בניית NAS ע"ב ATOM ודחיקת שני כוננים למארז מיני

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 229 פעמים

שרשור שלא נקרא #31 

ufffnick אין הרבה מסכים כמו הDELL שיש לך ולי (2709)

EGMK פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 227
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שרשור שלא נקרא #32 

שלום לכולם
קצת התעכבתי עם הדיווח היות ו-אחד ה- HD של 1.5 טרה היה לא תקין אבל סוף טוב הכול טוב
כרגע אני מתחיל להעמיס את ה- HD-ים על מנת שאוכל לראות ולהתרשם מהביצועים
בעקרון אני מחובר לראוטר של 100mbp ולכן הבדיקה שלי מסתמכת על נתונים אלו
הצלחתי לראות העברה מקסימלית של 8mbps
בין כונן חיצוני לכונן הפנימי כ- 4mbps
חום ה- HD עומד על כ- 38-40 צלזיוס בממוצע
כמה דברים שלא הצלחתי:
---- מה שלא הצלחתי זה להעביר תיקיות קבצים מתוך ממשק ניהול הקבצים (בין הכונן החיצוני לפנימי)
---- לא הצלחתי לשנות שם של תיקייה מתוך ממשק הניהול
---- UPnP בהתחלה עבד מול הPOPCORN , כרגע לא עובד כי כיביתי את השירות בסטרימר – אני צריך לבדוק שוב מבחינת ביצועים
---- הרשאות כתיבה וקריאה משהו שעוד לא התעסקתי איתו ואני מקווה ללמוד נושא זה השבוע
---- אבטחה - לא יצא לי להתעסק עדיין - אני יחסית די מוגן כי אני יושב אחרי ראוטר - אשמח לשמוע איך תקפתם את הנושא הנ"ל ???
כמו כן חשוב חשוב חשוב לשנות את הסיסמא הראשונית - ישנן סקריפים שמורצים ברשת ומחפשים מכונות עונות....ומשם חגיגה

לגבי כל הרעיונות שהועלו כאן להפוך את אחד המחשבים בבית ל- NAS בעקרון הרעיון נחמד אבל אני אישית העדפתי קופסה עצמאית שעובדת רק על האפליקציה , מעבר לזה שממשק הניהול נחמד ,נוח ודי מספק . את קונפיגורציית ה- NAS הגדרתי למצב של SPINDOWN אם השתקת HD-ים ככה שאם לא קוראים ל- NAS הוא נודם, צריכת החשמל הרבה יותר נמוכה ממחשב גדול בעל ספק של 500W עם מעבדי QUAD או DUO
ה- ATOM מספיק מעל ומעבר
במקום RAID עשיתי משהו חכם (לטעמי) יש לי שני HD של 1.5 טרה ככה שהמארז שלי מאוד קטן פתחתי בשניהם תיקייה של BACKUP שבתוכה ישנם כל הקבצים החשובים (אלו שאני רוצה יתירות בשבילם) ותוכנת ה- NAS ישנה אופציה להגדיר TASK של גיבוי , ולכן אם HD יקרוס כל מה שבתיקייה זו יישאר מגובה.
תכנים סרטים ושאר דברים – לא הצדיקו מנקודת מבטי את הגיבוי – הקפיצה הבאה ל- RAID5 הנה לוח יותר יקר (אם אני רוצה MINI ) ומארז יותר גדול..... ולכן יש לי 3 טרה שמתוכם רק מה שבתיקייה BACKUP מגובה ע"ב יומי/שעתי/שבועי או כפי שאחפוץ .....
במקביל כל המחשבים בבית יבצעו גיבוי לתיקייה זו (מה שחשוב)

ה- POPCORN ניגש ל- NAS ללא בעיה ומבצע STREAMING ללא קושי , כרגע לא מצאתי בעיות כל שהם – ואני ממשיך לבדוק
אני ממתין לסיום העתקות של כל התכנים למכשיר ואז אוכל לדווח יותר
בגדול אני מרוצה רק לוקח זמן ללמוד את הפונקציות השונות - אבל זה חלק מהכיף......

תודה
ערן

iziko
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1192
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שרשור שלא נקרא #33 

אתה עובד עם FREENAS, אני צודק?

EGMK פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

כן FREENAS אתה צודק.......

שרשור שלא נקרא #34 

iziko כתב:אתה עובד עם FREENAS, אני צודק?
...
כן FREENAS אתה צודק.......

EGMK פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #35 

שלום לכולם
ביצועים מצויינים
כ-9.5Mbyte ממוצע העברה בקבצים ומקסמלי שראיתי היה 11 (הרי לא ניתן לעבור את ה- 12.5 ב- ETH100)
בו זמנית שני מחשבים כתבו ל- NAS אחד 8MByte והשני כ- 4.33
הפופקורן קורא ללא בעיה לא הורגשה איטיות
חום הדיסקים עומד על 40 מעלות בזמן עבודה - ולאחר 60 דקות SPINDOWN ושם החום כ- 31 מעלות
המארז קר וגם המעבד
המערכת דולקת כ- 4 ימים שבהם שפכתי את כל הקבצים שהיו לי מפוזרים
ממוצע מעבד מאוד נמוך כ- 0.5
בגדול אני מרוצה
כפי שציינתי עוד לא קינפגתי הרשאות כתיבה וקריאה - אשמח אם מישהו יוכל לכתוב משהו קצר על הנושא (כרגע הכול פתוח אצלי.....)
תודה
ערן

TomerP
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 422
שם מלא: תומר
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שרשור שלא נקרא #36 

קודם כל, עבודה יפה! יש סיכוי שאני גם אעשה משלי NAS, כרגע הוא עובד בתור מחשב ביתי לכמה זמן..

וברשותכם שאלה..

יש לי את המארז המוצג, + הלוח אם. המאוורר שיושב על הלוחות קירור של המעבד גרוע - מרעיש כמו טרקטור. יש למישהו המלצה על מאוורר אחר שיכול לעשות את העבודה, בלי להרעיש בצורה מטורפת?

בלי המאוורר, אגב, אני מגיע ל 65-70 מעלות בכיף.

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 229 פעמים

שרשור שלא נקרא #37 

בגלל שהלוח אם הזה בא עם קירור לא סטנדרטי שיושב על הכל (מעבד וצ'יפסט) קצת בעיה להחליף אותו
אבל אתה יכול להחליף את המאוורר שבא איתו בלי בעיה בכל מאוורר דק (15 מ"מ) ממליץ למצוא בחנות מחשבים כלשהי מאוורר 7 ס"מ ולאלתר לו חיבור. אם תשים אותו במהירות נמוכה יותר הוא גם לא ירעיש וגם יקרר יותר טוב מהמאוורר המקורי

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”