שאלה לגבי רשת ביתית (הוספת פיצול ב C5)
שלום,
< פתחתי את השירשור הזה היום בפורום מזרימדיה אבל הבנתי מאוחר יותר שהפורום הזה יותר מתאים>
אני מתכונן להרחיב את הרשת ביתית לסלון כדי שאוכל להוסיף סטרימר.
יש לי תשתית ADSL עם נתב סימנס של בזק. בנתב 4 כניסות כש 3 כבר בשימוש (2 PC קבועים ו laptop מדי פעם)
את החיווט עשיתי באמצעות השחלת כבל רשת C5 בתוך תשתית הכבלים מנקודה למקודה.
עכשיו: בערך 70% מהנתיב בין הנתב לטלויזיה כבר מחווט ב C5 ואין לי מקום להשחיל C5 נוסף בצינור של הכבלים. היה מספיק מקום ל cat5 אחד.
אז חשבתי לחתוך את ה C5 במקודה האופטימלית (אי שם בארון חשמל מחוץ לדירה) ולהוסיף HUB או switch או מה שלא יהיה בתור מפצל ואז לחבר לשם את הכבל הנוסף עד לאיזור הטלויזיה.
שאלתי: האם זה אפשרי מבחינת רשת ?
ז"א האם הנתב של סימנס ידע להקצות 2 כתובות IP לפורט אחד שלו ?
בכל מיקרה אצטרך אולי להשתמש בפורט הרביעי של הנתב, במידה ואנטוש את שירותי הטלפון של בזק לטובת ספק טלפון ב IP.
תודה מראש למשיבים
< פתחתי את השירשור הזה היום בפורום מזרימדיה אבל הבנתי מאוחר יותר שהפורום הזה יותר מתאים>
יש לי תשתית ADSL עם נתב סימנס של בזק. בנתב 4 כניסות כש 3 כבר בשימוש (2 PC קבועים ו laptop מדי פעם)
עכשיו: בערך 70% מהנתיב בין הנתב לטלויזיה כבר מחווט ב C5 ואין לי מקום להשחיל C5 נוסף בצינור של הכבלים. היה מספיק מקום ל cat5 אחד.
אז חשבתי לחתוך את ה C5 במקודה האופטימלית (אי שם בארון חשמל מחוץ לדירה) ולהוסיף HUB או switch או מה שלא יהיה בתור מפצל ואז לחבר לשם את הכבל הנוסף עד לאיזור הטלויזיה.
בכל מיקרה אצטרך אולי להשתמש בפורט הרביעי של הנתב, במידה ואנטוש את שירותי הטלפון של בזק לטובת ספק טלפון ב IP.
תודה מראש למשיבים
תודה מראש למשיבים
גיל...
לא ברור למה אתה צריך את הפיצול.
לא ברור מאיפה עד איפה הספקת להעביר ומה ההמשך.
באופן כללי SWITCH זה תפקידו - לקבל כניסה אחת ולפצל לכמה יציאות. הוא יודע לטפל במה שצריך.
האם יש לך בכלל נקודת חשמל בארון מחוץ לדירה ?
ואם תצטרך להחזיר את הנתב, תוכל תמיד להסיף SWITCH בשביל עוד כניסות.
שלום,
אני העברתי C5 בין הנתב ל PC שנמצא בחדר אחר.
עכשיו אני רוצה להשתמש באותו כבל רשת באמצע הדרך ע"מ להוסיף מזרימדיה.
ז"א: לחתוך את הכבל, להוסיף מפצל ולחבר למפצל עוד כבל שמוביל למזרימדיה.
אז התצורה תהיה: כניסה אחת מהנתב שמנהלת 2 מכשירים: PC + מזרימדיה.
השאלה אם פורט אחד בנתב יודע לנהל 2 כתובות IP שונות אם שמתי באמצע switch.
לגבי חשמל: הייתי מעדיף שה switch יקבל חשמל מהכבל רשת בדומה למפצל USB. אבל זה להבנתי לא אפשרי.
אבל יש לי אפשרות לדחוף שם איכשהו חשמל כי המערכת השקייה של הגינה מותקנת באותו ארון מצ'וקמק עם הסתעפות כבלים
לגבי חשמל: הייתי מעדיף שה switch יקבל חשמל מהכבל רשת בדומה למפצל USB. אבל זה להבנתי לא אפשרי.
אבל יש לי אפשרות לדחוף שם איכשהו חשמל כי המערכת השקייה של הגינה מותקנת באותו ארון מצ'וקמק עם הסתעפות כבלים
אוקי.gilg7 כתב:שלום,
אבל יש לי אפשרות לדחוף שם איכשהו חשמל כי המערכת השקייה של הגינה מותקנת באותו ארון מצ'וקמק עם הסתעפות כבלים...
1. אתה יכול לכתוב "כבל רשת " במקום c5 ... כי c5 זה גם קוד של חומר נפץ
2. מאוד פשוט: אתה קונה סוויטש של 5 או 8 פורטים (יש זולים ב 65-75 ש"ח) ושם אותו ב"חדר האחר".
מחבר אליו את הכבל שמגיע מהנתב, וממנו יוצאים 2 כבלים. אחד למחשב שבאותו חדר, ואחד למזרימדיה.
הסוויטש צריך חשמל כמובן. ואם אתה שם אותו בחדר של המחשב, אז שם בוודאי יש חשמל
יש לך שתי אפשרויות, להעביר את הנתב והמודם לקופסת תקשורת, לחתוך את הכבל בקופסת תקשורת, ולחבר את שני החוטים שיצאו לך לראוטר.gilg7 כתב:שלום,
אבל יש לי אפשרות לדחוף שם איכשהו חשמל כי המערכת השקייה של הגינה מותקנת באותו ארון מצ'וקמק עם הסתעפות כבלים...
וכמובן להעביר עוד קו למזרימדיה.
אפשרות שניה, זה לחתוך את הכבל באמצע, להשאיר את הנתב והמודם איפה שהם נמצאים היום, לקנות סוויץ' לחבר את הכבל מהנתב לכניסת האינטרנט, ואת הכבל מהחדר האחר ליציאה, ולהעביר עוד חוט לסטרימר.
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
אני חייב לתקן ולחדד : מתג (SWITCH) הוא אינו "מפצל", הוא פועל בטופולוגיית STAR משמע, הכל מתחבר לרכיב אחד מרכזי, המתג. בעיקרון הכל מחובר להכל, העובדה שלאחד הפורטים מחובר הGATEWAY של הרשת לא אומר שיש כאן איזו שהיא פעולת "פיצול", בתקשורת ETHERNET אין דבר כזה "כניסה" או "יציאה" משום שהמידע מועבר בשני הכיוונים.mayeast כתב:
באופן כללי SWITCH זה תפקידו - לקבל כניסה אחת ולפצל לכמה יציאות. הוא יודע לטפל במה שצריך....
הייתרון הגדול של מתג על רכזת (HUB) הוא שרכזת עובדת בטופולוגיית BUS, משמע, כל הפורטים מחוברים לאותו תווך, כלומר, רק פורט אחד משדר וכולם קולטים (המחשבים אליהם המידע לא מיועד מתעלמים מחבילת המידע), המתג מסוגל לקרוא את כתובת היעד של חבילת המידע ולמתג אותה לפורט הנכון, כך שכמה פורטים יכולים לשדר בו-זמנית.
לגבי עניין כתובות הIP, הכתובות לא מוקצות פר פורט אלא פר רכיב תקשורת. לפורט אחד יכולים לתקשר מליוני רכיבי תקשורת בעלי כתובות שונות. אתה לא מצפה שבנתבים של ספקיות האינטרנט יהיו מיליוני פורטים. עניין הכתובות הוא לוגי לחלוטין, אין כל קשר לפורט פיזי.
תודה על התשובה. התכוונתי ל cat 5 כמובן (C5 זה גם קיצור של class 5 בשירותי טלפוניהariel-ro כתב:יש לך שתי אפשרויות, להעביר את הנתב והמודם לקופסת תקשורת, לחתוך את הכבל בקופסת תקשורת, ולחבר את שני החוטים שיצאו לך לראוטר.gilg7 כתב:שלום,
אפשרות שניה, זה לחתוך את הכבל באמצע, להשאיר את הנתב והמודם איפה שהם נמצאים היום, לקנות סוויץ' לחבר את הכבל מהנתב לכניסת האינטרנט, ואת הכבל מהחדר האחר ליציאה, ולהעביר עוד חוט לסטרימר....
האפשרות שהצעת היא מה שבעצם תכנתי לעשות, רק לא ידעתי עם הנתב יסכים לטפל ב 2 ציודי קצה דרך פורט אחד. מהתשובה שלך אני מבין שכן.
רק למען הדיוק: את ה switch אני לא ממקם בחדר המחשב ולא ליד הנתב אלא באמצע הדרך כי המסלול בין הנתב ל PC עובר בכמה מקטעים של הכבלים ואני מצאתי נקודה שמשיקה למססלול שיגיע גם למזרימדיה. זו נקודת הפיצול שנמצאת ליד הארון חשמל.
תודה על התשובה.
תודה.ariel-ro כתב:יש לך שתי אפשרויות, להעביר את הנתב והמודם לקופסת תקשורת, לחתוך את הכבל בקופסת תקשורת, ולחבר את שני החוטים שיצאו לך לראוטר.gilg7 כתב:שלום,
אפשרות שניה, זה לחתוך את הכבל באמצע, להשאיר את הנתב והמודם איפה שהם נמצאים היום, לקנות סוויץ' לחבר את הכבל מהנתב לכניסת האינטרנט, ואת הכבל מהחדר האחר ליציאה, ולהעביר עוד חוט לסטרימר....
הרגע עניתי ל ariel-ro מה שהתכוונתי לענות לך (בעצם אותה תשובה בערך).
אני אלך על זה.
אז אני מבין ש HUB יגרום לנפח תעבורה כפול במקרה שלי. אם כך עדיף switch בוודאי.harari כתב:אני חייב לתקן ולחדד : מתג (SWITCH) הוא אינו "מפצל", הוא פועל בטופולוגיית STAR משמע, הכל מתחבר לרכיב אחד מרכזי, המתג. בעיקרון הכל מחובר להכל, העובדה שלאחד הפורטים מחובר הGATEWAY של הרשת לא אומר שיש כאן איזו שהיא פעולת "פיצול", בתקשורת ETHERNET אין דבר כזה "כניסה" או "יציאה" משום שהמידע מועבר בשני הכיוונים.mayeast כתב:
באופן כללי SWITCH זה תפקידו - לקבל כניסה אחת ולפצל לכמה יציאות. הוא יודע לטפל במה שצריך....
הייתרון הגדול של מתג על רכזת (HUB) הוא שרכזת עובדת בטופולוגיית BUS, משמע, כל הפורטים מחוברים לאותו תווך, כלומר, רק פורט אחד משדר וכולם קולטים (המחשבים אליהם המידע לא מיועד מתעלמים מחבילת המידע), המתג מסוגל לקרוא את כתובת היעד של חבילת המידע ולמתג אותה לפורט הנכון, כך שכמה פורטים יכולים לשדר בו-זמנית.
לגבי עניין כתובות הIP, הכתובות לא מוקצות פר פורט אלא פר רכיב תקשורת. לפורט אחד יכולים לתקשר מליוני רכיבי תקשורת בעלי כתובות שונות. אתה לא מצפה שבנתבים של ספקיות האינטרנט יהיו מיליוני פורטים. עניין הכתובות הוא לוגי לחלוטין, אין כל קשר לפורט פיזי....
לא שראיתי בכלל hubs בזאפ
צריך גם לקוות שלא ישתו לי אותו מהארון חשמל.
