עזרתכם בבחירת מטחנת קפה
חבר'ה מה קורה לכם ? ... בקיצור: ב 700-800 שקל ריאליים והגיוניים הייתי קונה אחת מהקוניות המוזכרות (לא איבריטל) או רוקי יד שניה.
עם כבר חוצים את ה 1000 אין מה להתלבט רק K3 !...
אין שום סתירה - זו המסקנה שבעזרתכם הנדיבה (וקצת התנסות ביום שישי) הגעתי אליה וכבר נכתבה (כמה פעמים)BUY YOUR SECOND MACHINE FIRST
זה לדעתי הקו המנחה כי בד"כ עקומת הלמידה מהירה ואתה ניכנס לשידרוג הבא שבסוף עולה יותר.
בהצלחה...
scoop - מה שכן, אני מסכים איתך שזה אכן תחום מבלבל, וממליץ לך ללכת לנסות את כל המטחנות. גם לי היה יותר קשה לקבל את דבריהם של חברי הפורום אם לא הייתי רואה במציאות את המכונות השונות. אם לא מתחשק לך להנסות ולהסתובב - לך עם ההמלצות שניתנו פה שוב ושוב.אם אוכל להשיג את ה-K3 בטווח שלי, אלך עליה. אם לא - כנראה ה-LELIT וזאת למרות המיכל הסופר קטן שלה....
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
נכון, אין כמו ללכת לראות ולהרגיש את המטחנות בעצמך.
זה קצת כמו לקנות רמקולים לפי המלצה ברשת.
scoop9, אני רואה שאתה הולך לאיבוד.
אז בוא אעשה לך את זה קל.
זה בדיוק מה שאני הייתי עושה, אם הייתי נשאר עם שתי האלטרנטיבות של I2 מול רוקי.
מוכן לקנות ביד שניה וסומך על המוכר? קח את הרוקי.
מעדיף חדש? קח את ה-I2.
שכח מכל המטחנות האחרות כי הן לא בתקציב שלך.
זה קצת כמו לקנות רמקולים לפי המלצה ברשת.
אהבתי מאוד את המשפט הזה.zylber כתב:BUY YOUR SECOND MACHINE FIRST...
scoop9, אני רואה שאתה הולך לאיבוד.
אז בוא אעשה לך את זה קל.
זה בדיוק מה שאני הייתי עושה, אם הייתי נשאר עם שתי האלטרנטיבות של I2 מול רוקי.
מוכן לקנות ביד שניה וסומך על המוכר? קח את הרוקי.
מעדיף חדש? קח את ה-I2.
שכח מכל המטחנות האחרות כי הן לא בתקציב שלך.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
מה שניסיתי לומר שהמטחנות הקוניות הללו שוות 800 שקל גג ! חוץ מהאיבריטל שלא הייתי שם עליה אגורה יותר מ 600 ...
רוקי יד שניה, תלוי ממי ומה קונים. אם נופלים על מטחנה חדשה יחסית ושמורה (דיי קל לראות לפי הבן אדם ואיך שהוא מפעיל) זו קניה מעולה ולטעמי עדיפה על הקוניות.
רוקי יד שניה, תלוי ממי ומה קונים. אם נופלים על מטחנה חדשה יחסית ושמורה (דיי קל לראות לפי הבן אדם ואיך שהוא מפעיל) זו קניה מעולה ולטעמי עדיפה על הקוניות.
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 520
- שם מלא: איתן שלום
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
אתה עוד תראה את האיבריטל שלי ב-700 בלוחות הפורום
כמובן עם להבים יחסית חדשים, ומשפך חדש לגמרי (מיום שני שעבר) ובאמת אני לא מבין למה להשמיץ. אותי המכונה משרתת נאמנה במשך 10 שנים, ואם לא היה לי את חידק השידרוגיטיס, היא תשרת אותי עוד 10 שנים. הבעיה שלי שאני רוצה מחלק מנות, ומשהו אדיר על השיש נו מה בוחרים מקאפ או קומפאק. שניהם בסוף יהיו בתחום של 100שקל אחד מהשני.
אדי
אדי
במקרה שלך, הכל יחסי...כפיר_ש כתב:מה שניסיתי לומר שהמטחנות הקוניות הללו שוות 800 שקל גג ! חוץ מהאיבריטל שלא הייתי שם עליה אגורה יותר מ 600 ...
רוקי יד שניה, תלוי ממי ומה קונים. אם נופלים על מטחנה חדשה יחסית ושמורה (דיי קל לראות לפי הבן אדם ואיך שהוא מפעיל) זו קניה מעולה ולטעמי עדיפה על הקוניות....
אני חושב שהמטחנות המתאימות ביותר לשימוש ביתי הן הקוניות הקטנות
חבל שאין כמעט דגמים עם צעדים (לי יש!!)
