הרוקי שוב "מגיישת"
-
joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
בשבוע האחרון שוב הרוקי מייצרת לי גושים - ראו תמונה (זהירות, תמונות קשות לצפייה!)
משטרת ישראל פתחה בחקירה מאומצת, ומתמקדת בשלושה כוונים עיקריים:
1) עם ההתקררות העונתית, המזגן פועל על חימום ומוריד את הלחות. אויר יבש גורר יותר נטייה לטעינה סטאטית שעלולה להביא לגושים.
2) בעקבות השרשור של דבוטאנט על ה"טיפול" במשפך של הרוקי, אמנם לא שיניתי את המשפך, אך פירקתי אותו וניקיתי עם קיסם את פתח יציאת הקפה - יכול מאד להיות שאז התחילו הבעיות. גם בפעם הקודמת שניקיתי את הרוקי הופיעו גושים שנעלמו מעצמם לאחר זמן מה (ייתכן שדווקא פתח סתום/חסום בחלקו מונע גושים בצורה כלשהי??)
3) שינוי בטמפרטורת הסביבה שינה את משטר הקלייה (זו עובדה) וזה איכשהו משפיע על הפולים ומביא גם לשינוי בטחינה.
מה שכן, דווקא אין השפעה מאד מורגשת על התוצאה - צירפתי גם תמונה של שוט יפה עם טייגר-סקין שיצא מאותה מנת טחינה עם גושים. יש לציין שלא "שיחקתי", "פיזרתי" או ביצעתי שום צורה של "WDT" מסוג זה או אחר לפני הדחיסה - פשוט דחסתי עם הגושים והוצאתי שוט.
תגובות? רעיונות?
משטרת ישראל פתחה בחקירה מאומצת, ומתמקדת בשלושה כוונים עיקריים:
1) עם ההתקררות העונתית, המזגן פועל על חימום ומוריד את הלחות. אויר יבש גורר יותר נטייה לטעינה סטאטית שעלולה להביא לגושים.
2) בעקבות השרשור של דבוטאנט על ה"טיפול" במשפך של הרוקי, אמנם לא שיניתי את המשפך, אך פירקתי אותו וניקיתי עם קיסם את פתח יציאת הקפה - יכול מאד להיות שאז התחילו הבעיות. גם בפעם הקודמת שניקיתי את הרוקי הופיעו גושים שנעלמו מעצמם לאחר זמן מה (ייתכן שדווקא פתח סתום/חסום בחלקו מונע גושים בצורה כלשהי??)
3) שינוי בטמפרטורת הסביבה שינה את משטר הקלייה (זו עובדה) וזה איכשהו משפיע על הפולים ומביא גם לשינוי בטחינה.
מה שכן, דווקא אין השפעה מאד מורגשת על התוצאה - צירפתי גם תמונה של שוט יפה עם טייגר-סקין שיצא מאותה מנת טחינה עם גושים. יש לציין שלא "שיחקתי", "פיזרתי" או ביצעתי שום צורה של "WDT" מסוג זה או אחר לפני הדחיסה - פשוט דחסתי עם הגושים והוצאתי שוט.
תגובות? רעיונות?
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
דבר ראשון, גושים זה בעיקר ענין של חשמל סטטי ומופיעים כאשר האויר יבש. אני טוחן ישירות לפילטר, בלי הידית ככה שהפיזור מדויק הרבה יותר, ובסוף הטחינה מספר דפיקות מפרקות את הגושים לחלוטין.
דבר שני, לא יודע אם התכוונת, אבל התמונה עם רקע משטח העץ ומשחקי הצל פשוט מדהימה
דבר שני, לא יודע אם התכוונת, אבל התמונה עם רקע משטח העץ ומשחקי הצל פשוט מדהימה
what's next?
-
joncafe
- גורו קפה

תודה...!hosq כתב:לא יודע אם התכוונת, אבל התמונה עם רקע משטח העץ ומשחקי הצל פשוט מדהימה...
העברתי את הכוס מהמטבח לחדר העבודה כדי לקבל את התאורה שרציתי מהחלון של חדר העבודה, כך שעניין התאורה והאור-וצל היה מכוון (חלון דרומי בחדר העבודה לעומת החלון המערבי של המטבח שבבוקר לא מספק תאורה טובה).
מה שלא היה מכוון אבל הצליח יפה זה שמשחקי הגוונים והטקסטורה בין השולחן בחדר העבודה (אץ אורן) לטייגר-סקין של האספרסו יצאו מאד מעניינים, ושבאופן מקרי בתאורה הספציפית גם הגוונים יצאו דומים...
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
יש עוד דרך לשבור את הגושים.
אני ממקם את הידית הכפולה על המגש התחתון וטוחן לידית כשמולבשת עליה כוס נייר חתוכה מלמטה.
ככה יש לגושים גובה ליפול ממנו ולהתרסק לתוך הפילטר באסקט.
ניעור קל וקיבלת WDT בקלות.
חוצמזה הקפה שלך נראה סבבה.
אני ממקם את הידית הכפולה על המגש התחתון וטוחן לידית כשמולבשת עליה כוס נייר חתוכה מלמטה.
ניעור קל וקיבלת WDT בקלות.
חוצמזה הקפה שלך נראה סבבה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
joncafe
- גורו קפה

כן - הראית והדגמת לי את זה כשהיית פה. יכול להיות שצריך לאמץ את זה לימים יבשים רוויי חשמל סטאטי.דבוטאנט כתב:יש עוד דרך לשבור את הגושים.
ניעור קל וקיבלת WDT בקלות....
תודה!!דבוטאנט כתב:חוצמזה הקפה שלך נראה סבבה....
גם הנמוקס לוקס שלי החלה לייצר גושים קטנים לאחרונה. דווקא אצלי ללא סיבה ברורה, אין חימום או משהו בסגנון שאמור לייצר חשמל סטטי יותר מהרגיל.
מדובר עדין על גושים מאוד קטנים שמתפרקים בקלות עם דפיקה קלה על השיש. אין לי ידית נייקד בכדי לבדוק את הזרימה, אך לפחות לפי העוגייה נראה שאין tunneling או חורי תועלת למיניהם.
מדובר עדין על גושים מאוד קטנים שמתפרקים בקלות עם דפיקה קלה על השיש. אין לי ידית נייקד בכדי לבדוק את הזרימה, אך לפחות לפי העוגייה נראה שאין tunneling או חורי תועלת למיניהם.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
קרמריקה, היתה לך גם מטחנה של אסקסו?
מעניין איך היא מתפקדת בנושא הזה. הלליט, מאותה המשפחה, כמעט ואינה מייצרת גושים.
הרוקי שלי מייצרת גושים מאז היום הראשון, ואני לא מרגיש שינוי מהותי בתקופה האחרונה. מצד שני, אנחנו עדיין לא ממזגים את הבית, אז אולי תיאוריית המזגן עוד תתברר כנכונה.
מעניין איך היא מתפקדת בנושא הזה. הלליט, מאותה המשפחה, כמעט ואינה מייצרת גושים.
הרוקי שלי מייצרת גושים מאז היום הראשון, ואני לא מרגיש שינוי מהותי בתקופה האחרונה. מצד שני, אנחנו עדיין לא ממזגים את הבית, אז אולי תיאוריית המזגן עוד תתברר כנכונה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
אפילו המאקאפ שלי מגיישת יותר לאחרונה, אבל השימוש ב"קליק-קליק-קליק" (או "פלאפ-פלאפ-פלאפ", אם תרצו) של הדוזר מפרק להם ת'אם אמא של הצורה, ושומר על שלוותי.
סלסלות שתיים, בובותיים...
מי משתיהן יפה יותר,
אמרו, דודים, זו או זו?
אחת עם גרגרים שהזדחלו דרך פתח מטחנה גדוש גרגרים ישנים, השניה עם גרגרים שנורו דרך פתח נקי.
(פלוס מברשת שמנקה את הפתח. יש לי כמה כאלה, למי שרוצה. נדמה לי שבמקור הן משמשות להכנת משטח ואגינלי.)
סלסלות שתיים, בובותיים...
מי משתיהן יפה יותר,
אמרו, דודים, זו או זו?
אחת עם גרגרים שהזדחלו דרך פתח מטחנה גדוש גרגרים ישנים, השניה עם גרגרים שנורו דרך פתח נקי.
(פלוס מברשת שמנקה את הפתח. יש לי כמה כאלה, למי שרוצה. נדמה לי שבמקור הן משמשות להכנת משטח ואגינלי.)
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
היתה אצלי שבוע מטחנה של אסקסו, היא זהה לנמוקס שזהה לליט מבחינת סוג הדיסקיות וזה ניכר.
האסקסו אמנם מעט שקטה יותר מהנמוקס ואולי טיפה פחות מלכלכת בשל צורת הפיה שלה, אבל הטחינה זהה לחלוטין, גם מבחינת מהירות, גם מבחינת המראה וגם מבחינת הטעם. לגבי גושים, הנמוקס מעולם לא הייתה בעייתית בנושא, וכך גם האסקסו, ממש בימים האחרונים, היא התחילה טיפה לייצר גושים. מהתמונה של joncafe קשה מאוד לראות, אבל נראה לי שאצלו המצב חמור בהרבה.
האסקסו אמנם מעט שקטה יותר מהנמוקס ואולי טיפה פחות מלכלכת בשל צורת הפיה שלה, אבל הטחינה זהה לחלוטין, גם מבחינת מהירות, גם מבחינת המראה וגם מבחינת הטעם. לגבי גושים, הנמוקס מעולם לא הייתה בעייתית בנושא, וכך גם האסקסו, ממש בימים האחרונים, היא התחילה טיפה לייצר גושים. מהתמונה של joncafe קשה מאוד לראות, אבל נראה לי שאצלו המצב חמור בהרבה.
אני מניח שחשמל סטטי קשור בעיקר למזג האויר, וכל מה שגורם ליובש באויר יתרום לזה
יכול להיות שלליכלוך במטחנה יש תפקיד במניעת חשמל סטטי? סוג של בידוד אולי
גם אצלי לאחר הברקה של המטחנה מופיעים מעט גושים
ומי יודע - אולי משהו מגיע גם מהקפה עצמו? מכלי האחסון, צורת הקליה והשד יודע מה עוד
יכול להיות שלליכלוך במטחנה יש תפקיד במניעת חשמל סטטי? סוג של בידוד אולי
גם אצלי לאחר הברקה של המטחנה מופיעים מעט גושים
ומי יודע - אולי משהו מגיע גם מהקפה עצמו? מכלי האחסון, צורת הקליה והשד יודע מה עוד
what's next?
-
joncafe
- גורו קפה

נשמע הגיוני.
לא הבנתי לחלוטין מהפוסט של דעה עכורה, אבל אם זה נכון שגם אצלה מטחנה נקייה מפיקה יותר גושים, הרי שיש לנו כוון לפתרון.
מה שכן, לפעמים אין ברירה וחייבים לנקות מדי פעם, רק צריך לדעת שאחרי זה סובלים מקצת גושים וזה משתפר עם הזמן (והצטברות ה"לכלוך")...
לא הבנתי לחלוטין מהפוסט של דעה עכורה, אבל אם זה נכון שגם אצלה מטחנה נקייה מפיקה יותר גושים, הרי שיש לנו כוון לפתרון.
מה שכן, לפעמים אין ברירה וחייבים לנקות מדי פעם, רק צריך לדעת שאחרי זה סובלים מקצת גושים וזה משתפר עם הזמן (והצטברות ה"לכלוך")...