המלצה למעבר ל-DSLR
- TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 182 פעמים
- קיבל תודות: 300 פעמים
אני מסכים עם קרמריקה.
הניסיון שלי "לקבוע" לאחר מה מתאים לו על פי מה שמתאים לי, הוא לדעתי מאופיין בגישה לא נכונה.
לדעתי, כמו בהרבה דברים אחרים, הקנייה צריכה להיעשות על סמך בדיקה עצמית של מקבץ פרמטרים: גודל המצלמה, הנוחות ביד, עד כמה המצלמה תחייה\תשפר את חווית השימוש והצילום, תקציב, מגבלות [ניידות וכדו]. (על קצה המזלג הדברים העיקריים שהיתי בודק עם עצמי).
הניסיון שלי "לקבוע" לאחר מה מתאים לו על פי מה שמתאים לי, הוא לדעתי מאופיין בגישה לא נכונה.
לדעתי, כמו בהרבה דברים אחרים, הקנייה צריכה להיעשות על סמך בדיקה עצמית של מקבץ פרמטרים: גודל המצלמה, הנוחות ביד, עד כמה המצלמה תחייה\תשפר את חווית השימוש והצילום, תקציב, מגבלות [ניידות וכדו]. (על קצה המזלג הדברים העיקריים שהיתי בודק עם עצמי).
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- LiorDrZ
- חבר ותיק

- תגובות: 1777
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 190 פעמים
צור וקרמריקה,
אני חושב אחרת ואני הפעם קצת אחדד. מי שמחפש DSLR בשביל להשתמש בה כ P&S סתם מחטיא את המטרה של DSLR. כל העיקרון של DSLR הוא להחליף עדשות ולצלם מעבר למצב אוטומטי. ואני חושב שעל המשפט הזה שניכם תסכימו איתי. זה נכון שכולנו מכירים הרבה מאד אנשים שקנו DSLR ושהם משתמשים בה כ P&S אבל... אם תשאלו את אותם אנשים מה היה הדבר שכי מפריע להם ב P&S הגדולה והמסורבלת שלהם. זה הגודל, המשקל והסרבול בלהוציא את ה P&S הענקית מהבית ולכן רובם מצלמים עם האייפון כי זה יותר "נוח"... ולכן בשביל אותם אנשים שרוצים לצלם במצבים אוטומטים בלבד. יש פתרונות של מצלמות ללא מראה שיתנו תוצאות הרבה יותר טובות מאשר קניית DSLR ברמת כניסה שתהיה סתם כבדה ומסורבלת שאחרי שההתלהבות תפוג היא סתם תשב בבית.
ליאור
אני חושב אחרת ואני הפעם קצת אחדד. מי שמחפש DSLR בשביל להשתמש בה כ P&S סתם מחטיא את המטרה של DSLR. כל העיקרון של DSLR הוא להחליף עדשות ולצלם מעבר למצב אוטומטי. ואני חושב שעל המשפט הזה שניכם תסכימו איתי. זה נכון שכולנו מכירים הרבה מאד אנשים שקנו DSLR ושהם משתמשים בה כ P&S אבל... אם תשאלו את אותם אנשים מה היה הדבר שכי מפריע להם ב P&S הגדולה והמסורבלת שלהם. זה הגודל, המשקל והסרבול בלהוציא את ה P&S הענקית מהבית ולכן רובם מצלמים עם האייפון כי זה יותר "נוח"... ולכן בשביל אותם אנשים שרוצים לצלם במצבים אוטומטים בלבד. יש פתרונות של מצלמות ללא מראה שיתנו תוצאות הרבה יותר טובות מאשר קניית DSLR ברמת כניסה שתהיה סתם כבדה ומסורבלת שאחרי שההתלהבות תפוג היא סתם תשב בבית.
ליאור
- TsurTriger
- כתב צילום

אני לא פוסל את קיומן של אלטרנטיבות אחרות, כגון מצלמות ללא מראה וP&S מתקדמות (כפי שהזכרתי בהודעה הראשונה שלי).
באותה נשימה, אני גם לא פוסל את הרכישה של DSLR וצילום בה על אוטומט. אפילו אם בהתחלה אותו אחד\ת לא מתכנן לבנות ארסנל עדשות.
שוב אני אחזור על אותה נקודה, שלדעתי בין הנקודות החשובות אצל חובב צילום, הבחירה צריכה להיות בעיקר על סמך איזו מצלמה תגרום להנאה גדולה יותר בצילום ולצילום רב יותר. ואם DSLR על אוטומט תגרום להנאה הזו, אז לא היתי פוסל DSLR בגלל שימוש באוטומט.
