עמדה: האם מגבילים את הגלישה שלנו באינטרנט?
-
jpost
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4861
- שם מלא: (~)
- נתן תודות: 125 פעמים
- קיבל תודות: 201 פעמים
האם ספקיות האינטרנט מונעות מאיתנו להשתמש ביישומי P2P? האם הן מתערבות בתעבורה שלנו ומנטרות אותה תוך "חיטוט" באורחות גלישתנו ברשת? כל התשובות לכל השאלות שהתביישתם לשאול על חסימות והגבלות ברשת האינטרנט הישראלית.
כתבה ב Thecom:
http://www.thecom.co.il/article.php?id=8206
כתבה ב Thecom:
http://www.thecom.co.il/article.php?id=8206
רק לשם עניין , בדקתי לא מזמן עם הכלי שהובא כאן , וקיבלתי תוצאה שהספק שלי (012) מעכב את הפקאטים שלי . הוא כאן בסעיף C כותב :
"
C. לבצע Traffic Shaping שגורם לכל ה- Packets שמגיעות מ ואל ה- SBC להפוך לפאקטים גדולים ב- Delay גדול.
E. להכניס Delay גדול אל ומכתובות ה- SIP (מעל 10 שניות).
"משמע שהוא כנראה לא קורא את הפורום שלנו , כי אפילו ע"פ מה שהוא אומר 012 כנראה מצוטטת לתעבורת האינטרנט שלי
וד"א , אם כול פעם מקבלים בספיד טסט תוצאה של 1.7 במקום 2.5 שאני מחוייב עליהן , ואני אפילו לא יכול לצאת , מה זה ? האם זה לא בדיוק ההערה הבאה שלו ? "
G. להצר את רוחב הסרט בכיוון חברה או שרת אותו רוצים לנטרל
"אז איך בדיוק עדיין המסקנה שלו שלא מגבילים אותנו ?
הרי אפילו לי המאמר שלו לפחות הספקית שלי 012 לכאורה גונבת אותי ?
"
C. לבצע Traffic Shaping שגורם לכל ה- Packets שמגיעות מ ואל ה- SBC להפוך לפאקטים גדולים ב- Delay גדול.
E. להכניס Delay גדול אל ומכתובות ה- SIP (מעל 10 שניות).
"משמע שהוא כנראה לא קורא את הפורום שלנו , כי אפילו ע"פ מה שהוא אומר 012 כנראה מצוטטת לתעבורת האינטרנט שלי
וד"א , אם כול פעם מקבלים בספיד טסט תוצאה של 1.7 במקום 2.5 שאני מחוייב עליהן , ואני אפילו לא יכול לצאת , מה זה ? האם זה לא בדיוק ההערה הבאה שלו ? "
G. להצר את רוחב הסרט בכיוון חברה או שרת אותו רוצים לנטרל
"אז איך בדיוק עדיין המסקנה שלו שלא מגבילים אותנו ?
הרי אפילו לי המאמר שלו לפחות הספקית שלי 012 לכאורה גונבת אותי ?
האתר שבו זה פורסם כבר פרסם בעבר לא מעט דברים שהחשידו על זה שהם לא ממש נטרליים ... דובר על זה פה:
http://www.hometheater.co.il/vt102068.% ... %D7%9C[url][/url]
jpost , שמתי לב שאתה כל הזמן מביא לינקים לשם ? אתה באמת אוהב את התוכן באתר או שיש לך אינטרס שם ?
http://www.hometheater.co.il/vt102068.% ... %D7%9C[url][/url]
jpost , שמתי לב שאתה כל הזמן מביא לינקים לשם ? אתה באמת אוהב את התוכן באתר או שיש לך אינטרס שם ?
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 4954
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 169 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
המאמר מטעה, ולא מספק עובדות. לוקח את הקורא לטיול.
שאף אחד לא יהיה תמים. הציוד של Allot נמצא אצל הספקיות, הם השקיעו מליונים בציוד הזה.
ברור שיכולות ה- Deep Packet Inspection לא נועד "לחיטוט" או "האזנת סתר" אצל הספקיות. הוא נועד לשליטה על התעבורה ע"י הורדת עדיפות עד כדאי חסימת שירותי P2P.
