OriKadosh כתב:זה עוד סביר, בחוזה של בזב"ל יש הגבלה ל8.25GB, אבל בתכלס אף אחד לא שם על זה ***, לא הספקית ולא הלקוחות, רק אתמול הורדתי קרוב ל20GB ואין שום בעיה.
...
נורא מעניין אותי מאיפה שלפת את המספר הזה של 8.25GB.
אני במקרה יודע ממקור ראשון את המספר המדוייק והוא לא קרוב אפילו ל 8.25GB
OriKadosh כתב:זה עוד סביר, בחוזה של בזב"ל יש הגבלה ל8.25GB, אבל בתכלס אף אחד לא שם על זה ***, לא הספקית ולא הלקוחות, רק אתמול הורדתי קרוב ל20GB ואין שום בעיה.
...
...
אתה בטוח בזה?
כי לפני שפרסמתי פה הלכתי לאתר של בזב"ל (ח"ח על הקיצור, אגב) וקראתי את החוזה שלהם, ואפילו עשיתי עליו חיפוש כדי לראות שאני לא מפספס - לא מצאתי שום ציון לכמות תעבורה או משהו דומה בהתחייבות המשתמש לחברה, וגם שאר החוזה.
...
...
זה מה שהיה רשום על החוזה המודפס שקיבלתי מבזב"ל, תן לי למצוא אותו, אולי אני לא זוכר נכון.
עריכה:
אומנם לא מצאתי את החוזה המודפס שלי אבל מצאתי משהו מספיק טוב: http://www.thecom.co.il/article.php?id=11175
וכן מסתבר שטעיתי במספר ובכלל מדובר ב8.125GB (שזה מן הסתם גרוע עוד יותר).
Ori - זה שהם עכשיו נותנים לך להוריד ככה, לא אומר שמחר הם יתנו, ואם הם יחליטו להגביל בנפח - לא יהיה לך מה להגיד בנושא - כי על זה כביכול אתה חתום - במיוחד אתה - שרשמת כאן בשרשור שאתה יודע
Lee כתב:איזה תוקף בדיוק יש לחוזה כזה, שמעולם לא ציינו בפניך את תנאיו, או שבכלל שהוא קיים, וכמובן לא הוחתמת עליו?
אני עם נטוויז'ן כ- 12 שנה. בכל סיום תקופת התחייבות, מחדש איתם טלפונית מבלי לקבל הסכם/ חוזה כלשהו.
אז איך הם מצפים שמישהו יכיר בסעיפים הנ"ל (משפטית- נראה לי כמו חוזה חד- צדדי).
...
גם אני בנטויזן מספר שנים - השנה חידשתי שוב ועם החידוש שלחו לי למייל לינק לחוזה לקריאה ובאמת שמתי לב פעם ראשונה שיש הגבלה של 100GB שלדעתי כרגע מספיק בהחלט - אני לא מוריד BLUERAY מלאים של 30GB לסרט כך שאין לי בעיה כרגע.
...
...
זה מה שהיה רשום על החוזה המודפס שקיבלתי מבזב"ל, תן לי למצוא אותו, אולי אני לא זוכר נכון.
עריכה:
אומנם לא מצאתי את החוזה המודפס שלי אבל מצאתי משהו מספיק טוב: http://www.thecom.co.il/article.php?id=11175
...
עניין של סמנטיקה אבל מדובר ב65GB. מה שחשוב יותר זה שעד היום לא חייבו אף לקוח של בזק בינלאומי על חריגה מהמספר הזה ואם וכאשר זה יקרה תהיה בטוח שתקום על העניין קול צעקה מאוד גדול.
...
...
עריכה:
...
עניין של סמנטיקה אבל מדובר ב65GB. מה שחשוב יותר זה שעד היום לא חייבו אף לקוח של בזק בינלאומי על חריגה מהמספר הזה ואם וכאשר זה יקרה תהיה בטוח שתקום על העניין קול צעקה מאוד גדול.
...
הם עושים את זה ללקוחות מסויימים ולא לכולם. הצעקות נצעקות, אבל אף אחד בד"כ לא שומע כי קשה להוכיח ואף אחד לא עשה עדיין משהו בנדוק.
בחוזה שלהם כתוב 65ג"ס (גיגה-סיביות), כדי להמיר לגיגה-בתים צריך לחלק ב-8.
65 חלקי 8 יוצא 8.125 גיגה בייט.
ההבדל בין Gb ל-GB הוא שמיים וארץ. פי 8 של הבדל. שימו לב לדקויות.
אני עדיין לא אומר שהם עושים משהו כשאתה עובר 8 גיגה, וזה מגוכח שהם יעשו. אבל הם שומרים לעצמם את הזכות להגיד לך יום אחד שהאינטרנט שלך איטי כי עברת 8 גיגה וזה אשמתך, לא אשמתם. אז זבש"ך עם המהירות הצולעת שאתה מקבל...