שלום לכולם - סקר קטן לגבי NAS
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
- esloan
- חבר ותיק

- תגובות: 2790
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 204 פעמים
מחשב HP פנטיום 4 סטנדרטי.EGMK כתב:הי ארז
אם איזה חומרה בנית את ה- FREENAS?
וכשאלה כללית האם המוצר של LINKSYS מוכר ???
שוב תודה לכולם
ערן...
הדבר היחיד שחשוב הוא כמות הפורטים של SATA שיש על הלוח. רצוי לפחות 4.
אם יש בנוסף גם IDE זה מצויין עבור ה CD/DVD.
- sheva23
- חבר ותיק

- תגובות: 1813
- נתן תודות: 120 פעמים
- קיבל תודות: 56 פעמים
אני כרגע גם חושב על NAS , אבל ביינתים עובד עם 3TB פנימי.
ו4TB חיצוניים, חלקם ESATA חלק USB2 (אותם אני מפעיל רק במידה וצריך).
המטרה העיקרית היא חסכון. דיסק אחד פנימי משתמש אותי להורדות. כשאני מסיים להוריד אני מעביר ל2 הדיסקים הפנימיים שבד"כ במצב SLEEP.
את הסרטים אני מרכז בפנימיים, כי בהם אני משתמש לרוב. מזרים עם MYIHOME לסלון מהחדר.
בדיסקים החיצוניים, בעיקר הופעות, BR, IMAX , NG ושאר הירקות.
עם קו 2.5 מספיק לי עד הגג, מוריד 25GB ליום אם צריך (בתנאי שאין חסימות
).
החסרונות הם שיש יותר מדי כוננים, ואותיות לזכור. סכנה לאבד חומר במידה ואחד הדיסקים נופל.
ביינתים 10 שנים אני עובד באותה שיטה ולא זכור לי מקרה של TOTAL LOSS . פה ושם היו בד סקטורים בתחילת הדרך, אבל הסוד זה לשמור נכון על הציוד, גם מבחינת עומסים וצריכה נכונה.
בכל מקרה במוקדם או במאוחר לא מן הנמנע שנצטרך לעבור למערך RAID ולרכוש NAS.
ו4TB חיצוניים, חלקם ESATA חלק USB2 (אותם אני מפעיל רק במידה וצריך).
המטרה העיקרית היא חסכון. דיסק אחד פנימי משתמש אותי להורדות. כשאני מסיים להוריד אני מעביר ל2 הדיסקים הפנימיים שבד"כ במצב SLEEP.
את הסרטים אני מרכז בפנימיים, כי בהם אני משתמש לרוב. מזרים עם MYIHOME לסלון מהחדר.
בדיסקים החיצוניים, בעיקר הופעות, BR, IMAX , NG ושאר הירקות.
עם קו 2.5 מספיק לי עד הגג, מוריד 25GB ליום אם צריך (בתנאי שאין חסימות
החסרונות הם שיש יותר מדי כוננים, ואותיות לזכור. סכנה לאבד חומר במידה ואחד הדיסקים נופל.
ביינתים 10 שנים אני עובד באותה שיטה ולא זכור לי מקרה של TOTAL LOSS . פה ושם היו בד סקטורים בתחילת הדרך, אבל הסוד זה לשמור נכון על הציוד, גם מבחינת עומסים וצריכה נכונה.
בכל מקרה במוקדם או במאוחר לא מן הנמנע שנצטרך לעבור למערך RAID ולרכוש NAS.
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.
לאחר סקר טינטרנט שעשיתי, אני רואה כי ה- NAS שהציעו כאן הם מצויינים אבל מתחילים בכ- 2500 שקל לפני דיסקים.....
ולכן לאור כל זאת האם לוח אם של micro ATX אם ארבעה פורטים של SATA ו- 2 דיסקים קשיחים (בתור התחלה) + Free NAS לא יעלה יותר זול ?
האם ה- Free NAS מספקת את כל הפונקציות שיש ל - NAS כגון שיתופים, גבויים , RAID וכו.....
