אז תכלס - מה עושים עם מטחנה?
צריך לארגן איכשהו בדיקה רצינית יותר
אולי על יותר ממכונה אחת?
אני אומר לכם - אני בדילמות, מצד אחד יש תקציב ויש מטחנה על הקנה שההשואות שקראתי באתרים בחו"ל מאוד מחמיאות לה מלבד יכולת הכוונון ( עופר? כפיר?). מאוד מחמיאות זה אומר ששמו אותה ראש בראש מול מאצר בליגה שלה (בארץ פי שתיים במחיר!) ומלבד הכוונון לא היה לה במה להתבייש.
מצד שני - בפועל, האם יש הבדל מול מה שיש לי כרגע ביד?
ומבחינת מראה - נו, זו הבעיה הכי גדולה. המראה.
בסוף אני אלך על איזה אסקסו ...
אולי על יותר ממכונה אחת?
אני אומר לכם - אני בדילמות, מצד אחד יש תקציב ויש מטחנה על הקנה שההשואות שקראתי באתרים בחו"ל מאוד מחמיאות לה מלבד יכולת הכוונון ( עופר? כפיר?). מאוד מחמיאות זה אומר ששמו אותה ראש בראש מול מאצר בליגה שלה (בארץ פי שתיים במחיר!) ומלבד הכוונון לא היה לה במה להתבייש.
מצד שני - בפועל, האם יש הבדל מול מה שיש לי כרגע ביד?
ומבחינת מראה - נו, זו הבעיה הכי גדולה. המראה.
בסוף אני אלך על איזה אסקסו ...
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
איפה קראת בשבחי ה-K3, למעט ההשוואה המפורסמת מול המאצר מיני?
לטעמי מדובר במטחנה מעולה, אבל גם אני מתרשם שנושא הכיוונון מעט בעייתי בה. היא מרגישה יותר "בדידה" מאשר "רציפה". עופר סיפר שגם אם מכוונים לנקודה בין שתי דרגות טחינה, המטחנה ננעלת על דרגה אחת מבין שתיהן (שזו בדיוק הגדרת הבדידה).
מצד שני, הדרגות שלה הרבה יותר עדינות, כך שיכול להיות שזה בכלל לא חסרון אלא דווקא יתרון. לפעמים אני מכין קפה שחור, ועם מטחנת "בורג" כמו הלליט או האסקסו, זה פשוט בלתי אפשרי (לא נקודה קריטית מבחינתי, אבל בכל זאת).
לדעתי במידה ומחליטים 'להתפשר' על רמה של קונית 38 מ"מ, המועמדות היחידות הן אסקסו. הלליט מדהימה, אבל נראית צעצוע קטן מדי בשבילי (בטח בהשוואה ל-K3). אסקסו I2, במיוחד דגם הסטיל, נראית מעולה.
אבל בכל זאת, במחיר מאוד קרוב, אתה קונה K3 שללא ספק מרגישה ביד, וגם נראית, בליגה אחרת לגמרי.
עזרתי לך?
לטעמי מדובר במטחנה מעולה, אבל גם אני מתרשם שנושא הכיוונון מעט בעייתי בה. היא מרגישה יותר "בדידה" מאשר "רציפה". עופר סיפר שגם אם מכוונים לנקודה בין שתי דרגות טחינה, המטחנה ננעלת על דרגה אחת מבין שתיהן (שזו בדיוק הגדרת הבדידה).
מצד שני, הדרגות שלה הרבה יותר עדינות, כך שיכול להיות שזה בכלל לא חסרון אלא דווקא יתרון. לפעמים אני מכין קפה שחור, ועם מטחנת "בורג" כמו הלליט או האסקסו, זה פשוט בלתי אפשרי (לא נקודה קריטית מבחינתי, אבל בכל זאת).