השרשור הזכיר לי מקרה נוסף שהיה לי: אחי גיא (שגר בארה"ב) שאל אותי "איזו מצלמה לקנות?". אני אמרתי לו שלדעתי מהיכרות שלי איתו P&S תהיה תפורה עליו (אני לא מאמין בלקבוע בשביל אנשים. אבל בגלל שאני מכיר אותו אישית, היתי יותר נקודתי). גיא החליט לשאול אח נוסף שלנו (אורן) שגם חובב צילום. אורן אמר לו "תקנה ניקון D90". אני אמרתי לגיא שלדעתי המצלמה תהיה לו מסובכת מדי, גדולה מדי, והוא לא ישתמש בה בגלל זה. לבסוף, גיא קנה את הניקון D90. כל כמה ימים היתי מקבל טלפון מארה"ב עם שאלות איך מצלמים איתה "אני על שפת הים, מצלם שקיעה, איזה נתונים לשים?".
חודש לאחר מכן, נסעתי לטיול לארה"ב וביקרתי את גיא. מה קרה יומיים אחרי שהגעתי? הזמנתי לו מצלמת P&S באינטרנט. המצלמה הגיעה תוך שלושה ימים. מאז? הוא צילם איתה כמעט כל הזמן. במסיבות, במסעדות, את העובדים שלו, בים. איפה לא.
אנחנו כל הזמן חוזרים לאותה נקודה: אין זה באמת משנה אם זו מצלמה ללא מראה, DSLR או P&S. העיקר הוא לבצע בחירה כזו שתגרום לך להינות מהצילום ולצלם.
לאורן ניקון D90 תגרום לצלם יותר. לעומת גיא אשר P&S גרמה לו לצלם יותר. כל אחד מאיתנו הוא עולם ומלואו. לנסות לתפור למישהו מה יתאים לו על סמך הצרכים שלנו, הוא מעשה בעייתי לדעתי.
באותה נשימה, אני גם לא פוסל את הרכישה של DSLR וצילום בה על אוטומט. אפילו אם בהתחלה אותו אחד\ת לא מתכנן לבנות ארסנל עדשות.
שוב אני אחזור על אותה נקודה, שלדעתי בין הנקודות החשובות אצל חובב צילום, הבחירה צריכה להיות בעיקר על סמך איזו מצלמה תגרום להנאה גדולה יותר בצילום ולצילום רב יותר. ואם DSLR על אוטומט תגרום להנאה הזו, אז לא היתי פוסל DSLR בגלל שימוש באוטומט.
השרשור הזכיר לי מקרה נוסף שהיה לי: אחי גיא (שגר בארה"ב) שאל אותי "איזו מצלמה לקנות?". אני אמרתי לו שלדעתי מהיכרות שלי איתו P&S תהיה תפורה עליו (אני לא מאמין בלקבוע בשביל אנשים. אבל בגלל שאני מכיר אותו אישית, היתי יותר נקודתי). גיא החליט לשאול אח נוסף שלנו (אורן) שגם חובב צילום. אורן אמר לו "תקנה ניקון D90". אני אמרתי לגיא שלדעתי המצלמה תהיה לו מסובכת מדי, גדולה מדי, והוא לא ישתמש בה בגלל זה. לבסוף, גיא קנה את הניקון D90. כל כמה ימים היתי מקבל טלפון מארה"ב עם שאלות איך מצלמים איתה "אני על שפת הים, מצלם שקיעה, איזה נתונים לשים?".
חודש לאחר מכן, נסעתי לטיול לארה"ב וביקרתי את גיא. מה קרה יומיים אחרי שהגעתי? הזמנתי לו מצלמת P&S באינטרנט. המצלמה הגיעה תוך שלושה ימים. מאז? הוא צילם איתה כמעט כל הזמן. במסיבות, במסעדות, את העובדים שלו, בים. איפה לא.
אנחנו כל הזמן חוזרים לאותה נקודה: אין זה באמת משנה אם זו מצלמה ללא מראה, DSLR או P&S. העיקר הוא לבצע בחירה כזו שתגרום לך להינות מהצילום ולצלם.
לאורן ניקון D90 תגרום לצלם יותר. לעומת גיא אשר P&S גרמה לו לצלם יותר. כל אחד מאיתנו הוא עולם ומלואו. לנסות לתפור למישהו מה יתאים לו על סמך הצרכים שלנו, הוא מעשה בעייתי לדעתי.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
LiorDrZ - שוב, אתה מדבר בהחלט מתוך היגיון. הניסיון שלי מוכיח אחרת.
כל האנשים רוצים איכות תמונה טובה יותר, יכולת טובה יותר לתפוס צילומים וכו'... כל אחד מוכן לעשות פשרה אחרת בשביל זה.
יש כאלה שאין להם כח להתחיל ללמוד ולהשקיע בצילום, אבל מוכנים לשלם את הכסף ומוכנים לספוג את המשקל בתמורה לכך. הם ירוויחו תמונות ואפשרויות תפיסה טובות יותר גם אם ינצלו 10% ממה שיש למצלמות האלו להציע.
התוצאות של DSLR תמיד יהיו טובות יותר. אפשרויות התפיסה תמיד יהיו גדולות יותר. יכולת הצילום הרציף מאוד מאוד חשובה להרבה אנשים (בעיקר הורים לילדים). להרבה אנשים זה מספיק...
ושוב אני אומר, הכל תיאוריות והכל היגיון. גם אני חשבתי בעבר כמוך, אבל בלי להתאמץ אני יכול לחשוב עכשיו על עשרה אנשים קרובים אליי שמחזיקים DSLR ואין להם מושג מה זה צמצם, מאוד מאוד מרוצים ולא חושבים אפילו על חזרה ל-P&S.
האמת כשאני חושב על זה, אני מכיר יותר אנשים שמצלמים עם DSLR / מל"מ מאשר עם P&S. רובם משתייכים לאותה "קטגוריה" של פותח השרשור.
רוב אלו שהיו מצלמים ב-P&S עברו לצלם באופן בלעדי בסמארטפון, ואותם אני כמובן לא מחשיב.
כל האנשים רוצים איכות תמונה טובה יותר, יכולת טובה יותר לתפוס צילומים וכו'... כל אחד מוכן לעשות פשרה אחרת בשביל זה.
יש כאלה שאין להם כח להתחיל ללמוד ולהשקיע בצילום, אבל מוכנים לשלם את הכסף ומוכנים לספוג את המשקל בתמורה לכך. הם ירוויחו תמונות ואפשרויות תפיסה טובות יותר גם אם ינצלו 10% ממה שיש למצלמות האלו להציע.
התוצאות של DSLR תמיד יהיו טובות יותר. אפשרויות התפיסה תמיד יהיו גדולות יותר. יכולת הצילום הרציף מאוד מאוד חשובה להרבה אנשים (בעיקר הורים לילדים). להרבה אנשים זה מספיק...
ושוב אני אומר, הכל תיאוריות והכל היגיון. גם אני חשבתי בעבר כמוך, אבל בלי להתאמץ אני יכול לחשוב עכשיו על עשרה אנשים קרובים אליי שמחזיקים DSLR ואין להם מושג מה זה צמצם, מאוד מאוד מרוצים ולא חושבים אפילו על חזרה ל-P&S.
האמת כשאני חושב על זה, אני מכיר יותר אנשים שמצלמים עם DSLR / מל"מ מאשר עם P&S. רובם משתייכים לאותה "קטגוריה" של פותח השרשור.
רוב אלו שהיו מצלמים ב-P&S עברו לצלם באופן בלעדי בסמארטפון, ואותם אני כמובן לא מחשיב.
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4620
- נתן תודות: 127 פעמים
- קיבל תודות: 465 פעמים
מה שיפה בשירשור הזה הוא מגוון דעות (שהן הרבה יותר עם בסיס של הסכמה ממה שמשתמע מהכתוב),
שיכול להיות אחלה של שירשור לחובבן המתחיל.
להכיר של מגוון הגישות הקיימות (ואני בטוח שיש עוד שלא הגיעו לשירשור הזה),
לדעתי יכול להנמיך משמעותית את החששות מהכניסה לתחום.
ולו בזכות זה שצילום זה מה שאתה עושה ממנו, לא האיך משנה.
(ואני יודע שגם על המשפט האחרון לא כולם מסכימים וגם זה דבר טוב לכשעצמו)
שיכול להיות אחלה של שירשור לחובבן המתחיל.
להכיר של מגוון הגישות הקיימות (ואני בטוח שיש עוד שלא הגיעו לשירשור הזה),
לדעתי יכול להנמיך משמעותית את החששות מהכניסה לתחום.
ולו בזכות זה שצילום זה מה שאתה עושה ממנו, לא האיך משנה.
(ואני יודע שגם על המשפט האחרון לא כולם מסכימים וגם זה דבר טוב לכשעצמו)
מנת יתר...בלשון המעטהקרמריקה כתב:וואו, השרשור הזה הלך רחוק מאז שאלתו של פותח האשכול.
