בקרת שיוט אדפטיבית ברכבים הנמכרים בארץ
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32906
- נתן תודות: 779 פעמים
- קיבל תודות: 2294 פעמים
לא חושב שיש סיבה לא לסמוך על זה, עובד מצויין בסה"כ.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לפולו החדשה (מקווה שגם בזאת שתגיע לארץ) יש את התכונה הזו - נקראת Stop & Go ומיועדת לזחילה בפקקים.
[left]
https://www.carsguide.com.au/car-review ... polo-58777
[left]
[/left]Depending on model, other safety tech will include 'Adaptive Cruise Control', which can be activated up to 210km/h, and now incorporates a full 'Stop & Go' function....
https://www.carsguide.com.au/car-review ... polo-58777
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

בשעה טובה אני בעל פולקסוואגן פולו חדשה.
ואכן, בקרת השיוט האדפטיבית שלה כוללת גם Stop & Go. זה עובד בצורה הזאת:
כאשר תקועים בפקק והרכב לפניכם זוחל במהירות של אפילו 1 קמ"ש, זה עובד מצויין ועוקב אחריו בלי בעייה.
אם תגיעו לעצירה מוחלטת בפקק, יופעל טיימר של כ-3 שניות שלאחריו תופיע האזהרה !BRAKE על המסך. לאחר כמה שניות נוספות בקרת השיוט האדפטיבית נכבית והאוטו מתחיל לשייט (כמו מה שקורה ביונדאי איוניק במהירות של כ-10 קמ"ש). כמובן שאם לא תשימו לב ולא תלחצו על דוושת הבלם, האוטו ימשיך להתקדם, אבל אז מופעלת בלימת החירום האוטונומית.
בונוס נוסף - תמיכה מובנית ב-Android Auto וב-Apple Car Play. זה מגיע עם מערכת המולטימדיה המקורית של פולקסוואגן ולדעתי אין טעם לשלם כסף על מערכת ה-+Connect של צ'מפיון, היבואן בארץ. זוהי התאמה ישראלית צולעת של Waze ותוכנה לרדיו אינטרנטי, שלא מגיבה לכפתורי הקדימה והאחורה בגלגל ההגה (בדקתי ועליתי על הבזיון הזה באולם התצוגה שלהם על פאסאט מאובזרת שעולה רבע מיליון שקל!).
בסה"כ רכב מאוד נוח ושקט, אם כי הייתי שמח אם היה לו מפתח עם חיישן קירבה, פינוק שהיה לי ברכב הקודם (רנו קליאו) ואני די מתגעגע אליו. אה, כן, וגם מנוע חזק וזריז כמו בקליאו...
המנוע 1000 סמ"ק TSI בגירסה החזקה יותר (115 כ"ס) של הפולו עובד יפה אבל לא כמו ה-1200 סמ"ק 120 כ"ס של הקליאו. בקטנה - קניתי את הפולו יותר בשביל נוחות בנהיגה ופחות לביצועים.
ואכן, בקרת השיוט האדפטיבית שלה כוללת גם Stop & Go. זה עובד בצורה הזאת:
כאשר תקועים בפקק והרכב לפניכם זוחל במהירות של אפילו 1 קמ"ש, זה עובד מצויין ועוקב אחריו בלי בעייה.
אם תגיעו לעצירה מוחלטת בפקק, יופעל טיימר של כ-3 שניות שלאחריו תופיע האזהרה !BRAKE על המסך. לאחר כמה שניות נוספות בקרת השיוט האדפטיבית נכבית והאוטו מתחיל לשייט (כמו מה שקורה ביונדאי איוניק במהירות של כ-10 קמ"ש). כמובן שאם לא תשימו לב ולא תלחצו על דוושת הבלם, האוטו ימשיך להתקדם, אבל אז מופעלת בלימת החירום האוטונומית.
בונוס נוסף - תמיכה מובנית ב-Android Auto וב-Apple Car Play. זה מגיע עם מערכת המולטימדיה המקורית של פולקסוואגן ולדעתי אין טעם לשלם כסף על מערכת ה-+Connect של צ'מפיון, היבואן בארץ. זוהי התאמה ישראלית צולעת של Waze ותוכנה לרדיו אינטרנטי, שלא מגיבה לכפתורי הקדימה והאחורה בגלגל ההגה (בדקתי ועליתי על הבזיון הזה באולם התצוגה שלהם על פאסאט מאובזרת שעולה רבע מיליון שקל!).
בסה"כ רכב מאוד נוח ושקט, אם כי הייתי שמח אם היה לו מפתח עם חיישן קירבה, פינוק שהיה לי ברכב הקודם (רנו קליאו) ואני די מתגעגע אליו. אה, כן, וגם מנוע חזק וזריז כמו בקליאו...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
עוד מעט ב-ios 12 יהיה תמיכה ב-Waze עם Car play ואז זה יהיה מושלם.
אגב, עברית עובדת בשניהם?
אגב, עברית עובדת בשניהם?
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לא יודע לגבי Car Play, אבל ב-Android Auto אין תמיכה בעברית עדיין, וכנראה בגלל זה היא "חסומה" ב-Google Play, אבל לא כהתקנת apk.
מה זה אומר? שלא ניתן להקליד, לתת פקודות או לשמוע הקראה של טקסט בעברית.
אבל אין שום בעייה עם תצוגת עברית מלאה, כולל אנשי קשר בשיחות טלפון ובחירת יעדים מועדפים ואחרונים בעברית ב-Waze.
כלומר - מה שאני עושה עם Waze זה להקליד את הכתובת שאני צריך לפני שנכנסים לאוטו, ואז היא מופיעה ביעדים אחרונים.
עוד אפשרות שקראתי עליה בפורום אחר זה להזין כתובת בארץ באנגלית - כמעט תמיד Waze יזהה אותה. לא ניסיתי עדיין בעצמי.
אגב, כתבתי עוד קצת על הנושא הזה כאן:
https://www.hometheater.co.il/vp2845244#2845244
מה זה אומר? שלא ניתן להקליד, לתת פקודות או לשמוע הקראה של טקסט בעברית.
אבל אין שום בעייה עם תצוגת עברית מלאה, כולל אנשי קשר בשיחות טלפון ובחירת יעדים מועדפים ואחרונים בעברית ב-Waze.
כלומר - מה שאני עושה עם Waze זה להקליד את הכתובת שאני צריך לפני שנכנסים לאוטו, ואז היא מופיעה ביעדים אחרונים.
עוד אפשרות שקראתי עליה בפורום אחר זה להזין כתובת בארץ באנגלית - כמעט תמיד Waze יזהה אותה. לא ניסיתי עדיין בעצמי.
אגב, כתבתי עוד קצת על הנושא הזה כאן:
https://www.hometheater.co.il/vp2845244#2845244
- Aviv943
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 586
- נתן תודות: 15 פעמים
- קיבל תודות: 43 פעמים
ממה שאני מבין, מערכת ה Stop & Go לא עושה דבר.
גם באיביזה החדשה, כל עוד אתה על 1 קמ"ש הכל בסדר והרכב מתקדם ועוקב מעולה.
ברגע שיש עצירה מוחלטת, יש לך בערך 3 שניות שבהם מופיע על הצג Press Brake או משהו כזה עם צפצוף קל.
אם לא תלחץ על הבלם הרכב יתקדם בשיוט קל ללא גז, אבל בקרת השיוט מפסיקה לעבוד.
כשיש עומס בכביש זה עובד מצויין. כל עוד בפקק לא מגיעים למצב של עמידה כל רגע - המערכת עובדת נהדר.
מזמן הפסקתי לחשוש מפקקים. ברגע שיש פקק, לחיצה על בקרת השיוט, כיוון המהירות והורדת הרגל מהגז ומהברקס- זהו. עד שהפקק נגמר.