לדעתי במידה ומחליטים 'להתפשר' על רמה של קונית 38 מ"מ, המועמדות היחידות הן אסקסו. הלליט מדהימה, אבל נראית צעצוע קטן מדי בשבילי (בטח בהשוואה ל-K3). אסקסו I2, במיוחד דגם הסטיל, נראית מעולה.
אבל בכל זאת, במחיר מאוד קרוב, אתה קונה K3 שללא ספק מרגישה ביד, וגם נראית, בליגה אחרת לגמרי.
עזרתי לך?
נערך לאחרונה על ידי moti_r ב 17/02/2010 20:30, נערך פעם 1 בסך הכל.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
אין לי צורך להתפשר על קונית 38 כי זה בדיוק מה שיש לי ביד...
אני צריך לקפוץ לרוני ולראות אחת עם דוזר
ומה עם
http://www.seattlecoffeegear.com/Produc ... ping_feeds
54 ממ לעומת ה 50 ברוקי, נראית הרבה יותר טוב מהחברות בליגה שלה, ובלי דוזר
אני צריך לקפוץ לרוני ולראות אחת עם דוזר
ומה עם
http://www.seattlecoffeegear.com/Produc ... ping_feeds
54 ממ לעומת ה 50 ברוקי, נראית הרבה יותר טוב מהחברות בליגה שלה, ובלי דוזר
נערך לאחרונה על ידי hosq ב 17/02/2010 20:40, נערך פעם 1 בסך הכל.
what's next?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
האמת שרעיון מעניין. ה-I1 בעלת סכינים גדולות יותר, ושטוחות.
לדעתי יהיה קשה למצוא אותה בארץ, אולי גלעד ידע להביא כמה יחידות ממנה.
(איציק סיפר שאת ה-I2 סטיל אפשר למצוא רק אצל קדמה ביבוא בלעדי)
לדעתי יהיה קשה למצוא אותה בארץ, אולי גלעד ידע להביא כמה יחידות ממנה.
(איציק סיפר שאת ה-I2 סטיל אפשר למצוא רק אצל קדמה ביבוא בלעדי)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
מה קורה לכם חברה ? מתי תפנימו שאין מתחרה ל"האמר" שלי
צר לי שהדבקתי אתכם בחיידק השדרוג ...
לגבי כיוון הטחינה, לא כל כך ברור לי למה התכוונת מוטי כי הכיוון הוא חלק ללא שום קליק נכון שלא כמו המקאפ עם הבורג שנותן לך דיוק על המילימטר אבל בהחלט דיי מדויק במיוחד עם מזיזים בצורה עדינה ובטח עדיף על הרוקי פי כמה.
לפי מה שאני רואה יש לכם 3-4 אופציות שפויות:
1. GAGGIA MD58 - בסביבות 2700
2. ה K3 שיש אצל עופר - בחירה מצוינת על פני כל אסקסו או מטחנה ביתית בטווח של עד 1600 שקל.
3. לעשות קניה מרוכזת אצל רוני של K3 עם מחלק מנות.
4. ה K6 (ההאמר שלי), שוב בסביבות 2300 שקל אין שום דבר בארץ או אפילו בייבוא מארה"ב עם כזו תמורה למחיר.
דרך אגב יש גם את הדגם היותר מלוטש שנקרא K6 professional barista, אני חושב שיש לו מנגנון כיוון טחינה קצת יותר רציני וראיתי שבארה"ב הפער בינו לבין ה K6 הרגילה הוא כ 100$ גג - אולי תדברו עם רוני שיברר.
http://www.compak.es/en/productos/020106.htm
אני בכל אופן הייתי לוקח את K10 WBC אם הייתה בהישג יד ובמחיר שפוי. (בארה"ב נמכרת בכ 1200$) אבל זה אני והמחלה שלי ...
צר לי שהדבקתי אתכם בחיידק השדרוג ...
לגבי כיוון הטחינה, לא כל כך ברור לי למה התכוונת מוטי כי הכיוון הוא חלק ללא שום קליק נכון שלא כמו המקאפ עם הבורג שנותן לך דיוק על המילימטר אבל בהחלט דיי מדויק במיוחד עם מזיזים בצורה עדינה ובטח עדיף על הרוקי פי כמה.
