עזרתכם בבחירת מטחנת קפה
אני מתלבט בין:
- ascaso steel
- ascaso i-2
- iberital challenge
- rancilio rocky
- wpm professionale
על כולן ראיתי ביקורות טובות באתרים בחו"ל ואת כולן ניתן להשיג בסדר גודל של 1200-1300 ש"ח (ולפעמים פחות) שזה התקציב.
מי מהן עדיפה בהתחשב בכך שמדובר בעיקר בטחינה לאספרסו וקפוצ'ינו ולעתים (נדירות יותר) טורקי? האם יש מטחנה טובה יותר שפספסתי?
- ascaso steel
- ascaso i-2
- iberital challenge
- rancilio rocky
- wpm professionale
על כולן ראיתי ביקורות טובות באתרים בחו"ל ואת כולן ניתן להשיג בסדר גודל של 1200-1300 ש"ח (ולפעמים פחות) שזה התקציב.
מי מהן עדיפה בהתחשב בכך שמדובר בעיקר בטחינה לאספרסו וקפוצ'ינו ולעתים (נדירות יותר) טורקי? האם יש מטחנה טובה יותר שפספסתי?
נערך לאחרונה על ידי thedoctor ב 23/04/2010 11:19, נערך פעם 1 בסך הכל.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
שים לב שמדובר כאן במשפחה שלמה של מטחנות בעלות אותן סכינים - 38 מ"מ - אסקסו, איבריטל ו-WPM.
הרוקי שונה, עם סכינים של 50 מ"מ.
לדעתי הרוקי נמצאת בליגה משל עצמה, מול האחרות.
מבין האחרות, הייתי בוחר ב-i-2
ממליץ להתרחק מאיבריטל, מטחנה מאוד בינונית - מלכלכת בצורה בלתי הגיונית, מרעישה מאוד ומרגישה צ'יקמוק ביד
בדוק גם Lelit.
ראה כאן הודעה שלי (וממנה לינק להשוואה רוקי מול נמוקס לוקס, שהיא מטחנה דומה באיכות הטחינה לאחרות כאן):
http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... 04#1079304
הרוקי שונה, עם סכינים של 50 מ"מ.
לדעתי הרוקי נמצאת בליגה משל עצמה, מול האחרות.
מבין האחרות, הייתי בוחר ב-i-2
ממליץ להתרחק מאיבריטל, מטחנה מאוד בינונית - מלכלכת בצורה בלתי הגיונית, מרעישה מאוד ומרגישה צ'יקמוק ביד
בדוק גם Lelit.
ראה כאן הודעה שלי (וממנה לינק להשוואה רוקי מול נמוקס לוקס, שהיא מטחנה דומה באיכות הטחינה לאחרות כאן):
http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... 04#1079304
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
תודה על התשובה המפורטת. כמה שאלות לצמצום הבחירה:
1. האם ה-lelit ברמה של ה-I2 או של הרוקי? כי היא מתומחרת יותר קרוב ל-I2. האם זה שהיא stepless יותר טוב או פחות?
2. האם ניתן להשיג את הרוקי (חדשה) במחיר של כ-1200/1300 כי הכי נמוך שמצאתי זה 1490...
3. bang for the buck - מי מבין ה-3 (רוקי/I2/LELIT) עדיפה?
1. האם ה-lelit ברמה של ה-I2 או של הרוקי? כי היא מתומחרת יותר קרוב ל-I2. האם זה שהיא stepless יותר טוב או פחות?
2. האם ניתן להשיג את הרוקי (חדשה) במחיר של כ-1200/1300 כי הכי נמוך שמצאתי זה 1490...
3. bang for the buck - מי מבין ה-3 (רוקי/I2/LELIT) עדיפה?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

1. הלליט יותר קרובה ל-I2. איכות הטחינה שלהן זהה. (קרא כאן על מטחנות: http://www.htcafe.co.il/article01668)
שתיהן משתמשות בדיוק באותן דיסקיות טחינה (38 מ"מ קוניות), ושתיהן מסיביות ותהינה אמינות לאורך זמן.
שתיהן עדיפות על כל האחרות בקטגוריה (כמו נמוקס לוקס, איבריטל, WPM)
לאסקסו יתרון קל כי יש לה טיימר וזה יכול להיות נחמד. אני לא יודע אם אפשר להפעיל אותה *ללא* הטיימר (כלומר, פשוט כפתור ON/OFF). במידה ולא, זה חסרון ענק לטעמי, כי רק טיימר זה עשוי להיות מאוד לא נוח (אתה אף פעם לא מכוון במדויק את הכמות).
