צריכת חשמל
-
Chura
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4770
- נתן תודות: 163 פעמים
- קיבל תודות: 285 פעמים
שלום,
כחלק מהנסיון שלי להבין לאיפה נעלמים לי 10K שקלים כל חודש, התחלתי לעשות בדק בית בכל דבר.
ועכשיו הגעתי לחשבון חשמל.
מאחר ואנחנו זוג צעיר, ואחרי השוואה עם חברים אחרים, הבנתי שחשבון חשמל של 800 ש"ח זה לא משהו סטנדרטי.
אני נוטה להאשים את מכונת הקפה שלי ב200 ש"ח חודשי חשמל. האם אני מגזים ?
האם מישהו מדד זאת ?
מדובר על הפעלה כפולה יומית של כ3 שע' ממוצע יומי (חצי שעה בוקר ושעתיים וחצי בערב)
כחלק מהנסיון שלי להבין לאיפה נעלמים לי 10K שקלים כל חודש, התחלתי לעשות בדק בית בכל דבר.
ועכשיו הגעתי לחשבון חשמל.
מאחר ואנחנו זוג צעיר, ואחרי השוואה עם חברים אחרים, הבנתי שחשבון חשמל של 800 ש"ח זה לא משהו סטנדרטי.
אני נוטה להאשים את מכונת הקפה שלי ב200 ש"ח חודשי חשמל. האם אני מגזים ?
האם מישהו מדד זאת ?
מדובר על הפעלה כפולה יומית של כ3 שע' ממוצע יומי (חצי שעה בוקר ושעתיים וחצי בערב)
- גלעד_אינטרפרק
-
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 156
- שם מלא: גלעד מוסקוביץ
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
איזו מכונה זו? מה ההספק החשמלי?
לפי מה שאתה אומר המכונה צורכת 400 קוט"ש בחודש
תעשה חשבון - בכל הפעלה המכונה עובדת בעוצמה מלאה למשך כ-10 דקות
לאחר מכן תלוי כמה קפה אתה עושה, אם לא מדובר בהרבה כוסות אזי היא פועלת שניות בודדות בכל דקה כדי לשמר את הטמפ' של המים בדוד
לפי מה שאתה אומר המכונה צורכת 400 קוט"ש בחודש
תעשה חשבון - בכל הפעלה המכונה עובדת בעוצמה מלאה למשך כ-10 דקות
לאחר מכן תלוי כמה קפה אתה עושה, אם לא מדובר בהרבה כוסות אזי היא פועלת שניות בודדות בכל דקה כדי לשמר את הטמפ' של המים בדוד
מנכל אינטרפרק - מרכז תרבות קפה.
יבואנים בלעדיים : Cimbali, Elektra, Ascaso
אולם התצוגה הגדול בארץ לתחום הקפה - ביתי ומקצועי
יבואנים בלעדיים : Cimbali, Elektra, Ascaso
אולם התצוגה הגדול בארץ לתחום הקפה - ביתי ומקצועי
עשיתי פעם חישוב.
המכונה שלנו פועלת 12 שעות ביממה ומוסיפה 15 דולר בחודש. החשמל בארצות הברית עולה פחות או יותר כמו בארץ עם אני לא טועה (15 סנט לקילו ואט שעה). העלות העיקרית נמצאת בחימום הראשוני, לאחר מכן הבוילר נדלק רק לחימום מדי פעם לכמה שניות.
לדעתי, אין סיכוי שהמחיר הגבוה שאתה משלם הוא בגלל המכונה לפי מה שאתה מתאר
המכונה שלנו פועלת 12 שעות ביממה ומוסיפה 15 דולר בחודש. החשמל בארצות הברית עולה פחות או יותר כמו בארץ עם אני לא טועה (15 סנט לקילו ואט שעה). העלות העיקרית נמצאת בחימום הראשוני, לאחר מכן הבוילר נדלק רק לחימום מדי פעם לכמה שניות.
לדעתי, אין סיכוי שהמחיר הגבוה שאתה משלם הוא בגלל המכונה לפי מה שאתה מתאר
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
כתבתי הודעה בדיוק בנושא הזה לפני כמה ימים: http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... 65#1044065
יצא לי עלות של כמה עשרות שקלים במקרה הקשה.
