מראש התכוונתי לרכוש את הפנאסוניק 700 בשל כל הטכנולוגיות הביצועים וההמלצות (למרות שזה כאב מאוד לכיסי) אך לאחר שביצעתי השוואת צפייה בינו לבין האופטומה אני וחבר שהגיע איתי לחנות הופתענו ממראה התמונה והחלטתי לקחת את מקרן הOPTOMA.
באופטומה היה יותר חד והצבעים שלו נראו טובים יותר, הרגשתי שהוא גם מציג יותר פרטים. אמנם לא היה הבדל משמעותי ביותר בתמונה אבל הבדלים היו והורגשו בהחלט.
בדקנו לפני זה שכל ההגדרות בשני המקרנים הם אותו דבר. אני לא רוצה כרגע להתחיל להכנס לכל מיני השוואות טכניות בינהם כי אני לא מבין גדול, אך יש משהו שכן קצת מפריע לי באופטומה. חשבתי שאני אקרין אותה בסלון ואראה תמונה על בערך חצי קיר וזה לא כך. האמת ששירטטתי את הגודל המקסימלי לפי המחשבון לפני הקנייה לגודל של פנאסוניק (הבדל של 60 סנטימטר באורך ו25 סנטימטר בגובה יותר מאשר גודל המסך של האופטומה). כשאני מכוון עם המקרן את התמונה בתוך השירטוט שעשיתי לפני, אני רואה הבדל מאוד משמעותי בגודל, בתאכלס הגודל המקסימלי ממרחק של 3 וחצי מטר שהתקבל לי הוא 150 במקום 180 כפי שחישבתי באתר המחשבון כך שאולי הגודל של הפנאסוניק ששירטתי אף הוא לא קרוב למציאות.
חיברתי בינתיים בחיבור קומפוננט עד שאקבל כבל DVI לחדר וכבל VGA לסלון. התמונה באמת אחלה, אפילו רוב סרטי ה DIVX נראים טוב. לפני זה הייתי צופה בהם כשהמחשב היה מחובר לטלויזיה ושם האיכות הייתה הרבה פחות טובה ככה שברור שאני יכול להסתפק בזה ולא לרכוש סרטי DVD וHD.
ראיתי גם סרט HDTV אחד שיש לי במחשב וראו אותו חד יותר.
הבעיה שאני מרגיש שרציתי לקנות קולנוע ביתי ובמקום זה קניתי מן מיני קולנוע ביתי..
עברתי כבר על כל האופציות במקרן וזה הגודל המקסימלי שהצלחתי להגיע איתו עם הזום.
זה באמת גודל מצוין, גדול בהרבה מהטלויזיה אבל אני מרגיש שאם הוא היה גדול יותר הייתי יותר נהנה. גם התכוונתי לקנות מסך אחד 180 לחדר פרטי ולסלון מסך שני עוד יותר גדול. בסוף מסתבר שבסלון הוא בקושי מתקרב ל180... וזה למרות שהחברה של המקרן מתפארת בזה שיש לו טכנולוגיה שמייצרת גודל תמונה גדול מהרגיל (?!)
בשל העובדה שאני לא אוכל להוסיף עוד הרבה כסף כדי לקבל איכות טובה וגודל מסך גדול יותר, האם ישנה דרך כלשהי להגדיל את התמונה באמצעות פילטר או משהו ובמה זה כרוך?
* עדכון: הצלחתי לסדר את הסלון בצורה אחרת שהמקרן יהיה הרבה יותר רחוק.. עכשיו מתקבלת תמונה ענקית שזה מדהים. אני ממש מרגיש כמו בקולנוע מולי עומדת תמונה על קיר ענק.. איזה כיף! זאת הרגשה ממש טובה!