בערך כמו בכבישים בארץguyezra כתב:וואלה, אמנם בריכה ולא חדר כושר, אבל בדיוק הזכרתם לי כמה התעצבנתי שבוע שעבר משחיינים איטיים במסלול המהיר.
ראבאק, יש מסלול פנוי! תעברו, מה יש? לא! הם ממשיכים לשחות במסלול מהיר, ולא מזיז להם שכל בריכה שוחים מסביבם, ולא מפריע להם שכל פעם מתנגשים איתם כשמסתובבים בקיר....
הדברים שמעצבנים אותי במכון כושר
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32906
- נתן תודות: 779 פעמים
- קיבל תודות: 2294 פעמים
זוכר את זה היטב מהתקופה שגרתי בת"א. יש כאלה שצועקים כאילו זה הרגע שחטו אותם... די מעצבן.zovirax כתב: אותי מעצבן לאחרונה בחדר כושר:
היה אחד שכולם היו חייבים לדעת שהוא מתאמן - הוא התרברב בקולי קולות שהוא שחקן כדורסל דגול בליגה ג'
וכמובן שהאימון שלו היה רועש מאוד מאוד - כל מיני צעקות כשהוא מרים את המשקולות.
עצרתי את האימון באמצע והלכתי לרוץ מרוב שזה עצבן אותי....
ויש גם את אלה שחייבים לזרוק בעוצמה ובזעם את המשקולות על הרצפה, כאילו שזה תורם למשהו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 66529
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 442 פעמים
- קיבל תודות: 4031 פעמים
pixies - בהנחה שהבחור התאמן אימוני כח רציניים במשקלים כבדים יש סיבה טובה לכל ההתנהגות הזו. כשמרימים משקלים מאוד גבוהים עוזר לפלוט קולות/אנחות/שריקות וכו. פסיכולוגית זה עוזר. שים לב שגם בהרבה מאוד תורות של אומניות לחימה מקובל לפלוט צליל כלשהו בעת ביצוע תרגיל. זה מקובל ויש לזה בסיס הגיוני ומעשי. אז נכון שיש כאלו שיעשו את זה סתם לרושם, אבל חלק לא קטן מהמתאמנים הרציניים לא "מרעישים" רק בשביל הרושם.
לגבי זריקת המשקולת, שוב- בהנחה שהוא אכן מתאמן רציני במשקלים גבוהים, בדר"כ כשמגיעים לסוף התרגיל אם עבדת נכון אתה מגיע למיצוי אנרגטי בשריר. אימון נכון מביא אותך למצב שהשתמשת בכל הכח שיש בשריר לבצע את הסט עצמו והרבה פעמים לא נשארת לך אנרגיה להחזיר את המשקולת בצורה איטית ומבוקרת. זה דבר ידוע ומקובל ולכן בחדרי כושר נורמליים יש בריצפה ריפוד שמונע נזק בעת הטלה "לא מבוקרת" של המשקולת על הריצפה. שוב, נכון שיש כאלו שסתם עושים את זה מעצלנות או זלזול, אבל לא תמיד זה כך.
לגבי זריקת המשקולת, שוב- בהנחה שהוא אכן מתאמן רציני במשקלים גבוהים, בדר"כ כשמגיעים לסוף התרגיל אם עבדת נכון אתה מגיע למיצוי אנרגטי בשריר. אימון נכון מביא אותך למצב שהשתמשת בכל הכח שיש בשריר לבצע את הסט עצמו והרבה פעמים לא נשארת לך אנרגיה להחזיר את המשקולת בצורה איטית ומבוקרת. זה דבר ידוע ומקובל ולכן בחדרי כושר נורמליים יש בריצפה ריפוד שמונע נזק בעת הטלה "לא מבוקרת" של המשקולת על הריצפה. שוב, נכון שיש כאלו שסתם עושים את זה מעצלנות או זלזול, אבל לא תמיד זה כך.
- Huber
- חבר במועדון HT

בערך כמו בכל דבר בארץ. הפכנו להיות עם אגואיסטי ואגוצנטרי שלא מתחשב כהו זה בזולת. אני נדהם כל פעם מחדש כמה אנשים לא חושבים לרגע על הסביבה ועל אנשים אחרים בקירבתם ועושים רק מה שנוח להם באותו הרגע.HazooM כתב:בערך כמו בכבישים בארץguyezra כתב:וואלה, אמנם בריכה ולא חדר כושר, אבל בדיוק הזכרתם לי כמה התעצבנתי שבוע שעבר משחיינים איטיים במסלול המהיר.
ראבאק, יש מסלול פנוי! תעברו, מה יש? לא! הם ממשיכים לשחות במסלול מהיר, ולא מזיז להם שכל בריכה שוחים מסביבם, ולא מפריע להם שכל פעם מתנגשים איתם כשמסתובבים בקיר.......
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

עד כמה שידוע לי, אין שום תועלת בלהטיח את המשקולות - להיפך, זה עלול לגרום במקרים מסויימים נזק לעמוד השידרה, מעבר חד מנשיאת משקל גבוה לנשיאת משקל אפס.
- Huber
- חבר במועדון HT

בכל מקרה כשאתה עוזב את המשקולת אתה עובר מנשיאת משקל לאי נשיאת משקל, אם זה בהנחה איטית או עזיבה פאומית של המשקולת - היינו הך. אני לא מדבר על לזרוק בכוונה ובכח את המשקולת על הריצפה, אבל גם לי קורה לפעמים באימון שפשוט לא נשאר לי כח להחזיק את המשקולת לעוד כמה שניות שצריך בשביל להניח אותה "בעדינוות" על הריצפה ואני פשוט עוזב אותה ונותן לכח המשיכה לבצע את השאר. זה לא מנהג קבוע בכל תרגיל, זה קורה חלק המיקרים (למשל לא מעט באימוני יד/פטישים במשקל גבוה). באימון חזה למשל לעיתים בסט האחרון אני חייב מישהו איתי על מנת שבסוף הסט יעזור לי להחזיר את המוט למקום - בדיוק מאותה הסיבה.
כל עוד לא התאמנת בצורה רצינית על משקלים גבוהים, כנראה שלא ממש תצליח להבין על מה מדובר, ואני לא אומר את זה חס וכרפס בזלזול, גם אני לא הבנתי את זה עד שלא הגעתי למשקלים גבוהים.
כל עוד לא התאמנת בצורה רצינית על משקלים גבוהים, כנראה שלא ממש תצליח להבין על מה מדובר, ואני לא אומר את זה חס וכרפס בזלזול, גם אני לא הבנתי את זה עד שלא הגעתי למשקלים גבוהים.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 42949
- נתן תודות: 1998 פעמים
- קיבל תודות: 4462 פעמים
Huber,
על איזה משקלים גבוהים אתה מדבר?
גם בקטעי וידאו שתראה של מתאמנים מקצועיים, לרוב הם לעולם לא ישליכו את המשקולות, זה חלק ממעין "כבוד" שנותנים למקום ולציוד.
האנשים שכן זורקים את הציוד, הם אלו שעושים זאת בכוונה, לעשות רעש על מנת שכולם יראו באיזה משקלים הם עובדים - ותמיד כאשר אני ראיתי את התופעה, זה תמיד היו אנשים עם משקלים הרבה יותר נמוכים ממה שאני מרים (ואני לעולם לא משליך אותם).
pixies,
לא מאמין שהשלכת משקולות יכולה לעשות נזק לגוף, רק העמסת הגוף במשקל פתאומי כן יכולה.
נזק עקיף כן ראיתי מהשלכת משקולות, החל ממשקולות שעפו ושברו מראות, אנשים שזרקו משקולות על הסטנד ועפו לצד השני, אחרים שזרקו משקולות ופגעו באנשים אחרים שהתאמנו ליד ועד למישהו שכרת חלק מהאצבע שנתפסה לו בדאמבל.
על איזה משקלים גבוהים אתה מדבר?
גם בקטעי וידאו שתראה של מתאמנים מקצועיים, לרוב הם לעולם לא ישליכו את המשקולות, זה חלק ממעין "כבוד" שנותנים למקום ולציוד.
האנשים שכן זורקים את הציוד, הם אלו שעושים זאת בכוונה, לעשות רעש על מנת שכולם יראו באיזה משקלים הם עובדים - ותמיד כאשר אני ראיתי את התופעה, זה תמיד היו אנשים עם משקלים הרבה יותר נמוכים ממה שאני מרים (ואני לעולם לא משליך אותם).
pixies,
לא מאמין שהשלכת משקולות יכולה לעשות נזק לגוף, רק העמסת הגוף במשקל פתאומי כן יכולה.
נזק עקיף כן ראיתי מהשלכת משקולות, החל ממשקולות שעפו ושברו מראות, אנשים שזרקו משקולות על הסטנד ועפו לצד השני, אחרים שזרקו משקולות ופגעו באנשים אחרים שהתאמנו ליד ועד למישהו שכרת חלק מהאצבע שנתפסה לו בדאמבל.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