יש פה המון מידע, ואין ספק שהוא קיבל מנת-יתר של מה שהוא צריך לדעת בכדי לקבל החלטה.
בגדול אני חושב שיש לו ארבע אופציות, כל אחת עם יתרונות וחסרונות:
1. P&S ממוצעת עם זום גדול כדוגמת ה-SX40HS. מצלמה פשוטה לתפעול, איכות תמונות בינונית, זום עצום.
2. P&S מתקדמת כדוגמת ה-G1X. מוותרים על זום גדול, לומדים אותה קצת ומקבלים תמונות מעולות שיכולות לתת פייט יפה ל-DSLR ומל"מ.
3. מל"מ. כאן דווקא יש הבדלים מאוד גדולים בין הדגמים. אפשר לומר באופן עקרוני (ושוב, זה משתנה בין הדגמים) שמשלמים את אותו המחיר של DSLR ומוותרים על איכות בתמורה לנוחות תפעול ומשקל/גודל.
4. DSLR.
כל אחד והבחירה שמתאימה לו.....
קודם כל תודה גדולה לכל העוזרים והממליצים, מה שכן יצאתי יותר מבולבל.
הבנתי לגמרי את הרעיון שלא לבזבז כסף מיותר ע"מ להפוך DSLR ל-P&S - אפילו נשמע נכון!!
בגדול (!!!) - בא לי לתפוס ביד מצלמה כמו שצריך, להביט שוב לתוך העינית!!
נמאס לי להחזיק את המצלמה מטר מהפרצוף ולריב עם עצמי והמסך בימים שטופי שמש.
הכי קרובות כרגע אלו המל"מים אך במחיר שלהן - אעדיף DSLR.
המלצה קטנה לסיום: נראה לי שאלך על יד 2, כך אקבל מה שנראה לי שאני רוצה ובהרבה פחות כסף.
שוק היד ה2 מוצף ב-CANON 400D וב-NIKON D60 - המלצות ?
- TsurTriger
- כתב צילום

- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
למה? אם הגדרת תקציב- תשתמש בו.
דווקא אם תקח את התקציב לציוד חדש ותיישם אותו ביד שניה תקבל תמורה הרבה יותר טובה לכסף.
כדאי לבדוק את הציוד כשקונים אותו, בטח כשאתה שוקל לרכוש מצלמה בת 5 שנים כמו ה400D - אפשר לקחת אותו למעבדה לבדיקה.
דווקא אם תקח את התקציב לציוד חדש ותיישם אותו ביד שניה תקבל תמורה הרבה יותר טובה לכסף.
כדאי לבדוק את הציוד כשקונים אותו, בטח כשאתה שוקל לרכוש מצלמה בת 5 שנים כמו ה400D - אפשר לקחת אותו למעבדה לבדיקה.
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
אתה יכול לקנות ציוד יד שניה בחנות. יש חנויות כמו בית הצילום בר"ג, למשל (שם קניתי את אחת העדשות שלי ביד שניה) שמחזיקות ציוד משומד שנבדק במעבדה שלהם (שהיא מעבדה מורשה של קנון, אגב) ונותנים אותו יחד עם שנה אחריות. כמובן שכשקונים מחנות אפשר גם לפרוש את התשלום.
- TsurTriger
- כתב צילום

במצלמות הEntering level ההבדל במחיר בין חדש ליד שנייה הוא הבדל של כמה מאות שקלים. אינני מזלזל בהבדל זה. אבל לדעתי, שווה לקנות מצלמה חדשה שתשרת אותך ל4 שנים בלב שקט (אותי ה300D שירתה נאמנה קרוב ל5 שנים בזמנו). גם תהנה ממצלמה חדשה מהשקית (מי לא אוהב את ריח החדשJackel כתב:אם אקנה חדש, אנצל את ענין התש' ונראה לי שאתקרב ל2000
ליד 2 איזור ה1000 - 1300...
אם בכל זאת אתה פוזל לשוק יד השנייה, ממליץ בחום על בדיקה לפני קנייה בבית הצילום. עלות הבדיקה, למיטב זכרוני, היא כ250 שח. מניסיון אישי, בדיקה זו הצילה אותי מרכישת מצלמה שאיננה תאמה לטענותיו של המוכר.
