מבקש המלצה למכונת אספרסו ללא מקציף עד 1000-1200 ש"ח
אני לא ממליץ לאף אחד בעולם את הנספרסו
גם בתקציב צפוף של 1500 אפשר להתארגן על מכונה + מטחנה
מטחנה יד שניה למשל + מכונה סבירה באלף
כבונוס עלות הקפה תרד בחצי שזה כ 500 שח בשנה בערך ואיכות הקפה תעלה פלאים
גם בתקציב צפוף של 1500 אפשר להתארגן על מכונה + מטחנה
מטחנה יד שניה למשל + מכונה סבירה באלף
כבונוס עלות הקפה תרד בחצי שזה כ 500 שח בשנה בערך ואיכות הקפה תעלה פלאים
what's next?
ברור שאתה צודק חוץ מבמקרה הספציפי הזה...רונן כתב:מסכים איתך בעיקרון , אך אני מכיר את עצמי ואת משפחתי , אין כמו ללחוץ על כפתור - והקפה מוכן...
דעתי בענין היא שעדיף שחור או נס על אספרסו בינוני
ודעתי האמיתית היא שאין דבר כזה אספרסו בינוני אלא טעים או לא...
עדיף להתפנק בבית קפה מאשר נספרסו מבחינתי
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
מצטער, אבל אני לא מסכים בעליל.hosq כתב:עדיף להתפנק בבית קפה מאשר נספרסו מבחינתי...
לדעתי הקפה שנספרסו מייצרת הוא מעולה, ביחס עלות-תועלת. שום דבר לא מתקרב אליו במחיר הזה, והאמת שלדעתי במקביל על המלצה לאנשים לקנות בריקה+מטחנה+טוטוקרמה, בהחלט הגיוני להמליץ גם לקנות citiz and milk שעולה מעט יותר.
בזמן האחרון יוצא לי לשתות די הרבה נספרסו. בניגוד לבריקה - מדובר כאן באספרסו, לא במוקה. יש קרמה, יש אפטרטייסט, ואפילו אפשר להבחין בהבדלים בין הקפסולות השונות (אני לא מדבר על קפסולות עם טעמים אלא על קפסולות שמכילות זנים שונים).
אם אתה מעוניין בקפוצ'ינו, אז בכלל - המצב משתפר כי החלב ממסך את האנמיות של האפסרסו מהמכונה.
יש המון חסרונות לנספרסו, ובראשם המחיר לכוס קפה, המבחר המוגבל של טעמים וההקצפה הבינונית של האירוצ'ינו, אבל מכאן ועד לפסול אותה לחלוטין הדרך ארוכה.
יחד עם זאת, ברור שאסקסו בייסיק + מטחנת מיני תספקנה קפה בליגה אחרת לגמרי. אבל מחירן, כפי שנאמר למעלה, הוא לפחות פי 2 אם לא יותר.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
מילת המפתח היא לדעתי - כתבתי ש א נ י מעדיף בית קפה על נספרסו.moti_r כתב: לדעתי הקפה שנספרסו מייצרת הוא מעולה, ביחס עלות-תועלת. שום דבר לא מתקרב אליו במחיר הזה, והאמת שלדעתי במקביל על המלצה לאנשים לקנות בריקה+מטחנה+טוטוקרמה, בהחלט הגיוני להמליץ גם לקנות citiz and milk שעולה מעט יותר....
יחס עלות תועלת הטוב ביותר הוא כמובן כרומקס או דלונגי + מטחנה יד שניה, כשמדובר באיכות הקפה. ב ו ד א י כשמדובר במכונת קפסולות בסיסית. יצא לי לא מזמן לשתות בכזו בהדגמה. הייתי קורא לזה שוט כיור אבל לא נעים לי להעליב כיורים...
מבחינתי - צריך לארגן השוואה
אני מניח שהשייח ישמח לרתום את הכרומקס לענין, נשאר רק לארגן נספרסו מקום וכמה בירות
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
tבהשוואות הללו אתם שוכחים עוד פרמוטר והוא הנקיון והפשטות, שלכמה אנשים בסביבה מסויימת זה חשוב.
לי למשל יש סטאפ מפואר של קפה טחון וקלוי עצמי בבית, אבל במשרד, אני נהנה מנספרסו (לבוס שלי יש מכונה, אני רק משתתף בקפסולות).
יש לי מכונה לקפה טחון אצלי במשרד, ופעם הייתי טוחן בבוקר ומביא איתי, אבל בסוף הנוחות, הנקיון והנגישות המיידית של הנספרסו ניצחה אצלי בסביבה המשרדית.
לי למשל יש סטאפ מפואר של קפה טחון וקלוי עצמי בבית, אבל במשרד, אני נהנה מנספרסו (לבוס שלי יש מכונה, אני רק משתתף בקפסולות).
יש לי מכונה לקפה טחון אצלי במשרד, ופעם הייתי טוחן בבוקר ומביא איתי, אבל בסוף הנוחות, הנקיון והנגישות המיידית של הנספרסו ניצחה אצלי בסביבה המשרדית.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler