התלבטות ברכישת מכונה.

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
יוסיסופר פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

שלום לכל החברים.

אני מתחיל להתלבט לגבי החלפת המכונה שברשותי,(נמוקס נפוליטנה ישנה וחביבה),נתקלתי לאחרונה במכונה מסוג bezzera שמאוד נראית לי (ראיתי אותה גם עובדת).

אם משהו מהחברים מכיר?. יודע?. ממליץ?. (או לא)

אשמח גם להמלצות אחרות,מחיר לא משנה (אוכל לשרוד),מה שחשוב לדעת זה שכמות הכוסות ביום רגיל זה כ-4 -3כוסות,בשבת קצת יותר,גם קפוצ'ינו וגם אספרסו.

תודה.
נערך לאחרונה על ידי יוסיסופר ב 05/12/2009 22:53, נערך פעם 1 בסך הכל.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

איזה באזרה?
יש באתר שלהם תרשימים מפורטים של כל מכונה כמו:
http://bezzera.it/pdf/BZ40_GB.pdf
ממה שקראתי בהומבריסטה הן מכונות מסחריות לכל דבר. דוד גדול עם HX גדול ששומר על חום אחיד גם ל 10 קפוצ'ינו ברצף.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

יוסיסופר פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #3 

BEZZERA BZ 35,זה הדגם הקטן יותר כמדומני,לי חשוב גם כמה זמן לוקח לה להתחמם.לא בא לי להגיע הביתה מאוחר בערב ולחכות שהמכונה תהיה מוכנה רק בבוקר.

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
תגובות: 2335
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

יוסיסופר כתב:חשוב גם כמה זמן לוקח לה להתחמם.לא בא לי להגיע הביתה מאוחר בערב ולחכות שהמכונה תהיה מוכנה רק בבוקר.
...
המלצתי - אל תיתן זה להיות פרמטר בקניית המכונה. חבל לסייג מכונות מעולות רק בגלל שהן מתחממות לאט. למעשה ההיפך הוא הנכון. למכונות טובות יש מסה תרמית גדולה כדי לאפשר ייציבות תרמית גבוהה, אך זה מכתיב התחממות איטית יותר.
כדי לפתור את עניין המכונה המוכנה בזמן, הקפד שלמכונה יהיה שובר וואקום, ואז תוכל לרכוש טיימר (בסגנון שעון שבת) שעולה היום כ-30-50 ש"ח ולסדר כך שתמיד המכונה תחכה לך ולא להיפך.
הוואקום ברייקר חיוני לצורך כך, כי אחרת עליך להיות ליד המכונה לשחרר לחץ-שקרי (false pressure) וזה כאמור סותר את עניין ההפעלה על טיימר.

לגבי הבזרה - אני יודע שאלון/קדמה דוחף אותן חזק כרגע, ואתה יודע אשנ מעריך את אלון (דרכו גם קניתי את המכונה שלי). אבל, זכור שיש עוד אחרות ותשווה לפני שאתה משכיב כמה אלפים.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שרשור שלא נקרא #5 

בהחלט טיימר זה פתרון לכל מכונה שתרכוש. לא תמצא מכונות בטווח ובאיכות הזו שלא דורשות חימום מקדים של לפחות חצי שעה.

ראיתי בקדמה את אחת הבזרות, לא זוכר דגם מדוייק. בגדול נראות מכונות בעלות פוטנציאל, רק היו שני דברים שהפריעו לי:
1. לפחות בדגם שראיתי, הראש מתחמם באמצעות פלטת מתכת שמחברת בינו לבין הדוד. אין לי מושג אמיתי, אבל משום מה זה היה נראה לי כמו פוטנציאל לבעיות.
2. לא ניתן למצוא עליהן כמעט שום מידע אמיתי ומקיף מבחינת תפעול ברשת.

המלצה אחרת, דבר עם אלון מקדמה בנוגע לקוויקמיל מילאנו. זהו גם דגם שלא תמצא עליו מידע ברשת, כי קוויקמיל מייצרים אותו כOEM, אבל הוא למעשה הכלאה בין אניטה לאנדרחה, בגוף צר ומרשים. החלקים הפנימיים ברובם נראים איכותיים מאוד, והמחיר שאלון הציע לי היה מאוד מפתה.

דעה_עכורה
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 175
קיבל תודות: 1 פעם

שרשור שלא נקרא #6 

בדיוק היום הופיעה ב HB שאלה לגבי רכישת מכונת באזרה:

http://www.home-barista.com/advice/quic ... 12633.html

ג'ים שולמן כותב על חימום הראש של מכונות באזרה שונות:

[left]The BZ07 is a standard HX machine using the standard Bezzera group. However, there are three versions of the Bezzera group, one that bolts to a plate attached to the boiler (BZ02 and some commercial machines), one that is on a thermosyphon (another line of commercial machines), and a new one that is heated by a small 50 watt element running continuously (the BZ07). These variations are about keeping the group head at the proper temperature, and have nothing to do with heating the water used for brewing. For this, Bezzera always uses an HX.

I'm not sure why Bezzera decided to use a heater rather than a thermosyphon (the design doesn't permit a bolt to the boiler group) to keep the group warm. It does make it easier to do shots at irregular intervals, and allows for a faster initial warmup; but it is less energy efficient.
[[/left]

כמו-כן הוא בתהליך כתיבת סקירה עליה, וממליץ עליה כעל מכונת אספרסו מצוינת, במחיר מצוין.

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
תגובות: 2335
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שרשור שלא נקרא #7 

יוסיסופר -

בשבילך קניה אצל קדמה היא יתרון משמעותי בגלל המרחק הפיזי הקרוב שלך אליו. תוסיף את הנסיון הטוב של כמה מאיתנו עם השירות שלהם, ויש לך סיבה טובה.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שרשור שלא נקרא #8 

באזרה מאוד חזקה באוסטרליה ויש שם הרבה מידע.
http://www.coffeesnobs.com.au/
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

יוסיסופר פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #9 

joncafe כתב:יוסיסופר -

בשבילך קניה אצל קדמה היא יתרון משמעותי בגלל המרחק הפיזי הקרוב שלך אליו. תוסיף את הנסיון הטוב של כמה מאיתנו עם השירות שלהם, ויש לך סיבה טובה.
...
יונתן,את אלון ויתרונותיו אני מכיר היטב,את יתרונותיו של חיים זעפרני (הטכנאי-למרות הכוך שהוא יושב בו)אני מכיר היטב (כמו רובנו),אין ספק שאני אצטרך לקפוץ אליהם מתי שהוא בקרוב,יתכן וכשאני אחליט על המכונה אני אבקש ממך קצת עזרה.

יוסיסופר פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #10 

תודה לכולם.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”