רכשתי מקרן OPTOMA H27 ורואים טוב מאוד. הוספתי תמונות!

מקרנים קידמיים - Front Projector.
TZAHI10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 462
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #1 

בתור משתמש חדש בפורום וחדש בתחום הקולנוע הביתי, אני קודם רוצה להודות לכל מי שענה על השאלות שלי ועזר לי לדעת יותר.
מראש התכוונתי לרכוש את הפנאסוניק 700 בשל כל הטכנולוגיות הביצועים וההמלצות (למרות שזה כאב מאוד לכיסי) אך לאחר שביצעתי השוואת צפייה בינו לבין האופטומה אני וחבר שהגיע איתי לחנות הופתענו ממראה התמונה והחלטתי לקחת את מקרן הOPTOMA.
באופטומה היה יותר חד והצבעים שלו נראו טובים יותר, הרגשתי שהוא גם מציג יותר פרטים. אמנם לא היה הבדל משמעותי ביותר בתמונה אבל הבדלים היו והורגשו בהחלט.
בדקנו לפני זה שכל ההגדרות בשני המקרנים הם אותו דבר. אני לא רוצה כרגע להתחיל להכנס לכל מיני השוואות טכניות בינהם כי אני לא מבין גדול, אך יש משהו שכן קצת מפריע לי באופטומה. חשבתי שאני אקרין אותה בסלון ואראה תמונה על בערך חצי קיר וזה לא כך. האמת ששירטטתי את הגודל המקסימלי לפי המחשבון לפני הקנייה לגודל של פנאסוניק (הבדל של 60 סנטימטר באורך ו25 סנטימטר בגובה יותר מאשר גודל המסך של האופטומה). כשאני מכוון עם המקרן את התמונה בתוך השירטוט שעשיתי לפני, אני רואה הבדל מאוד משמעותי בגודל, בתאכלס הגודל המקסימלי ממרחק של 3 וחצי מטר שהתקבל לי הוא 150 במקום 180 כפי שחישבתי באתר המחשבון כך שאולי הגודל של הפנאסוניק ששירטתי אף הוא לא קרוב למציאות.
חיברתי בינתיים בחיבור קומפוננט עד שאקבל כבל DVI לחדר וכבל VGA לסלון. התמונה באמת אחלה, אפילו רוב סרטי ה DIVX נראים טוב. לפני זה הייתי צופה בהם כשהמחשב היה מחובר לטלויזיה ושם האיכות הייתה הרבה פחות טובה ככה שברור שאני יכול להסתפק בזה ולא לרכוש סרטי DVD וHD.
ראיתי גם סרט HDTV אחד שיש לי במחשב וראו אותו חד יותר.
הבעיה שאני מרגיש שרציתי לקנות קולנוע ביתי ובמקום זה קניתי מן מיני קולנוע ביתי..
עברתי כבר על כל האופציות במקרן וזה הגודל המקסימלי שהצלחתי להגיע איתו עם הזום.
זה באמת גודל מצוין, גדול בהרבה מהטלויזיה אבל אני מרגיש שאם הוא היה גדול יותר הייתי יותר נהנה. גם התכוונתי לקנות מסך אחד 180 לחדר פרטי ולסלון מסך שני עוד יותר גדול. בסוף מסתבר שבסלון הוא בקושי מתקרב ל180... וזה למרות שהחברה של המקרן מתפארת בזה שיש לו טכנולוגיה שמייצרת גודל תמונה גדול מהרגיל (?!)

בשל העובדה שאני לא אוכל להוסיף עוד הרבה כסף כדי לקבל איכות טובה וגודל מסך גדול יותר, האם ישנה דרך כלשהי להגדיל את התמונה באמצעות פילטר או משהו ובמה זה כרוך?

* עדכון: הצלחתי לסדר את הסלון בצורה אחרת שהמקרן יהיה הרבה יותר רחוק.. עכשיו מתקבלת תמונה ענקית שזה מדהים. אני ממש מרגיש כמו בקולנוע מולי עומדת תמונה על קיר ענק.. איזה כיף! זאת הרגשה ממש טובה! :lol:
נערך לאחרונה על ידי TZAHI10 ב 03/03/2006 22:54, נערך פעם 1 בסך הכל.

shaymomo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 692
נתן תודות: 0

שרשור שלא נקרא #2 

גם לי יש את המקרן הזה והוא חבל על הזמן, כדאי לך לחבר אותו לדוידי דרך (VGA-RGB)
התמונה מושלמת דרכו. בקןמפוננט התמונה קצת פחות טובה.

TZAHI10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #3 

בסוף החלטתי למקם אותו רק בסלון עם כבל DVI איכותי שהוא פחות מ10 מטר. יש מצב שעם כבל VGA יראו יותר טוב מכבל DVI?
בכל מקרה החיבור הוא בין מחשב למקרן ולא DVD. בינתיים חיברתי בחיבור RCA וחיבור SVIDEO וקומפוננט היה האיכות הכי טובה מבינהם

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 34345
נתן תודות: 178 פעמים
קיבל תודות: 603 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

TZAHI10,
תתחדש ותהנה, שיהיה במזל"ט
יש מצב שב-VGA יראו יותר טוב מ-DVI, אבל גם הפוך יכול להיות.
אולי אפשר רק להשאיל כבל לביצוע ההשוואה? כי כבל DVI יקר הרבה יותר מכבל DVI.
גיא

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59332
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 858 פעמים
קיבל תודות: 1619 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #5 

TZAHI10,
לכל מקרן יש THROW RATIO כלומר רוחב תמונה ביחס למרחק, שונה.
החישוב שעשית לפנסוניק 700, לא רלוונטי לאופטומה H27. זו הסיבה להבדלים.

לגבי ההבדלים בינהם - אם זה מה שאהבת אז לבריאות, רק שלדעתי ב-HDTV אתה מפסיד ובגדול.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 42949
נתן תודות: 1998 פעמים
קיבל תודות: 4462 פעמים

שרשור שלא נקרא #6 

TZAHI10,
תעלה איזה תמונה של המקרן בפעולה, שנתרשם ממסך בגודל 180 :wink:

TZAHI10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #7 

MartinHSabag - רזולוציה ככה רזולוציה לא ככה, מה זה משנה? אתם אמרתם שמראה העין הוא הבדיקה הטובה ביותר ושלא צריך להסתכל על נתונים. גם כאן למרות שהרזולוציה נמוכה יותר, ברגע שאני שם סרט HD רואים טוב מאוד גם בגודל 2.44.
האם מישהו כאן באמת בדק את איכות התמונה בין אופטומה לפנאסוניק 700 כששניהם מחוברים בחיבור הכי איכותי ובדרך הכי איכותית? אתם מסתמכים על נתונים טכניים שרשומים באתרים וזה אחרי שבמאמרים רשום שהנתונים לא כלכך נכונים (כמו קונטרסט, עוצמת הארה). אולי ראית הבדל בין איכות HD לפנאסוניק והשוות את זה לסרט מחיבור של מכשיר DVD לאופטומה. מעניין לדעת עד כמה באמת ההבדל גדול או לא גדול באיכות התמונה בין פנאסוניק לאופטומה כשהאופטומה מחובר בחיבור DVI או VGA ומוקרן דרכו סרט HD דרך מחשב עם כרטיס מסך טוב.

ZIV_R את המסך 180 אני מחזיר לחנות אז אסור לי לפתוח אותו, אבל אעשה כרגע תמונה כדי לראות אם יש הבדל בין DVI לVGA.
guyezra - את הכבל DVI אני גם מחזיר לחנות מסתבר שאם אני רוצה סידור לא מכוער אני צריך כבל ארוך יותר ואסתפק כנראה בVGA. דרך אגב הכבל DVI שהביאו לי נראה מרשים ביותר. הוא של חברת LEXUS הוא מגיע בתוך קופסא עם עיצוב מאוד מרשים עם כתבים ומדבקות זוהרות על רקע שחור, בתור מראה של תיבה שמרופדת בפנים בבד לבן כשמבנה הכבל נראה רציני ושונה מכבל DVI רגיל והחיבורים שלו (הזכר,זכר) בצבע זהב.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #8 

תראה, נכון שאם אתה מרוצה זה מה שחשוב, רק לא ברור לי איך תמונה ברזולוציה נמוכה יותר לא מאבדת פרטים מול תמונת HD.

אני ראיתי את המקרנים בפעולה. אני לא אומר את זה ע"ס נתונים על הנייר.
About.me

TZAHI10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #9 

shaymomo - צדקת, כבל VGA נתן איכות טובה יותר, יותר מדויק והרגשה של אי מריחת צבעים.
אמנם בין כבל קומפוננט לכבל VGA יכלתי לראות את ההבדלים ישר, אבל בDVI הייתה לי בעיה.לא יכלתי לעבור מתמונה לתמונה בהפרש זמן שיכלתי לשים לב להבדלים. בנוסף התצוגה של חיבור DVI על המסך היא מאוד לא אטרקטיבית מבחינת האפשרויות של משחק עם גודל התמונה והתמונה היא הרבה יותר קטנה, יש שטח גדול של תצוגת המקרן סביבה אבל אין שום אפשרות למלא אותו. כשאני מבקש מהמקרן לעבור לתצוגת 6:9 הוא מותח לי את הסרט במקום להגדיל ולהשאר עם הגודל המקורי. כל האפשרויות האחרות כמו 1:1 שמגדיל את המסך וכדומה לא מופיעות פשוט נעלמו מן התפריט. עוד דבר, כשעברתי בין המצבים של NORMAL, MOVIE, GAME לא היה שינוי מהותי בתמונה. (השתמשתי בכבל DVI הרגיל של המחשב שהוא מאוד קצר, לא נראה לי שזה משנה). עכשיו בגלל הגודל הקטן הזה, כדי לראות תמונה בגודל גדול צריך להתקין את המקרן רחוק עוד יותר מהקיר וכך לאבד עוצמת אור ולא לשכוח שיש הרבה שטח אור מסביב לכל צדדי התמונה שגם יצא מהמסך עצמו ולא נראה לי שזה כלכך יפה לעין. בקיצור הDVI הורס הרבה אפשרויות אני לא בטוח שזה מחפה על משהו ולא בטוח אם יש הבדל משמעותי כלשהו בין VGA לDVI באיכות התמונה במקרן הזה או שזה איכשהו יכול להיות קשור להגדרות כרטיס מסך שלי? (כל חיבור שאני עובר אליו אני גם מגדיר את החיבור בWIZARD של הדרייבר כדי שיעבוד בצורה טובה).
אני מוסיף לכאן קישורים עם תמונות שצילמתי, תנחשו איזה חיבור זה בכל תמונה (קומפוננט, VGA או DVI). ניתן ללחוץ על התמונה כדי לראות אותה בגדול

תמונה 1:
תמונה

תמונה 2:
תמונה

תמונה 3:
תמונה

ולסיום שאלה, אני עומד להתקין את המקרן במרחק של סביבות 5.7 מטר מהמסך שיהיה בגודל 2.44 מטר. השאלה היא האם להתאים את המקרן בגודל התצוגה שיתאים למסך כשהוא נמצא על ZOOM מלא או בלי ZOOM?

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 34345
נתן תודות: 178 פעמים
קיבל תודות: 603 פעמים

שרשור שלא נקרא #10 

TZAHI10 כתב: ולסיום שאלה, אני עומד להתקין את המקרן במרחק של סביבות 5.7 מטר מהמסך שיהיה בגודל 2.44 מטר. השאלה היא האם להתאים את המקרן בגודל התצוגה שיתאים למסך כשהוא נמצא על ZOOM מלא או בלי ZOOM?
...
רצוי שהזום יהיה בערך באמצע כדי שתהיה לך אפשרות משחק.
5.7 זה די רחוק, אז אולי במקרה שלך עדיף זום קרוב למקסימום.
תבדוק טוב גם את איכות התמונה ממרחק הקרנה כזה.

TZAHI10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #11 

כבר בדקתי.... כנראה שאני אצטרך להיפרד מסרטי הDIVX שלי.. אבל... נראה.. :roll:

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #12 

רוחב תמונה גדול מידי לטעמי עבור מקרן כזה.
About.me

TZAHI10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #13 

באתר שלהם רשום שהוא מתאים עד למרחק של 11 מטר, לא שאני חושב שלא תהיה נפילת איכות במרחק כזה גדול כמו 11, אבל 5 וחצי מטר זה בידיוק חצי מהמרחק המקסימלי. כשהשוואתי בחנות בין פנאסוניק לאופטומה זה היה על מסך גדול יותר מ1.8 והאופטומה נראתה טוב מאד (אפילו יותר טוב מהפנאסוניק בהגדרות רגילות ללא כיול), נראה לי שאתה קצת מזלזל יתר על המידה במקרן האופטומה

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #14 

מה הקשר לזילזול?
אני מדבר על מה שראיתי.

זו רק דעתי, אתה לא חייב לקבל אותה. למעשה גם לא קיבלת וזה בסדר גמור.
About.me

TZAHI10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #15 

טוב, בינתיים לפי מה שראיתי זה בסדר לא נראה לי שאתאכזב או מקסימום אקטין קצת את התמונה. בכל מקרה טוב שיש מסך גדול שיתאים לכל האפשרויות תצוגה ולסוגי איכויות הסרטים

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”