%93%D7%9 ... 7%94-f601/