הייתי לפני כמה שנים אצל מומחה ארצי לבעיות גב. לי יש את התופעה הנפוצה של רווח קטן מדי בין חוליות 4 ו-5, אבל בעזרת כמה תרגילים פשוטים למתיחת עמוד השדרה שהומלצו לי ע"י הכירופרקט של אותו מומחה ואני עושה אותם כל פעם בחדר הכושר, נפטרתי מכאבי הגב שהיו לי פעם.
המומחה הסביר לי שמה שעוד יותר מסוכן לגב כשנושאים משא כבד הוא דווקא עזיבה פתאומית ולא הדרגתית של אותו משא כבד, זה יכול לגרום במקרים קיצוניים לנזק בלתי הפיך לאחד מהדיסקים שבין החוליות בעמוד השדרה.
ייתכן מאוד שבנשיאת משקולות יד כבדות כאשר יושבים על כיסא התומך בגב זה יותר זניח, אם כי בתרגילים בעמידה צריך מאוד להיזהר.
בכל מקרה, אני עדיין מחזיק בדעתי שהטחת המשקולות בזעם על הרצפה זוהי סתם אגרסיה מיותרת המעצבנת את המתאמנים בסביבה ולא מועילה לאף אחד.
המומחה הסביר לי שמה שעוד יותר מסוכן לגב כשנושאים משא כבד הוא דווקא עזיבה פתאומית ולא הדרגתית של אותו משא כבד, זה יכול לגרום במקרים קיצוניים לנזק בלתי הפיך לאחד מהדיסקים שבין החוליות בעמוד השדרה.
ייתכן מאוד שבנשיאת משקולות יד כבדות כאשר יושבים על כיסא התומך בגב זה יותר זניח, אם כי בתרגילים בעמידה צריך מאוד להיזהר.
בכל מקרה, אני עדיין מחזיק בדעתי שהטחת המשקולות בזעם על הרצפה זוהי סתם אגרסיה מיותרת המעצבנת את המתאמנים בסביבה ולא מועילה לאף אחד.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

pixies,
מסכים עם הטענה האחרונה שלך. לגבי מה שאמר הכירופרקט, לא נשמע לי הגיוני. אם תמצא פעם סימוכין לזה ברשת, יהיה מעניין לקרוא.
מסכים עם הטענה האחרונה שלך. לגבי מה שאמר הכירופרקט, לא נשמע לי הגיוני. אם תמצא פעם סימוכין לזה ברשת, יהיה מעניין לקרוא.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אני לא ממש מבין מה זה כל כך קשה אחרי 12 או 15 סטים שעושים עם משקולת כבדה, פשוט להניח אותה על הרצפה, גם אם קצת עייפים.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

מאוד פשוט, זה מכיוון שרוב המתאמנים לוקחים משקולות שגדולים עליהם. בנוסף, הם רוצים ליידע את כל המכון שהם עובדים עם משקלים גבוהים.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

די מספיק, אנחנו נשמעים כמו חבורה של בכיינים
Light Weight Baby:
Light Weight Baby: