איזה מטחנת קפה מומלצת

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
dudib פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5132
שם מלא: דודי
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

לאחר שהבנתי שהפאבוני "דורשת" מטחנת קפה , נשאלת השאלה איזו?
אודה על המלצות למטחנה ביתית טובה (לא תבלינים) .

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

אנחנו נסקור סוגים שונים של מטחנות בהמשך, אך בינתיים אני אשפוך מעט אור:

קודם כל - קרא במדריך הנבוכים את הפרק על מטחנות.

מטחנה טובה מתחילה במחיר של כ-1000 ש"ח. ברמת המחיר הזו אנחנו מוצאים מטחנות המבוססות על קונוסים (או "דיסקיות") הטוחנים את הפולים - ועל-כן קוראים להן מטחנות "קוניות". לשם ההבנה, גם במטחנות "מקצועיות" של בתי-קפה משתמשים באותו העקרון בדיוק - שני קונוסים וכו'. שוב, אני לא נכנס כאן להסבר עמוק - ההסבר יגיע בהמשך בצורת כתבת עומק על הנושא. אם חשוב לך להבין עוד - אני אפרט.

בכל אופן - יש משפחה שלמה של מטחנות קוניות שמתבססת על אותו מכלול-טחינה. מדובר ב"סכינים" בקוטר 38 מ"מ.

הרבה מותגים שונים, אך בסופו של דבר המכלול זהה בין המטחנות. שים לב שלמרות שהמכלול דומה, עדיין עשוי להיות הבדל בין המטחנות, במיוחד באמינות לאורך זמן (זה כמו מנוע 1.8 טורבו של אודי שמושתל ב-A3 אבל גם בסקודה. נכון שביום הראשון הביצועים זהים, אבל אחרי 3 שנים האודי נראית כמו חדשה והסקודה עשויה להיות במצב טכני ירוד יותר). כמובן שיש הבדל בעיצוב המטחנות וגם בפיצ'רים כמו האם המטחנה היא רציפה או עם קליקים, האם יש לה טיימר וכו'.

אישית, הייתי ממליץ על מטחנה רציפה ולא עם קליקים, במיוחד אם אתה מייעד אותה רק למכונה אחת (היתרון של קליקים בא לידי ביטוי כשצריך לטחון באופן קבוע בשני עוביים שונים, למשל למכונה ולמקינטה).

שני המותגים שאני הייתי הכי ממליץ עליהם:
Ascaso - מטחנות יפות מאוד, יחסית מאסיביות. בדוק את ה-I2 לדוגמא. היא רציפה, נהדרת.
Lelit - אאל"ט מדובר בשם-מדבקה שהודבק בארץ, אך המטחנה מעולה. היא קטנה יחסית (יתרון/חסרון, תלוי בטעמך), מהירה מאוד ואיכותית. כיוון רציף.

לאח שלי המלצתי לקנות את ה-Lelit והוא מאוד מרוצה ממנה. לטעמי החסרון היחיד שלה הוא מיכל פולים קטן, אבל ניתן להסתדר עם זה.

לו הייתי קונה מטחנה היום, הייתי כנראה רוכש את אחת מהשתיים האלה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 129 פעמים
קיבל תודות: 244 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

אני הייתי מוסיף להמלצות את השניים הבאות:

1. גאג'יה MDF שיש לי אותה אישית, מטחנה קומפקטית עם 36 דרגות טחינה שכוללת לפחות אצלי גם דוזר(מחלק מנות) שאני מוצא אותו שימושי מאוד.
2. ראנצ'ליו רוקי - רוב רוכשי הסילביה משלימים את הסט עם מטחנת רוקי של רנצ'ליו גם כן, יש אותה לשני חברים שלי בשילוב עם סילביה והם מרוצים מאוד.למכונה זו אין מחלק מנות והקפה הנטחן נשפך ישירות לסלסלה.

לגבי עלויות אני חושב שזה סדר גודל של 1200-1300 שקל לכל אחת מהן.
אבל אני ממליץ לך לבדוק מחירים ב- http://caffeolle.co.il/ (בקש את ניר)
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שרשור שלא נקרא #4 

לגבי ה-MDF, יש טענות חוזרות ונשנות שהיא לא מסוגלת לטחון מספיק דק לחלק ממכונות האספרסו. לא ניסיתי אותה אישית, אז אני לא יודע, אבל זו נקודה חשובה.

לבי הרוקי - מצטרף להמלצה. יש לי אותה כבר שנה וחצי, מטחנה מצויינת. אבל היא יקרה יותר מהאחרות.

קרמריקה מספר על השוואות שנעשו בחו"ל בין סדרת ה-38 מ"מ לרוקי. אין מנצח ברור.

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 129 פעמים
קיבל תודות: 244 פעמים

שרשור שלא נקרא #5 

moti_r כתב:לגבי ה-MDF, יש טענות חוזרות ונשנות שהיא לא מסוגלת לטחון מספיק דק לחלק ממכונות האספרסו. לא ניסיתי אותה אישית, אז אני לא יודע, אבל זו נקודה חשובה.

לבי הרוקי - מצטרף להמלצה. יש לי אותה כבר שנה וחצי, מטחנה מצויינת. אבל היא יקרה יותר מהאחרות.

