שאלה על הבדלים בין כבלי רשת שונים (CAT5, CAT5E, CAT6,CAT7ׂ)
אני בשלב שיפוץ דירה ואני מכין תשתית לרשת קווית לצורכי הזרמת מדיה ו VOD של YES
רציתי לדעת מה ההבדלים בין הכבלים הבאים : CAT5, CAT5E, CAT6,CAT7ׂ
אני רוצה להקים רשת קווית של גיגה ובשביל זה אני צריך להעביר מתחת לריצוף בתעלות כבלים של 20 מטר.
מה הייתם ממליצים ?
רציתי לדעת מה ההבדלים בין הכבלים הבאים : CAT5, CAT5E, CAT6,CAT7ׂ
אני רוצה להקים רשת קווית של גיגה ובשביל זה אני צריך להעביר מתחת לריצוף בתעלות כבלים של 20 מטר.
מה הייתם ממליצים ?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32906
- נתן תודות: 779 פעמים
- קיבל תודות: 2294 פעמים
חיובי.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
CAT5 תומך ברשת ג'יגה. יחד עם זאת, אם אתה מתכנן לעתיד ורוצה להיות FUTURE PROOF באופן יחסי, אני הייתי משחיל
כבלי CAT6. ההבדל במחיר לא משמעותי וזה יחסוך לך עבודה מיותרת לכשיתעורר הצורך. כבלי CAT7 אני לא יודע אם אפשר
כבר להשיג, אבל זה בכל מקרה OVERKILL משמעותי ומיותר.
כבלי CAT6. ההבדל במחיר לא משמעותי וזה יחסוך לך עבודה מיותרת לכשיתעורר הצורך. כבלי CAT7 אני לא יודע אם אפשר
כבר להשיג, אבל זה בכל מקרה OVERKILL משמעותי ומיותר.
- psibeast
- חבר במועדון HT

- תגובות: 1940
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 162 פעמים
CAT5e בדרך כלל תומך בג'יגה באופן מעשי אבל הוא לא rated עבור זה. כלומר, זה יותר דומה ל overclocking.
CAT6 הוא כבל שרשמית rated עבור ג'יגהביט ובאופן לא רשמי מסוגל להתקרב למהירויות של ה 10 ג'יגה (ש CAT7 הוא rated עבורם).
מכיוון שהמחיר של CAT6 הוא לא יקר משמעותית מ CAT5e בימינו, ההמלצה שלי היא לחווט היום בכבל CAT6. אתה לא רוצה להעביר כבלים בקירות מחדש עוד כמה שנים, אז לא כדאי לחסוך כמה גרושים. בסביבות 225 ש"ח אתה קונה היום 100 מטר של CAT6 ומחווט את כל הבית.
CAT6 הוא כבל שרשמית rated עבור ג'יגהביט ובאופן לא רשמי מסוגל להתקרב למהירויות של ה 10 ג'יגה (ש CAT7 הוא rated עבורם).
מכיוון שהמחיר של CAT6 הוא לא יקר משמעותית מ CAT5e בימינו, ההמלצה שלי היא לחווט היום בכבל CAT6. אתה לא רוצה להעביר כבלים בקירות מחדש עוד כמה שנים, אז לא כדאי לחסוך כמה גרושים. בסביבות 225 ש"ח אתה קונה היום 100 מטר של CAT6 ומחווט את כל הבית.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
כיום לא הייתי מעביר בבית חדש כבלים של פחות מ-CAT6.
5E טוב יותר ככבלים חיצוניים כי הם לא RATED.
5E טוב יותר ככבלים חיצוניים כי הם לא RATED.