מבקש המלצה לראוטר N

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1056
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שרשור שלא נקרא #46 

הפלדלת היא הכניסה לבית כך שאין אפשרות מעשית שהיא תהיה פתוחה. עכשיו שמתי לב שהציור לא כל כך ברור. המסדרון שמקביל לאיזור לחשום בקיר נפתח לסלון כך שיש מעבר פתוח ביו הראוטר לסטרימר רק לא בקו ישיר.

עשיתי את הניסוי שהצעת אבל עם הדרייבר שהם מספקים באתר של אקסטרימר, השני, אין לי מושג איך לא חשבתי על זה לבד 8O
אז ככה, מקרוב הדרייבר הראה רק 88% עצמת קליטה ואיכות 100% אבל מהירות שידור 150 ומהירות קליטה 300, האם בזה מתבטא מה החיסרון שלו שאין לו MIMO? כי זה אומר שבפועל הוא לפחות אמור לקלוט כן בקצב המקסימלי.
בפועל לעומת זאת העברת קובץ מקסימלית הגיעה ל-5.2MB/S שזה די לא ברור אם מהירות הקליטה היא 300?

מעבר לזה היו בעיות בהתחלה בהקשר לשיטת ההצפנה, היה מקונפג ל-TKIP ואז האנטנה סירבה להתחבר מעל 54 ושבחרתי N בלבד לא התחברה בכלל. הסיבה שהיה של TKIP כי היה נראה שברשת G הוא עבד יותר מהר. גם ערוץ 13 פתאום הפך להיות רועש, כי פתאון מישהו התחיל לשדר בערוץ 11 ועצמת קליטה אצלי יחסית חזקה (60%) אז עברתי לערוץ 1 וחזרה ל-AES.
כשהתקרבתי למיקום האקסטרימר הקליטה הסתברה כבעייתית, יכול להיות גם בגלל שהאנטנה צמודה ללפטופ ואולי המסך עצמו מפריע. בכל מקרה מהירות הקליטה כל הזמן נעה ונדה בהתאם לירידות באיכות הקישור. מצאתי בסופו של דבר נקודה יציבה של מהירות קליטה ב-160 אבל הנתב איתחל את עצמו בכל העברה שניסיתי ככה שלא הייתה אפשרות למדוד כלום. עצמת האות נעה בין 65-70%
אני מחר מחליף את הנתב ואנסה שוב.
מקווה שזה יהיה לגרסה 4, מסתבר שהחנות שרכשתי ממנה היא חנות היבואן (בנדא).

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3720
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 194 פעמים
קיבל תודות: 212 פעמים

שרשור שלא נקרא #47 

הדרייברים שנתתי לך הם המעודכנים ביותר מאתר יצרן הצ'יפסט, אין סיבה לא להשתמש בהם.

המהירות שקיבלת בצמוד לראוטר תקינה.

תקן 802.11n לא תומך בהצפנת WPA/TKIP, כדי לקבל 300Mbps חייבים לעבוד עם הצפנת WPA2/AES או בלי הצפנה כלל אחרת יש ירידה אוטומטית למהירות של תקן 802.11g.

בקיצור מלבד האתחולים שאני לא יכול להסביר לפי מה שאתה אומר הכל תקין.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #48 

התקנתי את הדרייבר השני הוא פשוט לא זיהה את ההתקן.
האם המהירות מקרוב תקינה בגלל המגבלה של האנטנה הזאת? או שכל מכשיר עם אנטנה בודדת בעצם תומך רק בחצי מהמהירות של N ואם ככה אז למה הוא מראה מהירות קליטה של 300?

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שרשור שלא נקרא #49 

אוקיי, מוזר.

המהירות תקינה בגלל שהדונגל הזה (בדיוק כמו כל כרטיס אלחוטי אחר שיש לו אנטנה בודדת) תומך רק בחצי מהמהירות.
הוא מראה את היכולות של הראוטר, בדיוק כפי שכרטיס תקן G יכול לראות שהראוטר משדר גם בתקן N למרות שאין לו אפשרות להתחבר במהירות כזו.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #50 

המהירויות ששהתוכנה מראה הן לקליטה\שידור של האנטנה עצמה. זה ממש משתנה כל הזמן ומשקף לכאורה את מהירות הנוכחית שהאנטנה עובדת בה, זה מתחיל לרדת כשהתרחקתי או כשאיכות החיבור ירדה מתחת ל-100% הוא מתחיל להקטין מהירויות שידור\קליטה בהתאם ולהיפך.
בגלל זה מוזר כי הוא כן מראה חצי מהירות מקסימום בשידור ולא בקליטה אבל בפועל מגיע לחצי מהירות גם בקליטה.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק

Tp-LINK 941ND

שרשור שלא נקרא #51 

הלכתי להחליף ובניגוד למה שאמרו בטלפון לא היה להם גרסה 4 במלאי ושוב נתנו לי גרסה 3.
באותה קונפיגורציה, מיקום זהה ואותם ערוצים כמו הדגם 641G, הוא לא מחזיק העתקה של קובץ של 150MB ונופל באמצע, גם הזרמה נופלת מדי פעם ומקבלים שגיאות.
לצערי לפחות בגרסה הזאת המוצר פשוט לא מתפקד.

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שרשור שלא נקרא #52 

לדעתי שווה לבדוק את הנתב עם מחשב אחר, הסיכויים שעם שני נתבים שונים תהיה בדיוק אותה תקלה הם קטנים מאד.

בנוסף, שידרגת קושחה?
http://www.tp-link.com/support/download ... 941ND&h=V3

orenfe
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 680
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

Re: Tp-LINK 941ND

שרשור שלא נקרא #53 

gildmor כתב:הלכתי להחליף ובניגוד למה שאמרו בטלפון לא היה להם גרסה 4 במלאי ושוב נתנו לי גרסה 3.
באותה קונפיגורציה, מיקום זהה ואותם ערוצים כמו הדגם 641G, הוא לא מחזיק העתקה של קובץ של 150MB ונופל באמצע, גם הזרמה נופלת מדי פעם ומקבלים שגיאות.
...
מוזר מאוד. אני עם גרסת חומרה 3 כבר בערך שנה ואין לי בעיות כאלו. אני מעביר קבצי MKV גדולים מאוד דרך ה wireless ל HTPC ואין בעיות. גם בהזרמה של 720P ו 1080P לאקסטרימר לא נתקלתי בתקיעות.

אתה עם גרסת הקושחה הכי עדכנית?
There are 10 types of people, those who understand binary code and those who don't

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #54 

orenfe כתב:
gildmor כתב:הלכתי להחליף ובניגוד למה שאמרו בטלפון לא היה להם גרסה 4 במלאי ושוב נתנו לי גרסה 3.
...
מוזר מאוד. אני עם גרסת חומרה 3 כבר בערך שנה ואין לי בעיות כאלו. אני מעביר קבצי MKV גדולים מאוד דרך ה wireless ל HTPC ואין בעיות. גם בהזרמה של 720P ו 1080P לאקסטרימר לא נתקלתי בתקיעות.

...
מצאתי את מקור הבעיה של האתחולים. פתאום (באמצע היום) קפץ לי לראש שיש כאן סימפטומים של עומס וחשבתי בכוון השנאי ואז נזכרתי שבכלל לא חיברתי אותו עם השנאי שלו אלא של הדגם בקודם כי ראיתי ששניהם מקבלים אותו מתח וההוא כבר היה מחובר לשקע. זה די הזוי אבל בגלל הבדל בשנאי של 50 מיליאמפר (הקודם מספק 800MA) הוא כנראה נפל כל פעם שהתחיל עומס. ממש התאימו להם שנאים על הגבול...
עדיין המהירות הגיעה רק לסביבות ה-2MB/S בכמה מדידות ומכיוון שזה לא מספיק לשדרג לי ליכולת צפייה של הקבצים היותר גדולים אז זה לא ממש עוזר.
האם בדקת לאיזה מהירות העברה אתה מגיע? מה גודל הקובץ יחסית לאורך הסרט של הקבצים 1080 שאתה מזרים?
אצלי כנראה הסביבה קשה, גם אין קו ישיר וגם 5 רשתות מסביב.
וכן הוא עם גרסת תוכנה אחרונה.

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שרשור שלא נקרא #55 

gildmor כתב:
orenfe כתב:
...

...
מצאתי את מקור הבעיה של האתחולים. פתאום (באמצע היום) קפץ לי לראש שיש כאן סימפטומים של עומס וחשבתי בכוון השנאי ואז נזכרתי שבכלל לא חיברתי אותו עם השנאי שלו אלא של הדגם בקודם כי ראיתי ששניהם מקבלים אותו מתח וההוא כבר היה מחובר לשקע. זה די הזוי אבל בגלל הבדל בשנאי של 50 מיליאמפר (הקודם מספק 800MA) הוא כנראה נפל כל פעם שהתחיל עומס. ממש התאימו להם שנאים על הגבול...
עדיין המהירות הגיעה רק לסביבות ה-2MB/S בכמה מדידות ומכיוון שזה לא מספיק לשדרג לי ליכולת צפייה של הקבצים היותר גדולים אז זה לא ממש עוזר.
האם בדקת לאיזה מהירות העברה אתה מגיע? מה גודל הקובץ יחסית לאורך הסרט של הקבצים 1080 שאתה מזרים?
...
חשוב מאד להקפיד על שנאי מתאים, למזלך זה היה 50mA פחות ולא יותר ולכן לא נגרם נזק לנתב.

אין טעם להשוות לרשתות אחרות מלבד כדי לראות שהדגם עצמו תקין, כל רשת בנויה אחרת ונמצאת בסביבה שונה וכפי שהסברתי לך המהירות שאתה מקבל היא תקינה בהתחשב בנסיבות.
אם אתה רוצה את דעתי ואתה מוכן להשקיע כסף תקנה AP חזק שיחובר אל האקסטרימר ויחליף את הדונגל שמגיע איתו, מבחינת עלויות מדובר על 180 עד 300 ש"ח. שיטה זולה יותר שאפשר לנסות זה להחליף את האנטנות בנתב למשהו חזק יותר, אם אתה מזמין מחו"ל זה יעלה לך משהו כמו 60-80 ש"ח אבל אין ביטחון שזה יעזור.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #56 

Nunatak כתב:
gildmor כתב:
orenfe כתב:
...

...
...
חשוב מאד להקפיד על שנאי מתאים, למזלך זה היה 50mA פחות ולא יותר ולכן לא נגרם נזק לנתב.

אין טעם להשוות לרשתות אחרות מלבד כדי לראות שהדגם עצמו תקין, כל רשת בנויה אחרת ונמצאת בסביבה שונה וכפי שהסברתי לך המהירות שאתה מקבל היא תקינה בהתחשב בנסיבות.
אם אתה רוצה את דעתי ואתה מוכן להשקיע כסף תקנה AP חזק שיחובר אל האקסטרימר ויחליף את הדונגל שמגיע איתו, מבחינת עלויות מדובר על 180 עד 300 ש"ח. שיטה זולה יותר שאפשר לנסות זה להחליף את האנטנות בנתב למשהו חזק יותר, אם אתה מזמין מחו"ל זה יעלה לך משהו כמו 60-80 ש"ח אבל אין ביטחון שזה יעזור.
...
,תודה על העזרה, לפני שאשקיע עוד אני ינסה למקם מחדש את הנתב והאנטנה של אקסטרימר כך שיהיו יותר בקו ראייה ישיר. אחרי שנראה כמה זה מועיל ברשת G, אני אתקדם הלאה.
רק תיקון קטן לגבי שנאים, העובדה ששנאי מסוגל לספק יותר זרם אין בה שום פוטנציאל להזיק כי עצמת הזרם הנצרכת בפועל תלויה לחלוטין בצרכן עצמו (כל עוד המתח תואם). כשנתב כמו במקרה זה מנסה לצרוך יותר ממה שהשנאי מסוגל לספק המתח פשוט נופל בסופו של דבר מתחת לרמה המינימלית שהרכיבים בפנים צריכים כדי לעבוד מה שגורם לחוסר יציבות או במקרה של מערכת הפעלה לאתחול. חיבור של שנאי שמספק מתח גבוה יותר אכן היה עלול לדפוק את הנתב במידה שאין לו הגנה פנימית.
שאלה קטנה לגבי אנטנות שהזכרת, האם ביציאת האנטנות יש גם אספקת מתח? כי אם לא אז לא ברור לי איך אנטנה אחרת יכולה להגביר יותר אם אין בה שום רכיב אלקטרוני שמבצע הגברה?
ובמקרה כזה לא עדיף נניח נתב תומך DD-WRT שאפשר אז לשדר מלכתחילה בעצמת אות יותר גבוה?

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שרשור שלא נקרא #57 

gildmor כתב:
,תודה על העזרה, לפני שאשקיע עוד אני ינסה למקם מחדש את הנתב והאנטנה של אקסטרימר כך שיהיו יותר בקו ראייה ישיר. אחרי שנראה כמה זה מועיל ברשת G, אני אתקדם הלאה.
רק תיקון קטן לגבי שנאים, העובדה ששנאי מסוגל לספק יותר זרם אין בה שום פוטנציאל להזיק כי עצמת הזרם הנצרכת בפועל תלויה לחלוטין בצרכן עצמו (כל עוד המתח תואם). כשנתב כמו במקרה זה מנסה לצרוך יותר ממה שהשנאי מסוגל לספק המתח פשוט נופל בסופו של דבר מתחת לרמה המינימלית שהרכיבים בפנים צריכים כדי לעבוד מה שגורם לחוסר יציבות או במקרה של מערכת הפעלה לאתחול. חיבור של שנאי שמספק מתח גבוה יותר אכן היה עלול לדפוק את הנתב במידה שאין לו הגנה פנימית.
שאלה קטנה לגבי אנטנות שהזכרת, האם ביציאת האנטנות יש גם אספקת מתח? כי אם לא אז לא ברור לי איך אנטנה אחרת יכולה להגביר יותר אם אין בה שום רכיב אלקטרוני שמבצע הגברה?
ובמקרה כזה לא עדיף נניח נתב תומך DD-WRT שאפשר אז לשדר מלכתחילה בעצמת אות יותר גבוה?
...
לא ברורה לי השאלה שלך לגבי האנטנות.
כל הראוטרים מספקים גם מתח לאנטנות, אחרת הם לא היו שווים דבר. בארץ עוצמת השידור מוגבלת ל100mW (שווה ל20dBm) אבל רוב הנתבים תקן N בכלל משדרים ב50-80mW שזה 17-19dBm. לזה צריך להוסיף את השבח של האנטנה עצמה שתלוי באיכות הרכיבים ובעיצוב שלה, רובם המוחלט של הנתבים מגיעים עם אנטנות בשבח של 2-3dBi.

לדוגמא:
אם יש לך נתב שמשדר ב17dBm והאנטנה המקורית שלו היא 3dBi ואתה מחליף אותה לאנטנה בשבח של 8dBi אתה מקבל עוצמת שידור 25dBm.
(עוצמת השידור בdBm) + (שבח האנטנה בdBi) = עוצמת השידור בdBm.

אני לא מומחה כך שיכול להיות שיש לי אי דיוקים קלים אבל בכלליות ככה זה עובד.

בנוסף יש גם אנטנות שמגיעות עם מגבר אבל המחיר שלהן הוא עשרות דולרים ומעלה.

אין לי הרבה ניסיון או ידע בDD-WRT אבל שימוש בה לא מבטיח לך שתוכל להעלות את עוצמת השידור, זה צריך להיתמך חומרתית ועד כמה שידוע לי רוב הנתבים לא תומכים בזה.

אנטנות בחו"ל: (משהו ג'נרי, בפועל יכול להיות גם חצי מהשבח המוצהר)
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.25031
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.37185 (כיווניות)

אנטנות בארץ:
http://tms.co.il/product/7047
http://www.pandas.co.il/product_info.ph ... s_id=28065

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”