ה400D היא מצלמה יחסית ישנה. אני חושב שעדיף כבר להשקיע כ2700 שח על 550D+18-55IS ואתה "מסודר" ל4-5 שנים הקרובות מבחינת גוף צילום. ה550D בעלת חיישן הקיים בכל גופי הקרופ החדשים של קנון, 7D, 60D, 600D. כך שמבחינת איכות תמונה אתה מקבל את הטוב ביותר (בגדול) נכון להיום בליין של קנון (ללא התחשבות בFF וסדרה 1).
אם אינך יכול לחרוג מ2000 שח, היתי מחפש 550D+18-55IS יד שנייה מחובב צילום. אבל שוב, ממליץ בחום לא לחסוך את ה250 שח על בדיקה בבית הצילום
.
אינני בקי בסדרות של ניקון. ולכן, לא אוכל להמליץ לך על גוף ספציפי בניקון שעונה לתקציב.
בתקציב שלך לא מאמין שתכניס dslr נורמלי לא חדש וגם לא יד שניה. ובכנות בלי לדעת מה לעשות איתה תקבל תמונות טובות אבל לא יותר מ-P&S טובה.
בתקציב של עד 2000 אתה יכול ללכת או על canon g12 ואז תקבל עינית וגם מסך מפרקי או על canon s100 ואז תקבל מצלמה קטנה יותר עם עדשה טובה יותר אבל תוותר על העינית והמסך המפרקי.
בתקציב של עד 2000 אתה יכול ללכת או על canon g12 ואז תקבל עינית וגם מסך מפרקי או על canon s100 ואז תקבל מצלמה קטנה יותר עם עדשה טובה יותר אבל תוותר על העינית והמסך המפרקי.
- TsurTriger
- כתב צילום

רון, אני לא מסכים עם הטענה שלך.
ולשם המשחק.
ברגע שהG12 (מצלמה שנחשבת על ידי חובבי צילום רציניים לטובה מאוד) תחזור מהחופשה (בסופ"ש), אני אעלה הדגמה למה DSLR גם עם אופטיקה פשוטה (יש מישהו מאיזור הצפון עם 18-55IS שמוכן לתרום אותה לכמה שעות של השוואה?) לפעמים עדיפה על G12 מבחינת איכות תמונה.
אל נא נשכח שגם גודל החיישן משחק תפקיד חשוב בתוצר הסופי (זו הסיבה שאני מצלם גם עם פורמט בינוני בחלק מהמקרים). מעומק שדה ועד רעש, פרטים, גיהוץ הפריים ועוד.
ולשם המשחק.
ברגע שהG12 (מצלמה שנחשבת על ידי חובבי צילום רציניים לטובה מאוד) תחזור מהחופשה (בסופ"ש), אני אעלה הדגמה למה DSLR גם עם אופטיקה פשוטה (יש מישהו מאיזור הצפון עם 18-55IS שמוכן לתרום אותה לכמה שעות של השוואה?) לפעמים עדיפה על G12 מבחינת איכות תמונה.
אל נא נשכח שגם גודל החיישן משחק תפקיד חשוב בתוצר הסופי (זו הסיבה שאני מצלם גם עם פורמט בינוני בחלק מהמקרים). מעומק שדה ועד רעש, פרטים, גיהוץ הפריים ועוד.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
לרגע לא טענתי שDSLR תיהיה טובה יותר מהg12
אמרתי שלפי דעתי אם תצלם בשתיהן את אותה תמונה על אוטומט (P&S) התוצאות יהיו דומות כי בשביל למצות את יכולות הDSLR צריך לדעת לצלם ולא רק ללחוץ על הכפתור.
והבחור ציין בהודעה הראשונה שהוא הולך להשתמש בה כP&S.
חוץ מזה DSLR חדשה חורגת מהתקציב שלו. ואני לא מדבר על עדשות בכלל. ולא רואה סיבה לקנות מצלמה כזאת במטרה לצלם תמיד עם עדשת הקיט. זה יותר מדיי משקל בשביל מעט מדיי תוצאה.
אמרתי שלפי דעתי אם תצלם בשתיהן את אותה תמונה על אוטומט (P&S) התוצאות יהיו דומות כי בשביל למצות את יכולות הDSLR צריך לדעת לצלם ולא רק ללחוץ על הכפתור.
והבחור ציין בהודעה הראשונה שהוא הולך להשתמש בה כP&S.
חוץ מזה DSLR חדשה חורגת מהתקציב שלו. ואני לא מדבר על עדשות בכלל. ולא רואה סיבה לקנות מצלמה כזאת במטרה לצלם תמיד עם עדשת הקיט. זה יותר מדיי משקל בשביל מעט מדיי תוצאה.