בניית NAS ע"ב ATOM ודחיקת שני כוננים למארז מיני
שלום לכולם
להלן המפרט:
לוח ASUS AT3GC-I מחיר 450 ש"ח
זיכרוןKINGSTONE 1G מחיר 120 ש"ח
דיסק WD GREEN 1.5T מחיר 620 ש"ח
מארז HEC 8K מחיר 340 ש"ח
סה"כ 1530 ש"ח (לא סופי נדרש עוד 1.5 טרה) מחיר משוערך 2150 ל- NAS של 3T
6 USB ו- 2 SATA ו- 1 IDE כרטיס רשת 1G
מצ"ב תמונות - ההתקנה לא סטנדרטית כי ביטלתי את ה- CD/DVD ופניתי מקום לשני כוננים (בתמונה הכוננים שבהם התעללתי לצורך כיווני תוספת המנשא)
מחר נתחיל להגדיר
תודה
ערן
להלן המפרט:
לוח ASUS AT3GC-I מחיר 450 ש"ח
זיכרוןKINGSTONE 1G מחיר 120 ש"ח
דיסק WD GREEN 1.5T מחיר 620 ש"ח
מארז HEC 8K מחיר 340 ש"ח
סה"כ 1530 ש"ח (לא סופי נדרש עוד 1.5 טרה) מחיר משוערך 2150 ל- NAS של 3T
6 USB ו- 2 SATA ו- 1 IDE כרטיס רשת 1G
מצ"ב תמונות - ההתקנה לא סטנדרטית כי ביטלתי את ה- CD/DVD ופניתי מקום לשני כוננים (בתמונה הכוננים שבהם התעללתי לצורך כיווני תוספת המנשא)
מחר נתחיל להגדיר
תודה
ערן
-
- DSC_2972.jpg
- מבט עילי
- (49.19 KiB) הורד 5804 פעמים
-
- DSC_2975.jpg
- המחשה של גודל המארז
- (52.96 KiB) הורד 5804 פעמים
-
- DSC_2982.jpg
- התקנת המנשא דיסקים במקום האורגינל
- (35.58 KiB) הורד 5804 פעמים
עוד תמונות
עוד תמונות
-
- DSC_2987.jpg
- הכול מחובר
- (38.75 KiB) הורד 5801 פעמים
-
- DSC_2990.jpg
- מבט אחורי
- (31.28 KiB) הורד 5801 פעמים
-
- DSC_2991.jpg
- על הסטנד
- (27.14 KiB) הורד 5801 פעמים
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 229 פעמים
נחמד מאוד, שקלתי לקחת את המארז הזה אם לא היה לי את הPICOPSU שלי...
איך הספק שלו מבחינת רעש?
המנשא לא הכי יפה מבחינה ויזואלית אבל למי אכפת אם הוא עושה את העבודה...
בקיצור, תתחדש על הNAS. אני מניח שאתה שם עליו FREENAS אחרי כל הדיבורים שהיו בנושא

איך הספק שלו מבחינת רעש?
המנשא לא הכי יפה מבחינה ויזואלית אבל למי אכפת אם הוא עושה את העבודה...
בקיצור, תתחדש על הNAS. אני מניח שאתה שם עליו FREENAS אחרי כל הדיבורים שהיו בנושא
תתחדש 
איך הצלחת לדחוף 2 כוננים? שיפרת את המחזיק כוננים שבא עם המארז או שזה חלק ממקום אחר?
במקרה שתרצה משהו יותר שקט אתה יכול להחליף את הספק ל picoPSU (הספק שבא עם המארז הזה רועש במיוחד). כמו כן, אתה יכול להוציא את המאוורר של הלוח אם ולשים על ה heatsink מאוורר גדול יותר ולחבר אותו למתח נמוך יותר (וזה אפילו מקרר טוב יותר).
איך הצלחת לדחוף 2 כוננים? שיפרת את המחזיק כוננים שבא עם המארז או שזה חלק ממקום אחר?
במקרה שתרצה משהו יותר שקט אתה יכול להחליף את הספק ל picoPSU (הספק שבא עם המארז הזה רועש במיוחד). כמו כן, אתה יכול להוציא את המאוורר של הלוח אם ולשים על ה heatsink מאוורר גדול יותר ולחבר אותו למתח נמוך יותר (וזה אפילו מקרר טוב יותר).
- iakovl
- חבר מכור קשה

roeeb הוא הוציא את התושבת הרגילה של ה3.5 ושל הCD הדק והכניס תושבת שככל הנראה שלף מאיזה מחשב עד כמה שאני רואה
טוב שאתה אומר שהספק שלו רועש, כבר שקלתי למכור את הPICO שלי ולקנות מארז עם ספק
טוב שאתה אומר שהספק שלו רועש, כבר שקלתי למכור את הPICO שלי ולקנות מארז עם ספק
שלום לכולם
תודה מראש על המחמאות וההערות.....
איך הספק שלו מבחינת רעש?
מהדלקה של כמה דקות אני חייב לציין מאוד מאוד שקט , למרות שרעש הינו משהו יחסי אבל מכל המחשבים שיש לי הוא מאוד שקט (אפילו ה-LAPTOP יכול לעשות יותר רעש) אבל המבחן האמיתי
זה נדמה לי? או שאין כמעט רווח בין ההארדיסקים? אכן כן הרווח מאוד מינמלי בכול אופן יש שם WD GREEN ומאורר עליהם ולכן אני לא צופה בעיות בכל מקרה אני אנסה לרווח אותם
המנשא לא הכי יפה מבחינה ויזואלית אבל למי אכפת אם הוא עושה את העבודה... אני דווקא חושב שהמארז מהמם אבל יופי זה עניין אישי בכול אופן לאחר ההתעסקות אם המיני בא לי להחליף את המחשבים הגדולים........
היום אני מתכוון להתקין FREENAS ולהתחיל לבדוק ביצועים
דרך אגב מה הייתם ממליצים בפירמוט ...... בתצורה שציינתי
תודה מראש
ערן
תודה מראש על המחמאות וההערות.....
איך הספק שלו מבחינת רעש?
מהדלקה של כמה דקות אני חייב לציין מאוד מאוד שקט , למרות שרעש הינו משהו יחסי אבל מכל המחשבים שיש לי הוא מאוד שקט (אפילו ה-LAPTOP יכול לעשות יותר רעש) אבל המבחן האמיתי
זה נדמה לי? או שאין כמעט רווח בין ההארדיסקים? אכן כן הרווח מאוד מינמלי בכול אופן יש שם WD GREEN ומאורר עליהם ולכן אני לא צופה בעיות בכל מקרה אני אנסה לרווח אותם
המנשא לא הכי יפה מבחינה ויזואלית אבל למי אכפת אם הוא עושה את העבודה... אני דווקא חושב שהמארז מהמם אבל יופי זה עניין אישי בכול אופן לאחר ההתעסקות אם המיני בא לי להחליף את המחשבים הגדולים........
היום אני מתכוון להתקין FREENAS ולהתחיל לבדוק ביצועים
דרך אגב מה הייתם ממליצים בפירמוט ...... בתצורה שציינתי
תודה מראש
ערן
הי
פירקתי את המנשא שהגיע אם המארז ושמתי שם פח שלקחתי ממארז ייעודי אחר
לגבי ההחלפות אשמח לשקול החלפת המאוורר של המעבד
לגבי הספק - לא התרשמתי מרעש אבל כפי שציינתי עוד מוקדם לומר, באמת החלפה של הספק הפנימי לפיקו ספק כגון:
http://cgi.ebay.com/12V-120W-DC-DC-Auto ... 4cecdf0f8f
יכולה לפנות מקום רב בתוך המארז, אני חייב להגיד שמאוד התרשמתי מהמארז והשיקול לקנות אותו היה במיוחד הספק שלו שלפי דעתי הגיע ארוז יפה (מגוון מארזי מיני שמצאתי היה מצומצם מאוד עד כדי כמעט אפס) כמו כן עלות ספק הנה כ- 200 שקלים ללא המארז ולכן מצאתי לנכון שלנוכחך שיקולים אלו המארז משרת אותי
בכל מקרה ה- NAS שלי ישב במקום בו עוצמת הרעש לא כל כך קריטית , מה גם שצמוד עליו יושב שרת המצלמות שלי שהוא מחשב גדול שהוא טרקטור על ידו (אני כבר חושב להחליפו לתצורת מיני......
)
אשמח לעדכן על הביצועים בהמשך ..... יש תינוק חדש בבית ולכן ההמשך ידוע
אשמח אם תוכלו לציין למה פירמטתם את תצורת ה- NAS שלכם כי ישנם כמה אפשריות כגון: EXT3 , NTFS וכו....