אשמח לשמוע את דעתכם , כפי שציין sheva23 כולנו בשורה התחתונה עובדים כמו חפארים - אם יורשה לי להעיר
גם אצלי חצי טרה בחיצוני אחד, טרה בחיצוני אחר, 320G בראשי , 1 טרה ב- NMT ומרוב כוננים ומחשבים אני כל היום צריך לחשוב מה נמצא איפה.....
האם יש למישהו נסיון עם ה- NAS של XSTREAM שעולה 99 יורו
תודה
ערן
ולכן לאור כל זאת האם לוח אם של micro ATX אם ארבעה פורטים של SATA ו- 2 דיסקים קשיחים (בתור התחלה) + Free NAS לא יעלה יותר זול ?
האם ה- Free NAS מספקת את כל הפונקציות שיש ל - NAS כגון שיתופים, גבויים , RAID וכו.....
אשמח לשמוע את דעתכם , כפי שציין sheva23 כולנו בשורה התחתונה עובדים כמו חפארים - אם יורשה לי להעיר
גם אצלי חצי טרה בחיצוני אחד, טרה בחיצוני אחר, 320G בראשי , 1 טרה ב- NMT ומרוב כוננים ומחשבים אני כל היום צריך לחשוב מה נמצא איפה.....
האם יש למישהו נסיון עם ה- NAS של XSTREAM שעולה 99 יורו
תודה
ערן
שלום
היום התקנתי את ה- FREE-NAS על ה- VMWARE שלי ואני חייב לציין שדי התלהבתי
נראית תוכנה מאוד רצינית שכוללת הכול, די התעמקתי בה לעומק - ממליץ בחום לשחק
עכשיו לשאלות:
אשמח לשמוע איזה קונפיגורציות נבנו ע"י אנשים בפורום? מארז, USB או CD , איזה דיסקים וכמה , ועלויות בערך ?
כמו שזה נראה אין טעם לחבר HD עם IDE אלא רק SATA מה שדורש MB חדש יחסית - מסכימים?
לכל אלו שעשו את הניסויים האם אתם ממליצים לקנות NAS מוכן או לבנות ע"י מארז קטן + Micro ATX ?
כל הרעיון של NAS הנו להפעיל בקונפיגורציית RAID5 - למקרה של נפילת HD (מי שלא מכיר חפשו בגוגל את הערך RAID שמפנה ל- Wiki)
אני די ממליץ את כל התכנים האישיים (תמונות, סרטים, מסמכים וכו....) לאחסן ב- RAID5 ואילו את כל הסרטים ושאר התכנים הפחות חשובים לאחסן ע"ג"ג הדיסקים החיצוניים שכולנו מחזיקים (דרך חיבור ל- USB של ה- NAS)
אני חושב שנושא זה הנו חשוב מאוד - כולנו מחזיקים חומר אישי רב וחשוב והחזקה של NAS מאוד קריטית (לידיעתכם צריבה של DVD לא תחזיק לנצח ואפילו פחות מאותן קלטות VHS שעד היום מצליחות להחזיק בעוד ש- DVD's רבים שלי לא ניתנים לקריאה .......)
נשמח לתגובה מכל אלו שהגיעו למסקנות
תודה
ערן
היום התקנתי את ה- FREE-NAS על ה- VMWARE שלי ואני חייב לציין שדי התלהבתי
נראית תוכנה מאוד רצינית שכוללת הכול, די התעמקתי בה לעומק - ממליץ בחום לשחק
עכשיו לשאלות:
אשמח לשמוע איזה קונפיגורציות נבנו ע"י אנשים בפורום? מארז, USB או CD , איזה דיסקים וכמה , ועלויות בערך ?
כמו שזה נראה אין טעם לחבר HD עם IDE אלא רק SATA מה שדורש MB חדש יחסית - מסכימים?
לכל אלו שעשו את הניסויים האם אתם ממליצים לקנות NAS מוכן או לבנות ע"י מארז קטן + Micro ATX ?
