מיצובישי 5000 מול ה-PEARL מול ה-SHARP 21K

מקרנים קידמיים - Front Projector.
israeli2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #76 

עכשיו באמת הסתבכת. עם האישה :wink:

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שרשור שלא נקרא #77 

:lol:

שטויות, באמת שהיה יופי של shootout. בתור אחד שמתעתד לקנות מקרן 1080P עוד בימנו אנו אני מודה לכם על ההזדמנות הזאת ושאר ההזדמנויות שחשפתם אותי למקרנים אלו בצורות ובתנאים שונים, אחרת אין מצב שהייתי רואה אותם מתי שראיתי.

ללא ספק המפגשים האלו והשירשורים האין סופיים של אהרון לגבי המחירים עושים לי כל פעם חשק.
HiFiMusic IL

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #78 

aloni,

תודה! :)

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1842
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 607 פעמים

שרשור שלא נקרא #79 

עופר,

אני חושב שאם תקרא פעם נוספת את שני השירשורים, לא תמצא שם טון מזלזל או ביקורת הורסת (כהגדרתך), כל זאת עד שהעסק קצת גלש לפסים אישיים.

השירשור הנוכחי, אותו פתחת, לא ציין כי המפגש , היה מפגש של חבר'ה בשביל הכיף האישי שלהם (שזה מצוין).

השירשור התיימר להעניק ציונים לכל מקרן ומקרן. ציונים מדויקים ברמות של 8.5 וכדו'.
כאשר מישהו נותן ציון של 8.7 אני יוצא מתוך נקודת הנחה שהוא העניק לאותו מוצר את האפשרות גם להגיע ל-10.

לא כך היה. רחוק מכך.

הפוסטים שלי היו מאד פשוטים והם יצאו חוצץ נגד הרעיון של דירוג מוצר (במקרה הזה שלושה מקרנים) כאשר התנאים שנותנים להם להצליח הם מתחת לכל ביקורת.

לכן גם הערתי את הערותיי לגבי כיול של מקרן (דבר שאתה כל כך מאמין בו), שימוש במסך נכון וכיוצ"ב.
מעבר לכך גם הבאתי ציטוטים מביקורת מחו"ל (widescreen review) שבחנה את שני המקרנים (פנינה ו-שרפ) וחשבה (כמוני) כי ההבדלים הם אכן תהומיים.

ההערות שאני מעיר (אם יש) כאשר אתם בוחנים מקרן אינן מכוונות נגד הבוחן, אלא נגד אופן הבחינה או התוכן שלה.

אני מפנה לביקורת של גרג רוג'רס או ביל קושמן לא על מנת להראות לך שהם טובים ממך או יודעים יותר, אלא על מנת להראות לך שישנם דברים אחרים שראוי להתמקד בהם או למדוד אותם או לבדוק אותם.

האמור נובע מחוסר נסיון או יותר נכון מהעובדה שמעולם לא היה בבעלותך מקרן (לא דבר שלילי-אם תשאל את אשתי)

אני אתן לך דוגמא:

הנתון הכי בסיסי והכי מעניין שכל בעל מקרן מבקש לקרוא שהוא מעיין בביקורת הוא :

עוצמת הארה (אנסי לומן)

הנתון הזה יכול ללמד אותי אם אני יכול לחיות עם המקרן, אם המסך שלי מתאים למקרן, אם זה ישרת את המטרות שלי.

הנתון הזה חשוב יותר מקונטרסט, מכיול של צבעים או גמא או Gray Scale. הוא לא בא במקומם, אבל הוא הנתון (המספר ) החשוב ביותר שמהווה בסיס לכל השוואה, לכל בחינה, לכל החלטה.

זה נתון בסיסי.

אם אתה עורך ביקורת על השרפ ולא כותב כמה אנסי לומן יש לשרפ כאשר ה-IRIS פתוח, חצי סגור או כמעט סגור לגמרי, לא מסרת את המספר הכי חשוב שקיים.

אלו הם סוג ההערות שיש לי.
אם אתה חושב שהן הורסות או לא תורמות לקהילה, אז זה בסדר.

אם תרצה להשתמש בהן באופן בונה לטובת הביקורת הבאה שלך- כולם ירוויחו.

בידידות,

רן

orena
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 635
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שרשור שלא נקרא #80 