קרמריקה מספר על השוואות שנעשו בחו"ל בין סדרת ה-38 מ"מ לרוקי. אין מנצח ברור.
...
לא שמעתי על זה, אבל עם הסילביה היא יוצרת הרמוניה
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

OhadG
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1201
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שרשור שלא נקרא #6 

כבעלים של אסקסו L2 (שמשודכת לסילביה, אבל הסילביה שלי היא כבר סיפור אחר), אני מאוד מרוצה ממנה.
ה"חיסרון היחיד" שמצאתי הוא כמות הנסיונות שהייתי צריך לבצע עם המטחנה (שכאמור, היא רציפה) על מנת להגיעה לתוצאה מעולה.
איזי טורס - EZ Tours - וילות ומלונות בוטיק באירופה
http://www.eztours.co.il

Ohad

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5005
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שרשור שלא נקרא #7 

אם כבר אסקסו אז המיני, קטנה אבל מסיבית ואיכותית מאוד.
עדיפה על הלליט פשוט בגלל שלדעתי, היא נראית ה ר ב ה יותר טוב.
ככל הידוע לי הMDF והרוקי חולקות אותו סט סכינים. מה שכן אני מכיר רק את הרוקי והיא פשוט טנק.
איכות הטחינה? הבדלים זניחים בסקאלה של בין 800 - 1500 שח. צריך רק לשים לב שלא דוחפים לך מכונה נחותה במחיר מופקע (יש מי שינסה לשכנע אותך למשל שגאגיה MM היא טובה. אני מסכים, לו היתה עולה 400 שח. היא לא טובה לאספרסו)
what's next?

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
תגובות: 2335
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שרשור שלא נקרא #8 

moti_r כתב:ברמת המחיר הזו אנחנו מוצאים מטחנות המבוססות על קונוסים (או "דיסקיות") הטוחנים את הפולים - ועל-כן קוראים להן מטחנות "קוניות". לשם ההבנה, גם במטחנות "מקצועיות" של בתי-קפה משתמשים באותו העקרון בדיוק - שני קונוסים וכו'.
...
רק תיקון קטן -

המטחנות הגדולות והמקצועיות של בתי הקפה מבוססות על דיסקות טחינה שטוחות ולא קוניות.
גם חלק מהביתיות הן כאלה (הרוקי היא הדוגמה הנפוצה), אבל רוב הביתיות אכן משתמשות בדיסקות קוניות.
בדיסקיות קוניות הדסקיות ממוקמות אחת בתוך השניה (קינצנטריות), ואילו בדיסקיות השטוחות הן אחת מעל השניה.

יותר פירוט, כאמור, במאמר מתישהו בעתיד הקרוב, אבל הבאתי תמונות שמראות את סוגי הדיסקיות.

קוניות:
תמונה

שטוחות:
תמונה
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שרשור שלא נקרא #9 

יש רוקי עם ובלי מחלק מנות. בגלל שאני מחליף בין 3 סוגי טחינה (סילביה, פונטה ווקיו מקינטה) מאוד נוח שהמטחנה היא עם צעדים ושאין שיירים במיכל חלוקה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שרשור שלא נקרא #10 

joncafe, תודה על ההבהרות.
hosq - המיני לא פיצי מדי? אגב, מה ההבדל בינה ובין ה-I2? גם המיני מבוססת על ה-38 מ"מ, נכון?

ול-dudib - אני מקווה שקיבלת מספיק מידע כדי לצאת לסיבוב מטחנות. אם יש שאלות, אנחנו כאן.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שרשור שלא נקרא #11 

מבחינת הדיסקיות אין שום הבדל בין הI2 לבין המיני. מה שמעניין הוא אם יש הבדל מבחינ ת לכלוך ורעש.

OhadG
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1201
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שרשור שלא נקרא #12 

כמו שאני מבין יש גם הבדל במיכל, כאשר במיני הוא של 250 לעומת 600 של ה-L2.

השאלה הנוספת היא בהנחה שאין הבדל במחיר (וכאשר אני קניתי את ה-L2 שלי, לפני כ-3 חודשים, היא עלתה לי אפילו פחות ממיני, כלומר 1100 ש"ח) אם ההעדפות משתנות.
איזי טורס - EZ Tours - וילות ומלונות בוטיק באירופה
http://www.eztours.co.il

Ohad

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שרשור שלא נקרא #13 

אם אותו מחיר, ושאר הפרמטרים זהים, הייתי לוקח את ה-I2 בלי לחשוב פעמיים, ולו רק בגלל המיכל הגדול יותר.

coffeeaddict
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 520
שם מלא: איתן שלום
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

מה זה שכחתם את האיבריטאל???

שרשור שלא נקרא #14 

מכונה אמינה, ועובדת כמו סוס. היום הייתי קונה עם מחלק מנות בגלל שהקפה שאני קולה "צעיר מידי" וזה דרך לעקוף את הבעייה. כמו כן המיכל הכהה: צריך למנוע חשיפה לאור של הפולים. אם הזכוכית שקופה- חובה להשתמש בכמות מדודה של פולים לטחינה הנוכחית. במטחנות שתא האיכסון כהה כמו האיבריטאל ניתן להשאיר את הפולים בפנים והם אינם נחשפים לאור שגורם לשינויים וריאקציות פוטוכימיות בלתי מבוקרות. הדגשה נוספת על סוגי המכונות בהן משתמשים: סוג אחד, כיוון עדין ורציף. מספר סוגים- מחייב כיוונון משתנה כדי לעבור לעובי שונה במהירות.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שרשור שלא נקרא #15 

אה, כן, ויש גם איבריטאל... :wink:

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”