הלליט שלי (ביאנקה V3) היא מכונה עם דוד כפול, לא HX. יש לה שני שעוני לחץ - אחד בגוף, והשני בראש החליטה. כיוונתי אותה ככה שבראש החליטה יש 9 בר כשעושים באקפלאש עם בקרת זרימה פתוחה לגמרי. כשאני מכין אספרסו בד"כ הלחץ הוא באיזור של 8.5 עד 8.8 בר, אבל לפעמים הוא מגיע ל-9 בר. בד"כ זה אני מתייחס לזה כסימן שצריך לטחון פחות דק.09/01/2023 11:33dedk כתב: ולשאלה שלך - כן ניסיתי 11בר על השעון וממש לא אהבתי את התוצאה וחזרתי ל10שזה באצם הגדרת יצרן ECM . ובכלל זה קצת מבלבל כי מה שרואים בשעון של לליט (שהיא HX אני מניח) זה לא לחץ אמיתי אבל בהחלט אפשר להתייחס לזה כניקודת יחוס מסויימת ....
כיוונתי את לחץ המשאבה ל-9 בר כי זה מאפשר לי גם לקבל פרופיל לחץ קלאסי וגם כל פרופיל לחץ אחר שארצה. אם הייתי מכוון אותה ל-7 בר אז לא הייתה לי אפשרות לבצע פרופילים שדורשים לחץ גבוה יותר....
לא עשיתי השוואות מסודרות כמו בקליפ של ספרומיתאוס, אבל בהחלט יש השפעה לפרופילים שונים של לחץ השפעה על הטעם. בקליות בהירות למשל 9 בר רציף הוא בד"כ לא הפרופיל הכי מוצלח.
זה נדרש רק במכונות עם מחליף חום (ולא רק E61). בביאנקה (E61 עם דוד כפול) אני לא עושה פלאש בכלל - לא לפני ולא אחרי החליטה.09/01/2023 14:32zovirax כתב: האם הקולינג פלאש הזה שצריך לבצע הוא עבור כל מכונה עם ראש E61? או רק מחליפי חום......

לגבי משחקים עם זרימה משתנה - לא בטוח שזה בישבילי בשלב הזה אבל בהחלט מעניין . הרגשה שלי שלשימוש בבקרת זרימה חייבים מכונה יציבה ורצינית יותר עם משאבה רוטורית וטמפרטורה יציבה ,אחרת לא רואה טעם בה .