תודה
ערן
לגבי הספק - לא התרשמתי מרעש אבל כפי שציינתי עוד מוקדם לומר, באמת החלפה של הספק הפנימי לפיקו ספק כגון:
יכולה לפנות מקום רב בתוך המארז, אני חייב להגיד שמאוד התרשמתי מהמארז והשיקול לקנות אותו היה במיוחד הספק שלו שלפי דעתי הגיע ארוז יפה (מגוון מארזי מיני שמצאתי היה מצומצם מאוד עד כדי כמעט אפס) כמו כן עלות ספק הנה כ- 200 שקלים ללא המארז ולכן מצאתי לנכון שלנוכחך שיקולים אלו המארז משרת אותי
בכל מקרה ה- NAS שלי ישב במקום בו עוצמת הרעש לא כל כך קריטית , מה גם שצמוד עליו יושב שרת המצלמות שלי שהוא מחשב גדול שהוא טרקטור על ידו (אני כבר חושב להחליפו לתצורת מיני......
אשמח לעדכן על הביצועים בהמשך ..... יש תינוק חדש בבית ולכן ההמשך ידוע
אשמח אם תוכלו לציין למה פירמטתם את תצורת ה- NAS שלכם כי ישנם כמה אפשריות כגון: EXT3 , NTFS וכו....
תודה
ערן
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4620
- נתן תודות: 127 פעמים
- קיבל תודות: 465 פעמים
מאחר וכבר הצהרת שאתה מכוון ל- FREENAS,
אני ממליץ לקרוא קצת את ה-DOC שיש על הנושא.
זה יכול לעזור (ולצמצם) את אפשרויות תצורת הפירמוט, ראה בולט שני:
http://freenas.org/documentation:setup_ ... imitations
אני ממליץ לקרוא קצת את ה-DOC שיש על הנושא.
זה יכול לעזור (ולצמצם) את אפשרויות תצורת הפירמוט, ראה בולט שני:
http://freenas.org/documentation:setup_ ... imitations
ext3 NTFS וכו..... OK!!!! מצאתי UFSEGMK כתב:הי
בכל מקרה ה- NAS שלי ישב במקום בו עוצמת הרעש לא כל כך קריטית , מה גם שצמוד עליו יושב שרת המצלמות שלי שהוא מחשב גדול שהוא טרקטור על ידו (אני כבר חושב להחליפו לתצורת מיני......)
אשמח לעדכן על הביצועים בהמשך ..... יש תינוק חדש בבית ולכן ההמשך ידוע![]()
תודה
ערן...
תודה
עוד כמה שאלות קטנות
1. יש כמה סוגי UFS :
UFS with Soft up-date
UFS GPT and Soft up-date
UFS
UFS (EFI /GPT)
ב- MOUNT WIZARD אפשר לבחור GPT , MBR וכו..... מה מומלץ בשני המסכים
תודה מראש פשוט אני מנסה לקצר תהליכים מכאלו שכבר ביזבזו זמן על הגדרות אלו
אני מציין כל ה- SETUP חדש וגם הכונן חדש
תודה
ערן
.
1. יש כמה סוגי UFS :
UFS with Soft up-date
UFS GPT and Soft up-date
UFS
UFS (EFI /GPT)
ב- MOUNT WIZARD אפשר לבחור GPT , MBR וכו..... מה מומלץ בשני המסכים
תודה מראש פשוט אני מנסה לקצר תהליכים מכאלו שכבר ביזבזו זמן על הגדרות אלו
אני מציין כל ה- SETUP חדש וגם הכונן חדש
תודה
ערן
.
- iakovl
- חבר מכור קשה

GPT עוזר לך רק במקרה ואתה מתעסק ביותר מ2 טרה.... אז אין טעם
העדיפות בFREENAS היא UFS ואם כבר אז עם SOFT UPDATE
הכי חשוב, לא לגעת בNTFS במקרה שלך... UFS היא המערכת הטבעית לFREENAS למרות שהוא יכול לעבוד עם כולם (NTFS הוא יוצא דופן)
העדיפות בFREENAS היא UFS ואם כבר אז עם SOFT UPDATE
הכי חשוב, לא לגעת בNTFS במקרה שלך... UFS היא המערכת הטבעית לFREENAS למרות שהוא יכול לעבוד עם כולם (NTFS הוא יוצא דופן)