עופר,

כמי שיצא לו לראות לא מעט מקרנים בחיים וכמי שהחזיק בלא פחות מ-4 מקרנים שונים (עדיין רחוק מרן ..)בטכנולוגיות שונות (DLP\LCD) להלן ההתרשמות שלי מהפנינה והשארפ (את המיצובישי לא ראיתי עדיין )
ראשית כל נתחיל בזה שרציתי מאד לרכוש את הפנינה (מרטין ועופר, אתם יודעים זאת, ראו הודעות פרטיות שנשלחו אליכם בנוגע לרכישת הפנינה), כל זאת עד שראיתי את השארפ
ראיתי את שני המקרנים בסביבה אופטימלית ואין בכלל מה להשוות בינהם, השארפ נמצא בליגה אחרת לגמרי מהפנינה
השארפ בעולם הדיגטלי לא רק שלא היה מכוון כמו שצריך אלא שהוא הוקרן על מסך דפוק (אפילו עמי יוכל להגיד לך זאת, אני זוכר היטב את הכתמים בפינה השמאלית של המסך)
כמו כן המסך היה עם gain של 1.1 - רחוק מאד מלהיות אופטימלי עבור השארפ
למרות שהתמונה היתה לא יותר ממדהימה המקרן עדיין לא היה מכוון כמו שצריך.
יתכן מאד שבסביבה הזאת הפערים (שהם גדולים מאד לטעמי הרבה יותר מ-5%) בין השארפ לפנינה הצטמצמו, התמונה בשארפ היתה חדה באופן משמעותי מאשר בפנינה.
בנוגע לבחילות וכאבי העיניים שחלק הזכירו פה - אני לא נמנה עם אלה שסובלים מכך, יכול להיות שזה בגלל שבשלוש שנים אחרונים היה ברשותי מקרן DLP
התמונה בפנינה היתה רכה ולא חדה מספיק, לדעתי הפנינה נמצא בליגה של מיצובישי ופנאסוניק אך בוודאי שלא מתחרה בשארפ
המקרן היחידי שהרשים אותי כמתחרה של השארפ הוא מקרן של SIM2

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שרשור שלא נקרא #81 

רן,

קרא את מה שכתבתי - הציונים לא היו מבוססים על המבחנים במפגש אלא על ההתרשמות האישית שלי מכל מקרן ומקרן שנבדק.

ברור לי הנסיון הזה לקעקע אותי בכך שאין לי ניסיון מכיוון שלא רכשתי מקרן. מצד שני, יתכן וזה יתרון, עד לאחרונה, לא ראיתי מקרן שבכלל קרוב להיות מסוגל לספק את צרכי. יתכן שדווקא העובדה שאין לי מקרן, שאני לא מעוניין לשמר את ערכו או לגרום לו להיראות טוב הופך אותי דווקא לאובייקטיבי יותר?

יתכן שאני פדנט מדי, ואף מקרן לא יספק אותי לעולם, או שמדובר בנושא אחר. בתור משדרג סדרתי בעצמי - אני מניח שאתה יודע שתקציב זה בכלל לא פרמטר כאן (ע"ע כמות המעבדים והציוד שאני מחליף ורוכש כל שנה).

כנראה שהקוראים שלנו יצטרכו להחליט.

אתה נזהר מאוד שלא לעבור על חוקי האתר ועל כך כל הכבוד לך, אך מצד שני אינך תורם לאתר דבר, אלא רק גורם לאנטגוניזם. אל תיקח את זה אישית, האמת שזה פשוט לא נעים לקרוא דיונים שאתה משתתף בהם בגלל נימת ההאשמה, ניחוח הזלזול האינטיליגנציה של הזולת.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שרשור שלא נקרא #82 

orena,

אוי ואבוי לנו אם הקריטריון לניסיון הוא החלפת מקרן כל שנה. אני זוכר כבר כמה שנים שבכל פעם מתלהבים ממקרן אחר ואני יושב ומסתכל ופשוט לא ממש מתלהב. רק בשנה האחרונה מקרנים הגיעו לרמה שאני כבר יכול בכנות להתלהב מהם...

ברור לי שהשארפ מוצלח מאוד (וכך גם כתבתי בסקירה עליו, אחת היסודיות ביותר שעשיתי בחיי). הוא ממש לא מושלם (חכה חצי שנה וגם רן יגיד לך בדיוק במה).

הבעיה שאני מצביע על הבעיות שמטרידות את מנוחתי. יתכן שאני דובק בקטנות. יכול להיות, אבל אחרי שראיתי את ה-PEARL ואחרי שראיתי את ה-HC5000, אני פחות מתלהב מה-SHARP. כשראיתי אותו בהתחלה פשוט נפלתי מהרגליים.

מצד שני, אחרי כמה שעות העיניים שלי היו אדומות ואני זוכר נסיעת סיוט הביתה עם כאב ראש מפלצתי.

ה-PEARL היה מאוד נעים לי, אבל הרגשתי שהוא מעט רך בבדיקות. המיצובישי היה בינהם מבחינת חדות/רכות ורק טיפונת פחות קונטרסטי. בסופו של יום, הרגשתי שמה שאני מאבד בפרטים בסצינות מעורבות היה בהחלט EXPENDABLE כשאני רואה את המחיר ואת שאר הפרמטרים שחסרו לי (LENS SHIFT חזק, פוקוס אוטומטי וזום טוב יותר).

