ספורט: שרשור הF1 ה"רשמי" של HT

תוכניות ספורט, אירועי ספורט וכל מה שקשור לספורט...
Itay_Pollak פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 825 פעמים
קיבל תודות: 878 פעמים

שרשור שלא נקרא #61 

חבל שלא שמעתם (אני משער) את השידור של הBBC, דייויד קולת'ארד הוא אחד הפרשנים והוא אמר - שבמצב פעם - לנהגים היה את השכל הפשוט שלהם - אם מה שיבטיח אליפות לנהג השני זה החלפה בינהם - הם היו עושים את זה לבד. הם לא מפגרים. זה גם ספורטיבי והגיוני. בכל זאת קבוצה.
אבל בשלב זה - שיש סיכוי דיי שווה לשניהם לזכות - שילחמו עד זוב דם.
יש מצב בהחלט שאחרים גם מבצעים הוראות קבוצתיות, אבל רבאק - בצורה כ"כ מכוערת? זה פשוט לירוק על החוקים.

ד"א - המצחיק הוא תגובת שומאכר- שאומר שזה הגיוני לחלוטין. נראה אותו אומר את זה לFIA...

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5105
שם מלא: גילי
נתן תודות: 343 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שרשור שלא נקרא #62 

osherov כתב:מה יש לכם מפרארי?
אומנם דרך שקופה מידי לתת הוראה קבוצתית, אבל מה התחלתם להיתמם (לפחות גילי מודה "באהבתו לקבוצה")...הרי תמיד זה היה ככה :roll:
החוק של האיסור לתת הוראה קבוצתית הוא די מטופש........תגידו אם היינו במירוץ האחרון של העונה וכדי שאלונזו יזכה באליפות מאסה צריך היה לתת לו לעבור, האם גם אז אתם חושבים שזאת הייתה בושה לפרארי? האם לדעתכם רד בול ומקלארן לא היו עושים אותו הדבר? זה שווטל ווובר דופקים את הקבוצה שלהם ובכך גורמים לנו לצופים להנות יותר לא אומר שזאת הדרך ההגיונית....החוק הזה פשוט צריך להשתנות כי לאכוף אותו אי אפשר (מה שבדר"כ מתרחש הוא שהמוביל מאט לרגע ונותן לשני לעקוף אותו בלי הוראה קבוצתית ואז אין שום דרך להוכיח שזה נעשה במכוון)
...
אריה
נהג מירוצים בכלל, ו- F1 אחד בפרט, חייב להיות עם הרצון לעקוף ולנצח, בכל מחיר.
זה אגב, מה שאני אוהב אצל לואיס המילטון. הוא לא יוותר על האפשרות לעקיפה שתי הקפות לסוף, אפילו במחיר של כל המירוץ.
מה שעשו למאסה זה פשוט עוול. הבן אדם נקרע בין הרצון לנצח, ובין האפשרות שאת העונה הבאה הוא יעשה בקבוצת "לוטוס"..
למה אתה אומר שאי אפשר לאכוף את החוק? אולי לא רוצים, אבל לאכוף אפשר.
הרי לכולם היה ברור שזה היה מכוון, אז למה לא להעניש?
הרי מאסה בכלל הודה בזה, אז חקירה קטנה והכל היה צף..
תאמין לי שהורדת 25 נק' לפרארי היתה עושה את שלה.
ובניגוד למה שכתבת לגבי מה עושים בדר"כ במצבים כאלה, אז אם כבר רוצים לעשות את זה אלגנטי, אז התרגיל מתבצע ברחבת הטיפולים. מעכבים את הנהג המוביל עוד חצי שניה, ויוצאים מזה אלגנטי ונקי.
זו דרך הנכונה. מה שבוצע פה זו פשוט בדיחה, וכן, מותר להיתמם. זו לא הדרך הנכונה לעשות את זה, ואני מקווה שפרארי ייענשו בחומרה, ועדיף מלי לפגוע בנהגים. פשוט להעניש אותם בדירוג היצרנים.
...

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3816
נתן תודות: 231 פעמים
קיבל תודות: 309 פעמים

שרשור שלא נקרא #63 

הוראות קבוצתיות זה לא המצאה של פרארי, אני רואה אותן מאז שאני צופה ב F1. הבעיה היא שבפרארי עושים את זה גם כשלא צריך, וחמור מכך - בצורה בוטה ויהירה.
אזכיר כי באוסטריה 2002, כששומאכר כבר הוביל בטבלא בהפרש של איזה 900 נקודות, ובאריקלו הוביל במרוץ - הקבוצה הכריכה את באריקלו לתת לו לעבור. כתוצאה מכך שומאכר זה לשריקות בוז בסיום המרוץ.
ה FIA העניש אז את פרארי רק על כך שהם חיבלו בטקס הסיום (שומאכר הכריח את באריקלו לעמוד על דוכן המנצחים), ולא על ההוראות הקבוצתיות. הטענה הייתה שאי אפשר להעניש על הוראות קבוצתיות בגלל שאין תקנה מפורשת נגדן. זו כמובן שטות מוחלטת - ה FIA יכול היה להשתמש בסעיף 151C המפורסם - זה שאוסר על כל דבר שנוגד את רוח הספורט (על פי אותו סעיף הענישו את מקלארן על פרשיית הריגול ב 2007), אבל כמובן שבחרו לא להפעיל את הסעיף הזה.
בעקבות אוסטריה 2002 נוספה תקנה מפורשת שאוסרת על הוראות קבוצתיות באופן מפורש.
מה פרארי עשו? אמרו לכל העולם שהם שמים פס על החוק - והפעילו הוראות קבוצתיות. יוהרה אופינית.
בעיה נוספת, בניגוד לקבוצות אחרות שפשוט אומרות לנהגים לשמור על הסדר ולא להתחרות אחד בשני - בפרארי פשוט אמרו לנהג אחד לתת לשני לעבור.
מאסה *בכוונה* עשה את זה בהפגנתיות. הוא רצה שכל העולם ידע שאין פה מצב שאלונזו פשוט עוקף אותו, ואפשר להבין את זה.

לגבי מה שאמרו כאן על המרוץ האחרון בעונה - זה בדיוק העניין, זה לא המרוץ האחרון בעונה, לשני הנהגים יש סיכוי מתמאטי לזכות באליפות. במצב כזה לא מפעילים הוראות קבוצתיות. אף אחד לא יתרעם עם קבוצה תפעיל הוראות כאלה במרוץ האחרון.

הבעיה עם פרארי היא שהם חושביפ שאין F1 בלעדיהם. בגלל זה הם מרשים לעצמם לשים לוגואים חבויים (סבלימינאליים) של מרלבורו, למרות האיסור על פרסום סיגריות, בגלל זה הם לא אמרו לאלונזו להחזיר מייד את המיקום במרוץ הקודם, מייד אחרי העקיפה הלא חוקית שלו על קוביצה, ובגלל זה הם מפעילים הוראות קבוצתיות, והנשיא שלהם אומר מפורשות שזה מה שהם עושים - למרות שיש על כך איסור מפורש.

פרארי היא קבוצה יהירה, קבוצה שלא רק שמה את הנהג מעל הקבוצה - היא שמה את עצמה מעל האינטרסים של הספורט.

מישהו עוד זוכר איך ב 2005 התחרו באינדי רק 6 מכוניות רק בגלל פרארי? מישהו זוכר איך באותו מקום שומאכר נתן את הנצחון לבאריקלו על קו הסיום?
אם יש משהו שהאמריקאים שונאים - זה לכלוך בספורט. זה הורס את ההצגה, ופוגע בכיס של המארגנים. בגלל פרארי אין לנו מרוץ בארצות הברית (שהיא השוק הכי גדול של פרארי..)

ocsi
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1609
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

שרשור שלא נקרא #64 

מפחיד השליטה של וטל היום 8O הבן-אדם עשה את הזמן של מקום שלישי (מסה) על צמיגים קשים,על פרמיום פשוט היה...מטוס,הפרש של מעל שניה,ממקום השלישי,אלונסו,זה פשוט נצח נצחים במושגים של F1,על מסלול קצר כזה.אם השנה רד-בול לא לוקחים.....באמת יכולים להיות הכי מאוכזבים,פשוט יש להם את המכוניות הכי טובות.

סוף השבוע נפתח עם התלונה של מקלארן,מגובה צילומים,על החרטום הקידמי,שיש חשש שהם אקטיווים,רואים שבפניות,הם ממש נמוכים,משפשפים כמעת את הריצפה...ה-FIA בדק,ומצא אותם תקניות.הורנר בכלל אמר בראיון,שחוץ מהקסדה של הנהגים,אין חלק במכונית שלהם שלא התלוננו עליו :lol:
וכמובן ההדים מהמקרה של כן או לא הוראה קבוצתית,אף אחד לא צידד אבל גם לא יצא חוצץ נגד,חוץ מדבר אחד ששם הייתה קונצנזוס....הדרך שפרארי בחר לעשות את זה (n) .
בכלל ההונגרים עשו שידור חגיגי (דרכם אני צופה),הרי זה מירוץ 25 בהונגריה,היו הרבה כתבות/ראיונות מיוחדים.
שומכר הכחיש את השמוע,שבסוף העונה פורש סופית...נהפוך הוא טוען,יש כבר תוכניות לעוד שנתיים,הרי השנה הכל עבוד (עדיין לחטוף כזה מרוסברג היום,לא יעזור שום הסבר) מבחינתו,הפיתוח של המכונית לא מימש את הציפיות,אבל שנה הבאה הוא יהיה במירוץ לאליפות...היה צילום ארכיון משעשעה מ-1987 אני חושב,ששומכר עם אישתו קורינה באלפה רומאו מיושן,מחפשים את דרכם לשדי תעופה,ושואל את הצלם שנושעה באוטו צמוד אליהם,איך מגיעים לשם,בסוף המכונית של הצלם מלווה אותם....בכלל היה חייכן ברעיון,לא פלא הוא מרגיש נינוח עם כל ההישגים שלו בבודפשט,אפילו יש טריבונה מיוחדת שנושא את שמו,כמובן עם מחיר כרטיס "זול" :wink:

בקיצור מחר יש מצב,שחצי דקה הראשונה יהיה הכי מעניין במירוץ....הזינוק יקבע הרבה,ואין צפי לגשם,אסטרטגית הצמיגים לא יכול לעשות פלאים,ומה לעשות אין יותר מדי הזדמנויות עקיפה (3 בקושי,והאופטימיים טוענים ל-4),ונקווה שלא יהיה מקרה מסה השנה,שדרך אגב בתור תודה,הלך לבקר את הצוות הרפואי שטיפל בו שנה שעברה.
מקלארן פתואם לא במשחק,אבל בסוף כנירא יאספו מכלום נקודות,לא פלא שהם מובילים,אבל עדיין בתור באטן לא להכנס ל-Q3 8O
פטרוב הקדים את קוביצה,בכלל רנו אוהב את המסלול הזה.
יאללה פרארי סקודריה,עוד גניבה אחד בזינוק,והכל יכול להרואת הרבה יותר טוב (Y)

Itay_Pollak פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שרשור שלא נקרא #65 

מדהים - איזו שליטה של רד בול...
כל מה שצריך זה רד בול כנראה :)

מה שבטוח - אני לא זוכר עונה כ"כ מהנה כמו זו. לפחות לא בשנים האחרונות.
אני חושב כמו שהפרשנים בBBC אמרו - שבאטון בעייתי - הוא מעולה אם הוא מתחבר למכונית אבל לא משהו אם לא.

ocsi
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #66 

באטון השנה נוהג בסופר שמרנות,אבל מסיים מירוצים...לכן הוא במשחק.הוא טוען שלא היה לא גריפ,כל הצהריים,לא הצליחו למצוא סטאפ מוצלח,מפתיע,הרי מקלרן לעולם היו מוצלחים בבודפשט.
מנגד בונים על זינוק טוב,מצד הנקי של המסלול,להמילטון.בכלל כמה נהגים דברו על חשיבות של זה במסלול הזה...בקיצור יש לנו עונה מותח עם הרבה שחקנים ראשיים,מריבות בתוך הקבוצות,שליטים בפול פוזישיון אבל לא במרוץ...בקיצור בשבילנו,נקווה שהמירוץ לא יגמר אחרי חצי דקה מהזינוק.....אז ה--PVR יקצר לי את הצפיה מאוד,פשוט לאחרונה בגלל העבודה לא יוצא לי בשעות כאלו לירואת,רק בערב מאוחר.

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5105
שם מלא: גילי
נתן תודות: 343 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שרשור שלא נקרא #67 

ocsi כתב:מפחיד השליטה של וטל היום 8O (Y)
...
תיקון קטן,
השליטה של רד בול, ולא ממש של וטל.
מבאס לראות שהמילטון 1.7 שניות מאחוריו..
זה אומר שתיאורטית, עד סיום המירוץ, הרדבולים יכולים לעקוף את המקלארן בהקפה מלאה אחת. :oops:
אני מייחל לבאלגן בזינוק, ואז אולי המילטון איכשהו יצליח לעשות עוד מקום-שניים..
רב הסיכויים הם שהמילטון יישאר מקום 1 גם אחרי המירוץ, שלאחריו יוצאים לפגרה של חודש,
מה שאני מקווה שייתן למהנדסים של מקלארן מספיק זמן לסגור את הפער..
...

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #68 

ocsi כתב: בקיצור מחר יש מצב,שחצי דקה הראשונה יהיה הכי מעניין במירוץ....הזינוק יקבע הרבה,ואין צפי לגשם,אסטרטגית הצמיגים לא יכול לעשות פלאים,ומה לעשות אין יותר מדי הזדמנויות עקיפה (3 בקושי,והאופטימיים טוענים ל-4)(Y)
...

בהונגארורינג אין 3 ובטח לא 4 הזדמנויות עדיפה. זה מסלול שידוע לשמצה בקוןשי לעקוף בו. לא מעט אנשים אומרים שהוא כמו מונאקו - רק בלי התפאורה מסביב. בהנגארורינג יש הזדמנות עקיפה אחת, בקצה הישורת (שלפני מספר שנים הוארכה, בדיוק בגלל חוסר העקיפות), וגם שם צריך יתרון גדול כדי לבצע עקיפה מוצלחת. הזינוק במרוץ הזה חשוב מאוד.
רדבול באמת מראים שליטה מפחידה, ואולי סוף סוף יצליחו לממש אותה גם ביום המרוץ.
תצפו למרוץ משעמם. מאוד.

Itay_Pollak פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שרשור שלא נקרא #69 

אני לא מבין את הFIA (או מי שאחראי לסבב המירוצים). למה הם לא משנים את המסלולים או דורשים לשנות את המסלולים לכאלה שיהיו יותר מעניינים. הרי כל השינויים וההצקות השונות - זה בשביל ליצור תחרות. אבל אם המסלול לא מתאים - מה כל זה משנה?

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #70 

Itay_Pollak כתב:אני לא מבין את הFIA (או מי שאחראי לסבב המירוצים). למה הם לא משנים את המסלולים או דורשים לשנות את המסלולים לכאלה שיהיו יותר מעניינים. הרי כל השינויים וההצקות השונות - זה בשביל ליצור תחרות. אבל אם המסלול לא מתאים - מה כל זה משנה?
...
ברני אקלסטון (שאינו בעל תפקיד רשמי ב FIA, אבל מייצג את בעלי הזכויות של F1 - ה FOM, הוא זה שסוגר עסקאות מול מסלולים. מסלולים משלמים המון כסף כדי להשתתף בסבב. ברני מעוניין בדילים טובים, לא ממש אכפת לו מהמסלול עצמו.
מהסיבה הזו יש בשנים האחרונות יותר מרוצים במקומות שכוחי אל, שבהם הממשלה מקצה לכך תקציבים, על חשבון מסלולים אחרים.

ocsi
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #71 

nir11 כתב: בהונגארורינג אין 3 ובטח לא 4 הזדמנויות עדיפה. זה מסלול שידוע לשמצה בקוןשי לעקוף בו. לא מעט אנשים אומרים שהוא כמו מונאקו - רק בלי התפאורה מסביב. בהנגארורינג יש הזדמנות עקיפה אחת, בקצה הישורת (שלפני מספר שנים הוארכה, בדיוק בגלל חוסר העקיפות), וגם שם צריך יתרון גדול כדי לבצע עקיפה מוצלחת. הזינוק במרוץ הזה חשוב מאוד.
.
...
מדובר על הזדמנות תאורטית,אבל עדיין קשה לביצוע,השינוי אחרון בוצע ב-2003,בגלל המירוץ משעמם רצח של פרארי ב-2002,שהאריך את הישורת ל-788,9 מ, (עדיין אחד הקצרות בסבב),ושינויים בסיבוב 12,אלו שתי נקודות תאורטיות + אפשרות בלימה מאוחרת לפני סיבוב 5.את האמת לא הצלחתי להבין על איזה אפשרות "4" דברו השדרנים ההונגריים.עוד נתונים על מסלול
http://www.hungaroring.hu/Pálya- ... ése
תשתמשו ב-TRANSLATE.
נקווה שלא יהיה מירוץ משעמם כמו ב-2002.....

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #72 

באופן תאורטי ניתן לעקוף בכל פניה. בפועל, 99 אחוז מהעקיפות במסלול הארור הזה קורות בסיום ישורת הזינוק סיום, ומדובר על מעט מאוד עקיפות.
קח בחשבון שגם שם, קל מאוד יחסית להגן על המיקום בסוף הישורת. לכן כתבתי שצריך יתרון גדול, כי צריך להגיע לפניה, עוד לפני אזור הבלימה, כשאתה מוביל בחצי מכונית לפחות.
ראינו שנים שבהם נהג מהיר בילה מרוץ שלם אחרי נהג שהיה יותר איטי ממנו, מבלי יכולת לעקוף. הדוגמה שהכי זכורה לי היא המרוץ ב 1991. מנסל ופטרזה עשו תורות בלשבת על הזנב של סנה, שהיה איטי יותר, אבל הם לא הצליחו לעקוף אותו.

Itay_Pollak פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שרשור שלא נקרא #73 

בטח יהיה גם קצת אקשן בPITS בגלל שאין איפה לעקוף.
איזה באסה לחכות לערב בשביל רק להתחיל להשיג את התוכן ...

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #74 

אני סובל מאותה בעיה. אני מוריד מה USNET, אבל לעיתים הקבצים עולים לרשת רק ב10 בלילה. לא ברור למה. מקצה הדרוג תמיד מגיע עד שבע בערב.

Itay_Pollak פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שרשור שלא נקרא #75 

כן - לא ברור גם לי. תמיד זה מעיק.
את המירוץ אני גם משתדל להשיג בMPEG2 שיהיה יותר איכותי.

שלח תגובה

חזור אל “ספורט”