המלצה על אנטיוירוס חינמי
-
zvibin1
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 421
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 9 פעמים
שלום לכולם
אנטיוירוס נורטון 2009 עומד לפוג לי.
אני מתלבט בין חידושו לבין התקנת אנטיוירוס חינמי שכמותו ניתן למצוא היום בקלות.
האם מישהוא יכול לפתור לי דילמה זו?
האם ישנה המלצה לכיוון אנטיוירוס כלשהוא?
תודה למשיבים
אנטיוירוס נורטון 2009 עומד לפוג לי.
אני מתלבט בין חידושו לבין התקנת אנטיוירוס חינמי שכמותו ניתן למצוא היום בקלות.
האם מישהוא יכול לפתור לי דילמה זו?
האם ישנה המלצה לכיוון אנטיוירוס כלשהוא?
תודה למשיבים
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
AVG אצלי עובד יפה על 4 מחשבים בבית
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5345
- נתן תודות: 954 פעמים
- קיבל תודות: 135 פעמים
היה לי ESET עד לאחרונה, הייתי מרוצה עד אשר סרקתי סריקה חינמית את נורטון שמצא דברים שESET לא ...
קיבלתי תמיכה של נציג מישראל של ESET , אך לא הצליח לנקות המחשב מפני שנורטון שב והתריע...
היום אני עם נורטון 360 , מעולה לדעתי אך יקר ...
קיבלתי תמיכה של נציג מישראל של ESET , אך לא הצליח לנקות המחשב מפני שנורטון שב והתריע...
היום אני עם נורטון 360 , מעולה לדעתי אך יקר ...
- yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2748
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 134 פעמים
- קיבל תודות: 99 פעמים
התקנת AVG תקעה לי את המחשב לפני מספר חודשים. חשבתי לנסות אותו לאחר מספר שנים שאני משתמש ב AVAST.
מצטרף להמלצה על AVAST. הוא הרבה יותר קל מרוב הפתרונות בתשלום מבחינת צריכת משאבי מחשב. ואני מרוצה מרמת ההגנה שהוא מספק.
מצטרף להמלצה על AVAST. הוא הרבה יותר קל מרוב הפתרונות בתשלום מבחינת צריכת משאבי מחשב. ואני מרוצה מרמת ההגנה שהוא מספק.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 937 פעמים
אני עובד באופן חלקי עם AVAST מזה כמה שנים. התוכנה חינמית לשימושים ביתיים, מתאימה גם ל Vista ול Windows 7 בגרסאות 32 ו 64 ביט ולא מעמיסה על המחשב.
למה חלקי? כי אני לא זקוק לה ב HTPC בבית. ה HTPC אינו עובד תחת חשבון של מנהל מחשב ואני לא מתקין בו דבר.
דרך אגב, גם במחשבים אחרים בבית שבהם אני כן משתמש לצרכים שונים ומשונים גיליתי מזמן שטיפת שכל ישר והפעלת המחשב דרך חשבון משתמש שאין לו זכויות ניהול גורמת לכך שהאפשרות להידבק בוירוס יורדת לאפס גם ללא אנטי וירוס.
למה חלקי? כי אני לא זקוק לה ב HTPC בבית. ה HTPC אינו עובד תחת חשבון של מנהל מחשב ואני לא מתקין בו דבר.
דרך אגב, גם במחשבים אחרים בבית שבהם אני כן משתמש לצרכים שונים ומשונים גיליתי מזמן שטיפת שכל ישר והפעלת המחשב דרך חשבון משתמש שאין לו זכויות ניהול גורמת לכך שהאפשרות להידבק בוירוס יורדת לאפס גם ללא אנטי וירוס.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5345
- נתן תודות: 954 פעמים
- קיבל תודות: 135 פעמים
אפשר לקבל הסבר על "חשבון משתמש" בבקשה ?Catskinner כתב:אני עובד באופן חלקי עם AVAST מזה כמה שנים. התוכנה חינמית לשימושים ביתיים, מתאימה גם ל Vista ול Windows 7 בגרסאות 32 ו 64 ביט ולא מעמיסה על המחשב.