אבל האמת, שהתשובה לשאלה שלך נמצאת בגוף השאלה.
"אנחנו זוג צעיר"... הכסף נעלם, ידידי, לאן ש-היא בוחרת לשלוח אותו
יצא לי עלות של כמה עשרות שקלים במקרה הקשה.
אבל האמת, שהתשובה לשאלה שלך נמצאת בגוף השאלה.
"אנחנו זוג צעיר"... הכסף נעלם, ידידי, לאן ש-היא בוחרת לשלוח אותו
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- dudib
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5132
- שם מלא: דודי
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
וואי וואי , מוטי תכף המנהלת שלו תצא אחריך , תתחיל לברוח .moti_r כתב: אבל האמת, שהתשובה לשאלה שלך נמצאת בגוף השאלה.
"אנחנו זוג צעיר"... הכסף נעלם, ידידי, לאן ש-היא בוחרת לשלוח אותו...
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
אצלי אני אפילו לא מספיק להכניס, לוקחים לי ישר מהיד
לגבי החשמל, מנסיוני בד"כ זה קשור למוצרים הכבדים שדלוקים הרבה זמן כגון דוד, מזגן. בחודשים שלא מפעיל אותם הרבה החשבון מצטמק פלאים במאות שקלים.
מה לגבי התאורה ? נורות ליבון/הלוגן מבזבזות לא מעט חשמל.
האם אתה משאיר מחשב דלוק הרבה זמן (כל הלילה וכו' להורדות) ?
מכונת כביסה ?
לגבי החשמל, מנסיוני בד"כ זה קשור למוצרים הכבדים שדלוקים הרבה זמן כגון דוד, מזגן. בחודשים שלא מפעיל אותם הרבה החשבון מצטמק פלאים במאות שקלים.
מה לגבי התאורה ? נורות ליבון/הלוגן מבזבזות לא מעט חשמל.
האם אתה משאיר מחשב דלוק הרבה זמן (כל הלילה וכו' להורדות) ?
מכונת כביסה ?
- avicali
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 272
- נתן תודות: 31 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
800 ש"ח לזוג זה באמת לא מעט, אבל כמו שכפיר רשם, הצריכה הגבוהה אמורה לנבוע בד"כ מהדוד, מזגן וכו'.
עד כמה שאני יודע, מחשב שעובד 24 שעות (אצלי יש שניים כאלה) לא אמור לגרום לצריכה כל כך גבוהה.
תעשה לעצמך בדיקה קצת יותר אחורה, האם כל הזמן זה היה כך, או שרק בחודשים האחרונים ואז תנסה להבין מה השתנה. זאת בהנחה ששעון החשמל תקין ואין מי שגונב לכם חשמל כמובן
אגב, לאחרונה התקנת את ה- PID בסילביה. אני לא כל כך סגור על דרך הפעולה שלו, אבל עצם העובדה שהוא שומר את הטמפרטורה אחידה כל הזמן זה לא אומר שגם גוף החימום פעיל יותר? אם כן, אז מן הסתם זה גם אמור להשפיע על חשבון החשמל.
עד כמה שאני יודע, מחשב שעובד 24 שעות (אצלי יש שניים כאלה) לא אמור לגרום לצריכה כל כך גבוהה.
תעשה לעצמך בדיקה קצת יותר אחורה, האם כל הזמן זה היה כך, או שרק בחודשים האחרונים ואז תנסה להבין מה השתנה. זאת בהנחה ששעון החשמל תקין ואין מי שגונב לכם חשמל כמובן
אגב, לאחרונה התקנת את ה- PID בסילביה. אני לא כל כך סגור על דרך הפעולה שלו, אבל עצם העובדה שהוא שומר את הטמפרטורה אחידה כל הזמן זה לא אומר שגם גוף החימום פעיל יותר? אם כן, אז מן הסתם זה גם אמור להשפיע על חשבון החשמל.
