הנוכחים: יונתן (joncafe), עופר (דבוטאנט), כפיר (כפיר_ש), עידו (hosq) ואני.
עופר הביא את ה-Compak K3 החדשה שלו. כפיר הביא את ה-Compak K6 החדשה שלו, ואני לא הייתי צריך להביא את הרוקי שלי, כי המפגש היה אצלי בבית...
לא באמת ערכנו השוואה מסודרת, אבל בכל זאת - יש לי לפחות כמה מסקנות:
1. ה-K6 נראית משמעותית גדולה יותר מה-K3. לטעמי היא פשוט גדולה מדי לשימוש ביתי. עם ההופר הקטן היא לא גבוהה יותר מה-K3, אבל היא בנפח פי-2 ממנה לפחות. ההופר הקטן לא מחמיא לה במיוחד...
2. ה-K6 מרגישה יותר איכותית מה-K3. המנוע שלה שקט יותר ונשמע כאילו מתאמץ פחות. למרות זאת, ה-K3 נשמעת מעולה.
3. ה-K3 טוחנת מהר יותר מהרוקי (לפחות פי-2).
4. הטיימר ב-K3 מאוד מציק. אין אפשרות להשתמש במיקרוסוויץ' כמו במטחנות פשוטות יותר כמו הלוקס או הלליט. הדרך היחידה לאוטומציה היא באמצעות טיימר, כך שאם רוצים מנה וחצי - אי אפשר. הפתרון הוא לעבוד ידנית (סוויץ' ON/OFF).
5. הכיוון בשתי המטחנות הוא לא רציף עדין. הוא אכן רציף, אבל לא מדובר בבורג עדין (כמו למשל בלליט) שמאפשר לכוון מיני-צעדים. התזוזות יותר גדולות ומגושמות. למרות זאת, לא נראה שזה מהווה בעיה, כי הצלחנו לכייל אותן בקלות יחסית.
6. אישית לא ראיתי שום יתרון למחלק המנות. כמות הגושים שיוצאת מה-K3 אמנם גבוהה יותר, אבל הטחינה ממש "פלאפית" והגושים מתפוררים בנגיעה הכי עדינה של הטמפר.
7. אמנם לא עשינו בדיקה מסודרת, אבל אני לא חושב שאפשר להבדיל באיכות הקפה בין הרוקי לשתיים האחרות, ובטח שלא בין ה-K3 ל-K6.
השורה התחתונה לגבי המטחנות: די ביססתי את התחושה שלי ששדרוג של הרוקי הוא רק כדי לספק את יצר השדרוג, ולא באמת כדי לקבל קפה טוב יותר. מדובר בפרמטרים אחרים, של נוחות, מאסיביות, LOOK וכו'.
עוד כמה נקודות:
- התערובת שלי היתה הכי טעימה, ולמרות שיונתן יכחיש היה ניכר שהוא הכי אוהב אותה
- בסוף המפגש קליתי עם הג'ין ולמדתי טריק יפה מיונתן: כיוונו את הטמפ' על 250 מעלות, ולאחר פיצוץ ראשון ירדנו ל-230. הטריק הפשוט הזה גרם לכך שהקליה התארכה משמעותית (לפחות בדקה וחצי) וקיבלנו פולים שמנים אך לא שמנוניים. מחרתיים נטעם!
- אני מוכרח לסיים ביח"צ לבירה מלכה, הבירה הכי טעימה שאני מכיר והיא תוצרת הארץ!
http://www.malkabeer.co.il
החבר'ה אהבו אותה. אישית אני מעדיף את הבהירה והכהה. היתרון שלה הוא שהיא לא מפוסטרת, ולכן מרגישה כמו בירה מהחבית. ממש טעים ומומלץ!
(אגב, היום קניתי עוד 10...)
יונתן/עופר/כפיר/עידו - אתם מוזמנים להוסיף את ההערות/רשמים שלכם.