לגבי אנדוראיד אוטו-
מניסיון שלי עם במשך חצי שנה עם גלקסי 7 (שהספיק למות לפני שבועיים) המערכת עובדת דיי בסדר עם וויז, אבל מעולה עם גוגל מפס.
בכלל, אני מוצא ששימוש בגוגל מפס מדוייק יותר מוויז. במקום שוויז ינטבו אותי ועוד 2000 רכבים למקומות מוזרים שמיועדים ל 10 רכבים, הגוגל ממשיך בדרך שלו ולרוב זה יותר הרבה יותר מהיר.
בנתיים מאז שהגלקסי מת עברתי לאייפון 6S עד שאחליט מה לעשות.
CarPlay בניגוד לאנדרואיד אוטו זאת מערכת זוועה, לא יודע איך ישראלים לא מתלוננים עליה באינטרנט.
מערכת הניווט של אפל פשוט נוראית. לוקחת אותי ממקומות שלא ברור למה איך.
נסיעה מראשון לציון לרמלה לקחה לי השבוע 45 דקות באמצע הלילה כי הקשבתי להוראות הGPS שלה.
פשוט מערכת לא בשלה. לא מתאים לאפל.
אתמול בצהריים התחלתי נסיעה מראשון לציון למצפה רמון. בשלב מסויים עצרתי את הרכב, ביקשתי מהחברה את המכשיר שלה והתקנתי אנדוראיד אוטו.
המשכנו רגועים ושלבים עם גוגל מאפס עד ליעד עם ניווט פשוט מעולה.
גם באיביזה החדשה, כל עוד אתה על 1 קמ"ש הכל בסדר והרכב מתקדם ועוקב מעולה.
ברגע שיש עצירה מוחלטת, יש לך בערך 3 שניות שבהם מופיע על הצג Press Brake או משהו כזה עם צפצוף קל.
אם לא תלחץ על הבלם הרכב יתקדם בשיוט קל ללא גז, אבל בקרת השיוט מפסיקה לעבוד.
כשיש עומס בכביש זה עובד מצויין. כל עוד בפקק לא מגיעים למצב של עמידה כל רגע - המערכת עובדת נהדר.
מזמן הפסקתי לחשוש מפקקים. ברגע שיש פקק, לחיצה על בקרת השיוט, כיוון המהירות והורדת הרגל מהגז ומהברקס- זהו. עד שהפקק נגמר.
לגבי אנדוראיד אוטו-
מניסיון שלי עם במשך חצי שנה עם גלקסי 7 (שהספיק למות לפני שבועיים) המערכת עובדת דיי בסדר עם וויז, אבל מעולה עם גוגל מפס.
בכלל, אני מוצא ששימוש בגוגל מפס מדוייק יותר מוויז. במקום שוויז ינטבו אותי ועוד 2000 רכבים למקומות מוזרים שמיועדים ל 10 רכבים, הגוגל ממשיך בדרך שלו ולרוב זה יותר הרבה יותר מהיר.
בנתיים מאז שהגלקסי מת עברתי לאייפון 6S עד שאחליט מה לעשות.
CarPlay בניגוד לאנדרואיד אוטו זאת מערכת זוועה, לא יודע איך ישראלים לא מתלוננים עליה באינטרנט.
מערכת הניווט של אפל פשוט נוראית. לוקחת אותי ממקומות שלא ברור למה איך.
נסיעה מראשון לציון לרמלה לקחה לי השבוע 45 דקות באמצע הלילה כי הקשבתי להוראות הGPS שלה.
פשוט מערכת לא בשלה. לא מתאים לאפל.
אתמול בצהריים התחלתי נסיעה מראשון לציון למצפה רמון. בשלב מסויים עצרתי את הרכב, ביקשתי מהחברה את המכשיר שלה והתקנתי אנדוראיד אוטו.
המשכנו רגועים ושלבים עם גוגל מאפס עד ליעד עם ניווט פשוט מעולה.