לפי מה שאני רואה יש לכם 3-4 אופציות שפויות:
1. GAGGIA MD58 - בסביבות 2700
2. ה K3 שיש אצל עופר - בחירה מצוינת על פני כל אסקסו או מטחנה ביתית בטווח של עד 1600 שקל.
3. לעשות קניה מרוכזת אצל רוני של K3 עם מחלק מנות.
4. ה K6 (ההאמר שלי), שוב בסביבות 2300 שקל אין שום דבר בארץ או אפילו בייבוא מארה"ב עם כזו תמורה למחיר.
דרך אגב יש גם את הדגם היותר מלוטש שנקרא K6 professional barista, אני חושב שיש לו מנגנון כיוון טחינה קצת יותר רציני וראיתי שבארה"ב הפער בינו לבין ה K6 הרגילה הוא כ 100$ גג - אולי תדברו עם רוני שיברר.
http://www.compak.es/en/productos/020106.htm
אני בכל אופן הייתי לוקח את K10 WBC אם הייתה בהישג יד ובמחיר שפוי. (בארה"ב נמכרת בכ 1200$) אבל זה אני והמחלה שלי ...
אני יכול לתרום אסקסו I2 אדמונית להתרשמות
הכיוון העדין של האסקסו ודומותיה הוא יתרון משמעותי בעיני
למרות שכפי הנראה בהפרשי המחיר המדוברים (מחיר מחירון של האסקסו) הייתי קונה את הK3
את שלי קניתי כחדשה מתצוגה, כך שהמחיר היה סביר (ונמאס לי מהלוקס הרועשת עם הקפיצות הגדולות בדרגות הטחינה+מחלה כרונית שידרוגייטיס)
למרות שכפי הנראה בהפרשי המחיר המדוברים (מחיר מחירון של האסקסו) הייתי קונה את הK3
את שלי קניתי כחדשה מתצוגה, כך שהמחיר היה סביר (ונמאס לי מהלוקס הרועשת עם הקפיצות הגדולות בדרגות הטחינה+מחלה כרונית שידרוגייטיס)
- גלעד_אינטרפרק
-
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 156
- שם מלא: גלעד מוסקוביץ
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
עדו - מה לגבי מטחנה תואמת לאלKטרה? אם כבר אז כבר ... 
מנכל אינטרפרק - מרכז תרבות קפה.
יבואנים בלעדיים : Cimbali, Elektra, Ascaso
אולם התצוגה הגדול בארץ לתחום הקפה - ביתי ומקצועי
יבואנים בלעדיים : Cimbali, Elektra, Ascaso
אולם התצוגה הגדול בארץ לתחום הקפה - ביתי ומקצועי
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
הכי מתאים לך זאת מטחנה של אלקטרה - אבל היא עולה כמו מאצר מיני אלקטרונית.
תקנה קומפאק k3 ותצפה אותה נחושת וזוהו...
אני לא מבין למה צריך מחלק מנות ולא נראה לי שזה בכלל יעבוד עם פורטהפילטר 49 מ"מ צר
תקנה קומפאק k3 ותצפה אותה נחושת וזוהו...
אני לא מבין למה צריך מחלק מנות ולא נראה לי שזה בכלל יעבוד עם פורטהפילטר 49 מ"מ צר
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
כל הראש מוזז עם היד - למעשה יש הרבה צעדים קטנים. גם במאצר זה דומה.
יש יותר משחק מהרוקי - לא יודע לגבי כיוונון עם בורג כמו בלליט שם זה נראה לי פחות נוח כי יותר קשה להבין מי נגד מי.
יש יותר משחק מהרוקי - לא יודע לגבי כיוונון עם בורג כמו בלליט שם זה נראה לי פחות נוח כי יותר קשה להבין מי נגד מי.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)