מחפש מחליף ראוי לרסיבר Onkyo TX-NR3007

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7626
נתן תודות: 376 פעמים
קיבל תודות: 342 פעמים

שרשור שלא נקרא #46 

01/09/2022 12:18  
ofer1973 כתב:
השאלה היא אם מדובר בהבדלים משמעותיים בין הרסיברים ברמה הזאת ,או שיותר מדובר בהבדלים שרק אודיופיל מקצועי ישים אליהם לב.
אצלי למשל לא יהיה חדר קולנוע בדירה ,אלה רק בסלון שהוא רחוק מלהיות אופטימלי ,אז רוב הסיכויים שלא ארגיש הבדלים משמעותיים.
...
הכל תלוי במערכת הכיול, בסבלנות שלך, רמת ההיכרות עם החדר ואיזו תוצאה אתה רוצה להשיג.
בסופו של דבר הגברה, אם מתכננים אותה נכון צריכה להישמע אותו הדבר ( אני מדבר על צרכים בסיסיים של חדר בבית וישיבה של 3-5 מטר מהרמקולים ולא בהגברה של חללים גדולים ומורכבים שם באמת צריך לחשוב מחוץ לקופסה בכל מה שקשור להגברה).
כשמדברים על הגברה ברסיברים, אף חברה לא המציאה את הגלגל בטח לא אונקיו ובטח לא אנתם ובטח לא במוצרים שמתומחרים סביב 1500 דולר.

לדעתי הלא קובעת והלא נחשבת, בחירת רסיבר מתבססת על שלושה דברים עיקריים :

כמות הערוצים הנתמכים ( פענוח ) והמוגברים ( לא תמיד אותו הדבר )
מערכת הכיול ( המערכות נבדלות ברזולוציה שלהן, ביכולת שלך לשנות ההגדרות, לקבוע target curve אישי ולשלוט במערכת באמצעות כלים חיצוניים )
פיצ'רים ( ממראה , דרך התממשקות למוצרי apple ושאר מיני ירקות )

ה 3007 למיטב זכרוני הגיע עם Audyssey MultEQ ( כלומר לא ברמה הגבוה של Audyssey )
אם אהבת את הסאונד של ה 3007, תוכל למקד את החיפוש שלך במוצרים שמשלבים מערכת כיול של Audyssey ( כמו denon ו marantz ).
אם בא לך לשנות, אתה יכול ללכת על מוצרים שמשלבים מערכות כיול אחרות כמו אנתם שיש לו מערכת כיול מצויינת ( אבל הוא מתומחר מאוד יקר לטעמי ) או ה Onkyo שאם אני זוכר נכון חלק מהמוצרים החדשים שלהם משלבים מערכת כיול של Dirac.

בהצלחה
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

ofer1973 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1273
שם מלא: ofer1973
נתן תודות: 441 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שרשור שלא נקרא #47 

תודה רבה ליאור.

אבל הבעייה העיקרית אצלי שאין לי חדר יעודי לעיניין ,אלה מדובר בסלון ישראלי טיפוסי שמצד אחד חלון גדול ומצד שני פתוח למטבח ,והחלל הכללי יחסית קטן.
הרצון שלי הוא גם לעלות באיכות הסאונד ,וגם בודק אם זה אפשרי להוסיף רמקולי אטמוס בתיקרה.
עופר.י

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2251
נתן תודות: 632 פעמים
קיבל תודות: 381 פעמים

שרשור שלא נקרא #48 

02/09/2022 12:15  
ofer1973 כתב:
תודה רבה ליאור.

אבל הבעייה העיקרית אצלי שאין לי חדר יעודי לעיניין ,אלה מדובר בסלון ישראלי טיפוסי שמצד אחד חלון גדול ומצד שני פתוח למטבח ,והחלל הכללי יחסית קטן.
הרצון שלי הוא גם לעלות באיכות הסאונד ,וגם בודק אם זה אפשרי להוסיף רמקולי אטמוס בתיקרה.
...
מצב טיפוסי מאוד בדירות ישראליות. עושים את המיטב עם מה שיש.
אני שוקל בעצמי את עניין האטמוס בדירה העתידית וכרגע לא מוצא הצדקה בהתחשב בתכנים שאני צופה בהם.
Jack of some trades, master of none

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6378
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שרשור שלא נקרא #49 

תבדוק את הסדרה החדשה שיוצאת למרנץ אחד היפים ביותר עד היום . אהבתי את המטהר אוויר . מאמין לך שיש סתומים ברמה כזאת . אעלק מחליף כבל שומעים יותר טוב ... חחחחחח בדיחה טובה .
Sony 1040
Monitor mass

ofer1973 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1273
שם מלא: ofer1973
נתן תודות: 441 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שרשור שלא נקרא #50 

מתי אמורה לצאת הסידרה החדשה של מרנץ ?
ועל אילו דגמים אתה ממליץ ?
עופר.י

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6378
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שרשור שלא נקרא #51 

כמו שכתבת כותרת מחפש מחליף ל3007 . תראה קצת יותר למטה מארנץ סינמה תראה שם את הדגמים החדשים ומתי יהיו .
Sony 1040
Monitor mass

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”