מבחינת אבטחת מידע... מישהוא יכול להתחבר לך לסוויטש ...gilg7 כתב:אז אני מבין ש HUB יגרום לנפח תעבורה כפול במקרה שלי. אם כך עדיף switch בוודאי.harari כתב:אני חייב לתקן ולחדד : מתג (SWITCH) הוא אינו "מפצל", הוא פועל בטופולוגיית STAR משמע, הכל מתחבר לרכיב אחד מרכזי, המתג. בעיקרון הכל מחובר להכל, העובדה שלאחד הפורטים מחובר הGATEWAY של הרשת לא אומר שיש כאן איזו שהיא פעולת "פיצול", בתקשורת ETHERNET אין דבר כזה "כניסה" או "יציאה" משום שהמידע מועבר בשני הכיוונים.mayeast כתב:
לגבי עניין כתובות הIP, הכתובות לא מוקצות פר פורט אלא פר רכיב תקשורת. לפורט אחד יכולים לתקשר מליוני רכיבי תקשורת בעלי כתובות שונות. אתה לא מצפה שבנתבים של ספקיות האינטרנט יהיו מיליוני פורטים. עניין הכתובות הוא לוגי לחלוטין, אין כל קשר לפורט פיזי....
לא שראיתי בכלל hubs בזאפ
צריך גם לקוות שלא ישתו לי אותו מהארון חשמל....
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
מבחינת אבטחת מידע אין ממש מה לעשות נגד חיבור פיזי למתג.
אם החיבור היה אלחוטי אז יש שיטות לאבטח את הרשת אבל אין שיטה יעילה וזולה לאבטחת התחברות פיזית (חוץ מרשימת מחשבים בactive directory של domain, שאני מניח שאין לך)
אם החיבור היה אלחוטי אז יש שיטות לאבטח את הרשת אבל אין שיטה יעילה וזולה לאבטחת התחברות פיזית (חוץ מרשימת מחשבים בactive directory של domain, שאני מניח שאין לך)
באמת אתמול בלילה חשבתי על הבעיה.harari כתב:מבחינת אבטחת מידע אין ממש מה לעשות נגד חיבור פיזי למתג.
אם החיבור היה אלחוטי אז יש שיטות לאבטח את הרשת אבל אין שיטה יעילה וזולה לאבטחת התחברות פיזית (חוץ מרשימת מחשבים בactive directory של domain, שאני מניח שאין לך)...
מה שאוכל לעשות זה:
- לפתוח מדי פעם את הארון לוודא שרק אני מחובר
- לשים קצת דבק מגע בכל הפורטים הפנויים כך שמי שיתחבר יצטרך לנתק אותי או להביא switch נוסף.
ניהול לפי MAC אפשרי רק לאלחוטי לפי זכרוני. אני אבדוק איך אפשר להגביל דרך הנתב.
תחשוב על אפשרות לשים את הסוויטש בבית.gilg7 כתב:באמת אתמול בלילה חשבתי על הבעיה.harari כתב:מבחינת אבטחת מידע אין ממש מה לעשות נגד חיבור פיזי למתג.
אם החיבור היה אלחוטי אז יש שיטות לאבטח את הרשת אבל אין שיטה יעילה וזולה לאבטחת התחברות פיזית (חוץ מרשימת מחשבים בactive directory של domain, שאני מניח שאין לך)...
מה שאוכל לעשות זה:
- לשים קצת דבק מגע בכל הפורטים הפנויים כך שמי שיתחבר יצטרך לנתק אותי או להביא switch נוסף.
ניהול לפי MAC אפשרי רק לאלחוטי לפי זכרוני. אני אבדוק איך אפשר להגביל דרך הנתב....
אל תשכח שאם מספיק לך רשת 100, אז העברת כבל של 8 גידים (C5 כהגדרתך
אז זה כמו להעביר שני כבלים...
אבל לצערי יוצא שנקודת המפגש בין הכבל הקיים לכבל שאני מוסיף נמצאת דווקא בארון החיצוני. אז אין לי הרבה ברירות חוץ מלהשחיל שני כבלים באותו צינור וזה צפוף מידי.mayeast כתב:תחשוב על אפשרות לשים את הסוויטש בבית.gilg7 כתב:באמת אתמול בלילה חשבתי על הבעיה.harari כתב:מבחינת אבטחת מידע אין ממש מה לעשות נגד חיבור פיזי למתג.
מה שאוכל לעשות זה:
ניהול לפי MAC אפשרי רק לאלחוטי לפי זכרוני. אני אבדוק איך אפשר להגביל דרך הנתב....
אל תשכח שאם מספיק לך רשת 100, אז העברת כבל של 8 גידים (C5 כהגדרתך) תאפשר שני "ערוצים" !
אז זה כמו להעביר שני כבלים......