עצתי: בחר בין שתיהן ע"ס העיצוב ואיך שהן מרגישות לך ביד.
stepless - מהווה יתרון אם אתה מתכוון להכין קפה רק במכונה/מכשיר אחד. אם אתה צריך לזוז בין שני עוביי טחינה שונים (למשל, לאספרסו ותורכי, או אספרסו ומקינטה) אז עדיף מטחנה עם סטפים.
הרוקי נמצאת בליגה אחת מעל כל המטחנות האחרות שמוזכרות כאן. אני לא מדבר על איכות הטחינה (יהיו שיביאו דוגמאות מחו"ל של אנשים שטוענים שהרוקי פחות טובה, אבל אני לא קונה את זה מנסיון שלי בהשוואה אישית מול נמוקס לוקס ובאיבריטל צ'אלנג'). אני מדבר על איכות המטחנה עצמה. הרוקי היא סוס עבודה, מאוד מסיבית ונוחה לשימוש. האחרות קטנות יותר ומרגישות כמו צעצוע מולה. אמנם הלליט והאסקסו טובות יותר מהאחרות, אבל עדיין - אין מה להשוות לנוחות העבודה והמסיביות של הרוקי.
2. לגבי מחירים - לצערי אני לא יודע לעזור.
3. bang for the buck - הייתי קונה היום, שוב, את הרוקי שלי, ומעדיף אותה על כל האחרות.
כמובן שהיא יקרה יותר, אבל לטעמי זה מצדיק את ההפרש.
4. אני אבלבל אותך קצת, ואציע לך גם לבדוק את הקומפאק K3. לא תמצא אותה בחנויות אונליין בארץ, כי היא נמכרת רק ע"י "קפה רות" בפ"ת.
- חפש עליה קצת מידע בגוגל, מחו"ל
- הכתובת והטלפון של קפה רות - חפש כאן בפורום. שים לב שמדובר בבית קליה, הוא לא נראה כמו ולא מתפקד כמו חנות. זה עשוי להיות חסרון עבורך, קח זאת בחשבון
- ה-K3 היא בליגה מעל הרוקי, אולי יותר מליגה אחת. מדובר כבר במטחנה גדולה יותר, מסיבית יותר, איכותית יותר ונוחה יותר. חפש בפורום, ערכנו השוואה אצלי בבית בינה ובין הרוקי.
- היא מתומחרת מאוד תחרותי בארץ. שים לב להפרש המחירים בינה ובין הרוקי בחו"ל. בארץ אפשר להשיג אותה אצל קפה רות במחיר של כ-1400 ש"ח + מע"מ, אם אני זוכר נכון. דבר עם רוני, משלוח של מטחנות היה צריך להגיע בשבוע שעבר.
עוד נקודה אחת: אם אתה רוצה רוקי, לא אכפת לך לקנות ביד שניה, ואתה לא לחוץ על מטחנה כרגע, שווה להמתין. רוקי הן מטחנות מאוד נפוצות, ואפשר למצוא כאלו בשוק. רק שים לב שיש סיכוי שתצטרך להחליף סכינים. אני יודע שהן עולות בחו"ל כ-50$. לא יודע כמה עולות בארץ.
שתיהן משתמשות בדיוק באותן דיסקיות טחינה (38 מ"מ קוניות), ושתיהן מסיביות ותהינה אמינות לאורך זמן.
שתיהן עדיפות על כל האחרות בקטגוריה (כמו נמוקס לוקס, איבריטל, WPM)
לאסקסו יתרון קל כי יש לה טיימר וזה יכול להיות נחמד. אני לא יודע אם אפשר להפעיל אותה *ללא* הטיימר (כלומר, פשוט כפתור ON/OFF). במידה ולא, זה חסרון ענק לטעמי, כי רק טיימר זה עשוי להיות מאוד לא נוח (אתה אף פעם לא מכוון במדויק את הכמות).
עצתי: בחר בין שתיהן ע"ס העיצוב ואיך שהן מרגישות לך ביד.
stepless - מהווה יתרון אם אתה מתכוון להכין קפה רק במכונה/מכשיר אחד. אם אתה צריך לזוז בין שני עוביי טחינה שונים (למשל, לאספרסו ותורכי, או אספרסו ומקינטה) אז עדיף מטחנה עם סטפים.
הרוקי נמצאת בליגה אחת מעל כל המטחנות האחרות שמוזכרות כאן. אני לא מדבר על איכות הטחינה (יהיו שיביאו דוגמאות מחו"ל של אנשים שטוענים שהרוקי פחות טובה, אבל אני לא קונה את זה מנסיון שלי בהשוואה אישית מול נמוקס לוקס ובאיבריטל צ'אלנג'). אני מדבר על איכות המטחנה עצמה. הרוקי היא סוס עבודה, מאוד מסיבית ונוחה לשימוש. האחרות קטנות יותר ומרגישות כמו צעצוע מולה. אמנם הלליט והאסקסו טובות יותר מהאחרות, אבל עדיין - אין מה להשוות לנוחות העבודה והמסיביות של הרוקי.
2. לגבי מחירים - לצערי אני לא יודע לעזור.
3. bang for the buck - הייתי קונה היום, שוב, את הרוקי שלי, ומעדיף אותה על כל האחרות.
כמובן שהיא יקרה יותר, אבל לטעמי זה מצדיק את ההפרש.
4. אני אבלבל אותך קצת, ואציע לך גם לבדוק את הקומפאק K3. לא תמצא אותה בחנויות אונליין בארץ, כי היא נמכרת רק ע"י "קפה רות" בפ"ת.
- חפש עליה קצת מידע בגוגל, מחו"ל
- הכתובת והטלפון של קפה רות - חפש כאן בפורום. שים לב שמדובר בבית קליה, הוא לא נראה כמו ולא מתפקד כמו חנות. זה עשוי להיות חסרון עבורך, קח זאת בחשבון
- ה-K3 היא בליגה מעל הרוקי, אולי יותר מליגה אחת. מדובר כבר במטחנה גדולה יותר, מסיבית יותר, איכותית יותר ונוחה יותר. חפש בפורום, ערכנו השוואה אצלי בבית בינה ובין הרוקי.
- היא מתומחרת מאוד תחרותי בארץ. שים לב להפרש המחירים בינה ובין הרוקי בחו"ל. בארץ אפשר להשיג אותה אצל קפה רות במחיר של כ-1400 ש"ח + מע"מ, אם אני זוכר נכון. דבר עם רוני, משלוח של מטחנות היה צריך להגיע בשבוע שעבר.
עוד נקודה אחת: אם אתה רוצה רוקי, לא אכפת לך לקנות ביד שניה, ואתה לא לחוץ על מטחנה כרגע, שווה להמתין. רוקי הן מטחנות מאוד נפוצות, ואפשר למצוא כאלו בשוק. רק שים לב שיש סיכוי שתצטרך להחליף סכינים. אני יודע שהן עולות בחו"ל כ-50$. לא יודע כמה עולות בארץ.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

לינקים שיעזרו לך:
קומפאק K3: http://www.chriscoffee.com/products/hom ... pakk3touch
מחיר רוקי בחו"ל, להשוואה: http://www.chriscoffee.com/products/hom ... ydoserless
K3 באתר הבית של החברה: http://www.compak.es/en/productos/020202.htm
קומפאק K3: http://www.chriscoffee.com/products/hom ... pakk3touch
מחיר רוקי בחו"ל, להשוואה: http://www.chriscoffee.com/products/hom ... ydoserless
K3 באתר הבית של החברה: http://www.compak.es/en/productos/020202.htm
תודה על התשובות המפורטות
- הלכתי לראות היום קצת מכונות, מה שהעלה לי עוד כמה שאלות:
1. ראיתי את ה-lelit ואת ה-ascaso i2/-imini. ממש לא אהבתי את האסקסו (שתיהן). לשתיהן לוקח ממש הרבה זמן למלא את הפילטר וזה יוצא בגושים. הן די שקטות אבל לא נראה לי שזה שווה את זה. לעומת זאת ה-lelit השאירה רושם מצויין אבל היא קצת קטנה ויקרה (כ-1100 ש"ח).
2. הייתי דווקא בקפה רות (קיבלתי המלצה מחבר שיש להם פולים מעולים ושהם גם מוכרים ציוד) והם אמרו לי שהם מוכרים את ה-K3 ב-1800ש"ח, התפלצתי וביצעתי נסיגה מהירה (אחרי שהסברתי שאני מחפש משהו יותר באזור ה-1300), אולי לא דיברתי עם הבחור הנכון?
3. לא כ"כ הצלחתי למצוא את הרוקי מתחת ל-1400 ש"ח.
בהתחשב בנ"ל, ובכך שאני מחפש מכונה לטווח ארוך - האם ה-K3 משמעותית טובה מהרוקי? אם כן, אולי שווה לחזור ל"קפה רות" שוב...
מה בעצם היתרונות של ה-K3 על הרוקי (שמתי לב שהיא stepless שזה דווקא יותר מוצא חן בעיני) ושל שתיהן על ה-lelit, אני מבין שהן גדולות יותר ובעלות סכינים גדולות יותר (ולא קוניות אם הבנתי נכון) - אבל איך זה מתבטא בטחינה עצמה?
אגב - יצאתי בסוף עם tamper חדש (במקום הפלסטיק המצ'וקמק שהגיע עם המכונה), הבדל משמעותי האמת - 4 שוטים אחידים כמעט לחלוטין (מול חוסר האחידות המוחלט שיצא לי לפני זה).
1. ראיתי את ה-lelit ואת ה-ascaso i2/-imini. ממש לא אהבתי את האסקסו (שתיהן). לשתיהן לוקח ממש הרבה זמן למלא את הפילטר וזה יוצא בגושים. הן די שקטות אבל לא נראה לי שזה שווה את זה. לעומת זאת ה-lelit השאירה רושם מצויין אבל היא קצת קטנה ויקרה (כ-1100 ש"ח).
2. הייתי דווקא בקפה רות (קיבלתי המלצה מחבר שיש להם פולים מעולים ושהם גם מוכרים ציוד) והם אמרו לי שהם מוכרים את ה-K3 ב-1800ש"ח, התפלצתי וביצעתי נסיגה מהירה (אחרי שהסברתי שאני מחפש משהו יותר באזור ה-1300), אולי לא דיברתי עם הבחור הנכון?
3. לא כ"כ הצלחתי למצוא את הרוקי מתחת ל-1400 ש"ח.
בהתחשב בנ"ל, ובכך שאני מחפש מכונה לטווח ארוך - האם ה-K3 משמעותית טובה מהרוקי? אם כן, אולי שווה לחזור ל"קפה רות" שוב...
מה בעצם היתרונות של ה-K3 על הרוקי (שמתי לב שהיא stepless שזה דווקא יותר מוצא חן בעיני) ושל שתיהן על ה-lelit, אני מבין שהן גדולות יותר ובעלות סכינים גדולות יותר (ולא קוניות אם הבנתי נכון) - אבל איך זה מתבטא בטחינה עצמה?
אגב - יצאתי בסוף עם tamper חדש (במקום הפלסטיק המצ'וקמק שהגיע עם המכונה), הבדל משמעותי האמת - 4 שוטים אחידים כמעט לחלוטין (מול חוסר האחידות המוחלט שיצא לי לפני זה).
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אני קניתי בקפה רות K3 ב 1600 לפני כמה חודשים.
תגיד לרוני שלא יעלה מחירים...
ה K3 יותר מהירה, סטפלס, הופר גדול יותר ומוציאה קפה עם טעמים קצת יותר מודגשים מהרוקי.
זה לא אומר שהרוקי לא טובה, ה K3 קצת יותר טובה בהכל...
הרוקי עלתה 1300 בדיל של הקנייה המרוכזת שגבע ריכז.
תגיד לרוני שלא יעלה מחירים...
ה K3 יותר מהירה, סטפלס, הופר גדול יותר ומוציאה קפה עם טעמים קצת יותר מודגשים מהרוקי.
זה לא אומר שהרוקי לא טובה, ה K3 קצת יותר טובה בהכל...
הרוקי עלתה 1300 בדיל של הקנייה המרוכזת שגבע ריכז.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

בשורה התחתונה, הלליט, הרוקי וה-K3 טוחנות מעולה. מדובר במטחנות בליגה הגבוהה.
ההבדל בטעם בין המטחנות יהיה מורגש, אבל הוא לא יהיה ענק.
ראיתי עכשיו שכתבת למעלה שאתה מעוניין גם לטחון לפעמים לתורכי.
במקרה כזה, עדיף לשכוח מהלליט כי היא סטפלס, וזו תהיה לך קצת בעיה.
ה-K3 בעלת סכינים גדולות מהרוקי, מה שבד"כ מעיד על טחינה איכותית יותר כי הקפה מתחמם פחות במהלך הטחינה.
היא גם טוחנת מהר יותר, ואפילו באופן משמעותי (הרוקי יחסית איטית).
אגב, הלליט מהירה יותר גם מהרוקי וגם מה-K3.