האמת שעוד כשקראתי את הודעת התקנת ה PID , ואיך שהיא מנוסחת ("טוב אז קניתי PID טוב נו אז כבר נלך על הכי טוב עם פרה אינפיוזן" ...) נזכרתי בזוג צעיר אחר שחשב שאם יעבור להורים יוכל לחסוך משהוavicali כתב: אגב, לאחרונה התקנת את ה- PID בסילביה. אני לא כל כך סגור על דרך הפעולה שלו, אבל עצם העובדה שהוא שומר את הטמפרטורה אחידה כל הזמן זה לא אומר שגם גוף החימום פעיל יותר? אם כן, אז מן הסתם זה גם אמור להשפיע על חשבון החשמל....
לפתע הופיעו בבית מכונות קפה למיניהן, האוטו השתדרג וארון הבגדים של האשה התחיל להתמלא, ועוד בכל מיני שמות מוכרים כמו "מנגו"... המינוס רק גדל בזמנו...
עזוב שטויות ותחיה טוב!! הישועה לא תגיע מחשבון החשמל
רק מהמשכנתא
אני חושב שהסיבה העיקרית לעלות הגבוהה של חשבון החשמל נעוצה בעובדה ששניכם צעירים....
גמני בזבזתי הרבה חשמל-בויילר ומים על הרבה מקלחות של אחרי....כשהייתי צעיר.
היום אני מסתפק במה שסברס ממוצע מסתפק.
בטל השמיים....
גמני בזבזתי הרבה חשמל-בויילר ומים על הרבה מקלחות של אחרי....כשהייתי צעיר.
היום אני מסתפק במה שסברס ממוצע מסתפק.
-
Chura
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4770
- נתן תודות: 163 פעמים
- קיבל תודות: 285 פעמים
תאמת, היה שווה לפתוח את השרשור רק בשביל לחייך על הבוקר מהתגובות
בכל אופן, יש לי חשוד נוסף המקרר, אני בודק אותו במקביל.
החשבון ככה בחודשי השנה (פרט לקיץ)
לצערי התחלתי להתסכל על חשבונות אחרי שקיבלנו את המכונה, אבל עושה רושם מאז התקנת הPID אין שינוי דרסטי.
הPID בניגוד לטרמוסטט המקורי, מפעיל את הדוד יותר מהPID, מאחר ויש לו שינוי הרבה יותר קיצוניים לפצות, בעוד שPID מפצה רק על מעלה או שתיים.
לפי המידע שקיבלתי פה, המכונה (אם תעבוד על בסיס יומי) לא תעלה יותר מ30 ש"ח חודשי.
תודה
בכל אופן, יש לי חשוד נוסף המקרר, אני בודק אותו במקביל.
החשבון ככה בחודשי השנה (פרט לקיץ)
לצערי התחלתי להתסכל על חשבונות אחרי שקיבלנו את המכונה, אבל עושה רושם מאז התקנת הPID אין שינוי דרסטי.
הPID בניגוד לטרמוסטט המקורי, מפעיל את הדוד יותר מהPID, מאחר ויש לו שינוי הרבה יותר קיצוניים לפצות, בעוד שPID מפצה רק על מעלה או שתיים.
לפי המידע שקיבלתי פה, המכונה (אם תעבוד על בסיס יומי) לא תעלה יותר מ30 ש"ח חודשי.
תודה
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
לגבי ה-PID, תקנו אותי אם אני טועה אבל לדעתי הוא לא משנה בכלל את צריכת החשמל.
פשוט במקום להדליק את גוף החימום למשל X שניות כל Y שניות, הוא מדליק אותו למשך X/S כל Y/S.
ובהסתכלות אחרת - בכל מקרה אנחנו מביאים את המים לטמפ' מסוימת, כך שנבזבז בדיוק את אותה האנרגיה, גם אם היא מחולקת לחלקים קטנים יותר.
אגב, הנה הרכיב שדיברתי עליו, מ-DX:
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.12718
פשוט במקום להדליק את גוף החימום למשל X שניות כל Y שניות, הוא מדליק אותו למשך X/S כל Y/S.
ובהסתכלות אחרת - בכל מקרה אנחנו מביאים את המים לטמפ' מסוימת, כך שנבזבז בדיוק את אותה האנרגיה, גם אם היא מחולקת לחלקים קטנים יותר.
אגב, הנה הרכיב שדיברתי עליו, מ-DX:
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.12718
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -