הדברים שמעצבנים אותי במכון כושר

תוכניות ספורט, אירועי ספורט וכל מה שקשור לספורט...
HazooM פותח השרשור
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 958 פעמים

שרשור שלא נקרא #61 

Huber - אתה נותן את ויאטנם בתור דוגמא? אנחנו מדברים על חדרי כושר "מודרניים" כמו בארץ. הדוגמא שהבאת
עושה לי חלחלה :lol: אני מניח שמי שחיי שם תמיד כבר רגיל לזה מההתחלה. אגב, סחטיין על התוצאות.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 66529
שם מלא: ערן
נתן תודות: 442 פעמים
קיבל תודות: 4031 פעמים

שרשור שלא נקרא #62 

רק רציתי להבהיר שהכל יחסי בחיים ושמה שלנו נראה זוועה ומטריד לאחרים יכול להיראות חלום. צריך לשים הכל בפרופורציות. סתם לשם השוואה, יצא לי להתאמן גם בחדר כושר בתאילנד - יחסית לשם אנחנו נראים כמו מדינת עולם שלישית:

http://www.californiawowx.com/Home/AN_10YEARS.php

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 42949
נתן תודות: 1998 פעמים
קיבל תודות: 4462 פעמים

שרשור שלא נקרא #63 

Huber,
אז נפסול את כל מה שאמרנו בשרשור כי בויאטנם יש חדר כושר חם ומיוזע?
זה שרשור שמתקיים בארץ, על חדרי כושר בארץ ומתאמנים ישראלים.
אני בטוח שגם לך יש דברים שמעצבנים אותך בחדרי כושר בארץ. אם הכל סבבה, אז אחלה, אבל טוב שלא לכולם ככה אחלה, כי אחרת השרשור הזה לא היה מתקיים :)

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #64 

זיו, זה בכלל לא מה שאמרתי, מה שאני מנסה להבהיר הוא ש:
Huber כתב:הכל יחסי בחיים ושמה שלנו נראה זוועה ומטריד לאחרים יכול להיראות חלום. צריך לשים הכל בפרופורציות.
...
אז שוב, נכון שאני מסכים עם חלק מהטרוניות שעלו פה, ונכון שכמעט תמיד יש מה לשפר, אבל במקביל צריך לקחת דברים יותר בקלות. אם הנושא כ"כ קרוב לליבכם - עשו משהו. פנו להנהלת המכון, העירו לשאר המתאמנים, או בלית ברירה עיברו למכון אחר.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שרשור שלא נקרא #65 

Huber,
אם ניקח הכל בקלות, אז אין טעם לשרשור או בכלל לשום שרשור אחר שלילי, כי תמיד אפשר להתלונן אצל אצל אחראי מכון הכושר, מנהל חנות, מנהל המלון או כל אחראי אחר. מטרת השרשור הינה לשתף בדברים שמעצבנים אותנו בחדר כושר.
יש לך מה לשתף? אחלה, אין? בטח אל תגיד לנו כי אנחנו צריכים לעשות משהו בנידון, אנחנו לא משטרת ההתנהגות בחדר כושר.

אגב, קראת את ההודעה הראשונה שלי בשרשור? אני מקווה ששמת לב כי בין הדברים שהתלוננתי עליהם לבין ההצעות שלך לשיפור אין שום קשר.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #66 

את 2 הסנט שלי כבר הבעתי, זכותך לקבל אותם או לא, אבל להגיד לי שאין להם מקום בת'רד? :roll:

"בטח אל תגיד לנו כי אנחנו צריכים לעשות משהו בנידון, אנחנו לא משטרת ההתנהגות בחדר כושר." - זו הגישה בדיוק עליה אני מנסה להתריע. להתלונן אחרי מעשה ולא לעשות כלום בפועל עוזר רק באופן ריגעי לפריקת לחצים. אי ניסיון לשינוי יגרום לתופעה עליה אתה מתלונן להישנות שוב ולאותם לחצים לשוב ולפרוח. אז להגיד לי "אל תגיד לנו כי אנחנו צריכים לעשות משהו בנידון" זו לדעתי טעות.

זכותך להתעלם לחלוטין מדבריי, זכותי במקביל להביע אותם ולקוות שמישהו יפיק מהם תועלת :wink:

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3537
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 193 פעמים

שרשור שלא נקרא #67 

טוב אז אם כבר דברים מעצבנים בחדר כושר - הנה כמה מנקודת המבט שלי (הכותב הינו מדריך חדר כושר ומאמן).