היתרון המהותי של הרוקי על הלליט הוא הגודל/מאסיביות. זו מטחנה בליגה יותר גבוהה, ומרגישים את זה מיד.
אני הייתי מנסה ללחוץ על רוני לגבי המחיר, ולהוציא את ה-K3 במחיר יותר נמוך. יתרונותיה על הרוקי שווים את פער המחירים ביניהן.
ההבדל בטעם בין המטחנות יהיה מורגש, אבל הוא לא יהיה ענק.
ראיתי עכשיו שכתבת למעלה שאתה מעוניין גם לטחון לפעמים לתורכי.
במקרה כזה, עדיף לשכוח מהלליט כי היא סטפלס, וזו תהיה לך קצת בעיה.
ה-K3 בעלת סכינים גדולות מהרוקי, מה שבד"כ מעיד על טחינה איכותית יותר כי הקפה מתחמם פחות במהלך הטחינה.
היא גם טוחנת מהר יותר, ואפילו באופן משמעותי (הרוקי יחסית איטית).
אגב, הלליט מהירה יותר גם מהרוקי וגם מה-K3.
היתרון המהותי של הרוקי על הלליט הוא הגודל/מאסיביות. זו מטחנה בליגה יותר גבוהה, ומרגישים את זה מיד.
אני הייתי מנסה ללחוץ על רוני לגבי המחיר, ולהוציא את ה-K3 במחיר יותר נמוך. יתרונותיה על הרוקי שווים את פער המחירים ביניהן.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
כנראה הביא את ה K3 בצבע כסוף וזה עולה עוד 25$ שהוא עיגל ל 200 שקל ... קיבל תאבון רוני.
יש כמובן את המאקאפ M4 שאפשר להזמין מקפה ג'ו:
ללא מחלק מנות כ 1700 שקל.
עם מחלק מנות כ 1900 שקל.
ואני מניח שאפשר גם להתמקח קצת.
יש כמובן את המאקאפ M4 שאפשר להזמין מקפה ג'ו:
ללא מחלק מנות כ 1700 שקל.
עם מחלק מנות כ 1900 שקל.
ואני מניח שאפשר גם להתמקח קצת.
לא ידעתי את זה - למה?ראיתי עכשיו שכתבת למעלה שאתה מעוניין גם לטחון לפעמים לתורכי.
במקרה כזה, עדיף לשכוח מהלליט כי היא סטפלס, וזו תהיה לך קצת בעיה....
אני מניח שאני אחזור לקפה רות, אם אפשרי להשיג את ה-K3 ב-1400 (המקסימום שאני יכול כרגע להוציא על מטחנה) מה טוב, אם לא - מצאתי את הרוקי ב-1400 ואז תישאר לי רק הדילמה בינה לבין ה-lelit.
ראיתי עליה ביקורות לא רעות, אבל אני לא חושב שהיא שווה לי את התוספת תשלום (אני לא טוחן כ"כ הרבה כל יום), ולצערי היא לגמרי מחוץ למחיר המקסימלי שלי. תודה על ההמלצה בכל מקרהיש כמובן את המאקאפ M4 שאפשר להזמין מקפה ג'ו...
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

עזוב את המאקאפ. היא מצויינת, אבל רק בגרסת הדוזר שלה, כי הדוזרלס לא מתאימה לטחינה לתוך ידית.
ודוזר זה ניג'וס די גדול למטחנה ביתית.
מטחנה סטפלס (לליט) מאפשרת לך לכוון בעדינות את עובי הטחינה - יש בה בורג שמסובבים ואפשר לעצוב בכל מקום. כל סיבוב מלא של הבורג ישפיע ממש מעט על עובי הטחינה - וזה יתרון כי אפשר לשנות את העובי בצורה מאוד מדוייקת.
מטחנה עם סטפים (כמו הרוקי) מגיעה עם דרגות קבועות מראש, שאתה בורר ביניהן בקלות.
הבעיה בסטפלס היא שכדי לזוז בין דרגה של אספרסו (טחינה דקה) לתורכי (טחינה דקה מאוד) צריך לסובב את הבורג די הרבה פעמים. זה לא נוח ופשוט כמו להזיז את הרוקי מדרגה מספר 5 לדרגה מספר 1. אבל יש בעיה עוד יותר גדולה - כשכבר הגעת לדרגת הטחינה של תורכי, אתה לא תזכור איך לחזור לטחינה של האספרסו. יש אנשים שסופרים סיבובים, אבל זה ממש לא נעים. וגם אז, אתה לא תחזור לעולם בדיוק לאותו המקום, ותצטרך לבלות שוט או שניים בכיול מחדש.
לכן סטפלס מתאים במיוחד לכאלה שרוצים לחלוט רק סוג אחד של קפה - כלומר רק רמה אחת של טחינה (בד"כ אספרסו).
ודוזר זה ניג'וס די גדול למטחנה ביתית.
מטחנה סטפלס (לליט) מאפשרת לך לכוון בעדינות את עובי הטחינה - יש בה בורג שמסובבים ואפשר לעצוב בכל מקום. כל סיבוב מלא של הבורג ישפיע ממש מעט על עובי הטחינה - וזה יתרון כי אפשר לשנות את העובי בצורה מאוד מדוייקת.
מטחנה עם סטפים (כמו הרוקי) מגיעה עם דרגות קבועות מראש, שאתה בורר ביניהן בקלות.
הבעיה בסטפלס היא שכדי לזוז בין דרגה של אספרסו (טחינה דקה) לתורכי (טחינה דקה מאוד) צריך לסובב את הבורג די הרבה פעמים. זה לא נוח ופשוט כמו להזיז את הרוקי מדרגה מספר 5 לדרגה מספר 1. אבל יש בעיה עוד יותר גדולה - כשכבר הגעת לדרגת הטחינה של תורכי, אתה לא תזכור איך לחזור לטחינה של האספרסו. יש אנשים שסופרים סיבובים, אבל זה ממש לא נעים. וגם אז, אתה לא תחזור לעולם בדיוק לאותו המקום, ותצטרך לבלות שוט או שניים בכיול מחדש.
לכן סטפלס מתאים במיוחד לכאלה שרוצים לחלוט רק סוג אחד של קפה - כלומר רק רמה אחת של טחינה (בד"כ אספרסו).
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

ה-K3 היא לא ממש סטפלס. יש לה הרבה מאוד סטפים, כך שהיא יותר קרובה לרוקי מאשר ללליט. גם המעבר בין דרגות הוא קל יותר, כי מסובבים את צוואר המטחנה ואפשר בקלות להזיז הרבה. אבל הסימונים על המטחנה לא נוחים, בטח שלא כמו הרוקי. אנשים (גם דבוטאנט) מדביקים על המטחנה סימני עזר (חצים קטנים) שיעזרו לזכור איפה היינו. לא סיפור, אבל הרוקי הרבה יותר נוחה בנקודה הזו.
התכוונתי אכן לבעיה בחזרה לנקודה של האפסרסו.
אגב, אם לא מפריע לך ואתה לא שותה הרבה תורכי, אז אפשר בהחלט להסתפק בטחינת אספרסו גם לתורכי. ככה אני עושה בבית.
טוחן ברמה של אספרסו ישר לתוך כוס, מוסיף מים חמים, ממתין כמה דקות ומוציא את הלכלוך מלמעלה עם כפית.
זה משהו בין קפה שחור בוץ לפרנץ' פרס. יוצא טעים, והיות ואני לא שותה הרבה תורכי (אפילו פחות מ-1/10) אז לא אכפת לי.
התכוונתי אכן לבעיה בחזרה לנקודה של האפסרסו.
אגב, אם לא מפריע לך ואתה לא שותה הרבה תורכי, אז אפשר בהחלט להסתפק בטחינת אספרסו גם לתורכי. ככה אני עושה בבית.
טוחן ברמה של אספרסו ישר לתוך כוס, מוסיף מים חמים, ממתין כמה דקות ומוציא את הלכלוך מלמעלה עם כפית.
זה משהו בין קפה שחור בוץ לפרנץ' פרס. יוצא טעים, והיות ואני לא שותה הרבה תורכי (אפילו פחות מ-1/10) אז לא אכפת לי.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
ה K3 לא תעלה 1400 אלא 1600 (1400+מע"מ).
אם כבר אתה שם 1400 על רוקי ה K3 עדיפה ושווה את ההפרש של 200 ש'.
במקומך הייתי מתלבט האם לקנות לליט ב 1100 או K3 ב 1600, הרוקי במחירה הנוכחי ממש לא קניה הגיונית.
אם כבר אתה שם 1400 על רוקי ה K3 עדיפה ושווה את ההפרש של 200 ש'.
במקומך הייתי מתלבט האם לקנות לליט ב 1100 או K3 ב 1600, הרוקי במחירה הנוכחי ממש לא קניה הגיונית.