בסופו של יום, אבסלוטית, ה-SHARP לקח ולמי שיש את התקציב ונטול את הרגישות, אני ממליץ לו מכל הלב על ה-SHARP. אני עדיין מדרג אותו כהטופ כיום. לדעתי הוא גם יעבור את ה-JVC החדש, פשוט מכיוון שאני לא חושב ש-LCOS יוכל להדביק את הפער ב-NATIVE CONTRAST של DLP תוך זמן כה קצר. סביר להניח שה-JVC יתמקם לו בנוחות טיפה מתחת ל-SHARP.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #83 

עופר,

בוא נשאיר לקוראים, אם ההודעות שלי בשירשור הנוכחי (ובכלל) גורמות לאנטגוניזם, או שמא הן הערות שמעמידות את ההתרשמות שלכם והמסקנות שלכם באור קצת שונה.
יש לי גם הרגשה כי בביקורת הבאה שלך אתה תציין מה רמת האנסי לומן של המקרן....

תיבת הדואר הפרטי שלי, הוצפה אתמול והיום בבוקר מהודעות מאנשים שחשבו כמוני, כך שאני מאמין שהכיוון שלי לא היה לגמרי שגוי.
אני בטוח שישנם גם אנשים שחושבים אחרת.

המעניין הוא שאנשים בחרו לכתוב לתיבה שלי ב-"תפוז" ולא לפורום הזה.

מוזר.

כבר לפני שני עמודים ציינתי שמיצית את הנושא אבל ההערות האישיות שלך ושל מרטין גוררות אותי פנימה.
אני מקווה שאפשר להתחיל יום חדש בלי ויכוחים ומריבות ולהנות מהתמונה.

רן

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59332
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 858 פעמים
קיבל תודות: 1619 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #84 

רן, אתה צודק.
תמיד אתה צודק.
רק אתה יודע וההודעות הפרטיות של החברה' בתפוז יכולות לאושש את זה.

אשמח אם את ההערות שלך לגבי אופי הבדיקה שלנו ומה אנחנו לא עושים טוב תעביר לנו בפרטי (בכל זאת, כשאתה מעיר לנו בפומבי זה מוציא אותנו אהבלים), הרי לא היית רוצה שאני אכנס לבית המשפט ואעיר לך איך אתה מגן על לקוח שלך בפומבי, נכון ?

תודה מראש על ההיענות.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שרשור שלא נקרא #85 

רן,

אם לא בפרטי אז אפשר שפשוט תשטח את כל הטענות שלך בתפוז, שם מרבית ההודעות שלך דווקא חיוביות. אם הפלטפורמה שלנו מוציאה ממך רק טענות ואי נעימויות, אני אשמח לקרוא את הגיגיך בתפוז.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #86 

איך אמר פאצ'ינו בסרט החלש מבין השלושה:

just when I thought I was out they pulled me back in

מרטין,

אני לא מעיר לך בפומבי, אני לא מנסה לקעקע את עופר ואני לא מבקש להיות יו"ר האופוזיציה.

המילים שאתם בוחרים להשתמש בפורום, הן מוזרות to say the least.

קיטלוג אנשים ברמה של : "אוהב או אויב" אין מקומו בפורום.

דיעות של אנשים הן מגוונות והן לעיתים (כן) שונות משלך. זה בפירוש לא אומר שאני לא מעריך אותך או את עופר.

עופר,

לא צריך חצי שנה כדי לקרוא שאני חושב שהשרפ לא מושלם.
אמרתי זאת יום אחרי שלקחתי אותו.
הוא מקרן מאד בעייתי, אולי הכי בעייתי שהיה לי עד היום.

**עוצמת הארה מאד נמוכה
** דורש מסך מיוחד או תנאים מיוחדים כדי להנות מהאנסי קונטרסט המאד גבוה שלו
** צבעים שדורשים כיוון מיוחד ומדויק. Out of the box זה לא נראה טוב.
** מרעיש

רן

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59332
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 858 פעמים
קיבל תודות: 1619 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #87 

רן,
אני יודע שאתה מאוד מעריך ורק רוצה לעזור, אבל כמו שאמרתי, זה מוציא אותנו לא טוב, אז אני בכל זאת אודה לך על שיתוף הפעולה.
תכבד את בקשתי.

תודה מראש.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שרשור שלא נקרא #88 

תמונה

רן,

אם היית נותן לו ציונים אבסלוטיים לכל פרמטר שלו (נניח: נוחות שימוש, איכות תמונה, קונטרסט, חדות). כמה היית נותן לו ?

charny
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 244
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #89 

תנו לי את המפתח,
אני אנעל את השרשור...
8O

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #90 

עופר,

תמונה מדהימה.

דרך אגב אני מוכן להרים את הכפפה ולקיים השוואה בין שלושת המקרנים.
אני מציע כי נקיים זאת רק לאחר הגעת הפנסוניק.[

אני כמובן מתנה זאת בהשתתפותכם וזאת על מנת למנוע את הדרדרות השירשור (כל הויכוחים יתרחשו במקום.. :) )
אני מוכן לנדב את הסלון שלי לצורך כך.

אם זו לא תרומה, אני כבר לא יודע מהי תרומה.... :)

רן

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”