כל הרעיון של NAS הנו להפעיל בקונפיגורציית RAID5 - למקרה של נפילת HD (מי שלא מכיר חפשו בגוגל את הערך RAID שמפנה ל- Wiki)
אני די ממליץ את כל התכנים האישיים (תמונות, סרטים, מסמכים וכו....) לאחסן ב- RAID5 ואילו את כל הסרטים ושאר התכנים הפחות חשובים לאחסן ע"ג"ג הדיסקים החיצוניים שכולנו מחזיקים (דרך חיבור ל- USB של ה- NAS)
אני חושב שנושא זה הנו חשוב מאוד - כולנו מחזיקים חומר אישי רב וחשוב והחזקה של NAS מאוד קריטית (לידיעתכם צריבה של DVD לא תחזיק לנצח ואפילו פחות מאותן קלטות VHS שעד היום מצליחות להחזיק בעוד ש- DVD's רבים שלי לא ניתנים לקריאה .......)
נשמח לתגובה מכל אלו שהגיעו למסקנות
תודה
ערן
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 229 פעמים
EGMK מאחר ואני התעמקתי בנושא הזה בעבר ועדיין מתעמק בו בהווה... להלן מפרט פשוט וזול של FREENAS של 3 קשיחי טרה ברייד 5
מעבד:
[..] AMD SEMPRON 140 AM3 (2.7GHz) - 45W - BOX ₪241
לוח אם:
[..] GIGABYTE GA-MA74GM-S2H ₪316
זיכרון:
[..] KINGSTON 1024MB DDR2 800MHz CL6 ₪127
מארז:
[..] COOLERMASTER ELITE 341 RC-341-KKN1-GP w/o PSU ₪178
ספק כוח:
[..] HEC 300ART - BULK ₪137
דיסק קשיח:
[..] SAMSUNG F3 1TB 32MB SATA2 7200 RPM : HD103SJ ₪424
כמות:3
מחיר סופי: ₪2271
מעבד:
[..] AMD SEMPRON 140 AM3 (2.7GHz) - 45W - BOX ₪241
לוח אם:
[..] GIGABYTE GA-MA74GM-S2H ₪316
זיכרון:
[..] KINGSTON 1024MB DDR2 800MHz CL6 ₪127
מארז:
[..] COOLERMASTER ELITE 341 RC-341-KKN1-GP w/o PSU ₪178
ספק כוח:
[..] HEC 300ART - BULK ₪137
דיסק קשיח:
[..] SAMSUNG F3 1TB 32MB SATA2 7200 RPM : HD103SJ ₪424
כמות:3
מחיר סופי: ₪2271
הי iakovl
תודה רבה רבה על המפרט
כמה שאלות:
מדוע ללכת על AMD ? האם הם לא צורכים יותר חשמל ופולטים חום?
מה אתה אומר על המארז הזה:
Case Mustiff MX31-A2, Mini ITX CUBE Case, NO PSU
http://images.google.co.il/imgres?imgur ... N%26um%3D1
או זה:
Frontier Diva Aluminium Micro Silver Case With 500W
http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=shipment&uin=8181
דיסקים קשיחים:
estern Digital Caviar Green 1000GB WD10EADS סדרה ירוקה במחיר 422 ש"ח
הלוח שציינת לא תומך ב- RAID5 אני מניח כי התוכנה תיצור זאת ע"י Software Raid ?
האם התוכנה שלך מבצעת BOOT מ- USB ?
האם אתה פירמטת ל - NTFS או EXT3?
בסה"כ נראה שעדיף ללכת לכיוון של בניית NAS, האם התרשמת כי כל מה שמבצעים ה- NETGEAR ומתחריו יכול להתבצע גם כאן ז"א מהירות, שרת וידאו וכו.... ואילו עוד יתרונות יש לבנייה של NAS
סליחה על כל השאלות אבל כפי שאתם רואים ישנה התעניניות רבה בנושא זה
תודה
ערן
תודה רבה רבה על המפרט
כמה שאלות:
מדוע ללכת על AMD ? האם הם לא צורכים יותר חשמל ופולטים חום?
מה אתה אומר על המארז הזה:
Case Mustiff MX31-A2, Mini ITX CUBE Case, NO PSU
http://images.google.co.il/imgres?imgur ... N%26um%3D1
או זה:
Frontier Diva Aluminium Micro Silver Case With 500W
http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=shipment&uin=8181
דיסקים קשיחים:
estern Digital Caviar Green 1000GB WD10EADS סדרה ירוקה במחיר 422 ש"ח
הלוח שציינת לא תומך ב- RAID5 אני מניח כי התוכנה תיצור זאת ע"י Software Raid ?
האם התוכנה שלך מבצעת BOOT מ- USB ?
האם אתה פירמטת ל - NTFS או EXT3?
בסה"כ נראה שעדיף ללכת לכיוון של בניית NAS, האם התרשמת כי כל מה שמבצעים ה- NETGEAR ומתחריו יכול להתבצע גם כאן ז"א מהירות, שרת וידאו וכו.... ואילו עוד יתרונות יש לבנייה של NAS
סליחה על כל השאלות אבל כפי שאתם רואים ישנה התעניניות רבה בנושא זה
תודה
ערן
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 229 פעמים
למה לא AMD, כל אחד והכיוון שלו, אני מעדיף מערכות AMD במפרטים עם צריכה נמוכה הם פולטים פחות חום
המוסטיף שהבאת הוא מארז ITX שיכול להכיל 2 קשיחי 3.5 בלבד, די בעייתי למי שרוצה רייד 5 (למרות ששקלתי לקנות אותו בשביל פרויקט שיש לי)
הדיווה הוא גם אופציה אבל אני מעדיף לקנות מארז עם ספק שאני מכיר ולא "סוג ג"
SOFTRAID הוא השימוש העיקרי של הרייד במערכות הNAS הזולות, כל הNAS שאתה קונה משתמשות בו רק שאצלהם זה חלק מובנה
רייד אמיתי עושים עם בקר רייד יעודי כמו הPERC שיש לי כל השאר בכל מקרה FAKE RAID ברמה זו או אחרת
FREENAS עושה בוט מUSB, אבל כנראה שלא הבנת אותי, אני המלצתי על מערכת. מה שיש לי הוא רחוק מזה וכבד בהרבה... כאמור משתמש בבקר PERC 5/I
היתרון של NAS בנוי הוא בדיוק זה, אתה בונה אותו. מחירי הNAS שאתה יכול לקנות די יקרים וכשאתה רוצה NAS עם יותר מ4 כוננים אז בכלל המחיר טס למעלה.
המוסטיף שהבאת הוא מארז ITX שיכול להכיל 2 קשיחי 3.5 בלבד, די בעייתי למי שרוצה רייד 5 (למרות ששקלתי לקנות אותו בשביל פרויקט שיש לי)
הדיווה הוא גם אופציה אבל אני מעדיף לקנות מארז עם ספק שאני מכיר ולא "סוג ג"
SOFTRAID הוא השימוש העיקרי של הרייד במערכות הNAS הזולות, כל הNAS שאתה קונה משתמשות בו רק שאצלהם זה חלק מובנה
רייד אמיתי עושים עם בקר רייד יעודי כמו הPERC שיש לי כל השאר בכל מקרה FAKE RAID ברמה זו או אחרת
FREENAS עושה בוט מUSB, אבל כנראה שלא הבנת אותי, אני המלצתי על מערכת. מה שיש לי הוא רחוק מזה וכבד בהרבה... כאמור משתמש בבקר PERC 5/I
היתרון של NAS בנוי הוא בדיוק זה, אתה בונה אותו. מחירי הNAS שאתה יכול לקנות די יקרים וכשאתה רוצה NAS עם יותר מ4 כוננים אז בכלל המחיר טס למעלה.