רשת ביתית

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Mick פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #1 

שלום לכולם

ברצוני להקים רשת ביתית כאשר התשתית כבר קיימת (ישנם שרשורים בקירות עם חוטי משיכה).

ברחבי הבית פרושות 9 נקודות (פלוס 2 נקודות בתוך ארון תקשורת כללי שלעת עתה לא יהיו בשימוש)– כל 11 הנקודות מתרכזות אל ארון תקשורת יעודי קטנטן שקוע בקיר בגודל 30X17סמ.

כוונתי לעשות שימוש בכבל CAT6 FTP לצורך חיבור כל הנקודות, כאשר בחדרים הכבל יחובר אל שקע תקשורת/רשת עם חיבור RJ45 מסוכך CAT6.

מה החיבור המומלץ לחיבור כל הנקודות בארון התקשורת? אם ההמלצה היא על חיבור לפנל כיצד ניתן להתאים זאת למידות השקע שבקיר (17X30) ?

אודה לקבל עצות והמלצות

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #2 

זה לא משנה באיזה אופן אתה מחבר, אם ע"י פאנל ומגשרים, או חיבור ישירות.
מה שנוח לך. לדעתי פאנל זה יותר אסטתי.
לגבי ההתאמה, שני פאנלי גוויס של 6 יעשו את העבודה לדעתי. (אם הבנתי נכון את כוונתך)
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

Mick פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #3 

תודה על התשובה.

ה"ארון תקשורת" שלי הינו קופסת פלסטיק שקועה בקיר בגודל שציינתי עם מכסה פלסטיק (האוטם את הארון באמצעות ברגים) . אין מדובר בארון תקשורת תקני שניתן להרכיב עליו פנלים "19.

אם היה ניתן להתקין במקום מכסה הפלסטיק, ישירות את שקעי ה-RJ-45 זה היה עדיף מבחינתי (ואולי זאת הייתה כוונתך?) – משהו כמו הרב בתי שקע הזה :
http://www.ada.co.il/g43.html

השאלה אם ניתן להתאים מין רב שקע כזה למידות שציינתי (אם כן אודה ללינק).

tamos2009
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 480
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

לא הבנתי,
אתה מדבר עכשיו על חיבור הנקודות בקירות או על חיבור כל הנקודות ביחד(סוויץ,ראוטר,פאנל)?

Mick פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #5 

אני מדבר על סוג של פנל או מעין רב בתי שקע של RJ-45 (כ-12 שקעים) שיאגד את כל הנקודות שב"ארון תקשורת" ובצורה אסתטית ככל הניתן (ליצור לוח שקעים בקיר). לא מדובר על חיבור לסוויץ או לראוטר בשלב זה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32906
נתן תודות: 779 פעמים
קיבל תודות: 2294 פעמים

שרשור שלא נקרא #6 

Mick, יש לך ארון מאוד מאוד קטן. מה העומק שלו?
האם הארון נמצא במיקום בולט בבית (שרואים מהסלון) או במיקום יחסית לא בולט? יש לך אפשרות לצרף תמונה של הארון וסביבתו?
אני הייתי שם מעליו ארון או רהיט שיסתיר אותו, ואז יהיה לך חופש לשים בסמוך אליו את כל המיכשור - ראוטר, מודמים, סוויצ'ים, מגברים וכו, וגם יהיה לך יותר חופש לשים פאנל של השקעים - הארון הנוכחי קטן מדי בשביל לשים פאנל שהוא בגודל 19" בד"כ.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #7 

לא התכוונתי לפאנל 19" לארון תקשורת תקני.
התכוונתי לזה: (תחשוב שבמקום כל הסוגים השונים של השקעים יש רק RJ45)

תמונה

Mick פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #8 

pixies
העומק כ-8 או 10 ס"מ לערך (אין באפשרותי למדוד או לצלם כרגע).

בסופו של דבר ה"ארון תקשורת" יוסתר בתוך מזנון גבס אליו יוכנס כל המכשור כך שזו לא הבעיה.

harari
אכן כך הייתי רוצה שזה יראה אבל לא נראה לי שזה יתאים למידות של הארון (בכל אופן אשמח לדעת היכן ניתן לרכוש רב שקעים כזה ?)

האם לגוויס או לחברה אחרת יש לוח שקעים דומה שיכול להיות מותאם לגדלים שונים? או שמא כולם מגיעים עם מידות קבועות מראש?

