שוקלים לרכוש מוצרים של EUFY מבית ANKER? צפו בזה לפני!

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
silverbullet
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 342
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שרשור שלא נקרא #46 

07/12/2022 15:58  
nir11 כתב:
הבנקים והצבא לא מאחזנים מידע "באינטרנט". הם מאחסנים אותו בשרותי ענן שאותה אולי מכיר, כמו AWS. השרותים האלה מן הסתם מאובטחים. שום דבר אינו חסין ב 100 אחוז לפריצה. אגב אני משוכמע ששרות 356 של MS הרבה יותר מאובטח מכל שרת דואר שאתה יכול להרים אצלך בבית.
...
עדיין לא מאחסנים ב-AWS. לצורך אחסון ב-AWS, אמזון צריכים להקים כאן DC (תנאי סף במכרז נימבוס).

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 42949
נתן תודות: 1998 פעמים
קיבל תודות: 4462 פעמים

שרשור שלא נקרא #47 

באמת לא הבנת ש- ״הבנקים והצבא״ מתייחס גלובלית ולא רק לישראל? חוץ מזה, AWS זה רק דוגמה, יש עוד שירותים גדולים נפוצים כמו Azure.

כפי שנאמר, אם זה טוב לחברות אשראי, בנקים, בתי חולים, ממשלות ועוד - אין סיבה להניח שזה לא מספיק טוב עבורכם.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3816
נתן תודות: 231 פעמים
קיבל תודות: 309 פעמים

שרשור שלא נקרא #48 

07/12/2022 19:06  
silverbullet כתב:
עדיין לא מאחסנים ב-AWS. לצורך אחסון ב-AWS, אמזון צריכים להקים כאן DC (תנאי סף במכרז נימבוס).
...
קודם כל ראה מה נכתב ממש מעלי. מעבר לזה - הלקוח הכי גדול של שרותי הענן של MS בישראל, Azure? רוצה לנחש?
3 אותיות.
ולגבי AWS - בנקים מאחסנים שם מידע. שלא לדבר על זה שבנקים מחזיקים ב salesforce מידע. בנקים ישראלים.

silverbullet
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

Re:

שרשור שלא נקרא #49 

07/12/2022 19:59  
ziv_r כתב:
באמת לא הבנת ש- ״הבנקים והצבא״ מתייחס גלובלית ולא רק לישראל? חוץ מזה, AWS זה רק דוגמה, יש עוד שירותים גדולים נפוצים כמו Azure.

כפי שנאמר, אם זה טוב לחברות אשראי, בנקים, בתי חולים, ממשלות ועוד - אין סיבה להניח שזה לא מספיק טוב עבורכם.
...
לא, זה כלל לא מובן. מכיוון שאותי לא מעניין השוק הגלובאלי במקרה הזה, תגובתי הייתה אוטומטית על השוק הישראלי.
יכול להיות שבגלל שאני קשור במידה מסוימת למכרז נימבוס הממשלתי גרמה לי להגיב ככה.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 42949
נתן תודות: 1998 פעמים
קיבל תודות: 4462 פעמים

שרשור שלא נקרא #50 

לכן חשוב תמיד לקרוא ולהבין את הקשר ההודעה, חוסך טעויות.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #51 

אני לא מצליח להבין איך לאחסן מידע בבית, מאחורי הראוטר הבייתי שיש לי, שיהיה מקונפג ככל שיהיה, יותר בטוח מאשר לאחסן את המידע הזה אצל ספק ענן ענקי, שמשקיע בחומות אש ברמה מסחרית (שלא לומר צבאית). למישהו יש אולי מידע על דליפות של מידע רגיש משרותי האחסון של אמזון? גוגל? אפל? מיקרוסופט?

jtk
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4895
נתן תודות: 429 פעמים
קיבל תודות: 522 פעמים

שרשור שלא נקרא #52 

זה לא מוחלט.

מצד אחד, חברות גדולות משקיעות יותר בהגנה מרוב האנשים הפרטיים, ויש להן צוותים ייעודיים לנושא. מצד שני, חברות גדולות הן מוקדים להתקפות כלליות, ונתונים שלך עשויים לזלוג באגב כחלק מדליפה גדולה יותר. פחות סביר ששרת פרטי שלך בבית יהיה מוקד לתקיפה אלא אם יש מישהו שאחריך מסיבה ספציפית.

וגם, שום דבר לא מונע מאדם פרטי עם שרתים להגן על דברים כמו שצריך, אם יש ידע ורצון.

וגם, בחברות גדולות נקודות הכשל יכולות להיות עובדים פנימיים. בין אם בכוונה, או לא.

https://arstechnica.com/information-tec ... ion-people

https://techcrunch.com/2019/05/20/insta ... ts-scraped

https://www.theverge.com/2019/3/21/1827 ... ions-users

ציטוט מהכתבה הראשונה:
A systems engineer identified in media reports as a former Amazon employee has been arrested on charges
...
This in turn enabled access to bank data stored under contract by a cloud computing company that went unnamed in court documents, but was identified as Amazon Web Services by the NYT and Bloomberg
...
נערך לאחרונה על ידי jtk ב 08/12/2022 19:17, נערך פעם 1 בסך הכל.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #53 

נכון. אני מסכים. חברות גדולות הן יעד ראוי, ולעומת זה מה כבר הסיכוי שמישהו יתאמץ לפרוץ לרשת הבייתית שלי? בגלל זה אני עם ראוטר מסחרי שיש לו FW פשוט, בלי שום אמצעים מעבר. מה שאתה מתאר נשמע לי הגיוני. מה שנשמע לי לא הגיוני - זה להתחיל להפריד רשתות בבית, ועוד כל מיני שיגועים שאף אחד לא צריך.

