אני מקווה שאני אצליח לתאר בדיוק מה אני חש:moti_r כתב:pup26 כתב:לי יותר מ2 קפה ביום עושה כאבי ראש וחולשה מטורפת, לאחר בדיקות שעשיתי הבעיה היא פשוטה מאוד - זה מקפיץ לי את הלחץ דם (אנחנו גברים, זה כבר גורם סיכון אחד נוסף למחלות לב)....![]()
תגיד, מה זו "חולשה מטורפת"?
אתה מרגיש לפעמים ממש ורטיגו? כאילו אתה יושב מול אדם שמדבר אליך, ולא מצליח להתרכז בכלל? רק רוצה לישון עד מחר בבוקר, אבל מצד שני מרגיש אנרגיה?
כי זו בדיוק התופעה שאני מרגיש בחודשים האחרונים, ואני כמעט מצליח לשייך את זה לקפה (ניסיתי לקחת הפסקה של שבוע וההרגשה היתה טובה יותר, אבל אני מכור נפשית, לא פיזית, ואי אפשר להגמל). הייתי אצל רופאה לפני שבועיים, היא טוענת שלא יכול להיות שכך אני מרגיש מאחת עד שתי כוסות קפה ביום. בדקה לי לחץ דם, תקין לגמרי.
...
אני חש כאילו שאבו ממני את כל הכוח, כאילו הלב שלי לא סוחב יותר ואני חייב פשוט ללכת לישון או פשוט להפסיק הכל.
היתה תקופה כשהייתי סטודנט ועבדתי בחברה שעבדה עם הצבא בתרגילים בלילות, אחרי הקפה השני/שלישי הייתי חש מה שכתבתי רק הרבה הרבה יותר.
כיום אני שותה קפה אחד ולעתים נדירות שתיים, אם אני מרגיש עייף מאוד אני מחליף את הקפה בתה ירוק. בנוסף שתייה קבועה אצלי של שתי כוסות קפה ביום גורמת לי להיות עייף. אז הורדתי די הרבה למרות האהבה שלי לקפה.