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #9 

מידות הפאנל - 18X8cm
שניים יכנסו בכיף.
יש גם שקעים כפולים ככה שאתה יכול להשתמש רק בפאנל אחד

[img2=550x246]http://www.mediagalaxy.co.il/files//gew ... 5e-all.jpg[/img2]

לגבי החנות, אני לא מכיר אישית אבל תחפש בפורומים באתר אני בטוח שיש אזכורים לחנויות - היו המון שרשורים בנוגע לשקעי גוויס.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32906
נתן תודות: 779 פעמים
קיבל תודות: 2294 פעמים

שרשור שלא נקרא #10 

harari, ברור לי למה התכוונת, לא שללתי אותך, אלא את הפאנלים שמוכרים עבור ארונות תקשורת.
בעייה מסויימת היא שהשקעים של גוויס דורשים גומחות בקיר שבהן יותקנו הקופסאות של השקעים, וזה קצת יסבך כי הצינורות מגיעים מלמעלה או מלמטה.

מה שאולי אפשר לעשות זה להבריג עם ברגים + דיבלים את הקופסאות אל הדופן העמוקה של הארון (זאת שצמודה לקיר שבפנים) כך שהקופסאות יבלטו בתוך הארון, ואז את החוטים אפשר להביא לחורים שנמצאים למטה או למעלה בקופסאות.

אגב, הרעיון של harari מעולה - תשים רק קופסה אחת של מקום ל-6 מודולים, ותשתמש ב-5 מודולים כפולים של RJ45 - סה"כ 10 שקעים (אתה צריך הרי 9). קצת צפוף אבל גם ככה הארון צפוף, אז זה ישאיר קצת מקום לדברים אחרים וזה יראה נהדר.
הקופסה החיצונית של גוויס ששמים בגומחת הקיר בד"כ נראית כך:
תמונה
הרעיון הוא שפשוט תבריג אותה אל פנים הארון במקום לחצוב גומחה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #11 

pixies, לא תיקנתי אותך אלא הבהרתי לMick למה אני מתכוון כי הוא לא הבין אותי נכון (no offence Mick). פעם הבאה אצטט.
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

Mick פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #12 

חברה אני מבין אתכם היטב ואני מודה לכם על העצות אך נראה שאני לא הסברתי את עצמי מספיק טוב.

ברצוני לכסות את כל הפתח של קופסת התקשורת ועדיף אם ניתן ע"י יחידה מודולארית אחת גדולה.
לא היה אכפת לי לצרף מספר יחידות קטנות של 6 מודלים אם זה היה מתאים בצורה אסתטית לפתח שקיים בקיר (30X17cm) אך לצערי זה לא תואם ויישארו מרווחים.

אין לי צורך להכניס שום מכשיר לארון ולמעשה כל מה שאני רוצה זה להפוך את הארון לרב-שקעי תקשורת גדול.

דרך אגב קיימים עוד שני שרשורים ריקים אל ארון תקשורת כללי שלא יהיו בשימוש לעת עתה – סה"כ 11.

אולי בכל זאת ישנה יחידה מודולארית גדולה יותר שתואמת לפתח ה"ארון תקשורת" שלי?

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #13 

אם ה"ארון" אינו בולט מהקיר והוא באותו קו של הקיר אתה יכול לשים גבס בחיבור בין הארון לקיר, ככה לא יראו הבדל וזה יראה כאילו הפאנל מורכב על הקיר, מה שכן, לא תוכל לפתוח אותו בלי לפרק את הגבס (לא שתצטרך לפתוח אותו אחרי שתרכיב ולא שזה בעיה לשים גבס מחדש)

לשיקולך

אתה יכול להעלות תמונה של הארון? - זה יתן לנו מושג טוב יותר לגבי מה שאתה רוצה ומה שאפשר להציע לך
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

Mick פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #14 

כרגע אין באפשרותי לצלם אך אכן הארון אינו בולט מהקיר. הרעיון שלך עם הגבס חלף כבר במוחי אך אם לא תהיה לי ברירה אני אעדיף לחתוך את מכסה הפלסטיק של הארון במקומות הדרושים לשני מודולים של 6 כפי שהצעת בהתחלה.

Mick פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #15 

תודה רבה לכולם על העזרה
הנה לינק למה שיש לי בתוך הקיר ולתוכו מתנקזות כל הנקודות:
http://www.gewiss.com/irj/portal/?Navig ... Only=false
המידות שציינתי קודם הם של המכסה :wink:

harari לאחר מחשבה נוספת הפתרון שלך כרגע הוא המועדף ביותר עלי (קיר גבס + 6 מודול גוויס) זאת במידה ולא אצליח למצוא פנל או רב שקע מודלורי שתואם בדיוק.
http://www.amperel.co.il/products/86194
http://www.amperel.co.il/products/85723
http://www.amperel.co.il/products/85720
http://www.mediagalaxy.co.il/rec/594-שק ... כים-CAT5e/

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”