1. מדריכים חסרי הבנה - לצערי יש המון כאלה בארץ. מזה מדריך חסר הבנה ? זה מדריך שאת הבחינה המעשית שלו בשביל לקבל הסמכה עשה עם זכרון ולא עם שכל - הוא פשוט שינן שאלות ותשובות מהספר לימוד וככה עבר את הבחינה.

ואז מה קורה ? קורה שהם לא יכולים לתת למתאמנים בחדר הכושר את הכלים (במקרה זה - תרגילים \ תוכנית אימון) המתאימים ביותר עבור המטרה שלהם ואשר מתאימים למגבלות כאלה ואחרות שיש להם.

2. "מתאמני קוביות" - אלא שאחרי כל סט הולכים למראה, מרימים חולצה ומסתכלים על הבטן. לכאלה אני בדרך כלל אומר שהשירותים של הבנות זה בהמשך המסדרון ימינה.

3. כאלה שלא מכבדים אימונים ומטרות של אנשים אחרים - בן אדם מתאמן לשם מטרה מסוימת ועל פיה מתאמן בשיטה שתביא אותו למטרה הזו. בהנחה והשיטה נכונה, מי שמך להגיד לבן אדם שמה שהוא עושה לא טוב ושהוא צריך לעשות X במקום Y ?

4. מתאמנים שבנוסף לזה שאין להם שכל, ידע והבנה הם גם חסרי היכולת להקשיב - כשבן אדם עושה לבד לחיצת חזה עם 100 קילו או דדליפט עם 160 קילו אין לכם מה לבוא ולהגיד לו לשים סוגרים כדי שהפלטות לא יפלו בטעות על מי שבסביבה כי:

א. במשקלים כאלה המוט כבר יפול בקו ישר למטה
ב. הבן אדם לבד - אולי זה רק החשיבה שלי אבל נראה לי עדיף שמי שהיה מספיק טיפש לעבור ליד תישבר ציפורן באחד הבהונות מאשר שלזה שלוחץ יפול מוט עם 100 קילו על הפרצוף או הגרון במקרה יותר גרוע.
ג. אם אתה טיפש עד כדי כך שבחרת להתאמן חצי מטר מהבן אדם הזה כשכל המכון פנוי אז מגיע לך שיפול עליך מוט כבד.

5. מתאמנים שבאים בטענות למאמנים שלהם על זה שהם לא מתקדמים ואומרים שהתוכנית גרועה - כן בטח, אתה עושה 120 דק' אירובי קל מאד (הליכה) בשבוע יחד עם עוד 3 אימוני משקולות שחצי מהאימון אתה מעביר בלדבר עם השותף שלך לעבודה, ובנוסף אוכל 3500 קלוריות ביום - לא פלא שלא ירדת גרם ואפילו עלית.

או - אתה אוכל כמו אנורקסית בת 12 וישן 4.5 שעות בלילה - אתה מצפה להתקדם ?

6. מתאמנים (בדרך כלל זה המבוגרים - 60+) שבאים למדריך כשהוא במשמרת ואומרים לו "זה שעושה שם את התרגיל המוזר הזה צועק כל הזמן - תגיד לו שיפסיק זה מפריע לי, וחוץ מזה התרגיל הזה מזיק ולא בריא"

התרגיל - סקוואט, והמתאמן מבצע אותו היטב עם 180 קילו על המוט. התשובה שלי לכאלה היא בדרך כלל "אם תראה לי איך מוציאים 200 קילו בלי לצעוק אני אגיד לו שיהיה בשקט".

בקיצור, יש עוד הרבה....
נערך לאחרונה על ידי MarioMan ב 08/11/2010 8:21, נערך פעם 1 בסך הכל.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שרשור שלא נקרא #68 

Huber,
ניסית פעם לעקוב אחר ההצעות שכתבת?
אם כן, המתאמנים הקשיבו לך? מנהל החדר כושר יישם את הערות שלך?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שרשור שלא נקרא #69 

MarioMan,
דווקא לשים סוגרים על המשקולות זה מאוד חשוב. כבר יצא לי לראות כל מיני זעטוטים שמאבדים קצת שיווי משקל וכל המוט נע הצידה והפלטות נופלות בקול חזק.
אני מתאמן עם משקלים גבוהים יותר ותמיד שם סוגרים.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #70 

ziv_r כתב:Huber,
ניסית פעם לעקוב אחר ההצעות שכתבת?
אם כן, המתאמנים הקשיבו לך? מנהל החדר כושר יישם את הערות שלך?
...
המממ.. כן וכן. אצלנו בחדר הכושר אף אחד לא טרח להחזיר את המשקולות למקום מכיוון שהמדריכים "זרקו ***" ולא העירו למתאמנים הללו. דיברתי עם המדריך, לא עזר. כתבתי מכתב להנהלת חדר הכושר והפלא ופלא, יום אחרי המדריכים מאוד הקפידו להעיר למתאמנים שלא טרחו להחזיר את המשקולות למקומן.