silverbullet
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #54 

מה הסיכוי שמישהו יתאמץ לפרוץ לרשת הבייתית שלך? סיכוי בינוני פלוס. יש האקרים שיורים לכל הכיוונים ואם מוצאים מישהו עם חומר "חם" (למשל, עבודה שנלקחת הבייתה, ולא חסר כאלה), אז תאמין לי שמיד הוא הופך ליעד ראוי לסחיטה.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #55 

08/12/2022 22:03  
silverbullet כתב:
מה הסיכוי שמישהו יתאמץ לפרוץ לרשת הבייתית שלך? סיכוי בינוני פלוס. יש האקרים שיורים לכל הכיוונים ואם מוצאים מישהו עם חומר "חם" (למשל, עבודה שנלקחת הבייתה, ולא חסר כאלה), אז תאמין לי שמיד הוא הופך ליעד ראוי לסחיטה.
...
הסיכוי הוא "בינוני פלוס"? הסיכוי הוא אפסי. מתי שמעת בישראל על מישהו שפרצו לו לרשת הביתית?

silverbullet
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #56 

זה שזה אולי לא קרה בהיקפים גדולים שמצריכים אייטמים בחדשות לא אומר שזה לא קרה ולא קורה. חוץ מזה, אני מסתכל על השוק הגלואבלי.

ואתה קובע שזה אפסי בגלל מה? נתונים? סטטיסטיקות?
אתה שוכח שיש המון האקרים משועממים שמחפשים ריגושים ועל הדרך להרוויח קצת כסף והם כל הזמן מנסים ולכן הסיכוי שהאקר משועמם ירה לכל הכיוונים ויפגע מתישהו, הוא גבוה. רוצה להאמין? סבבה. לא רוצה? גם טוב. תחיה באמונתך.
אגב, אני מגיע מהתחום, מבין דבר או שניים.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #57 

11/12/2022 13:34  
silverbullet כתב:
זה שזה אולי לא קרה בהיקפים גדולים שמצריכים אייטמים בחדשות לא אומר שזה לא קרה ולא קורה. חוץ מזה, אני מסתכל על השוק הגלואבלי.

ואתה קובע שזה אפסי בגלל מה? נתונים? סטטיסטיקות?
אתה שוכח שיש המון האקרים משועממים שמחפשים ריגושים ועל הדרך להרוויח קצת כסף והם כל הזמן מנסים ולכן הסיכוי שהאקר משועמם ירה לכל הכיוונים ויפגע מתישהו, הוא גבוה. רוצה להאמין? סבבה. לא רוצה? גם טוב. תחיה באמונתך.
אגב, אני מגיע מהתחום, מבין דבר או שניים.
...
היקפים גדלים? שמעת על מקרה אחד?
אני לא יודע מאיזה תחום אתה אבל אני יודע שגם אני מהתחום הזה. לאף אחד אין בעלות על האמת. אני לא שמעתי על אפילו מקרה אחד בישראל שפרצו למישהו לרשת הביתית וחוללו נזק.

silverbullet
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #58 

רשמתי על השוק הגלובאלי ששם הסיכוי הוא גבוה יותר. קח מאמר קצר ומעניין.

https://www.calcalist.co.il/articles/0,7340,L-3712726,00.html

שים לב למספר 64 אחוז שזה היה עוד כשהמאמר נכתב ב-2017. היום יש מגוון גדול יותר של מוצרי IOT וכמות התקנים גדולה יותר שנחשפים לרשת וליצרניות של אותו הציוד.
נ.ב.
שכחת שהיה לבזק מקרה עם המצלמות IP?
אין טעם להתחיל עכשיו לספור כל מקרה ומקרה. הסיכון קיים והוא לא נמוך.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #59 

11/12/2022 18:06  
silverbullet כתב:
רשמתי על השוק הגלובאלי ששם הסיכוי הוא גבוה יותר. קח מאמר קצר ומעניין.

https://www.calcalist.co.il/articles/0,7340,L-3712726,00.html

שים לב למספר 64 אחוז שזה היה עוד כשהמאמר נכתב ב-2017. היום יש מגוון גדול יותר של מוצרי IOT וכמות התקנים גדולה יותר שנחשפים לרשת וליצרניות של אותו הציוד.
נ.ב.
שכחת שהיה לבזק מקרה עם המצלמות IP?
אין טעם להתחיל עכשיו לספור כל מקרה ומקרה. הסיכון קיים והוא לא נמוך.
...
זו התשובה שלך? מאמר על פסיכולוגיה של "לי זה לא יקרה". חשבתי לרגע שתשלח אותי למאמר על בתים פרטיים שרשת המחשבים שלהם נפרצה.
אינני מכיר את המקרה של בזק עם מצלמות IP.
האמת היא שהאקרים "רעים" מחפשים דרכים להרוויח כסף במירמה. החדרת רנסומוויר אחד לחברה וקבלת הכופר, שווה יותר כסף מחדירה ל 10,000 בתים. הם מבינים את זה, אני מבין את זה.

silverbullet
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #60 

שמע, מרגיש לי שהדיון הזה קצת מיצה את עצמו. כמו שרשמתי באחת ההודעות, זה אני המאמין שלי. אתה חושב שהסיכוי שיפרצו לרשתות בייתיות הוא נמוך, זכותך לחשוב כך. אני חושב הפוך. זה שלא שומעים, לא אומר שזה לא קיים.

בסופו של דבר אם יש ספק, אז אין ספק ולכן תמיד מומלץ להגן על הרשת הבייתית שלך.

שיהיה בהצלחה,
שמור על רשת ביתך בטוחה (-;

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”