עזרתכם בבחירת מטחנת קפה
עזרתכם בבחירת מטחנת קפה
למה לא לנסות ללכת על מטחנה מחברה מוכרת שהייתה בתצוגה.
יתרונות -
אחריות של לפחות חצי שנה
סכום הרכישה הינו בגדר הסביר.
מדובר במטחנה מדגם חדש יחסית - אין בעיה להשיג חלקי חילוף.
באשר למחלק מנות - חסרונות למגזר הבייתי
מיותר בצריכה נמוכה של קפה.
מקפיץ את המחיר של המטחנה.
תמיד נשאר קפה לא טרי בתוך המחלק מעבר לקפה הלא טרי שכבר קיים ע"ג הסכינים.
דעתי - לחפש מטחנה רציפה מתצוגה מחברה טובה
יתרונות -
אחריות של לפחות חצי שנה
סכום הרכישה הינו בגדר הסביר.
מדובר במטחנה מדגם חדש יחסית - אין בעיה להשיג חלקי חילוף.
באשר למחלק מנות - חסרונות למגזר הבייתי
מיותר בצריכה נמוכה של קפה.
מקפיץ את המחיר של המטחנה.
תמיד נשאר קפה לא טרי בתוך המחלק מעבר לקפה הלא טרי שכבר קיים ע"ג הסכינים.
דעתי - לחפש מטחנה רציפה מתצוגה מחברה טובה
שלום שוב - קראתי את המעט שהצלחתי למצוא ברשת לגבי ה-LELIT, רוב התגובות לא רעות. אבל נתקלתי בביקורת הזאת: http://thereviewguys.com/?p=27
שבה הוא מסביר שהייתה לו ממש בעיה עם פולים "שומניים" - שהם ממש נתקעו במכונה ובגלל זה הוא החליף (או מתכוון להחליף) אותה.
למישהו יש את ה-LELIT ויכול אולי להפיג את חששותי?
מה זה בכלל פולים "שומניים"?
שבה הוא מסביר שהייתה לו ממש בעיה עם פולים "שומניים" - שהם ממש נתקעו במכונה ובגלל זה הוא החליף (או מתכוון להחליף) אותה.
למישהו יש את ה-LELIT ויכול אולי להפיג את חששותי?
מה זה בכלל פולים "שומניים"?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
נחכה שאנשים עם לליט יגיבו, לי אישית זה לא קרה איתה (הפעלתי אותה מס' פעמים אצל אח שלי) וניסיתי מס' יחסית גדול של תערובות, כולל מקליה אישית.
לגבי פולים שומניים:
ככל שהקפה קלוי יותר כהה, כך הוא מגיר יותר שומן. אם תסתכל על קליה כהה יחסית (אפילו כזו שאתה קונה בבית קפה), תראה שחלק מהפולים מבריקים משמן. בקליה כהה מאוד, הפולים ממש יראו מזיעים.
אני למשל, שאוהב קליה כהה, מקבל המון שמן מסביב. אם תראה את ה-hopper של הרוקי שלי, תבחין מיד שהוא מלא בשמן מבפנים. אין עם זה שום בעיה וזה נורמלי לגמרי.
הבעיה שלפעמים זה גורם לפולים להדבק אחד לשני ולא להטחן. זו מחלה ידועה גם של הרוקי, וזה קורה אחת לכמה זמן (לי זה קרה אולי 4-5 פעמים עד היום, נניח, פעם במס' חודשים). זה לא נורא בכלל, פשוט מכניסים מזלג הפוך ובוחשים קצת את הפולים בעדינות (כמובן כשהמטחנה לא עובדת).
אני לא יודע כמה זה קורה בלליט, אבל אם זה קורה המון כמו שהוא מתאר אז זו באמת בעיה מציקה.
קשה לי להאמין, כי היינו שומעים על זה מהרבה משתמשים (כמו ברוקי למשל). אולי יחידה דפוקה שלו.
לגבי פולים שומניים:
ככל שהקפה קלוי יותר כהה, כך הוא מגיר יותר שומן. אם תסתכל על קליה כהה יחסית (אפילו כזו שאתה קונה בבית קפה), תראה שחלק מהפולים מבריקים משמן. בקליה כהה מאוד, הפולים ממש יראו מזיעים.
אני למשל, שאוהב קליה כהה, מקבל המון שמן מסביב. אם תראה את ה-hopper של הרוקי שלי, תבחין מיד שהוא מלא בשמן מבפנים. אין עם זה שום בעיה וזה נורמלי לגמרי.
הבעיה שלפעמים זה גורם לפולים להדבק אחד לשני ולא להטחן. זו מחלה ידועה גם של הרוקי, וזה קורה אחת לכמה זמן (לי זה קרה אולי 4-5 פעמים עד היום, נניח, פעם במס' חודשים). זה לא נורא בכלל, פשוט מכניסים מזלג הפוך ובוחשים קצת את הפולים בעדינות (כמובן כשהמטחנה לא עובדת).
אני לא יודע כמה זה קורה בלליט, אבל אם זה קורה המון כמו שהוא מתאר אז זו באמת בעיה מציקה.
קשה לי להאמין, כי היינו שומעים על זה מהרבה משתמשים (כמו ברוקי למשל). אולי יחידה דפוקה שלו.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- gedkoz
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
כנרא נכנסתי מאוחר.. ברשותי LeLit כחצי שנה.אני מאוד מרוצה מאחידות,מהירות,גודל מול תוצעות מצויינות...לכלוך קיים אך זה חלק מתהליך-או שאתא אוהב את זה או שקונה נספרסו.פעם אחד,רק לפני שבוע טחנתי פולים שומניים מאוד(מדי) מקליות ראשונות שלי. ןבאמת קפה קצת נשאר בפנים,אבל מקות אידוד בצדדים עזרו.שאלה האם זה לא היה קורה גם לרוקי ואחרות(הלא מסחריות)?
אני עדייו מרוצה מאוד מלליט....ממליץ!
אני עדייו מרוצה מאוד מלליט....ממליץ!
קניתי בסוף את ה-LELIT, ה-K3 הייתה מחוץ לתקציב שלי.
אני מרוצה ממנה מאוד ומתקדם ברמת השוטים אם כי אני עדיין לא שם...
פתחתי על זה נושא נפרד -> http://www.htcafe.co.il/vt112165.%D7%9B ... 7%A9%D7%94
לגבי הפולים ה"שומניים" - כבר יצא לי בשבוע החולף להשתמש בכאלה (קליה כהה "פרנץ' רוסט" מספייסז אני חושב) ללא בעיות, מה שקראתי באינטרנט זה שחשוב למלא את המיכל עד הסוף (או כמעט עד הסוף) כדי שהמשקל ידחוף אותם למטה ושאם בכל זאת יש בעיות פשוט להוציא את המגן אצבעות מהמיכל.
אני מרוצה ממנה מאוד ומתקדם ברמת השוטים אם כי אני עדיין לא שם...
פתחתי על זה נושא נפרד -> http://www.htcafe.co.il/vt112165.%D7%9B ... 7%A9%D7%94
לגבי הפולים ה"שומניים" - כבר יצא לי בשבוע החולף להשתמש בכאלה (קליה כהה "פרנץ' רוסט" מספייסז אני חושב) ללא בעיות, מה שקראתי באינטרנט זה שחשוב למלא את המיכל עד הסוף (או כמעט עד הסוף) כדי שהמשקל ידחוף אותם למטה ושאם בכל זאת יש בעיות פשוט להוציא את המגן אצבעות מהמיכל.