דרך אגב, גם במחשבים אחרים בבית שבהם אני כן משתמש לצרכים שונים ומשונים גיליתי מזמן שטיפת שכל ישר והפעלת המחשב דרך חשבון משתמש שאין לו זכויות ניהול גורמת לכך שהאפשרות להידבק בוירוס יורדת לאפס גם ללא אנטי וירוס....
האם כוונתך שהגדרת מחשב מסויים עם אדמינסטרטור "פיקטיבי" ללא שימוש ובנוסף הגדת "משתמש ללא זכויות" שבו אתה בעצם פועל , כך שלא ניתן בעצם להתקין דבר על המשתמש ללא רשות של האדמינסטרטור , ובוודאי שהדמינסטרטור לא מסכים שיותקן לו וירוס ....
האם הבנתי נכון ?
אני ממליץ בחום על AVIRA AntiVir.
אנטי-וירוס חינמי ומעולה גם לפי דעה אישית וגם על-פי בדיקות שנעשו.
לא מעמיס על המחשב ועושה עבודה טובה מאוד.
הנה אתר שעושה מבחנים לאנט-וירוסים.
http://www.av-comparatives.org/
אנטי-וירוס חינמי ומעולה גם לפי דעה אישית וגם על-פי בדיקות שנעשו.
לא מעמיס על המחשב ועושה עבודה טובה מאוד.
הנה אתר שעושה מבחנים לאנט-וירוסים.
http://www.av-comparatives.org/
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
אותו כנ"ל, אני פגוע AVG (עבד יפה עד שיום אחד פשוט השתגע והתחיל פשוט לנעול לי רנדומלית קבצים ומנע ממני עבודה נורמלית).
נשברתי בסוף ורכשתי ESET. אני מאוד מרוצה.
כדאי לקחת בחשבון שבעיה באמת רצינית, אף אנטיוירוס לא יציל.
עשיתי ניסוי בתוך VM שבו התקנתי תוכנה שידוע שיש בה וירוסים כאשר ESET היה מותקן.
הוא התריע כמו משוגע, אבל בפועל הוירוסים הכניעו אותו בתוך כדקה (מדובר בתוכנה שהיה בה כ-60 מזיקים שונים). ה-VM מת בתוך פחות משתי דקות.
ההגנה הכי טובה? להתקין תוכנות נקיות מהאתרים המקוריים, עם LICENSES תקינים. אם צריך להתקין תוכנות שיש חשד בהם, להריץ אותם אך ורק ב-VM.
נשברתי בסוף ורכשתי ESET. אני מאוד מרוצה.
כדאי לקחת בחשבון שבעיה באמת רצינית, אף אנטיוירוס לא יציל.
עשיתי ניסוי בתוך VM שבו התקנתי תוכנה שידוע שיש בה וירוסים כאשר ESET היה מותקן.
הוא התריע כמו משוגע, אבל בפועל הוירוסים הכניעו אותו בתוך כדקה (מדובר בתוכנה שהיה בה כ-60 מזיקים שונים). ה-VM מת בתוך פחות משתי דקות.
ההגנה הכי טובה? להתקין תוכנות נקיות מהאתרים המקוריים, עם LICENSES תקינים. אם צריך להתקין תוכנות שיש חשד בהם, להריץ אותם אך ורק ב-VM.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32906
- נתן תודות: 779 פעמים
- קיבל תודות: 2294 פעמים
מחזק את nokobik, ה-AVIRA מצויין אם כי זה אנטיוירוס שטוב יותר למניעת קטסטרופות עבור משתמשים מנוסים.
עבור אנשים "מהיישוב" שפחות מנוסים עם מחשב הייתי ממליץ להישאר עם תוכנה "מקצועית" יותר כמו נורטון או האחרים שהומלצו פה.
עבור אנשים "מהיישוב" שפחות מנוסים עם מחשב הייתי ממליץ להישאר עם תוכנה "מקצועית" יותר כמו נורטון או האחרים שהומלצו פה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 66529
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 442 פעמים
- קיבל תודות: 4031 פעמים
אצלי על 3 מחשבים והתקנתי אותו על עשרות אחרים של חברים ומשפחה.michael123 כתב:AVG אצלי עובד יפה על 4 מחשבים בבית...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 937 פעמים
רונן, הדעה שלי - שאתה ממש לא חייב לקבל - היא שברוב המקרים התקנת אנטי וירוס היא מיותרת והגנות נוספות כמו Norton Internet Security ז כמו חבילות קודקים במולטימדיה.
לגבי שאלתך הקודמת, בגרסרות ה Home Edition של Vista ו Windows 7, המשתמשים מחולקים לשתי קבוצות שהן משתמשים רגילים ומנהלי המחשב.
מנהל המחשב הוא כמו אלהים, הוא יכול לפתוח כל קובץ, להתקין ולהסיר כל תוכנה ולבצע שינויי תצורת כאוות נפשו. זו גם ההרשאה שמקבל מי שמתקין את מערכת ההפעלה.
משתמש רגיל יכול להשתמש בתוכנות שהותקנו על ידי מנהל המחשב אבל הוא לא יכול להתקין חדשות, להסיר קיימות, לערוך את ה registry או לשנות קבצי מערכת הנמצאים בספריות ה System.
ההמלצה שלי היא שמיד לאחר התקנת מערכת ההפעלה יש ליצור חשבון משתמש חדש ולהשתמש בו ביום יום. תוכנות זדוניות יתקשו הרבה יותר להתקין את עצמן כשהמשתמש שתחת החשבון שלו המחשב עובד באותו רגע אינו מורשה להתקין תוכנות.
זה גם מצויין כשיש בני משפחה אחרים בבית שמשאירים דרך קבע חורבן אחריהם כשהם משתמשים במחשב.
נקודה חשובה היא שלחשבונות המשתמשים ולמנהלי המחשב חייב להיות גם סיסמא כי אחרת זו לא בעיה לתוכנה זדונית לבצע privilege elevation בלי שתשים לב לכך.
אם יצא לך אי פעם לעבוד ב UNIX או LINUX זה מאוד דומה לנוהל שבו משתמש "רגיל" חייב לבצע su (מהמילה supervisor) כדי להיכנס למצב של root המאפשר לבצע שינויים והתקנות.
לגבי שאלתך הקודמת, בגרסרות ה Home Edition של Vista ו Windows 7, המשתמשים מחולקים לשתי קבוצות שהן משתמשים רגילים ומנהלי המחשב.
מנהל המחשב הוא כמו אלהים, הוא יכול לפתוח כל קובץ, להתקין ולהסיר כל תוכנה ולבצע שינויי תצורת כאוות נפשו. זו גם ההרשאה שמקבל מי שמתקין את מערכת ההפעלה.
משתמש רגיל יכול להשתמש בתוכנות שהותקנו על ידי מנהל המחשב אבל הוא לא יכול להתקין חדשות, להסיר קיימות, לערוך את ה registry או לשנות קבצי מערכת הנמצאים בספריות ה System.
ההמלצה שלי היא שמיד לאחר התקנת מערכת ההפעלה יש ליצור חשבון משתמש חדש ולהשתמש בו ביום יום. תוכנות זדוניות יתקשו הרבה יותר להתקין את עצמן כשהמשתמש שתחת החשבון שלו המחשב עובד באותו רגע אינו מורשה להתקין תוכנות.
זה גם מצויין כשיש בני משפחה אחרים בבית שמשאירים דרך קבע חורבן אחריהם כשהם משתמשים במחשב.
נקודה חשובה היא שלחשבונות המשתמשים ולמנהלי המחשב חייב להיות גם סיסמא כי אחרת זו לא בעיה לתוכנה זדונית לבצע privilege elevation בלי שתשים לב לכך.
אם יצא לך אי פעם לעבוד ב UNIX או LINUX זה מאוד דומה לנוהל שבו משתמש "רגיל" חייב לבצע su (מהמילה supervisor) כדי להיכנס למצב של root המאפשר לבצע שינויים והתקנות.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.