לגבי המתאמנים - שוב כן. גם אני נתקל במתאמנים שיושבים זמן רב על מכשיר. מה שאני עושה הוא פשוט לבקש מהם להתאמן איתם במקביל (סט שלי בזמן שהוא נח מסט שלו). עד היום לא נתקלתי במישהו שאמר לי לא.
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 08/11/2010 8:24, נערך פעם 1 בסך הכל.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שרשור שלא נקרא #71 

35. מדריכי חדר כושר שאומרים לך להחזיר את המשקולות למקום.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שרשור שלא נקרא #72 

Huber,
והמדיניות של להחזיר את המשקולות למקום נשמרה גם חודשים אחרי?
אך היחס מהמדריכים כלפיך אחרי שהם שמעו שהתלוננת על העבודה שלהם?

לא קראת את ההודעה הראשונה שלי, נכון?

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3537
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 193 פעמים

שרשור שלא נקרא #73 

ziv_r כתב:MarioMan,
דווקא לשים סוגרים על המשקולות זה מאוד חשוב. כבר יצא לי לראות כל מיני זעטוטים שמאבדים קצת שיווי משקל וכל המוט נע הצידה והפלטות נופלות בקול חזק.
אני מתאמן עם משקלים גבוהים יותר ותמיד שם סוגרים.
...
זעטוטים שכאלה לא אמורים להגיע למצב שהם שמים על המוט משקל שיגרום לדבר כזה - זה נקרא טיפשות או קבלת הדרכה לקויה בעניין התקדמות במשקלי עבודה.

וגם אם הם הגיעו למצב שיש להם על המוט משקל שהם לא יכולים לבצע את הסט איתו כמו שצריך - עדיף שהפלטות יעופו על הרצפה מאשר שכל הקונסטרוקציה הזו תיפול עליהם. - בפעם הראשונה שזה יקרה להם הם כבר יקבלו שכל לגבי העלאה במשקלי עבודה.

ולגבי 35 שרשמת - מדריך הוא מדריך, לא מל"ל (מחזיר משקולות למקום) - אתה בא לבצע תרגיל, שמת פלטות, התאמנת, סיימת - למה שלא תחזיר את הפלטות למקום שלקחת אותן ממנו ? אנחנו פה להדריך ולייעץ ולא להיות פועלי בניין.

ואם כבר לא להחזיר אז כשיש מדריך במשמרת - אבל אתם באמת מצפים שבחורה ששוקלת 50-55 קילו תתחיל להזיז עכשיו 4 פלטות של 20 קילו או משקולות יד של 40 קילו כ"א ?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שרשור שלא נקרא #74 

MarioMan,
אני לא יודע מה שמים היום בקורנפלקס, אבל יש לי במכון כמה ילדים מגודלים בגיל תיכון שמרימים משקלים כאלו כאשר חברים שלהם מאחורה מריעים.
לגבי סעיף 35, יש מדריכים שעוקבים אחריך במכון וכל היום עסוקים בלהעיר (כי אחד המתאמנים פעם העיר להנהלה כי לא מחזירים משקולות למקום). אם תיקח לדוגמה Bench Press, אני גומר לעבוד, הולך לעבוד במשהו אחר ואז חוזר לתרגיל בשביל לבצע אותו שוב בשיפוע חיובי. יש מדריכים שברגע שקמת מהספסל אומרים לך לפרק את הפלטות ואז כל פעם אני צריך להסביר מחדש כי אני חוזר לספסל עוד כמה דקות.
היום כבר מכירים אותי, אבל אני לא סובל שמדברים איתי במכון.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שרשור שלא נקרא #75 

36. מדריך חדר כושר שלא נראה כמו מדריך, אלא סתם שחיף או צ'אבי - ובכל זאת הוא מעיז לתת הערות.

שלח תגובה

חזור אל “ספורט”