כל השאר הן אוברקיל קיצוני
מטחנה ללא מחלק מנות זה מכונה פשוטה: מנוע ללא פחמים ,זוג מסבים, סכינים ומפסק כל השאר זה גוף ופלסטיק מקסימום מחליפים סכינים
החלפת מסבים לא מאמין שתגיע לזה אי פעם בשימוש בייתי.
לכן משומש במטחנה אין כאן שום הימור.
ברכות
החלפת מסבים לא מאמין שתגיע לזה אי פעם בשימוש בייתי.
לכן משומש במטחנה אין כאן שום הימור.
ברכות
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
hosq - לא מדובר בוולבו ישנה מול סיאט חדשה, אלא בטויוטה קורולה שנתיים על הכביש מול יונדאי גץ.
וכן, במקרה כזה אני מעדיף טויוטה קורולה.
(דווקא את האנלוגיה לוולבו הישנה הייתי שומר לסופר ג'ולי בת 10. וכאן זו באמת כבר שאלה לא פשוטה, מה עדיף).
לגבי האיבריטל - לטעמי היא הקונית הכי גרועה, ביחד עם הנמוקס לוקס. אותה רמת גימור נחותה ואותה (אי) נוחות שימוש.
אדי - תוכל לספר ולצלם את המשפך החדש? אני גם מחפש פתרון כזה. אני מקווה שהוא פותר את בעית הלכלוך הבלתי נשלט מהמטחנה הזו.
(אגב, עשיתי לה מוד שמאפשר להפעיל אותה עם סוויץ' ON/OFF ועובד במקביל לטיימר).
וכן, במקרה כזה אני מעדיף טויוטה קורולה.
(דווקא את האנלוגיה לוולבו הישנה הייתי שומר לסופר ג'ולי בת 10. וכאן זו באמת כבר שאלה לא פשוטה, מה עדיף).
לגבי האיבריטל - לטעמי היא הקונית הכי גרועה, ביחד עם הנמוקס לוקס. אותה רמת גימור נחותה ואותה (אי) נוחות שימוש.
אדי - תוכל לספר ולצלם את המשפך החדש? אני גם מחפש פתרון כזה. אני מקווה שהוא פותר את בעית הלכלוך הבלתי נשלט מהמטחנה הזו.
(אגב, עשיתי לה מוד שמאפשר להפעיל אותה עם סוויץ' ON/OFF ועובד במקביל לטיימר).
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
Re: אתה עוד תראה את האיבריטל שלי ב-700 בלוחות הפורום
איני משמיץ (ואיני רוצה לפגוע באף אחד) אבל אני מדבר אך ורק מנסיון. הייתה לי רוקי בבית והיום יש באמתחתי (נוסף ל K6) גם איבריטל.coffeeaddict כתב:כמובן עם להבים יחסית חדשים, ומשפך חדש לגמרי (מיום שני שעבר) ובאמת אני לא מבין למה להשמיץ. אותי המכונה משרתת נאמנה במשך 10 שנים, ואם לא היה לי את חידק השידרוגיטיס, היא תשרת אותי עוד 10 שנים. הבעיה שלי שאני רוצה מחלק מנות, ומשהו אדיר על השיש נו מה בוחרים מקאפ או קומפאק. שניהם בסוף יהיו בתחום של 100שקל אחד מהשני.
אדי...
ההבדל בין הרוקי לאיבריטל מאוד גדול, האיבריטל הרבה פחות מאסיבית, הגימור שלה רעוע לרבות כפתור הטיימר שלעיתים יוצא מהמקום, מחזיק ה PF שבקושי ניתן להשעין עליו אפילו ידית של כרומקס (שלא נדבר על ידית 58 מ"מ), המשפך המקורי שמתיז קפה לכל עבר כשטוחנים ישירות ל PF, הטחינה המאוד מאוד אוורירית שלי באופן אישי מאוד מציקה ולקינוח רעש מאוד חזק (יותר מהרוקי) וצורם.
לגבי השדרוג שאתה רוצה לבצע, לי יש בבית K6 עם מחלק מנות ומחלק המנות מהווה יותר מטרד מאשר יתרון משום שיש להשקיע עוד דקה שתיים כל יום בניקוי שאריות הקפה עם מברשת.
אמנם מחלק המנות מפרק את מרבית הגושים ובאמת נוח שיש אורחים (ואז כשהוא מלא הוא גם מתפקד טוב בחלוקת מנות מדויקות) אבל ברוב הזמן זה חסרון ועדיף מטחנה דוזרלסס לשימוש ביתי כלומר קנה K3 !
איוורור קפה ניתן לבצע לאחר טחינה לכוס ואחרי 2 דקות להעביר עם כפית ל PF, לא צריך דוזר בשביל זה ...