סיפור קצר למי שמעוניין:
חמי, במשך תקופה ארוכה לא הצליח להשתמש ב- Emule. בדיקה הראתה שהפורטים נחסמים בצורה הכי בנלאית: test ports פועל פעם אחת ופעם השנייה נחסם. הבקשה אפילו לא מגיעה למחשב - נבדק עם Ethereal.
אמרתי לו שיחליף ספק אבל זה לא עזר.
בערב יום שישי, שבוע לאחר מכן, ראיתי שהוא עדיין מחובר לאותו ספק.
התקשרנו ל- HOT לברר למה זה, והם אמרו שלא קיבלו הודעת ניתוק מהספק הישן אבל יכולים להעביר אותו בכל מקרה מכיוון שיש בקשה מהספק החדש.
כעבור מספר דקות, ברגע שהיה מחובר לספק החדש הכל זרם כמו שצריך.
שלא יספרו לכם שלא חוסמים!
שאף אחד לא יהיה תמים. הציוד של Allot נמצא אצל הספקיות, הם השקיעו מליונים בציוד הזה.
ברור שיכולות ה- Deep Packet Inspection לא נועד "לחיטוט" או "האזנת סתר" אצל הספקיות. הוא נועד לשליטה על התעבורה ע"י הורדת עדיפות עד כדאי חסימת שירותי P2P.
סיפור קצר למי שמעוניין:
חמי, במשך תקופה ארוכה לא הצליח להשתמש ב- Emule. בדיקה הראתה שהפורטים נחסמים בצורה הכי בנלאית: test ports פועל פעם אחת ופעם השנייה נחסם. הבקשה אפילו לא מגיעה למחשב - נבדק עם Ethereal.
אמרתי לו שיחליף ספק אבל זה לא עזר.
בערב יום שישי, שבוע לאחר מכן, ראיתי שהוא עדיין מחובר לאותו ספק.
התקשרנו ל- HOT לברר למה זה, והם אמרו שלא קיבלו הודעת ניתוק מהספק הישן אבל יכולים להעביר אותו בכל מקרה מכיוון שיש בקשה מהספק החדש.
כעבור מספר דקות, ברגע שהיה מחובר לספק החדש הכל זרם כמו שצריך.
שלא יספרו לכם שלא חוסמים!
-
jpost
- חבר מביא חבר

אין לי אינטרס שם, אני מביא את התוכן כי הוא רלוונטי לדעתי לפורום, וכמו שאתה רואה מעורר הרבה דיון.שבלול כתב: jpost , שמתי לב שאתה כל הזמן מביא לינקים לשם ? אתה באמת אוהב את התוכן באתר או שיש לך אינטרס שם ?...
-
jpost
- חבר מביא חבר

שבלול, גם לדעתי המאמרים האחרונים שם לא רציניים ומביאים מידע שגוי, אבל לדעתי יש מקום להביא לפורום מידע על קיומם.
בעבר באתר thecom היה ריכוז בעיקר של הודעות לעיתונות של חברות התקשורת ומידע מקדים על השקות שירותים.
לאחרונה התחילו כל מני מאמרים משונים שלא ברור אם נקנו והם בעצם מאמר פרסומי, או פשוט מביאים מידע שגוי.
בעבר באתר thecom היה ריכוז בעיקר של הודעות לעיתונות של חברות התקשורת ומידע מקדים על השקות שירותים.
לאחרונה התחילו כל מני מאמרים משונים שלא ברור אם נקנו והם בעצם מאמר פרסומי, או פשוט מביאים מידע שגוי.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 825 פעמים
- קיבל תודות: 878 פעמים
נראה לי שמה שכתבת מחזק את העובדה שהאתר הזה כנראה מוטהjpost כתב:שבלול, גם לדעתי המאמרים האחרונים שם לא רציניים ומביאים מידע שגוי, אבל לדעתי יש מקום להביא לפורום מידע על קיומם.
לאחרונה התחילו כל מני מאמרים משונים שלא ברור אם נקנו והם בעצם מאמר פרסומי, או פשוט מביאים מידע שגוי....
"מידע מקדים על השקות שירותים" - הווה אומר - מדובר על או אנשים מהחברה עצמה, או מקושרים בעלי אינטרס.